GREGORYMO Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Είμαι εκμισθωτης σε ένα σπίτι που έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω χρεους. Ο μισθωτής έφυγε και έρχεται ο λογαριασμός χρεωνοντας τον τα δημοτικά τέλη. Προβληματίζομαι μήπως ο δήμος τα χρεώσει ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ σε εμένα και σκέφτομαι να κάνω διακοπή. Έχει συμβεί σε κάποιον ?
lasithi12 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) προφανως κανε διακοπή και διακονονισμο .... προφανως θα σου σκάσουνε καπια στιγμη στη μουρη... απο οτι βλεπω γιατι μαλλον εισαι και καπιας ηλικιας δεν καταλαβαινεις χρηστο... και η ιστορία απλά επαναλαμβάνεται.... Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2021 από lasithi12
korakios Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Είμαι εκμισθωτης σε ένα σπίτι που έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω χρεους. 34 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Προβληματίζομαι μήπως ο δήμος τα χρεώσει ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ σε εμένα και σκέφτομαι να κάνω διακοπή. ο θερμοσίφωνας ανάβει ? Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2021 από korakios 1
Metal Heart Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Αν ο λογαριασμός είναι στο όνομα του μισθωτή, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να τα ζητήσει από αυτόν και αν καταστεί δυσχερής η είσπραξη να στραφεί κατά του ιδιοκτήτη. Υπάρχουν και σχετικές αποφάσεις του Συνήγορου του Πολίτη μετά από καταγγελίες ιδιοκτητών από τους οποίους Δήμοι ζητούσαν δημοτικά τέλη και φόρους. Επίσης, πρέπει να το αναφέρεις στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να μην έρχονται λογαριασμοί και να δηλώσεις το ακίνητο στο Δήμο ως μη ηλεκτροδοτούμενο. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σου έκοψαν ξανά το ρεύμα; Ότι οφειλές μαζεύτηκαν πρέπει να πληρωθούν από κάποιον. Αν υπάρχουν οφειλές από τέλη, αυτές πληρώνονται αναλόγως την περίπτωση και την τακτική του κάθε δήμου. Edit: Η διακοπή δεν σε γλιτώνει από ότι πόσο έχει ήδη καταλογιστει. Αν κάνεις διεκόπη, πρέπει να ενημερώσεις τον δήμο ότι κόπηκε για να σε απαλλαξουν από τα τέλη αλλά οχι από το ΤΑΠ. Tώρα αν ο λογαριασμός ήταν σε όνομα αλλου ενοικιαστή και ζητήσει ο δήμος τα τέλη, ακολουθείται η τακτική που είπε ο Metal Heart. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2021 από Basilhs23___
papoys1 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ο Δήμος θα τα διεκδικήσει κάποια στιγμή. Μπορεί να μη στείλει κλητήρα αλλά μετά από διακοπή δεν πρόκειται να σου δώσει χαρτί για επανασύνδεση αν δεν πληρώσεις. Και μια συμβουλή.Τη ΔΕΗ δεν τη φεσώνουμε αν θέλουμε να μην έρθει στιγμή που θα μείνουμε στο σκοτάδι. Νερό μπορεί να σου δώσει ο γείτονας να πιεις, ή να πάρεις καμιά εξάδα από s/m , ρεύμα δεν πρόκειται να σου δώσει κανείς.😁 Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2021 από papoys1
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, papoys1 είπε Ο Δήμος θα τα διεκδικήσει κάποια στιγμή. Μπορεί να μη στείλει κλητήρα αλλά μετά από διακοπή δεν πρόκειται να σου δώσει χαρτί για επανασύνδεση αν δεν πληρώσεις. Και μια συμβουλή.Τη ΔΕΗ δεν τη φεσώνουμε αν θέλουμε να μην έρθει στιγμή που θα μείνουμε στο σκοτάδι. Νερό μπορεί να σου δώσει ο γείτονας να πιεις, ή να πάρεις καμιά εξάδα από s/m , ρεύμα δεν πρόκειται να σου δώσει κανείς.😁 Χαρτί για επανασύνδεση δεν νομίζω πως χρειάζεσαι, μια απλή αίτηση κάνεις, προσκομίζεις και ΥΔΕ αν απαιτείται, όλα αυτά εφόσον τακτοποιήσεις το χρέος προς τον πάροχο. Μετά μόνο αν πας να μεταβιβάσεις το διαμέρισμα ή για αποξήλωση και εγκατάσταση εντελώς νέας παροχής.
papoys1 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Χαρτί για επανασύνδεση δεν νομίζω πως χρειάζεσαι, μια απλή αίτηση κάνεις, προσκομίζεις και ΥΔΕ αν απαιτείται, όλα αυτά εφόσον τακτοποιήσεις το χρέος προς τον πάροχο. Μετά μόνο αν πας να μεταβιβάσεις το διαμέρισμα ή για αποξήλωση και εγκατάσταση εντελώς νέας παροχής. Δεν το ξέρω Βασίλη αλλά αν υπάρχει διακοπή ρεύματος 1-2 χρόνια αν όχι Δημοτικά τέλη το ΤΑΠ δεν πρέπει να πληρωθεί στο Δήμο;;; Εγώ για να κάνω συμβόλαιο σε μη ηλεκτροδοτούμενο διαμέρισμα στο παιδί η συμβολαιογράφος μου ζήτησε και της πήγα Βεβαίωση του Δήμου για την πληρωμή ΤΑΠ για αυτό το είπα.
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Ναι άλλο λέω, στην επανασύνδεση κομμένης παροχής δεν χρειάζεται αυτή η διαδικασία με την βεβαίωση του δημου, μπορείς άνετα να το συνδέσεις χωρίς να έχεις πληρώσει. Αν βέβαια κάποια στιγμή χρειαστεί να μεταβιβάσεις το ακίνητο εκεί σε βρίσκουν από τον δήμο και πρέπει να τα πληρώσεις όλα αναδρομικά με προσαύξηση. Με βάση τον νόμο πρέπει να ενημερώσεις τον δήμο ότι κόπηκε το ρεύμα και να πληρώσεις εκεί το ΤΑΠ, αν δεν το κάνεις, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν σε βρίσκει ο δήμος. Κάποιοι λίγοι δήμοι έχουν ένα σύστημα που αν πας να επανασυνδέσεις ρεύμα που ήταν κομμένο χωρίς να πληρώσεις το ΤΑΠ σε εντοπίζουν και σου στέλνουν επιστολή με την οφειλή. 1
Joshua21 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Είμαι εκμισθωτης σε ένα σπίτι που έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω χρεους. Ο μισθωτής έφυγε και έρχεται ο λογαριασμός χρεωνοντας τον τα δημοτικά τέλη. Προβληματίζομαι μήπως ο δήμος τα χρεώσει ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ σε εμένα και σκέφτομαι να κάνω διακοπή. Έχει συμβεί σε κάποιον ? Στον μισθωτή (νοικάρη) έκοψαν το ρεύμα, όχι στον ts που είναι εκμισθωτής (ιδιοκτήτης). Επίσης για να λέει πως φοβάται μήπως ο Δήμος τα χρεώσει κάποια στιγμή σε αυτόν, είναι προφανές ότι το ρεύμα είναι στο όνομα του μισθωτή. Tο μόνο που πιθανόν να σου ζητήσει ο Δήμος κάποια στιγμή στο μέλλον είναι το ΤΑΠ.
GREGORYMO Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 49 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Στον μισθωτή (νοικάρη) έκοψαν το ρεύμα, όχι στον ts που είναι εκμισθωτής (ιδιοκτήτης). Επίσης για να λέει πως φοβάται μήπως ο Δήμος τα χρεώσει κάποια στιγμή σε αυτόν, είναι προφανές ότι το ρεύμα είναι στο όνομα του μισθωτή. Tο μόνο που πιθανόν να σου ζητήσει ο Δήμος κάποια στιγμή στο μέλλον είναι το ΤΑΠ. Το ΤΑΠ είναι σίγουρο αλλά ΔΕΝ το γλιτώνεις ακόμα και διακοπή να κάνεις. Του έκοψαν το ρεύμα τον Μάρτιο του 2021 και έχει φύγει. Το σπίτι είναι ξενοικιαστο ακόμα και σκέφτηκα στην ΑΡΧΗ ότι αυτός χρεώνεται (αφού λογαριασμός ΔΕΗ, έρχεται), αλλά λέω ΜΗΠΩΣ η ΔΕΗ αρχίσει να ψάχνει εμένα !!! ΥΓ. Είχα περίπτωση στο παρελθόν με υπέρογκο χρέος μισθωτή, που δεν με έχει ενοχλήσει κανείς αλλά αυτά αλλάζουν συνεχώς.
Joshua21 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Το ΤΑΠ είναι σίγουρο αλλά ΔΕΝ το γλιτώνεις ακόμα και διακοπή να κάνεις. Του έκοψαν το ρεύμα τον Μάρτιο του 2021 και έχει φύγει. Το σπίτι είναι ξενοικιαστο ακόμα και σκέφτηκα στην ΑΡΧΗ ότι αυτός χρεώνεται (αφού λογαριασμός ΔΕΗ, έρχεται), αλλά λέω ΜΗΠΩΣ η ΔΕΗ αρχίσει να ψάχνει εμένα !!! ΥΓ. Είχα περίπτωση στο παρελθόν με υπέρογκο χρέος μισθωτή, που δεν με έχει ενοχλήσει κανείς αλλά αυτά αλλάζουν συνεχώς. Όχι, δεν αλλάζουν συνεχώς.
GREGORYMO Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 27 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όχι, δεν αλλάζουν συνεχώς. Σχήμα λόγου. Μπορεί παλαιότερα να μην έγινε τίποτα αλλά τώρα να έχουν αλλάξει τα δεδομένα (των δήμων).
Nabuko Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Μπορεί παλαιότερα να μην έγινε τίποτα αλλά τώρα να έχουν αλλάξει τα δεδομένα (των δήμων). Που κολλάει ο δήμος με το αν σε ψάχνει εσένα η ΔΕΗ για χρέη?
GREGORYMO Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Nabuko είπε Που κολλάει ο δήμος με το αν σε ψάχνει εσένα η ΔΕΗ για χρέη? Για δημοτικά τέλη και φόρο, λέμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα