altrey Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Είμαι σε αναζήτηση φωτογραφικής μηχανής και η χρήση που θα της κάνω αρχικά είναι για φωτογραφίσεις σε photobox για e-shop.Σίγουρα δεν θέλω η δουλεια να γίνει με κινητό μιας και δεν είμαι της άποψης οτι βγάζουν το ίδιο αποτέλεσμα όσο καλό κι αν είναι ένα κινητό, επίσης η μηχανή θα χρησιμοποιηθεί μεταγενέστερα και σε ταξίδια,παιδιά κτλ κτλ.Εκτός του οτι είμαι Sonakias,έχω και μια καλύτερη μεταχειριση στις τιμές απο συγκεκριμένο μαγαζί που εμπορεύεται αποκλειστικά SONY προϊόντα. Πάμε στο δια ταύτα,θα ήθελα να με βοηθήσετε αν πρέπει να πάρω μια entry level μηχανή τύπου compact ή να κοιτάξω κατευθείαν σε mirrorless. Έχω βρει αυτές,γνωρίζω ότι είναι τελείως διαφορετικές μηχανές σε προσέγγιση φωτογραφίας. Κάποια compact? https://sonycenters.gr/fotografia/fotografikes-mixanes-mikroy-megethoys/seira-rx/sony-dsc-rx100m7/ Κάποια σε APS-C https://sonycenters.gr/fotografia/fotografikes-mixanes-me-enallaksimoys-fakoys/mirrorless-aps-c/page-1/ Ή κάποια σε full frame? https://sonycenters.gr/fotografia/fotografikes-mixanes-me-enallaksimoys-fakoys/mirrorless-full-frame/page-1 Πραγματικά είμαι άσχετος άρα θα παρακαλούσα να είστε επιεικείς μαζί μου,απο φωτογραφία γνωρίζω τα βασικά(παίζω με manual ρυθμίσεις στο κινητό) Επίσης απο φακό για αρχή προτείνετε 35mm ή κατευθείαν σε 50mm, πάντα με γνώμονα αρχικά το photobox και την εργασία και ύστερα την διασκέδαση! Χρηματικά ταβάνι έχω τα 1200€ Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν κούρασα! Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2021 από altrey
nickolas Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μάλλον τον 50αρη φακό. Για γενική χρήση βέβαια σαφώς τον 35αρη. Πάντα με βάση APSC σώμα όσο αντέχει το μπα τζετ σου. Τα πιο ακριβά έχουν καλύτερη εστίαση και σταθεροποίηση που όμως για το σκοπό σου δεν ενδιαφέρουν. Θα έλεγα Α6100 μίνιμουμ. Μια Α6400 αξίζει επίσης ειδικά για γενική χρήση. Full frame πάρε Α7 III και τότε πας οπωσδήποτε σε 50αρη φακό. Μια Α7 ΙΙ θα ήταν σαφώς μια χαρά για τον κύριο σκοπό σου αλλά για γενική χρήση υστερεί απέναντι στα κροπ σώματα. 2
altrey Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Θα ήθελες να μου εξηγήσεις τι εννοείς οτι θα υστερεί στα crop σώματα σε σχέση με την a7iii σε παρακαλώ?
nickolas Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 H A7 III δεν υστερεί ουσιαστικά. Αν μπορείς να την αγοράσεις (η την Α7c) μια χαρά! Η Α7 ΙΙ έχει σαφώς χειρότερο autofocus που είναι σημαντικό για γενική χρήση. Για τη χρήση σου με photobox όμως η Α7 ΙΙ θα δώσει ίσως καλύτερα αποτελέσματα από νεότερα κροπ σώματα. Περισσότερη λεπτομέρεια βασικά και τον οποίο φακό θα τον εκμεταλλευτεί καλύτερα. Αλλα θα είσαι πολύ ικανοποιημένος και από τα κροπ σώματα με καλούς φακούς. Επίσης παίζει ρόλο και το Ποσο μεγάλα αντικείμενα θα φωτογραφίζεις. Για μικρά αντικείμενα θα θέλεις έναν μακρο φακό για παράδειγμα. 1
georgerapp Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Εαν πουμε πως παρει ο φιλος μια ff που παει με φακο μαζι , είναι απαραίτητο λετε να παει κ σε 50αρι ; Σαφέστατα θα δωσει ο 50αρης . Αλλα εάν υπάρχει ο μαμα τυπικός φακος δε θα δώσει για αρχή αυτό που ζητάει ; Μαθαινοντας στο μέλλον θα παει σε άλλο φακό . 1
nickolas Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Σαφώς! Αλλα τη μεγάλη διαφορά θα τη δώσει ο φακός. Όχι η μηχανή. 1
