Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Δε μπορούσα να βρω αντιπροσωπευτικότερο τίτλο.

Η κατάσταση στο εργαστήριο στο σχολείο μου έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Έρχεται ένα καλώδιο από το κεντρικό router.Αυτό πάει σε ένα switch, από το οποίο φεύγουν 2 καλώδια. Το ένα πάει στον "server" (ο δικός μου υπολογιστής), το άλλο πάει σε ένα tp-link wa-801N το οποίο μοιράζει ασύρματα ίντερνετ σε 20 clients.

Ο server έχει έναν κοινόχρηστο φάκελο όπου βρίσκονται τα αρχεία των μαθητών. Μπορώ να κόψω την παροχή INTERNET στο access point ? Κοινώς να μπορούν τα παιδιά να είναι στο ίδιο δίκτυο με μένα (Για να μπορούν να βλέπουν το φάκελο μου), παρόλα αυτά να μην έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο; Υπάρχει τρόπος;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AfterForever είπε

Καλησπέρα. Δε μπορούσα να βρω αντιπροσωπευτικότερο τίτλο.

Η κατάσταση στο εργαστήριο στο σχολείο μου έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Έρχεται ένα καλώδιο από το κεντρικό router.Αυτό πάει σε ένα switch, από το οποίο φεύγουν 2 καλώδια. Το ένα πάει στον "server" (ο δικός μου υπολογιστής), το άλλο πάει σε ένα tp-link wa-801N το οποίο μοιράζει ασύρματα ίντερνετ σε 20 clients.

Ο server έχει έναν κοινόχρηστο φάκελο όπου βρίσκονται τα αρχεία των μαθητών. Μπορώ να κόψω την παροχή INTERNET στο access point ? Κοινώς να μπορούν τα παιδιά να είναι στο ίδιο δίκτυο με μένα (Για να μπορούν να βλέπουν το φάκελο μου), παρόλα αυτά να μην έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο; Υπάρχει τρόπος;

Ευχαριστώ.

Υπάρχει πρόσβαση στο tp-link? Αν ναι, θεωρώ πως μπορεί να μπεί κάποιος outbound κανόνας στο firewall που να μπλοκάρει την πρόσβαση πρός τον έξω κόσμο. Επίσης, αν το tp-link ειναι ο DHCP server αυτών των υπολογιστών θα μπορούσες να αλλάξεις το gateway σε κάτι άσχετο. Είναι λίγο πρόχειρη λύση.

Ας μιλήσουν άλλοι πιο έμπειροι στο θέμα των δικτύων.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, AfterForever είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι υπάρχει πρόσβαση στο tp-link.

Tι να αλλάξω;

image.png.5328737e35578e5156cd9f43d93178c5.png

Αν και μια δοκιμή θα σε έπειθε πειράζεις τον dns σβήνοντας τον. H start ip end ip είναι αυτές που δίνει το φάσμα δικτύου και η gateway είναι για το router για να κάνει την διαμοίραση. Φυσικά την σημειώνεις σε περίπτωση πατάτας απλά την ξαναβάζεις.

Δημοσ.

καταρχας καλυτερα να ανοιξεις λιγο το dhcp pool μη τυχον μπουκωσει απο κολλημενο leasing time.

δευτερον gateway θα βαλεις την δικη σου ip και dns κενο...

δοκιμαζεις και λογικα θα εισαι οκ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συγνώμη για τηην καθυστερημένη απάντηση

Το θέμα είναι ότι τα δοκίμασα αυτά που μου είπατε, αλλά αλλαγή δεν είδα...Υπάρχει κανονικά πρόσβαση στους άλλους υπολογιστές στο διαδίκτυο....

Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια και θα επανέλθω. Ευχαριστώ.

EDIT: Δούλεψε αλλάζοντας όχι μόνο to default gateway αλλά και το default domain (έβαλα τη δική μου IP). Και φυσικά DNS 0.0.0.0

Ευχαριστώ πολύ!!

Επεξ/σία από AfterForever

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...