Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ guys ,

αποδέχθηκα πρόσφατα μια (καλή) οικονoμικά πρόταση για ένα νέο εργασιακό ξεκίνημα στο εξωτερικό (Ελβετία).

Ανοίγω αυτό το thread , ώστε όσοι έχετε κάνει αυτή την κίνηση να δώσετε σε μένα (και όσους ενδιαφέρονται) τα φώτα σας για απαιτούμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν πριν την μετακίνηση σε νέα χώρα εργασίας .

Για αρχή εγώ σίγουρα θα μεταφράσω κάποια βασικά χαρτιά (πτυχία,προηγούμενη εργασιακή εμπειρία κτλ) στην χώρα της Γλώσσας που θα πάω (Γαλλικά - Γερμανικά)

Κάποια tips που έχετε να προσθέσετε ; Κάτι σημαντικό για σπίτι - εργασία κτλ; 

Οποιαδήποτε βοήθεια/κριτική καλοδεχούμενη!

Ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από Skandalf
  • Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν έχω πολλές συμβουλές να σου δώσω, αλλά μήπως θα ήθελες να δώσεις μερικές πληροφορίες σχετικά με το πώς κινήθηκες να βρεις εργασία εκεί; Ψάχνω κι εγώ συγκεκριμένα στην Ελβετία για οικογενειακούς λόγους και έχει από όσο έχω καταλάβει κάποιες ιδιαιτερότητες η αναζήτηση στην χώρα αυτή. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Skandalf είπε

Μου έγινε offer μέσα από την φαρμακευτική εταιρία που εργάζομαι..

Κυττα να εχεις πληρες ασφαλιστικο πακεττο υγειας και νοσηλειας απκ εργοδοτη.

Αν οχι , τοτε κανε εδω μια ασφαλεια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΟΒΙΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ...μη σου τυχει ειναι, ιδιαιτερα αν εχεις οικογενεια....ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΤΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΕΙ

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ELTASSOS1 είπε

Κυττα να εχεις πληρες ασφαλιστικο πακεττο υγειας και νοσηλειας απκ εργοδοτη.

Αν οχι , τοτε κανε εδω μια ασφαλεια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΟΒΙΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ...μη σου τυχει ειναι, ιδιαιτερα αν εχεις οικογενεια....ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΤΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΕΙ

Aνυπόστατα πράγματα. Εκεί είναι όλοι ασφαλισμένοι ιδιωτικά, με ένα κόστος περί τα 250 chf / μήνα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκεί δουλεύουν με ιδιωτική ασφάλιση, και είναι υποχρεωτική. Ανάλογα με την προσφορά-συμφωνία μπορεί να πληρώνει ο εργοδότης, αλλά αμφιβάλω. Δεν αναφέρθηκε αν ο TS είναι μόνος ή με οικογένεια ούτε την περιοχή, καντόνι που πηγαίνει. Ατομικά, οκ μπορείς να καλύψεις το κόστος πχ ασφάλειας, αλλά αν έχεις και προστατευόμενα μέλη τσούζει. Και τα 250chf με επαρκή κάλυψη και όχι μεγάλη συμμετοχή νομίζω είναι λίγα. Ακριβές υπηρεσίες, γι' αυτό και οι ψηλοί μισθοί. Αν δεν τύχουν απρόοπτα είναι καλή περίπτωση γιατί βάζεις χρήματα στην άκρη, αλλιώς τρέχεις και δεν φτάνεις. Στα νοσοκομεία, πληρώνεις από την τσέπη σου και υποβάλεις αίτημα στην ασφαλιστική σου για κάλυψη.

Προτείνω μεταφρασμένο αντγρ ποινικού μητρώου, διαβατήριο (δέχονται ΄άτυπα και ελ ταυτότητες αλλά μερικοί είναι περίεργοι), ενημέρωση τραπεζών για χρήση των πιστωτικών στο εξωτερικό ειδικά στην αρχή, άνοιγμα revolut, transferwise, με πρώτη ευκαιρία εφορία και υπαγωγή στο μητρώο κατοίκων εξωτερικού, υπομονή (η καθημερινότητα εκεί είναι βαρετή) α! και κανένα μπρίκι αν χρησιμοποιείς γιατί δεν θα βρεις πουθενά (καλό να είναι και για επαγωγική εστία)

Κανόνισε και ξεκαθάρισε από πριν τι γίνεται με τη διαμονή γιατί ανάλογα και την περιοχή, είναι εξαιρετικά δύσκολο να σου νοικιάσουν χωρίς μεσολάβηση (θες πχ ατομικό φάκελο με βεβαίωση ότι έχεις εργασία, τα χρήματα που παίρνεις, ίσως ποινικό μητρώο, εκκαθαριστικό κτλ)

Με το καλό

Επεξ/σία από iml
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και όταν με το καλό φύγεις , μπορείς πάντα να έχεις επαφές με το προξενείο για να λύσεις τα όποια θέματα μπορεί να έχεις με το δημόσιο.

Δημοσ.

Καντόνι Zug , Ελβετία , μόνος πάω χωρίς οικογένεια , στα 37 μου  (επειδή ρωτήθηκα)

Revolut έχω ήδη - την χρησιμοποιούσα σε ταξίδια στο εξωτερικό από πριν :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το πακέτο ειναι καλό  (μόνο έτσι αξίζει να πάς Ελβετία) τότε μπράβο σου που εκμεταλλεύεσαι την ευκαιρία.  Ο κουμπαρος μου ειχε πάει με assignment  στην Βασιλεία το 2003-2006 και ειχε περάσει υπέροχα (με οικογένεια). Μάλιστα αργότερα το μετάνοιωσε που επέστρεψε παρότι η εργασιακή εμπειρία που αποκόμισε εκεί τον βοήθησε πολύ στην μετέπειτα καριέρα του.

Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά. 

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πακέτο είναι πολύ καλό και για αυτό αποφάσισα να ενδώσω στα 37...Μεγάλη απόφαση  - ειδικά από τη στιγμή που θα πάω μόνος , αλλά θεωρώ αξίζει να το δοκιμάσω , έστω και για 4-5 χρόνια και να γυρίσω με ένα καλο πακέτο  - χτυπώντας και μια καλή ενδεχομένως θέση μετά στην Ελλάδα... (αν βέβαια γυρίσω)

Επεξ/σία από Skandalf
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Skandalf είπε

Το πακέτο είναι πολύ καλό και για αυτό αποφάσισα να ενδώσω στα 37...Μεγάλη απόφαση  - ειδικά από τη στιγμή που θα πάω μόνος , αλλά θεωρώ αξίζει να το δοκιμάσω , έστω και για 4-5 χρόνια και να γυρίσω με ένα καλο πακέτο  - χτυπώντας και μια καλή ενδεχομένως θέση μετά στην Ελλάδα... (αν βέβαια γυρίσω)

Δε σε κόβω να γυρνάς 

Εμένα ο αδερφός μου, η νύφη μου και η αδερφή της ήταν όλοι Ελβετία

Οι μεν δύο (αδερφός και νύφη) μετακόμισαν Δανία, η δε αδερφή της νύφης παντρεύτηκε Ελβετό

Όταν παίρνεις στην Ελλάδα 1000 - 1500 ή και 2000 €, και ξαφνικά βρεθείς να παίρνεις τα 4πλασια - 5πλασια, είναι πάρα πολύ δύσκολο να γυρίσεις πίσω Ελλάδα

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Skandalf είπε

Αν πας με καλή ψυχολογία και δεν απογοητευτείς που δεν βρίσκεις φραπέ ή πιτόγυρο τότε δεν θα θες να γυρίσεις παρά μονο για διακοπές.

Καλή τύχη!

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Φραπέ θα πάρω μαζί μου ρε παιδιά....Η ζωή δεν γυρίζει γύρω από το σουβλάκι (i hope so - αν όχι θα με απογοητεύσω στο φουλ)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Skandalf είπε

Φραπέ θα πάρω μαζί μου ρε παιδιά....Η ζωή δεν γυρίζει γύρω από το σουβλάκι (i hope so - αν όχι θα με απογοητεύσω στο φουλ)

Άστο το σουβλάκι εκεί, κάνα 12 φράγκα είχε, προ σχεδόν 10ετίας κιόλας 🤣

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...