ethnik471 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα παιδιά! Μόλις έστησα καινούργιο σύστημα και έχω κουμπώσει εναν samsung 970 evo plus 500gb nvme σε μια asus tuf b560m plus με windows 11. Τρέχοντας το benchmark του samsung magician μου έβγαλέ αυτά... Τι λέτε ; Χαμηλά δεν φαίνονται ; Και γιατί ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Σε ποια θέση είναι τοποθετημένος ο NVME. Έχετε βάλει και SATA δίσκους;
ethnik471 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στην χ4 που τον έβαλα δεν τον έβλεπε επειδή ο επεξεργαστής μου είναι 10 gen και τον έβαλα στην από κάτω nvme θυρα. Σε sata κλασικό με καλώδιο έχω συνδεδεμένο και τον παλιό μου ssd έναν κλασικό intel 520 240gb Edit- τώρα κοιτούσα την μητρική. Στην επάνω θύρα nvme λέει pcie 4 αλλά δεν τον διαβαζε καν εκεί. Κάπου διάβασα στο manual ότι αν δεν έχω 11gen επεξεργαστή απενεργοποιείται αυτόματα η θύρα , άρα θεωρητικά η pcie3 που λέει ότι επίσης υποστηρίζει είναι η από κάτω nvme που τον έχω συνδεδεμένο.... Κάνω κάτι λάθος ή επηρεάζει κάπως ο sata ssd που έχω ; Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2021 από ethnik471
ultraex2003 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, ethnik471 είπε Στην χ4 που τον έβαλα δεν τον έβλεπε επειδή ο επεξεργαστής μου είναι 10 gen και τον έβαλα στην από κάτω nvme θυρα. Σε sata κλασικό με καλώδιο έχω συνδεδεμένο και τον παλιό μου ssd έναν κλασικό intel 520 240gb Edit- τώρα κοιτούσα την μητρική. Στην επάνω θύρα nvme λέει pcie 4 αλλά δεν τον διαβαζε καν εκεί. Κάπου διάβασα στο manual ότι αν δεν έχω 11gen επεξεργαστή απενεργοποιείται αυτόματα η θύρα , άρα θεωρητικά η pcie3 που λέει ότι επίσης υποστηρίζει είναι η από κάτω nvme που τον έχω συνδεδεμένο.... Κάνω κάτι λάθος ή επηρεάζει κάπως ο sata ssd που έχω ; μαλλον στη θυρα που παιζεις στη απο κατω δε μπορει να δωσει παραπανω νουμερα δες το δικο μου τον απλο τον 970 evo παιζω στη pci 4 θύρα την πρώτη πάντα με τον ryzen 3600 σε win 11 Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2021 από ultraex2003 1
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 24 λεπτά πριν, ethnik471 είπε Σε sata κλασικό με καλώδιο έχω συνδεδεμένο και τον παλιό μου ssd έναν κλασικό intel 520 240gb Είναι στη sata_2 θύρα; Αν ναι, βάλτε τον στην θύρα 1 ή 3.
ethnik471 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Μόνο αυτές τις δύο nvme έχει η μητρική μου. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα specs της μήπως δεν καταλαβαίνω κάτι γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι και πολύ σχετικός... Asus tuf b560m plus είναι η μητρική
ultraex2003 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, ethnik471 είπε Μόνο αυτές τις δύο nvme έχει η μητρική μου. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα specs της μήπως δεν καταλαβαίνω κάτι γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι και πολύ σχετικός... Asus tuf b560m plus είναι η μητρική Τι να σου πούμε δες το manual της μητρικης σου ποσο μπορεί να δώσει σε μαχ νούμερα και τι μπορεί να τρέξει από nvme η μητρική σου; Πάντως στη τελικη πιστεύω ότι έχει τερματίσει ο controller σε νουμερα Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2021 από ultraex2003
elpenor Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) @ethnik471 Κάτι όντως δεν πάει καλά, ίσως να είναι το δεύτερο slot shared με τα sata όπως υπονοεί ο @Τέρης Α. Εγώ έχω ένα αντίστοιχο δίσκο (απλό EVO) στο δεύτερο slot μίας X570 που δεν κάνει share τα lanes και έχει αρκετά καλύτερες επιδόσεις από το δικό σου (αλλά πολύ χειρότερες σε σχέση με όταν τον είχα στο πρώτο slot). Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από elpenor 1
Τέρης Α. Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, elpenor είπε ίσως να είναι το δεύτερο slot shared με τα sata όπως υπονοεί ο @Τέρης Α. To πιάσατε με τη μία! Αν και στο manual αναφέρει ότι αν επιλεγεί στη ρύθμιση για PCI-e, θα απενεργοποιηθεί η θύρα Sata. 3
ethnik471 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε To πιάσατε με τη μία! Αν και στο manual αναφέρει ότι αν επιλεγεί στη ρύθμιση για PCI-e, θα απενεργοποιηθεί η θύρα Sata. Αυτό διάβασα κι εγώ στο. manual και δεν μπορώ να καταλάβω... Θα δοκιμάσω σε λίγο να βγάλω τελείως τον sata να δούμε... Δεν ξέρω μη θέλει καμία ρύθμιση και στο bios που γίνεται πραγματικά χαμός από ρυθμίσεις...
ethnik471 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Καλημέρα! (Την ξέχασα προηγουμένως ^^ ) Το πρόβλημα μάλλον λύθηκε. Βρήκα στο bios μια επιλογή pcie που ήταν στο auto κι εγώ το γύρισα στο gen 3 και έχω τα παρακάτω αποτελέσματα... Ευχαριστώ ολους και ιδιαίτερα τον @Τέρης Α. που προσφέρθηκε να βοηθήσει πραγματικά κοιτάζοντας ακόμα και το manual της μητρικής μου. 1 1
Τέρης Α. Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εξαιρετικά αποτελέσματα! Στο read είναι ελαφρώς πάνω από τις αναγραφόμενες ταχύτητες και στο write ~100MB/s λιγότερο, αλλά για τα δεδομένα του δίσκου δεν κάνει καμία διαφορά. Καλοδούλευτος! Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα