Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό εύκολο είναι πιστευετε να προσαρμοστεις σε νεα εργασια με κυλιομενο ωραριο
 6-2 ,2-10 και 10-6, το πρωι  όταν ξυπνας συνήθως για δουλεια παντα στις 6 το πρωι με σταθερο ωραριο , + ότι θα υπαρχει νεογενητο στο σπιτι.

η θεση αφορα ρεσεψιον και δεν εχω ξανα δουλεψει ποτε σε κυλιομενο ωραριο με βραδινα.
το βραδυ εγω ειμαι νεκρος από τις 10 η ωρα , θα μπορεσω να αντεξω το ξενυχτι  και να αλλαζει το βιολογικο ρολοι ?
για πειτε τιποτα τιπς .

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το πιο δυσκολο δεν ειναι το αν αντεχεις το ξενυχτι αλλα να προσαρμοζεσαι απο πρωινη βαρδια σε απογευματινη,βραδινη και παλι πρωινη

κυλιομενο τι εννοεις ακριβως;

καθε ποτε θα αλλαζεις βαρδια ανα εβδομαδα;αν ναι καπως παλευεται

Δημοσ.

Είναι δύσκολο να συνηθίσεις και να προσαρμοστείς στο κυκλικό. Εκτός αν προσαρμοζεσαι εύκολα. Αλλά αν είσαι άνεργος κ έχεις ανάγκη για δουλειά όλα γίνονται. Εγώ είμαι κυκλικό εβδομαδιαιο (μια βδομάδα πρωί, μια απόγευμα μια νύχτα) 8 χρόνια και πάλι ζορίζομαι. Μέσα βδομάδας που αρχίζω να συνηθίζω να ξυπνάω και να κοιμάμαι συγκεκριμένη ώρα, έρχεται η Δευτέρα με άλλο ωράριο. 

• Like 2
Δημοσ.

Το καλύτερο ωράριο είναι αν την μέρα που σχολάς στις 6 το πρωί θεωρείται ως εργασία και όχι ως ρεπό.. Δλδ δουλεύεις 3 8ωρα κάθε 4 μέρες.. Αν έχεις και ρεπό την άλλη μέρα είναι ακόμα καλύτερο. Αν το κάνεις, μετά, το καθημερινό 8-16 θα σου φαίνεται δυσκολότερο.. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, dvlsakos είπε

6-2 ,2-10 και 10-6, το πρωι  όταν ξυπνας συνήθως για δουλεια παντα στις 6 το πρωι με σταθερο ωραριο , + ότι θα υπαρχει νεογενητο στο σπιτι.

η θεση αφορα ρεσεψιον και δεν εχω ξανα δουλεψει ποτε σε κυλιομενο ωραριο με βραδινα.
το βραδυ εγω ειμαι νεκρος από τις 10 η ωρα , θα μπορεσω να αντεξω το ξενυχτι  και να αλλαζει το βιολογικο ρολοι ?
για πειτε τιποτα τιπς .

Ισως το χειροτερο ωραριο που εχω κανει.

Οταν ημουν γυρω στα 21-22 δουλευα για τα theweb.
Οταν ξεκινησα,το κυλιομενο ωραριο αλλαζε  ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,με το 12-8 να σε βαζει για υπνο κατα τις 9,να ξυπνας 3-4 το μεσημερι και μετα να πρεπει να κοιμηθεις νωρις,για να δουλεψεις 8-4. Κοινως Δευτερα πρωι,Τριτη απογευμα,Τεταρτη βραδυ ( ξημερωματα ) ,Πεμπτη ψευτικο ρεπο και Παρασκευη παλι πρωι.

Το χειροτερο ηταν οτι τους ειχε βαλει σε τετοιο τρυπακι ο εργοδοτης,που δεν μιλουσε κανεις.

Απο ενα σημειο και μετα δεν αντεξα και επαναστατησα,ωστε να καταργηθει αυτο το τραγικο ωραριο.Τα καταφερα και καταργηθηκε.
Μετα βεβαια ειχαμε τους πιο ευνοημενους να δουλευουν πρωι,και τους υπολοιπους να τρωνε το παλουκι.Απο τις χειροτερες εμπειριες,αλλα το καταλαβα αργοτερα.Δουλεψα εκει συνολικα 3 χρονια σπαστα,και σιγουρα επαιξε και αυτο το ρολο του λογω νεαρης  ηλικιας στο πως διαμορφωθηκε ο χαρακτηρας μου.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, dvlsakos είπε

για πειτε τιποτα τιπς .

Συνήθεια είναι. Το σώμα προσαρμόζεται σιγά σιγά μόνο του αλλά το πιο βασικό για μένα είναι η ηλικία. Όσο πιο νεαρός είσαι προσαρμόζεσαι πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Όσο μεγαλώνεις ειδικά μετά τα 40-45  αρχίζει να δυσκολεύει το πράγμα. Τιπς δεν υπάρχουν. Βασικά άδειο στομάχι όχι  φαγητό πριν πας για βραδινή βάρδια παίρνεις μαζί κάτι και τσιμπάς ελαφρά μετά τις 2-3 που θα νοιώθεις λιγούρα , προσπαθείς να σηκώνεσαι και να κινείσαι όσο μπορείς στο χώρο γιατί καθιστός θα αρχίσεις να καταρέεις , φυσικά καφεδάκι .

Η πρώτη βδομάδα θα είναι λίγο μαρτύριο αλλά όσο περνάει ο καιρός γίνεται συνήθεια αρκεί όπως είπαμε να μην σε έχουν πάρει τα χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Ας αλλάζει κάθε εβδομάδα το ωράριο και όχι μέσα στην εβδομάδα ώστε τουλάχιστον να υπάρχει μια συνοχή, επίσης οι βάρδιες να πηγαίνουν βράδυ>απόγευμα>πρωί>βράδυ.

Δημοσ.

καταρχάς υγιές και καλότυχο το μωρό.

η συνθήκη νεογέννητο απαγορεύει οποιαδήποτε αλλαγή αν δε θες να διαλύσεις τη σχέση σου με τη σύντροφο και τις δυσκολίες του πρώτου καιρού και όσα έχει να σας αλλάξει ένα νεογέννητο στη καθημερινότητα.

από μένα είναι όχι εκτός αν το συζητήσατε και το συμφωνήσατε από κοινού σκεπτόμενοι τις συνέπειες στα ωράριά σας και τις δυσκολίες που θα συναντήσετε στο να μεγαλώνετε ξαφνικά ένα μωρό.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις .

αποτι εχω καταλαβει θα ειναι προγραμμα με τον μηνα  με πρωι απογευμα βραδυ και μετα ρεπο της επομενης απο το βραδυνο.
η ηλικια μου ειναι 35 , αντοχες εχω πιστευω απλα ειχα αλλα ωραρια παντα. 

Δημοσ.
49 minutes ago, dvlsakos said:

μετα ρεπο της επομενης απο το βραδυνο.

Αυτο ειναι πολυ σημαντικό, να μην σου σκάει κόντρα βάρδια. Όλα θέμα συνήθειας είναι, στην αρχή θα την ακούσεις αρκετά αλλά με τον καιρό θα μπεις στο πρόγραμμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dvlsakos είπε

με πρωι απογευμα βραδυ και μετα ρεπο της επομενης απο το βραδυνο.

Δηλαδή θα σχολάς στις 6 το πρωί , μέχρι να πας σπίτι να κοιμηθείς κλπ και την άλλη θα ξυπνήσεις στις 5 τα ξημερώματα για να ξαναπάς για δουλειά? τι ρεπό είναι αυτό? εκτός κι αν σου δίνει 2 ρεπό σερί

Δημοσ.
34 minutes ago, Nabuko said:

Δηλαδή θα σχολάς στις 6 το πρωί , μέχρι να πας σπίτι να κοιμηθείς κλπ και την άλλη θα ξυπνήσεις στις 5 τα ξημερώματα για να ξαναπάς για δουλειά? τι ρεπό είναι αυτό? εκτός κι αν σου δίνει 2 ρεπό σερί

Οχι, λεει οτι την επομενη μερα που ειναι βραδυ, καθεται. Αρα η μερα που σχολαει στις 6 μετραει ως εργασια και η επομενη ρεπο. Αν το χω καταλαβει καλα δηλαδη, γιατι το σωστο αυτο ειναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...