Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kostasspil είπε

Οχι, λεει οτι την επομενη μερα που ειναι βραδυ, καθεται. Αρα η μερα που σχολαει στις 6 μετραει ως εργασια και η επομενη ρεπο. Αν το χω καταλαβει καλα δηλαδη, γιατι το σωστο αυτο ειναι

Ας πούμε ότι σήμερα στις 4/11 θα δουλέψει 14-22

Αύριο στις 5/11 θα πάει για δουλειά στις 22.00 και θα σχολάσει στις 06.00 της 6/11.

Εγώ καταλαβαίνω ότι από τις 6 το πρωί της 6/11 εώς και τις 6 το πρωί της 7/11 που θα ξαναπιάσει δουλειά έχει ρεπό

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Nabuko είπε

Ας πούμε ότι σήμερα στις 4/11 θα δουλέψει 14-22

Αύριο στις 5/11 θα πάει για δουλειά στις 22.00 και θα σχολάσει στις 06.00 της 6/11.

Εγώ καταλαβαίνω ότι από τις 6 το πρωί της 6/11 εώς και τις 6 το πρωί της 7/11 που θα ξαναπιάσει δουλειά έχει ρεπό

Σε κάποια γραφεία προσωπικού αυτό λογίζεται ρεπό, σε άλλα (ειδικά δημόσιο) λογίζεται ελεύθερος νυκτός (Χ). Δεν έχει ουσιαστική διαφορά, καθώς ότι χάνεις στο N-Ρ-Π το κερδίζεις στο Π-Ρ-Ν. Παράδειγμα, Τετάρτη πρωϊ, Πέμπτη ρεπό, Παρασκευή νύχτα (Π-Ρ-Ν) λογίζεται ως ένα ρεπό με το ίδιο σύστημα αλλά κάθεσαι 56 ώρες (μεσημέρι Τετάρτης με βράδυ Παρασκευής).

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Παράδειγμα, Τετάρτη Πρωϊ, Πέμπτη ρεπό, Παρασκευή νύχτα (Π-Ρ-Ν)

Μετά την Παρασκευή τι θα δουλέψει? πάλι ρεπό? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Μετά την Παρασκευή τι θα δουλέψει? πάλι ρεπό? 

Νύχτα; Για παράδειγμα, αυτή την εβδομάδα είμαι Δ-Τ-Τ πρωϊ, σήμερα Ρ, αύριο και Σάββατο Ν. Κυριακή Ρ και από εβδομάδα Απόγευμα κλπ..

Ο νόμος προβλέπει ανάπαυση 10.5 ώρες μεταξύ κάθε βάρδιας οπότε από Ν πάς Ν ή Ρ. Από Π πάς Α, Ν, Ρ, και από Α πάς Ν και Ρ. Πριν αλλάξει η νομοθεσία συνηθιζόταν να βαράς Πρωϊ, 8 ώρες ανάπαυση, καπάκι Βράδυ την ίδια μέρα, και μετά δύο μέρες καθισιό όπου η μία μόνο πιανόταν ρεπό (δλδ Χ, Ρ). Αλλά αλλάξανε αυτά.

Μιλάω για πρωτογενή τομέα περίθαλψης, όπου κάνω κυλιόμενο 22 χρόνια τώρα..

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dante80 είπε

Νύχτα; Για παράδειγμα, αυτή την εβδομάδα είμαι Δ-Τ-Τ πρωϊ, σήμερα Ρ, αύριο και Σάββατο Ν. Κυριακή Ρ και από εβδομάδα Απόγευμα κλπ..

Έτσι όπως το γράφεις ναι. Νόμιζα ότι στο κυλιόμενο αλλάζεις κάθε μέρα ωράριο. Μάλλον πίστευα λάθος

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Nabuko είπε

Έτσι όπως το γράφεις ναι. Νόμιζα ότι στο κυλιόμενο αλλάζεις κάθε μέρα ωράριο. Μάλλον πίστευα λάθος

Κυλιόμενο σημαίνει πως δεν είναι σταθερό το ωράριό σου. Σε άλλους αλλάζει κάθε εβδομάδα, , σε άλλους αλλάζει πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα. Εδώ περισσότερα.

https://mykonosticker.com/enallassomenes-vardies-kyliomena-oraria-nea-morfi-apascholisis-ta-dikeomata-i-ores-apascholisis-ke-o-misthos

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nabuko είπε

Μάλλον πίστευα λάθος

Ολα σχετικα ειναι,διαβασε το δικο μου γολγοθα πιο πανω.
Οσο πιο νεο το προσωπικο,τοσο μεγαλυτερες οι μ@λ@κιες των εργοδοτων.

• Sad 1
Δημοσ.

δεν το εχω διευκρινησει ακριβως , μου ειπαν μετα το βραδυνο εχει ρεπο αλλα φανταστηκα οτι δεν εννοει την επομενη μερα αλλα την μερα που σχολασεις το πρωι...

αρα μετα το βραδυνο πρεπει να εχεις ρεπο την επομενη η να εισαι παλι βραδυ ?
μεχρι ποσα βραδια επιτρεπεται να κανεις ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

δεν το εχω διευκρινησει ακριβως , μου ειπαν μετα το βραδυνο εχει ρεπο αλλα φανταστηκα οτι δεν εννοει την επομενη μερα αλλα την μερα που σχολασεις το πρωι...

αρα μετα το βραδυνο πρεπει να εχεις ρεπο την επομενη η να εισαι παλι βραδυ ?
μεχρι ποσα βραδια επιτρεπεται να κανεις ? 

Μετά το βραδινό, απαγορεύεται να κάνεις απόγευμα, πρέπει ανάμεσα μεταξύ απο 2 βάρδιες να υπάρχει κενό τουλάχιστον 11 ωρών.Αυτό ισχύει ότι βάρδια και να είσαι.

Η ίδια ημέρα που σχολάς το πρωί θεωρείται ρεπό.Αν είναι 1 ημέρα ρεπό, πας την επόμενη ημέρα για βάρδια, η πρωί η απόγευμα η βράδυ, ανάλογα το πρόγραμμα.Αν είναι 2 ημέρες το ρεπό, πας την μεθεπόμενη.

Το συνηθισμένο είναι 5 βάρδιες των 8 ωρών, δεν υπάρχει περιορισμός αν είναι πρωί, απόγευμα η βράδυ.Μπορεί πχ να είναι 1 εβδομάδα πρωί, 1 απόγευμα και 1 βράδυ με ρεπό τα ΣΚ.

Το κυλιόμενο ωράριο πχ μπορεί να είναι 2 πρωινά, 2 απογεύματα και 1 βράδυ.

Περίπου 8 χρόνια κάνω κυλιόμενο ωράριο και έχω κάνει χιλιάδες βράδια, αν νυστάζεις απο νωρίς στις 22:00 όπως έγραψες, θα έχεις πρόβλημα, το ξενύχτι δεν συνηθίζεται 100%, κοιμάσαι ημέρα μετά μέχρι το απόγευμα, ξυπνάς χωρίς όρεξη για φαγητό και είσαι πεσμένος.

Εχει τύχει να κάνω σερί και 5 βράδια.Μέχρι 3 αντέχονται κάπως.Η έχω κάνει σερί 9 η και 12 βάρδιες κυλιόμενο γιατί υπήρχε πρόβλημα.

Εχω κάνει για 4+ χρόνια και κόντρα βάρδιες, την ίδια μέρα πρωί και βράδυ και μετά την επόμενη ημέρα πάλι απόγευμα.Ανά 8 ώρες βάρδια με 4-5 ώρες ύπνου.7 βάρδιες σε 6 ημέρες, με σερί κόντρα βάρδιες και βράδια.Αλλος δεν θα το άντεχε ούτε για 1 μήνα.

Ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί την ημέρα αφού έχει αποθηκεύσει ενέργεια το βράδυ με τον ύπνο, όταν κάνεις το αντίθετο αλλάζεις το βιολογικό σου ρολόι και μετά έχεις κάποιες αρνητικές συνέπειες, απώλεια όρεξης, νεύρα κλπ.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.

Το έκανα 2,5 χρόνια αυτό το ωράριο.
Αεροδρόμιο, σεκιουριτάς.
Μπήκα 27 χρονών, στα 30 βγήκα λόγω καλύτερης δουλειάς.
Ξαναπροσπάθησα σε άλλη δουλειά στα 36 μου, στους 2 μήνες τα είχα φτύσει.

Γράφω την ηλικία γιατί αυτό που ειπώθηκε είναι πολύ σωστό, η ηλικία μετράει.
Και έκανα πάντα πολλή συνετή ζωή. Θυμάμαι παραμονές πρωτοχρονιάς και Μεγάλο Σάββατο να προσπαθώ να κοιμηθώ απο τις 10 γιατί ήμουν πρωινός την επόμενη μέρα και να με ξυπνάνε τα πυροτεχνήματα.
Το βιολογικό μου ρολόι είχε διαλυθεί, μπορούσα να κοιμηθώ ανά πάσα ώρα του 24ωρου και ξύπναγα κουρασμένος.

Αν δεν μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο, δοκίμασε το.
Αλλά επειδή έχω κι εγώ την μικρή μου, 7 μηνών και σε καταλαβαίνω, θα ζοριστείς πολύ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, ekkli είπε

Το έκανα 2,5 χρόνια αυτό το ωράριο.
Αεροδρόμιο, σεκιουριτάς.
Μπήκα 27 χρονών, στα 30 βγήκα λόγω καλύτερης δουλειάς.
Ξαναπροσπάθησα σε άλλη δουλειά στα 36 μου, στους 2 μήνες τα είχα φτύσει.

Γράφω την ηλικία γιατί αυτό που ειπώθηκε είναι πολύ σωστό, η ηλικία μετράει.
Και έκανα πάντα πολλή συνετή ζωή. Θυμάμαι παραμονές πρωτοχρονιάς και Μεγάλο Σάββατο να προσπαθώ να κοιμηθώ απο τις 10 γιατί ήμουν πρωινός την επόμενη μέρα και να με ξυπνάνε τα πυροτεχνήματα.
Το βιολογικό μου ρολόι είχε διαλυθεί, μπορούσα να κοιμηθώ ανά πάσα ώρα του 24ωρου και ξύπναγα κουρασμένος.

Αν δεν μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο, δοκίμασε το.
Αλλά επειδή έχω κι εγώ την μικρή μου, 7 μηνών και σε καταλαβαίνω, θα ζοριστείς πολύ.

Τι πρόγραμμα έκανες;

Εγώ με τις κόντρα βάρδιες, είχα γίνει σαν ζόμπι.Είχα πάθει κατάθλιψη και είχα νεύρα και άγχος λόγω ελλειψης ύπνου.

Δεν μπορούσα να κοιμηθώ ούτε 6 ώρες το πρωί γιατί υπήρχε πολύ φασαρία απο πολλούς εκεί που έμενα.Σχόλαγα στις 06:00, κοιμόμουν όσο πιο γρήγορα μπορούσα κατά τις 06:30, γιατί έπρεπε να ξυπνήσω κατά τις 12:30 για να πάω πάλι βάρδια στις 14:00 την ίδια ημέρα.Με την φασαρία, ξυπνούσα και  κοιμόμουν κάθε τόσο για αυτές τις 5-6 ώρες, το θετικό ήταν πως το πόστο ήταν πάρα πολύ κοντά και σε 5' έφτανα, αλλιώς δεν πρόκειται να το έκανα.

Είχα 3 ημέρες ρεπό και την 1η ημέρα ήμουν σαν νεκρός.Τώρα που τα τελευταία 2 χρόνια κάνω 7 βάρδιες σερί κυλιόμενο με 2 η 3 βράδια σερί, μου φαίνεται εύκολο.Θα ήθελα να ήταν πενθήμερο αλλά δεν το κάνουν γιατί θα πρέπει να απασχολούν και 5ο άτομο γιατί το πόστο είναι 24ωρο όλο τον χρόνο.

Εδώ και χρόνια ακόμα και όταν δεν έχω βάρδια το βράδυ, κοιμάμαι το νωρίτερο στις 03:00 γιατί πάντα το ρεπό το δίνουν μετά απο βράδυ.Ξυπνάω απόγευμα και κοιμάμαι πάλι κατά τις 04:00:-05:00.