babisskg Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Στις 4/11/2021 στις 10:54 ΜΜ, altrey είπε Καλησπέρα σε όλους, Είμαι σε αναζήτηση φωτογραφικής μηχανής και η χρήση που θα της κάνω αρχικά είναι για φωτογραφίσεις σε photobox για e-shop.Σίγουρα δεν θέλω η δουλεια να γίνει με κινητό μιας και δεν είμαι της άποψης οτι βγάζουν το ίδιο αποτέλεσμα όσο καλό κι αν είναι ένα κινητό, επίσης η μηχανή θα χρησιμοποιηθεί μεταγενέστερα και σε ταξίδια,παιδιά κτλ κτλ.Εκτός του οτι είμαι Sonakias,έχω και μια καλύτερη μεταχειριση στις τιμές απο συγκεκριμένο μαγαζί που εμπορεύεται αποκλειστικά SONY προϊόντα. Πάμε στο δια ταύτα,θα ήθελα να με βοηθήσετε αν πρέπει να πάρω μια entry level μηχανή τύπου compact ή να κοιτάξω κατευθείαν σε mirrorless. Έχω βρει αυτές,γνωρίζω ότι είναι τελείως διαφορετικές μηχανές σε προσέγγιση φωτογραφίας. Κάποια compact? https://sonycenters.gr/fotografia/fotografikes-mixanes-mikroy-megethoys/seira-rx/sony-dsc-rx100m7/ Κάποια σε APS-C https://sonycenters.gr/fotografia/fotografikes-mixanes-me-enallaksimoys-fakoys/mirrorless-aps-c/page-1/ Ή κάποια σε full frame? https://sonycenters.gr/fotografia/fotografikes-mixanes-me-enallaksimoys-fakoys/mirrorless-full-frame/page-1 Πραγματικά είμαι άσχετος άρα θα παρακαλούσα να είστε επιεικείς μαζί μου,απο φωτογραφία γνωρίζω τα βασικά(παίζω με manual ρυθμίσεις στο κινητό) Επίσης απο φακό για αρχή προτείνετε 35mm ή κατευθείαν σε 50mm, πάντα με γνώμονα αρχικά το photobox και την εργασία και ύστερα την διασκέδαση! Χρηματικά ταβάνι έχω τα 1200€ Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν κούρασα! Καλησπέρα σας , δεν μας λέτε πουθενά αν έχετε δοκιμάσει ξανά τέτοιου είδους φωτογράφιση , όπως επίσης δεν μας λέτε τις απαιτήσεις της παρουσίασης των ειδών , αν πρόκειται για απλά αντικείμενα ευρείας κατανάλωσης η κάτι πιο εξειδικευμένο αφού τέτοια χαρακτηριστικά θα διαμορφώσουν αντίστοιχα και τις ανάγκες . Επίσης να πω ότι πηγαίνετε κατευθείαν στο hardware , ενώ ίσως λέω ίσως , θα έπρεπε οι απορίες να είναι του είδους τι χρειάζεται για μια τέτοια φωτογράφιση , όπως φωτισμός , τεχνικές , ποιοί είναι οι πιο κατάλληλοι τύποι αρχείων για ανέβασμα στο δίκτυο κλπ . Αν λοιπόν δεν πρόκειται για εξειδικευμένη φωτογράφιση , δεν βλέπω τον λόγο να μην κάνετε κάποιες πρώτες απόπειρες και με το smartphone , περισσότερο για την εξοικείωση . Πιστεύω λοιπόν πως από αλλού είναι το ξεκίνημα , όσο για τις προτάσεις περί " τουλάχιστον " μία a6100 μίνιμουμ " κλπ ........ που έπεσαν στο τραπέζι ....... καλύτερα να μείνουμε στο θέμα μας . Πείτε μας λοιπόν περισσότερα για την παρουσίαση που χρειάζεστε . 2 1
altrey Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, babisskg είπε Καλησπέρα σας , δεν μας λέτε πουθενά αν έχετε δοκιμάσει ξανά τέτοιου είδους φωτογράφιση , όπως επίσης δεν μας λέτε τις απαιτήσεις της παρουσίασης των ειδών , αν πρόκειται για απλά αντικείμενα ευρείας κατανάλωσης η κάτι πιο εξειδικευμένο αφού τέτοια χαρακτηριστικά θα διαμορφώσουν αντίστοιχα και τις ανάγκες . Επίσης να πω ότι πηγαίνετε κατευθείαν στο hardware , ενώ ίσως λέω ίσως , θα έπρεπε οι απορίες να είναι του είδους τι χρειάζεται για μια τέτοια φωτογράφιση , όπως φωτισμός , τεχνικές , ποιοί είναι οι πιο κατάλληλοι τύποι αρχείων για ανέβασμα στο δίκτυο κλπ . Αν λοιπόν δεν πρόκειται για εξειδικευμένη φωτογράφιση , δεν βλέπω τον λόγο να μην κάνετε κάποιες πρώτες απόπειρες και με το smartphone , περισσότερο για την εξοικείωση . Πιστεύω λοιπόν πως από αλλού είναι το ξεκίνημα , όσο για τις προτάσεις περί " τουλάχιστον " μία a6100 μίνιμουμ " κλπ ........ που έπεσαν στο τραπέζι ....... καλύτερα να μείνουμε στο θέμα μας . Πείτε μας λοιπόν περισσότερα για την παρουσίαση που χρειάζεστε . Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις στοχευμένες ερωτησεις που θα με βοηθησουν. Αναφέρομαι σε παπούτσια και φυσικά αφορά e-shop. Θα μπουν σε αγορασμένο ήδη photobox. Θα πρέπει να ειναι το μέγεθος της φωτογραφίας σε kb όπως με ενημέρωσαν απο την εταιρία που φτιάχνει το e-shop. Και ναι θα ήθελα να ηξερα αν πρεπει να τις επεξεργαστω πρώτα απο raw μορφή ή κατευθείαν απο jpeg, αν και το κινητό το συγκεκριμένο δεν βγάζει raw αρχεια! Η αλήθεια ειναι οτι δεν έχω δοκιμάσει απο κινητό μιας και στο μυαλό μου(λανθασμένα?) είχα οτι δεν έβγαιναν καθαρές και δεν θα αποτυπωναν σωστα τους χρωματισμούς και το υλικό. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2021 από altrey 1
georgerapp Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Κ φανταζομαι εαν υπάρχει ογκος υλικού αντε να κανεις edit το καθε ενα κλικ. Οπότε φαντάζομαι εκει θες κ κατι σε presets ετοιμα . Οποτε κ το που θα γίνεται η επεξεργασία απο πλευράς προγράμματος παίζει σημαντικότατο ρόλο . 1
altrey Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, georgerapp είπε Κ φανταζομαι εαν υπάρχει ογκος υλικού αντε να κανεις edit το καθε ενα κλικ. Οπότε φαντάζομαι εκει θες κ κατι σε presets ετοιμα . Οποτε κ το που θα γίνεται η επεξεργασία απο πλευράς προγράμματος παίζει σημαντικότατο ρόλο . ακριβώς!
georgerapp Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Για να βοηθήσεις τα παιδιά να σε οδηγήσουν στο hardware που ζητας εδω στο νημα , πέρα απο τα λοιπα , φωτα / software / τεχνική , τι θες να αγοράσεις ; Εισαι ανοικτός σε ολα τα brands ; Canon , nikon , sony , panasonic , olympus ...... Θες καινούργια η μεταχειρισμένη ; Εχεις καποιο brand στο οποιο θες να κινηθείς για καποιο λογο ; Συναίσθημα , έκπτωση απο μαγαζι που είσαι πελάτης κ.α ;
altrey Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 μα τα ανέφερα νομιζω στο πρώτο post Στις 4/11/2021 στις 10:54 ΜΜ, altrey είπε .....έχω και μια καλύτερη μεταχειριση στις τιμές απο συγκεκριμένο μαγαζί που εμπορεύεται αποκλειστικά SONY προϊόντα. αναφέρομαι σε καινούργια αλλά μάλλον τείνω σε crop μιας και οι καινούργιοι φακοί για μεταγενεστερες χρήσεις είναι πολύ πιο οικονομικοί σε σύγκριση με μια full frame! 1
nickolas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Θα έλεγα να τραβήξεις μια φωτο με το κινητό σου και να την ανεβάσεις εδώ. Τι μοντέλο έχεις;
babisskg Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Στις 6/11/2021 στις 10:51 ΜΜ, altrey είπε μα τα ανέφερα νομιζω στο πρώτο post αναφέρομαι σε καινούργια αλλά μάλλον τείνω σε crop μιας και οι καινούργιοι φακοί για μεταγενεστερες χρήσεις είναι πολύ πιο οικονομικοί σε σύγκριση με μια full frame! Δεν βρήκα χρόνο ακόμη για να το συνεχίσω , όμως για την ώρα πρέπει να δείτε το στήσιμο της φωτογράφισης δλδ έναν τρίποδα , αφού η απόσταση από τα αντικείμενα θα είναι συγκεκριμένη , τον χώρο και τον φωτισμό , ώστε να είστε έτοιμος κάθε φορέα που θα χρειάζεται να δουλέψετε . Έδωσα πρόσφατα , σε φιλική τιμή , την μία από τις παλιές μου Olympus e - 420 μαζί με τον κιτ φακό , ο οποίος την χρησιμοποιεί για τον ίδιο λόγο με σας . Απ' ότι μου μετέφερε , είναι αρκετά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα για την ώρα . 2
snik Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Στις προϊόντικες φωτογραφίσεις το βασικότερο είναι ο φωτισμός και όχι η μηχανή. Αν είσαι ικανοποιημένος με την εικόνα που βγάζει ο φωτισμός στο softbox και δεν χρειάζεσαι πολύ επεξεργασία μετά τότε εγώ θα σου πρότεινα ότι οικονομικότερο βρεις για το budget σου. Άλλωστε θα είσαι μόνιμα σε τρίποδο και να ανεβάζεις σε web σε μικρή ανάλυση οπότε ούτε μεγάλα Iso χρειάζεσαι, ούτε μικρό βάθος πεδίου ούτε και πολλά mp. Απο την στιγμή που φωτογραφίζεις και μεγάλα αντικείμενα δεν υπάρχει λόγος για φακό macro οπότε όποιος φακός είναι απο 50mm και πάνω θα σε καλύψει μιάς και κάτω απο 50mm ενδεχομένως να έχεις παραμορφώσεις αν δεν είσαι προσεκτικός στο κάδρο σου. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα