Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. Έχω το εξής σύστημα:

• Intel Core i5 11400F

• Asrock H510M-HVS Motherboard

• MSI RX 570 4GB GPU

• Be Quiet 550W PSU

Το πρόβλημα που έχω τους τελευταίους 2 μήνες, είναι ότι λίγα λεπτά αφότου ανοίγω το PC, αυτό κρασάρει και οι 2 οθόνες δείχνουν κάτι περίεργα χρώματα. Μπορεί να επαναληφθεί ακόμα και 3-4 φορές μέσα στην ίδια μέρα (λίγα λεπτά φτάνουν), μέχρι να παίξει σωστά. Αν παίξει σωστά, μπορεί να κρατήσει και για ~24 ώρες ανοιχτό (τόσο το έχω δοκιμάσει), αλλά έτσι και κάνω restart, μετά πάλι τα ίδια...

Εννοείται πως έχω δοκιμάσει τα πάντα σε software/drivers και σίγουρα είναι πρόβλημα hardware. Το έκανε σε Windows 10 και σε Windows 11 (upgrade). Αρχικά υπέθεσα ότι φταίει η κάρτα γραφικών. Έβαλα μέσα μια (πολύ) παλιά AMD HD6770 και για 1 μέρα που την είχα, δεν κράσαρε ποτέ το PC. Μόλις έβαλα την RX 570, πάλι τα ίδια... Την τελευταία εβδομάδα όμως, καμιά φορά το PC παγώνει για μισό λεπτό και μετά από λίγο παρατηρώ πως κάποιοι HDD (ένας ή και οι 2 μαζί) έχουν αποσυνδεθεί και έχει παραμείνει μόνο ο SSD με τα Windows επάνω του. Με restart φτιάχνει.

Πλέον δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι είναι θέμα γραφικών... Ίσως να είναι θέμα τροφοδοσίας (η RX570 καίει παραπάνω); Μητρικής; Έχει χαλάσει κάποιος HDD; 

Τι γνώμη έχετε; 

Επεξ/σία από MitsosDaBest13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/11/2021 στις 10:47 ΜΜ, MitsosDaBest13 είπε

Έχει χαλάσει κάποιος HDD; 

Όταν ξανανοίξει το σύστημα κατεβάστε και τρέξτε το HDSentinel (62ο αρχείο) να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δίσκοι. Ανεβάστε ένα screenshot.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Όταν ξανανοίξει το σύστημα κατεβάστε και τρέξτε το HDSentinel (62ο αρχείο) να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δίσκοι. Ανεβάστε ένα screenshot.

Δεν φαίνεται κάποιο πρόβλημα. Η αλήθεια είναι πως ο Seagate (Barracuda 1TB), εδώ και χρόνια καμιά φορά κάνει περίεργους θορύβους και μπορεί το PC να παγώσει κάποιες εργασίες για μερικά δευτερόλεπτα, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο έντονο, για να πω ότι ξαφνικά χάλασε εντελώς. 

Screenshot 2021-11-04 013102.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, όντως δεν έχουν πρόβλημα... Έχετε δοκιμάσει με τον SSD μόνο συνδεδεμένο;

Τα χρώματα που κάνει είναι έτσι ή έτσι;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Το ποιο πιθανό είναι πως είναι artifacts, σημάδι πως η κάρτα παραδίδει το πνεύμα, μας είπες όμως πως έβαλες και μια παλιότερη κάρτα στο σύστημα,εγώ θα έτρεχα DDU σε safe mode να καθαρίσουν όλοι οι παλιοί drivers και θα δοκίμαζα την κάρτα ξανά με την τελευταία εκδοση driver.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αν βρεις καποιο αλλο υπολογιστη να δοκιμασεις εκει την καρτα γραφικων να δεις αν φταιει η καρτα η το τροφοδοτικο, μπορει να θελει νεα παστα στο συστημα ψυξης της καρτας γραφικων.,Μια αλλη λυση να δανιστεις ενα τροφοδοτικο αλλο να το τεσταρεις στο συστημα σου, αλλιως πας για νεα καρτα 

Δημοσ.

κοιτα να βρεις ενα αλλο τροφοδοτικο και να δοκιμασεις , μαλλον αυτο παει να παραδωσει πνευμα και ισως παρει και την καρτα μαζι για να εχει παρεα εκει που θα παει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...