tentacion00 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Καλησπερα! Ποσό που διαθέτουμε : 1200-1300 max με περιφερειακα χωρις GPU Χρήση υπολογιστή : Προκειται να τον χρησιμοποιω κυριως για trading/sniping με crypto/stocks και δευτερευοντως για προγραμματισμο. Με λιγα λογια αυτο που ενδιαφερει κυριως ειναι τελειο browser experience με ακαριαια load σε web pages και αρκετα tabs ανοιχτα ταυτοχρονα. Αν καποιος κρινει οτι χρειαζεται και GPU (low budget η οχι) για τα συγκεκριμενα tasks ειμαι ανοιχτος να ακουσω προτασεις. Φανταζομαι μεγαλυτερη εμφαση πρεπει να δωσω σε CPU και RAM. Εχω καταληξει στον i9 10850k λογω της καλης τιμης που τον βρισκω τωρα αλλα ειμαι ανοιχτος να ακουσω αποψεις. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Adobe Suite, Browsers, Visual Studio Code Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Χρειαζομαστε αλλα οχι κατι τρομερο Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Keyboard και ποντικι μονο χωρις πολλες απαιτησεις Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Χανια Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν εχω θεμα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Τα συναρμολογω ο ιδιος Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο Δεν επιθυμω
XristosQts Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Άμα τον χρειάζεσαι άμεσα intel 12**** αλλιώς κάνεις υπομονή σε 2-3 μήνες για την καινούρια γενιά της amd όπου θα δούμε ποιος θα υπερέχει. 2
pnick Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, tentacion00 είπε Adobe Suite Τί δουλεύεις από Adobe; Και πόσο;
tentacion00 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, pnick είπε Τί δουλεύεις από Adobe; Και πόσο; Photoshop & XD αλλα οχι πολυ
pnick Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Περίμενε τον 12600Κ και φτιάξε το σύστημα γύρω από αυτόν. Θα χρειαστείς λίγη υπομονή. Πιστεύω μέχρι τέλη Νοεμβρίου να υπάρχει διαθεσιμότητα μητρικών (να βγουν ίσως και άλλα chipset) και μνήμη ddr5. Θα χρειαστείς 32gb χωρίς άγχος για συχνότητες κ.λπ. Κάρτα δεν θα χρειαστείς. Με ενσωματωμένη θα κάνεις δουλειά. Μητρική-επεξεργαστής-μνήμη θα σου φάνε γύρω στα 700€. Τα υπόλοιπα ξεκίνα να τα επενδύεις σιγά-σιγά στα κομμάτια που μπορείς από τώρα να πάρεις. Κουτί της αρεσκείας σου, ένα 500άρι golden τροφοδοτικό, nvme δύο κατ' ελάχιστον με αρκετό χώρο και πάρε, κατά την γνώμη μου, και μια αξιοπρεπή 27άρα 1440p οθόνη. Πλέον είναι πολύ προσιτές. Δεν θα πήγαινα σε μικρότερη ανάλυση και διάσταση. 3
nickol-us Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12600k φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή. Τα πρώτα συγκριτικά αυτό δείχνουν. Υπομονή γιατί χτες κυκλοφόρησαν επίσημα. Ddr4 με ddr5 για την ώρα δεν δείχνει να αξίζουν σε αναλογία τιμής απόδοσης και οι μητρικές ddr5 είναι στα ύψη. Αν βιάζεσαι και θες κάτι άμεσα, όσο βλέπω σε τιμές σκρουτζ /άμεσα διαθέσιμα, ο 11700k δείχνει καλύτερη επιλογή από τον 10850k. Πάντως για την χρήση που θες να κάνεις, μάλλον όλα τα παραπάνω είναι overkill, εκτός αν χάνω κάτι. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από nickol-us 2
triplex1 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, nickol-us είπε 12600k φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή. Τα πρώτα συγκριτικά αυτό δείχνουν. Υπομονή γιατί χτες κυκλοφόρησαν επίσημα. Ddr4 με ddr5 για την ώρα δεν δείχνει να αξίζουν σε αναλογία τιμής απόδοσης και οι μητρικές ddr5 είναι στα ύψη. Αν βιάζεσαι και θες κάτι άμεσα, όσο βλέπω σε τιμές σκρουτζ /άμεσα διαθέσιμα, ο 11700k δείχνει καλύτερη επιλογή από τον 10850k. Πάντως για την χρήση που θες να κάνεις, μάλλον όλα τα παραπάνω είναι overkill, εκτός αν χάνω κάτι. Νικολα οι πουθενάδες τον εχουν διαθεσιμο 2
nickol-us Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 30 λεπτά πριν, triplex1 είπε Νικολα οι πουθενάδες τον εχουν διαθεσιμο Το ξέρω, χτες είχε 329. Μητρικές δεν υπάρχουν εύκολα και ειναι νωρίς για να δούμε συνολικά τι ψάρια θα πιάσουν. 1
triplex1 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, nickol-us είπε Το ξέρω, χτες είχε 329. Μητρικές δεν υπάρχουν εύκολα και ειναι νωρίς για να δούμε συνολικά τι ψάρια θα πιάσουν. εγω απ'οτι ειδα ψαρια λιγα πιανουν και αυτα με ddr5 (οι οποιες δεν πλησιαζονται σε τιμη) με ddr4 πεταμενα λεφτα και η προβλεψη μου για την επομενη γενια της amd ειναι οτι θα τους κερασει και γλειφιτζουρια πολλα.
nickol-us Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, triplex1 είπε εγω απ'οτι ειδα ψαρια λιγα πιανουν και αυτα με ddr5 (οι οποιες δεν πλησιαζονται σε τιμη) με ddr4 πεταμενα λεφτα και η προβλεψη μου για την επομενη γενια της amd ειναι οτι θα τους κερασει και γλειφιτζουρια πολλα. Για την ώρα ο 12600κ των 329ευρω φαίνεται να κερνάει, ακόμη και σε multicore, τον 8core 5800x... Για ddr5 και για γενικά συμπεράσματα είναι νωρίς σε αρκετά πρωϊμο στάδιο.
tentacion00 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12600k ✅ (στα 349) Εχει να προτεινει κανεις κατι vfm να αρχιζω να χτιζω απο τωρα περα απο mobo και ram; Απ'οτι βλεπω δεν υπαρχει τιποτα σε προσιτη τιμη με 1700 socket οποτε το να κανω υπομονη ειναι μονοδρομος σωστα; Για ποτε περιπου υπολογιζουμε να βγουν συμβατες μητρικες στην αγορα; Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από tentacion00
pnick Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Υπομονή εννοείται, να φτιάξεις κάτι γερό για το μέλλον. Εγώ θα επιμείνω σε ddr5 για να έχεις κάτι που θα "κοιτάει" πιό βαθιά στο μέλλον. Επιμένω σε αυτό και στις δικές μου επιλογές. Παίρνω το καλύτερο που μπορώ με τα χρήματά μου την δεδομένη στιγμή και είναι πρακτικοί και ψυχολογικοί λόγοι. Μετά από καιρό δεν συγχωρώ στον εαυτό μου μη τολμηρές επιλογές. Πήρα π.χ. πρόσφατα pcie gen 4 nvme, παρότι τρέχει σε gen 3 μητρική. Σε 2-3 χρόνια μπορεί να πάω σε καινούργιο σύστημα, αλλά θα έχω ένα gen 4 κορυφαίο nvme. Συγγνώμη που δικαιολογώ τις επιλογές μου και τις προτάσεις μου σε σένα, αλλά δεν συγχωρώ πλέον τις μίζερες επιλογές. Πάρε το καλύτερο που μπορείς την στιγμή που αγοράζεις. Ως προς το θέμα. Μητρικές μόνο Ζ690 έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν. Το πότε θα έρθουν άλλα chipset στην αγορά δεν το γνωρίζω, πιθανότατα ετοιμάζονται κάποια για τα πιό χαμηλά μοντέλα επεξεργαστών αυτής της σειράς (i3, i5 κ.λπ.). Εσύ κοίτα μια οικονομική μητρική Ζ690. Πιστεύω σε λίγο καιρό τα οικονομικά μοντέλα ddr5 συμβατά θα κυμαίνονται στην περιοχή 120-200€. Τώρα όλα είναι φωτιά και θέλει υπομονή. Στην Γερμανία το πιό φτηνό ddr5 μοντέλο είναι αυτό https://geizhals.de/gigabyte-z690-ud-a2625167.html?hloc=at&hloc=de. Το πιό φτηνό ddr4 είναι 10€ παρακάτω. Τί Γιάννης, τί Γιαννάκης... Για τα υπόλοιπα κομμάτια δες κάποια καλά χωρίς να ξοδεύεσαι, π.χ. https://www.skroutz.gr/s/16368959/Be-Quiet-Pure-Power-11-CM-500W-Semi-Modular-80-Plus-Gold.html#description Για nvme ξοδέψου λίγο... https://www.skroutz.gr/s/25837599/Samsung-980-Pro-SSD-1-0TB-M-2-NVMe-MZ-V8P1T0BW.html Για κουτί ένας της αρεσκείας σου. Είμαι προκατειλημμένος με κάποιες εταιρείες, δεν το κρύβω. Δες ανάμεσα σε ΝΖΧΤ, Phanteks, Fractal Design. Κάτι θα βρείς στην περιοχή 50-100€ που να σου αρέσει. Δες και μια ψύκτρα, μιας και φτιάχνεις καινούργιο σύστημα. Πρόσεχε τις συμβατότητες απλά. Π.χ. https://geizhals.de/be-quiet-dark-rock-4-bk021-a1794867.html?hloc=at&hloc=de Επίσης, δες οθόνη 27άρα οπωσδήποτε. Οι τιμές τους πλέον δεν δικαιολογούν άλλη επιλογή. https://www.skroutz.gr/s/27811352/HP-P27q-G4-Monitor-27-QHD-2560x1440.html Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από pnick 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα