Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκτος απο το να μεταφρασεις τα παντα, για να γινουν δεκτα, απαιτείται γνήσιο υπογραφής σε όλα και μετά χρειάζεται να εχουν σφραγιδα της Χάγης (apostille), τη βαζει ενα παραρτημα του Υπουργείου Eξωτερικών στη Κατεχακη. Εχε υποψη επισης οτι οι επισημες μεταφρασεις αργουν πολύ (εμπειρια μου απο το 2004-2011). Μου κόστισε 2 ταξίδια στην Αθήνα αυτό......

Και σε συμβουλεύω να μην ξαναγυρίσεις........

Δες εδώ

chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/viewer.html?pdfurl=http%3A%2F%2Fwww.apdattikis.gov.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2Fsfragida%2520tis%2520xagis%2Fxrisimes-plirofories.pdf&clen=97367&chunk=true

p.s. και μη διανοηθεις να βαλεις δορυφορικη Ελληνική (νόμιμη) όπως NOva ή Cosmote, θα σε τσιμπήσουν επί τόπου......

Επεξ/σία από sellsoap
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Skandalf είπε

Φραπέ θα πάρω μαζί μου ρε παιδιά....Η ζωή δεν γυρίζει γύρω από το σουβλάκι (i hope so - αν όχι θα με απογοητεύσω στο φουλ)

Και ομως το λενε αν δικαιολογία για να γυρίσουν Ελλάδα.Εγω το εγραψα για να δείξω ότι αν πας με σκοπό να πετύχεις όλα θα πάνε καλά.Αν αρχίσουν να σου λειπουν φραπες σουβλακι καφετερια και τι ωραίος είναι ο ήλιος της Ελλάδας.........αστο καλύτερα.

Διαβαζω και τον άλλον 31 ετών και θελει μια ξεκούραστη δουλείτσα για 300-400€.Αν μπορούν να του τα πηγαίνουν και στο σπίτι τα λεφτά ακόμα καλύτερα.

Δημοσ.

Ελπίζω να κάνεις πλάκια , το να σου λείπουν οι παρέες ή οι δικοί σου άνθρωποι το καταλαβαίνω , ο φραπές και το Σουβλάκι;;;;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Skandalf είπε

Ελπίζω να κάνεις πλάκια , το να σου λείπουν οι παρέες ή οι δικοί σου άνθρωποι το καταλαβαίνω , ο φραπές και το Σουβλάκι;;;;

και ομως τα βλέπω σε ομάδα ελληνων της Αγγλίας.

Δημοσ.

Με το καλό η μετακόμιση φίλε μου, ειδικά αν είσαι σε θέση μάρκετινγκ είναι σούπερ δημόσιο (να είναι καλά οι πλούσιοι που κρατάνε τις τράπεζες γεμάτες, η χώρα κρατιέται τεχνηέντως σε αυτό το ύψος). Πολύ όμορφη χώρα, περιποιημένη, ασφαλής. Θα σου αρέσει πολύ. 

Θα σου λείψουν φίλοι και λιχουδιές αλλά είσαι μόλις 2h20m μακρυά.. μη τρελαθούμε όποτε θελήσεις έρχεσαι για long weekend. Παίζουν άδειες για πλάκα, όπως και στη Γερμανία - νιώθεις "πιεσμένος"; μια εβδομάδα αναρρωτική. 

Αμα δε βαριέσαι να τραβιέται Ελλάδα τότε μαθαίνεις να φτιάχνεις τυλιχτά στο σπίτι σου και τέλος. 

Αν θέλεις να μας πεις και το ύψος της προσφοράς μπορώ να σου πω αν ακριβώς θα χρειαστεί να μάθεις να μαγειρεύεις ή θα μπορείς να τρως και έξω :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Skandalf είπε

Me βλέπω Vegan 

Τα αγκουργια να δεις ποσο πανε....αστο δεν ειναι ζωη αυτη

21 ώρες πριν, xgol είπε

Aνυπόστατα πράγματα. Εκεί είναι όλοι ασφαλισμένοι ιδιωτικά, με ένα κόστος περί τα 250 chf / μήνα.

Οταν το πληρωνεις ομως τσουζει....ειδικα αν χρειαστει εκτος της χωρας αυτης....ακομη και στις διακοπες στην ισπανια.

Επεξ/σία από ELTASSOS1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω αν αποφασίσω τώρα να πάω Δανία τι συνθήκες θα αντιμετωπίσω θα βρω εύκολα δουλειά και διαμερίσμα και αν ναι θα φτάσει ο μισθός για το ενοίκιο και για να τα βγάλουμε πέρα, 

Τα διαμερίσματα στην τιμή ενοικίασης συμπεριλαμβάνεται και η θέρμανση νερό κλπ. 

Εγώ έχω τελειώσει ΕΠΑΛ για ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων , δεν ξέρω αν υπάρχει ζήτηση για αυτό το επάγγελμα

Ευχαριστώ

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Johnnybegoodtonight είπε

Παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω αν αποφασίσω τώρα να πάω Δανία τι συνθήκες θα αντιμετωπίσω θα βρω εύκολα δουλειά και διαμερίσμα και αν ναι θα φτάσει ο μισθός για το ενοίκιο και για να τα βγάλουμε πέρα, 

Εγώ έχω τελειώσει ΕΠΑΛ για ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων , δεν ξέρω αν υπάρχει ζήτηση για αυτό το επάγγελμα

Ευχαριστώ

Η Δανία είναι τόσο ακριβή, που θα μένεις με τουλάχιστον άλλους 2 μαζί. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Johnnybegoodtonight είπε

Το σκεπτικό είναι να πάω εγώ αρχικά και να έρθει μετά η σύζυγός με τα 2 παιδιά, εννέα και τριών ετών αντίστοιχα

Καλό θα είναι να κάνεις μια έρευνα σε δανεζικες ιστοσελίδες αγγελιών για δουλειές και ενοίκια, για να έχεις μια εικόνα τι παίζει στις διάφορες πόλεις.

Από ξένες γλώσσες πώς πας; Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις εκτός από πολύ καλά αγγλικά και την τοπική γλώσσα.

Δημοσ.

Από γλώσσες αγγλικά ιταλικά, όμως με προθυμία για εκμάθηση τής τοπικής γλώσσας φυσικά, το δίπλωμα του ηλεκτρολόγου το πηρα με άριστα και έχω εργασιακή εμπειρία πάνω από 5 χρόνια

Αυτό που θα βοηθούσε είναι να ξέρει κάποιος από πριν για το τι χαρτιά μεταφρασμένα η όχι χρειάζονται

Για το αν δύο γονείς εργαζόμενοι θα τα βγάλουν πέρα με σκετικη άνεση η μήπως είναι μια από τα ίδια με την Ελλάδα

Στην τωρινή μου δουλειά παίρνω 760€ και δεν έχω ενοίκιο 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Johnnybegoodtonight είπε

Ευχαριστώ

Εχεις κοιτάξει αν βρεις κάτι απο εδω;Είναι δύσκολη η φάση να πας και να ψάχνεις στα τυφλά

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Johnnybegoodtonight είπε

Ευχαριστώ

Ψάξε για την σελίδα Expat in Denmark 

Εδώ το site https://www.danskindustri.dk/

Δημοσ.
19 hours ago, Johnnybegoodtonight said:

Ευχαριστώ

Κατα πασα πιθανοτητα δε θα μπορεις να δουλεψεις στο αντικειμενο σου χωρις την τοπικη πιστοποιηση. Αμφιβαλλω αν θα σου αναγνωρισουν το ΕΠΑΛ καθως στις βορειες χωρες ο ηλεκτρολογος εχει ξεχωριστη εκπαιδευση στο σχολειο αλλα και μετα απο αυτο. Στανταρ θα μπορεις να το σπουδασεις αν θες, αλλα αυτο προϋποθετει οτι μενεις εκει, εχεις ΑΜΚΑ (προσωπικος αριθμος, personnummer ή CFR nummer), ξερεις γλωσσα καθως και τροπο βιοπορισμου, δηλαδη αλλη δουλεια.

Οι μισθοι ειναι πολυ καλυτεροι βεβαια, αλλα το κοστος ζωης πολυ υψηλο. Αν πας να δουλεψεις ως ανειδικευτος, δε νομιζω να εχει και μεγαλη διαφορα με Ελλαδα. Πρεπει να κοιταξεις να βρεις δουλεια πριν πας, αλλιως εχεις εκει να ανταγωνιστεις αρκετους μεταναστες που ειναι πανω κατω στην ιδια μοιρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...