Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά έχω ένα fiat stranda του 02' πετρελαιοκίνητο και θέλω να πάω Καλαμαριά Θεσσαλονίκης για να φορτώσω κάποια πράγματα τέλως πάντων..Δεν ξέρω αν επιτρέπεται όμως η κυκλοφορία μικρών αγροτικών με πετρέλαιο όπως έχω εγώ..Το λέω αυτό δεδομένου ότι η καλάμαρια είναι κεντρική περιοχή δεν είναι πχ έξω από Θεσσαλονίκη για να πάω κανονικά..

Δημοσ.

Τι πάει να πει δεν ξέρεις? Η άδεια σου έχει πάνω μια σφραγίδα που γράφει αναλυτικά τις περιοχές που απαγορεύεται ακόμα και να διασχίσεις...

Πανόραμα - Πυλαία πάντως ξέρω σίγουρα ότι απαγορεύεται, η Καλαμαριά είναι πιο κέντρο από αυτά, οπότε λογικά απαγορεύεται.

Διάβασε τι λέει η άδεια σου.

• Like 1
Δημοσ.

Ο νόμος 4030 /2011 στο άρθρο 50 αναφέρει: «1. Τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους μέχρι τεσσάρων χιλιάδων (4.000) χιλιογράμμων και τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης εξαιρούνται των περιορισμών κυκλοφορίας στις περιοχές των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, που καθορίστηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 26 του ν.1959/1991 (Α΄ 123), εφόσον η τεχνολογία τους πληροί εκ κατασκευής τις προδιαγραφές του Κανονισμού (ΕΚ) 715/2007 της 20ής Ιουνίου 2007 (EURO V και EURO VI) ή μεταγενέστερου.»

Για τα προγενέστερα Euro 4 -3 - 2 -1 απαγορεύεται η κυκλοφορία τους από και εντός των παρακάτω περιοχών. Στον Νομό Άττικής Ελευσίνα –Μαγούλα –Φυλή –Αχαρνές –Θρακομακεδόνες –Βαρυμπόμπη –Κρυονέρι -Άγιος Στέφανος –Άνοιξη –Σταμάτα –Ροδόπολη –Διόνυσος –Πικέρμι –Σπάτα –Κορωπί –Βάρη –Βάρκιζα. 

Για τον Νομό Θεσσαλονίκης: Ν. Ιωνίας (Διαβατών) Καλοχωρίου, Ευκαρπίας, Ασβεστοχωρίου, Πανοράματος και Πυλαίας. Θα τα βρείτε στο pdf ΦΕΚ 519/Β/12.8.92.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας υπάρχει στο  ΦΕΚ 123 Α/5-8-91.

Εξαιρέσεις: επιτρέπεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων ταξί, λεωφορείων, βαρέων φορτηγών και στρατιωτικών οχημάτων, καθώς και ιδιωτικών φορτηγών κάτω των 4 τόνων, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν άδεια παραγωγού ή πωλητή σε λαϊκές αγορές και μεταφέρουν προϊόντα. Και γι’ αυτά όμως τα αυτοκίνητα υπάρχουν προϋποθέσεις ηλικίας και τεχνολογίας, που καθορίστηκαν από την απόφαση 25543/1207 (ΦΕΚ 577 Β, 18-05-2001). Συν τα αυτοκίνητα που φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας ΚΥ (κρατικά αυτοκίνητα), ΔΣ (διπλωματικό σώμα), ΞΑ (ξένες αποστολές) και ΑΠ (ανάπηρος πολέμου) σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 1 του Ν.722/77 (ΦΕΚ 299-Α).

Δημοσ.
2 hours ago, Joshua21 said:

Τι πάει να πει δεν ξέρεις? Η άδεια σου έχει πάνω μια σφραγίδα που γράφει αναλυτικά τις περιοχές που απαγορεύεται ακόμα και να διασχίσεις...

Πανόραμα - Πυλαία πάντως ξέρω σίγουρα ότι απαγορεύεται, η Καλαμαριά είναι πιο κέντρο από αυτά, οπότε λογικά απαγορεύεται.

Διάβασε τι λέει η άδεια σου.

Δεν είναι δικια μ η άδεια ούτε το αμάξι εγώ απλά μια ερώτηση έκανα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Brashida είπε

Δεν χρειάζεται να είναι δική σου η άδεια για να δεις τι λέει, και εγώ απλά μια απάντηση έδωσα.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Brashida είπε

Τον νόμο που σου παρέθεσε ο συμφορουμίτης ποιο πάνω τον διάβασες? Αν ναι κατάλαβες τι ισχύει?

Δημοσ.
2 hours ago, Nabuko said:

Τον νόμο που σου παρέθεσε ο συμφορουμίτης ποιο πάνω τον διάβασες? Αν ναι κατάλαβες τι ισχύει?

Ότι να ναι..Τον νόμο τον διάβασα και μια χαρά κατάλαβα τι λέει..Απλά ένας άλλος συμφορουμιτης με ρώτησε κάτι σχετικά με την άδεια και του απάντησα ότι δεν είναι δικια μ για να ξέρω σε ποιες περιοχές απαγορεύεται να πας.

2 hours ago, Joshua21 said:

Δεν χρειάζεται να είναι δική σου η άδεια για να δεις τι λέει, και εγώ απλά μια απάντηση έδωσα.

Αδερφέ δεν έχω αμάξι ούτε άδεια και ούτε είμαι από πόλη για να γνωρίζω τι και πώς...ρώτησα εκ μέρους άλλου...μια απλή απάντησα σ έδωσα και εγώ

Δημοσ.
On 04/11/2021 at 18:16, Nabuko said:

Aπ' ότι βλέπω αυτό ταιριάζει στα δικά σου γραφόμενα

Αδερφέ για να τελειώνουμε έκανα μια ερώτηση και Μ απάντησαν 2 άτομα πρώτα πρώτα.ο ένας μ είπε να κοιτάξω την άδεια κ.λ.π και ο άλλος μου παρέθεσε τον νόμο..Πρώτος από όλους μ απάντησε αυτός με την άδεια και έτσι ανταπέδωσα και εγώ..αμέσως μετά ο άνθρωπος που μ παρέθεσε τον νόμο... Απάντησα και στους δύο...Εσένα ποίο είναι το προβλημα σ? Το ότι να ναι ταιριάζει σε εσένα φίλε μ που σε μια ερώτηση απαντάς "ότι να ναι"...καλή συνέχεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Brashida είπε

Το ότι να ναι ταιριάζει σε εσένα φίλε μ που σε μια ερώτηση απαντάς "ότι να ναι"... 

Δεν έχω απαντήσει σε καμιά ερώτηση με τη φράση "ότι να ναι". Εσύ απάντησες έτσι, όχι εγώ. 

Ότι να ναι γράφεις

6 λεπτά πριν, Brashida είπε

καλή συνέχεια

Ευχαριστώ να σαι καλά. Επίσης

Επεξ/σία από Nabuko
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που γράφτηκε πιο πάνω ότι η άδεια γράφει σε ποιές περιοχές απαγορεύεται είναι λάθος. Η άδεια δεν γράφει τίποτα τέτοιο. Έχω της αδερφής μου το αμάξι αυτές τις μέρες και μόλις την τσέκαρα.

Στο φεκ γιατί δεν γράφει για κέντρο Αθήνας; "Για τα προγενέστερα Euro 4 -3 - 2 -1 απαγορεύεται η κυκλοφορία τους από και εντός των παρακάτω περιοχών. Στον Νομό Άττικής Ελευσίνα –Μαγούλα –Φυλή –Αχαρνές –Θρακομακεδόνες –Βαρυμπόμπη –Κρυονέρι -Άγιος Στέφανος –Άνοιξη –Σταμάτα –Ροδόπολη –Διόνυσος –Πικέρμι –Σπάτα –Κορωπί –Βάρη –Βάρκιζα."

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 1comment είπε

Αυτό που γράφτηκε πιο πάνω ότι η άδεια γράφει σε ποιές περιοχές απαγορεύεται είναι λάθος. Η άδεια δεν γράφει τίποτα τέτοιο. Έχω της αδερφής μου το αμάξι αυτές τις μέρες και μόλις την τσέκαρα.

Στο φεκ γιατί δεν γράφει για κέντρο Αθήνας; "Για τα προγενέστερα Euro 4 -3 - 2 -1 απαγορεύεται η κυκλοφορία τους από και εντός των παρακάτω περιοχών. Στον Νομό Άττικής Ελευσίνα –Μαγούλα –Φυλή –Αχαρνές –Θρακομακεδόνες –Βαρυμπόμπη –Κρυονέρι -Άγιος Στέφανος –Άνοιξη –Σταμάτα –Ροδόπολη –Διόνυσος –Πικέρμι –Σπάτα –Κορωπί –Βάρη –Βάρκιζα."

Βαλτα στο χαρτη και κανε ενα κυκλο και θα καταλάβεις γιατί δε λέει για κέντρο Αθήνας ή Γλυφαδα  π.χ

Επεξ/σία από nik0laus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...