Πρίν από όλα αυτά ήμουν σε κανονική δουλειά για 8 χρόνια με πρωινό ωράριο πενθήμερο με ΣΚ ρεπό αλλά βαριά δουλειά, τουλάχιστον τότε κουραζόμουν σωματικά και το βράδυ μπορούσα να κοιμηθώ κατά τις 12.

Αν μένεις κάπου ήσυχα και απλά κάνεις μερικά βράδια τον μήνα χωρίς κόντρα βάρδιες η περισσότερα απο 3 το πολύ 5 βράδια σερί, αντέχεται σχετικά εύκολα.Αν έχεις δουλειά με πρωινό ωράριο, δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί τα βράδια είναι παντού ήσυχα μετά τις 23:00-00:00.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.

θα ειναι ζορι το ξερω , μικρη θα εχω και γω να μας κραταει ξυπνιους.

το 6 -2 οκ λες θα ξυπνησω πιο πρωι θα κοιμηθω νωρις οσο γινεται . 
οταν ομως θα εχεις ξυπνησει πρωι σχετικα μετα απο απογευματινη βαρδια και εισαι βραδυ πως θα παλευτει οταν εισαι στο ποδι απο το πρωι , δεν θα σβησεις ?
θα το δουμε στην πραξη μαλλον!!!

7 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Τώρα που τα τελευταία 2 χρόνια κάνω 7 βάρδιες σερί κυλιόμενο με 2 η 3 βράδια σερί, μου φαίνεται εύκολο.Θα ήθελα να ήταν πενθήμερο αλλά δεν το κάνουν γιατί θα πρέπει να απασχολούν και 5ο άτομο γιατί το πόστο είναι 24ωρο όλο τον χρόνο.

7 μερες σερι εισαι χωρις κανονικο ρεπο ? σκληρο.

Πρίν από όλα αυτά ήμουν σε κανονική δουλειά για 8 χρόνια με πρωινό ωράριο πενθήμερο με ΣΚ ρεπό αλλά βαριά δουλειά, τουλάχιστον τότε κουραζόμουν σωματικά και το βράδυ μπορούσα να κοιμηθώ κατά τις 12.

ετσι ειμαι και εγω αυτη τη στιγμη κουραση σωματικη μονο αλλα χωρις ενσημα και χωρις σταθεροτητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

θα ειναι ζορι το ξερω , μικρη θα εχω και γω να μας κραταει ξυπνιους.

το 6 -2 οκ λες θα ξυπνησω πιο πρωι θα κοιμηθω νωρις οσο γινεται . 
οταν ομως θα εχεις ξυπνησει πρωι σχετικα μετα απο απογευματινη βαρδια και εισαι βραδυ πως θα παλευτει οταν εισαι στο ποδι απο το πρωι , δεν θα σβησεις ?
θα το δουμε στην πραξη μαλλον!!!

Εννοείς αν είσαι απόγευμα και την επόμενη ημέρα βράδυ;

Αν πρίν πας βάρδια το βράδυ κοιμηθείς το απόγευμα πχ 17:00-20:00 η έστω 18:00-20:00, θα είσαι μια χαρά το βράδυ, αν δεν κοιμηθείς θα έχεις πρόβλημα.Εγώ απο βάρδια απόγευμα ξυπνάω αργά κατά τις 11-12 αλλά αν δεν κοιμηθώ πάλι το απόγευμα πρίν πάω βράδυ, μετά νυστάζω κατά τις 04:00.

Αντέχω τα βράδια γιατί δεν έχω σωματική κούραση, ούτε είμαι όρθιος.Με τα απογεύματα δεν έχω πρόβλημα, με τα πρωινά έχω όμως γιατί κοιμάμαι κατά τις 01:30-02:30 και ξυπνάω κατά τις 05:30 για να είμαι στην δουλειά 7 παρά.Τα πρωινά έχω να κάνω και με κόσμο.Μετά κοιμάμαι μεσημέρι-απόγευμα κανά τρίωρο και πάλι αργά το βράδυ.Η οδήγηση όμως με κουράζει και κάτι ξημερώματα είναι επικίνδυνα, πχ όταν είμαι Σάββατο βράδυ παίρνω το αμάξι γιατί βλέπω ατυχήματα στον δρόμο, όταν είμαι απόγευμα και έχει πολύ κίνηση παίρνω το μηχανάκι.Δεν είμαι κάπου μόνιμα, 1 χρόνο εκεί, μετά 6 μήνες αλλού κλπ, χρόνος μετακίνησης και έξοδα με χαμηλό μισθό.

Το μόνο καλό στο κυλιόμενο ωράριο, είναι απο πρωί σε απόγευμα και απο απόγευμα σε βράδυ που μεσολαβούν 24 ώρες αντί για 16.

Την 1 από τις 3 εβδομάδες δεν κάνω σερί 7 βάρδιες, σπάει κάπως και έχω 1 τριήμερο ρεπό τον μήνα το οποίο κάποιες φορές το χαλάνε λόγω αλλαγών.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
Στις 3/11/2021 στις 9:00 ΜΜ, dvlsakos είπε

Ποσό εύκολο είναι πιστευετε να προσαρμοστεις σε νεα εργασια με κυλιομενο ωραριο
 6-2 ,2-10 και 10-6, το πρωι  όταν ξυπνας συνήθως για δουλεια παντα στις 6 το πρωι με σταθερο ωραριο , + ότι θα υπαρχει νεογενητο στο σπιτι.

η θεση αφορα ρεσεψιον και δεν εχω ξανα δουλεψει ποτε σε κυλιομενο ωραριο με βραδινα.
το βραδυ εγω ειμαι νεκρος από τις 10 η ωρα , θα μπορεσω να αντεξω το ξενυχτι  και να αλλαζει το βιολογικο ρολοι ?
για πειτε τιποτα τιπς .

Εργάζομαι σε αυτές ακριβώς τις βάρδιες.

Αν υπάρχει εναλλακτική λύση να το αποφύγεις.

Υπάρχει τεράστιο σωματικό , κοινωνικό και οικογενειακό κόστος πίσω από αυτό !

• Like 2
Δημοσ.

Δεν πολυκατάλαβα πώς θα σου βγει στην πράξη, TS.

Το έχω κάνει αυτό το ωράριο, με ένα ρεπό σε πρωινό, δύο ρεπό σε απογευματινό και 4 σε βραδινό. Ήταν και τέτοια η δουλειά, που το λογαριάζω ως ό,τι χειρότερο έχω κάνει. Εκεί που πας να συνηθίσεις σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, φτάνεις στο τέλος και πρέπει να προσαρμοστείς στο νέο. Το πρωινό είναι το καλύτερο, με το τίμημα του πολύ πρωινού σηκώματος, επειδή έχεις αρκετές ώρες να κάνεις κι άλλα πράγματα μες στην ημέρα. Το απογευματινό, κλάφτα, γιατί σου κλείνει όλη την ημέρα. Και το βραδινό δυσκολότερο - ένα παραπάνω γι' αυτούς που δεν αντέχουν το ξενύχτι. Αν υπάρχει παρέα, για να γίνεται και λίγο χαβαλές και να φεύγει το μυαλό, κάτι γίνεται.

Επίσης, κάτι που μπορεί να δυσκολέψει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση, είναι το αν δεν υπάρχει ησυχία στο σπίτι (από το μωρό μέχρι την κίνηση έξω και τους γείτονες), για να μπορείς να ξεκουράζεσαι/κοιμάσαι, όταν βολεύει το δικό σου πρόγραμμα.

Εάν έχεις εναλλακτική, απόφυγέ το. Ή, τουλάχιστον, έχε το νου σου για κάτι καλύτερο. Όταν τρέχουν ανάγκες, δεν έχουμε την πολυτέλεια της επιλεκτικότητας. Καταλαβαίνω. Δεν είναι, όμως, και κάτι που μπορείς να κάνεις μέχρι να βγεις στη σύνταξη ξέρω 'γω. Καίτοι είναι και στον άνθρωπο. Αυτό που έμεινε σε μένα είναι η πολλή κούραση, η άσχημη ψυχολογία, τα νεύρα κι ότι δεν προλαβαίνεις να κάνεις και πολλά... Δοκιμάζεις κι εσύ και βλέπεις το δικό σου στομάχι και τις αντοχές σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...