Que sera sera Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 4 minutes ago, tsofras said: Αυτό και η ροπή του ηλεκτρικού είναι αυτά που περιμένω πως και πως Το leaf είναι σε καλη τιμή, αν θες ζητα το test drive
mp123 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, tsofras είπε Τι να πω ρε μαν εγώ όποιον βλέπω να είναι υπέρ του χειροκίνητου μιλάει για αίσθηση οδήγησης, ότι είναι πιο ενεργός και δεν το παίρνει ο ύπνος, καλύτερο έλεγχο κτλ. Τώρα αν είναι οικονομικό και το κρύβουν όλοι τι να πω. Ο κολλητός μου έχει δηλώσει ότι δεν θα πάρει ποτέ, του πούλησα το Astra J και πάει στα χιόνια με το Ibiza του 2004 επειδή δεν εμπιστεύεται το ηλεκτρονικό χειρόφρενο αν παρκάρει και έχει πάγο. Πάντως έχω θέμα με το Leon με βλέπουν όλοι οι καγκουρες και έρχονται και μου κολλάνε 🤣 Γυρναγα από Ανάβυσσο σήμερα χαμός έγινε, σφήνες ξερογκαζα με ζαλισαν. Έκανα το κομμάτι μου με ένα corsa και ένα clio σε ένα φανάρι έτσι μέχρι τα 70 😂 Εγώ το κομμάτι μου το έκανα σήμερα με ένα πασατ και ένα γκολφ .το πασατ έτσι για την πλάκα 140 και το γκολφ ( καγκουρικο το 1.4 turbo ) το πήγαινα καρότσα με 50 60 έτσι να του σπάσω τα νεύρα. Στο θέμα μασ τώρα αυτόματο και πάλι αυτόματο Άσε τους άλλους να λένε.
tsofras Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 12 λεπτά πριν, Que sera sera είπε Το leaf είναι σε καλη τιμή, αν θες ζητα το test drive Όταν φτάσουν αυτονομία τα 800χλμ και τιμή της προκοπής τότε ευχαρίστως για αυτόματο 6 λεπτά πριν, mp123 είπε Εγώ το κομμάτι μου το έκανα σήμερα με ένα πασατ και ένα γκολφ .το πασατ έτσι για την πλάκα 140 και το γκολφ ( καγκουρικο το 1.4 turbo ) το πήγαινα καρότσα με 50 60 έτσι να του σπάσω τα νεύρα. Στο θέμα μασ τώρα αυτόματο και πάλι αυτόματο Άσε τους άλλους να λένε. Εγώ δεν τρέχω κιόλας και αναρωτιέμαι πλέον αν έχει αξία που ψάχνω και τα άλογα ή σκέφτομαι για διλιτρα. Ροπή θέλω μόνο να τραβάει το αμάξι. Γύρισα από Ανάβυσσο με cruise control στα 60 γιατί τόσο είναι το όριο και με 70 στην παραλιακή ( αυτό το έλεγα και από το προηγούμενο , στα πέντε χρόνια το είχα τρέξει 2-3 φορές, αφού την έβγαλα με την normal χαρτογράφηση και έλεγα τσάμπα τα άλογα) Τώρα για το αυτόματο δική μου επιλογή ήταν, ακόμη και η γυναίκα μου έλεγε πάρε όποιο θέλεις
Que sera sera Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 8 minutes ago, tsofras said: Όταν φτάσουν αυτονομία τα 800χλμ και τιμή της προκοπής τότε ευχαρίστως για αυτόματο Η τιμη είναι ήδη της προκοπής.( δεν νομίζω οτι παίρνεις κατι πολυ καλύτερο στα 34 χιλιάρικα π.χ) Αυτονομία είναι 320 χιλιόμετρα στην εθνική/μικτη χρηση και 450 σε πολη με κινηση. Αν εχεις γκαραζ/ τρόπο να το φορτίζεις, ηρθε η ωρα!
poihths Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 η αυτονομία δεν είναι και τοσο κακη αν δεν πας ταξιδια, το πρόβλημα ειναι ο χρόνος φόρτισης που σε περίπτωση που το εχεις ξελιγωσει ολη μερα κ σου τυχει ανάγκη τη νύχτα τι κάνεις; παίρνεις ταξι; 2
Shyn Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 30 λεπτά πριν, Que sera sera είπε Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ούτως ή αλλως έρχεται το τελος των μηχανικών κιβωτίων Και των θερμικων κινητηρων. Οποτε ειτε απο κιβωτιο ειτε απο κινητηρα θα ειμαστε obsolete σε μερικα χρονια οπως εγραψαν σε προηγουμενες απαντησεις.
imr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, Que sera sera είπε Η τιμη είναι ήδη της προκοπής.( δεν νομίζω οτι παίρνεις κατι πολυ καλύτερο στα 34 χιλιάρικα π.χ) Αυτονομία είναι 320 χιλιόμετρα στην εθνική/μικτη χρηση και 450 σε πολη με κινηση. Αν εχεις γκαραζ/ τρόπο να το φορτίζεις, ηρθε η ωρα! Για χρήση πόλης είναι ότι πρέπει. Λόγω έλλειψης δικτύου ταχυφορτιστων είναι λίγο δύσκολο ακόμα να το έχεις για κύριο αυτοκίνητο. Επί του θέματος γιατί έχει γεμίσει ο τόπος με e pace?
Shyn Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 32 λεπτά πριν, mp123 είπε Ωραία τότε είναι μόνο καθαρά οικονομικό και όχι ότι με το μανούαλ απολαμβανεισ πιο πολύ όταν οδηγείς. Προσωπικά μιλαω τώρα προτοιμω να κόψω κάτι έξτρα από το αυτοκίνητο και να το πάρω αυτόματο. Το κόστος είναι το πολύ 1000 1200 ευρώ Εδώ το εργοστασιακό GPS η να βάλει 1 ίντσα παραπάνω ζάντα κάνει τόσο. Εγώ είμαι υπέρ του αυτόματου. Ξεκούραστο. Καποιοι οντως απολαμβανουν το manual σε συγκριση με αυτοματο.
john1987 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, eMike είπε Δε ξέρω αν η αγορά δείχνει άλλα. Δεν προκύπτει από πουθενά. Επίσης το ότι είμαστε "από τις χώρες που τρέφουν αγάπη για το χειροκίνητο", πάλι δε προκύπτει από πουθενά. Να μου πεις ότι έχουμε αγάπη για το πιο φθηνό, να το ακούσω. Γενικά, εγώ άλλο είπα. Χαρακτήρησα τα manual obsolete (ειδικά στο 20Κ+ εύρος τιμής) και "κακή" αγορά.. My opinion. Τώρα αν κάποιος έχει, εν έτει 2021, να επενδύσει το ποσό των 20 ή 25Κ ευρώ (δε συζητάω για παραπάνω καν), που σημαίνει συνήθως όλο το latest tech αν πιάσουμε από τις non premium μάρκες, δύσκολα θα προτιμήσει να ανακατεύει το σασμάν στην καθημερινότητά του. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, σεβαστές προφανώς όπως και οι λόγοι του καθενός, αλλά δε παύει να είναι μια κακή/άστοχη αγορά. Για μένα πάντα. Φίλε μου όλα είναι θέμα μπατζετ. Κάτοχος Golf VII 2015 TDI manual, με κόστος 20.400 (βασική έκδοση). Εάν έπαιρνα αυτοματο έπρεπε να πάω σε ανώτερη έκδοση και πάνω από 24χιλ (δηλαδή κοντά σε τιμή bmw 116). Ξεκάθαρα και προτιμούσα αυτοματο αλλά μου το απαγόρεψαν οι τιμές. Ομοίως και στα suv αν θες κάτι χειροκίνητο βρίσκεις απο 25χιλ εάν θες και αυτοματο πάντα πάνω από 30χιλ (μιλάω για κατηγορία 4,50 μέτρα μήκος). 1
tsofras Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 9 λεπτά πριν, Shyn είπε Και των θερμικων κινητηρων. Οποτε ειτε απο κιβωτιο ειτε απο κινητηρα θα ειμαστε obsolete σε μερικα χρονια οπως εγραψαν σε προηγουμενες απαντησεις. Είτε περνεις μικρό αυτόματο ή γενικά φθηνό αυτόματο είτε περνεις ότι γουστάρεις και το κρατάς μέχρι να ψοφήσει το αμάξι 1
koeltzakoatl Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, imr είπε Επί του θέματος γιατί έχει γεμίσει ο τόπος με e pace? Στα εταιρικά, τα plug-in (ή hybrid) μέχρι 40.000 εργοστασιακή αξία έχουν μηδενικό φόρο, οπότε πολύς κόσμος τα προτιμά (και νομίζω υποχρεωτικά κάτω από 50 ρύπους). Έχουν έλθει πολλά αυτοκίνητα σε αυτό το όριο (λιανική 50+). Παράδειγμα, μια Χ1 με αποκλειστικά θερινό κινητήρα μπορεί να έχει φόρο πχ 150 ευρώ το μήνα (με το έτος πάει αλλά χάριν παραδείγματος) και λιανική 37Κ ενώ η plug-in που έχει 50+ έχει μηδενικό φόρο (και πλεονεκτήματα για τις εταιρίες). Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2021 από koeltzakoatl 3
mp123 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 19 λεπτά πριν, Shyn είπε Καποιοι οντως απολαμβανουν το manual σε συγκριση με αυτοματο. Οκ μπορεί να είναι και έτσι αλλά σήμερα είχα να πάω κάπου σε ενα χωριο και έκανα 50 χλμ πήγαινε αλλά 50 στο ελα σε επαρχιακό δρόμο ολο στροφές ανέβηκα βουνό και το κατέβηκα ( φανταστική διαδρομή όλο πράσινο και δέντρα) το απόλαυσα το αυτόματο. Ειχα τα αλογάκια μου την ροπή μου ούτε κουραστικά.Σοβαρά απορώ πωσ απολαμβάνετε το μανουαλ Μπορεί να είναι και θέμα ηλικίας φυσικά. Μεγαλώνουμε και θέλουμε κάτι πιο ξεκούραστο.Μαλλον αυτό είναι νομίζω. 2
tsofras Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 21 λεπτά πριν, mp123 είπε Οκ μπορεί να είναι και έτσι αλλά σήμερα είχα να πάω κάπου σε ενα χωριο και έκανα 50 χλμ πήγαινε αλλά 50 στο ελα σε επαρχιακό δρόμο ολο στροφές ανέβηκα βουνό και το κατέβηκα ( φανταστική διαδρομή όλο πράσινο και δέντρα) το απόλαυσα το αυτόματο. Ειχα τα αλογάκια μου την ροπή μου ούτε κουραστικά.Σοβαρά απορώ πωσ απολαμβάνετε το μανουαλ Μπορεί να είναι και θέμα ηλικίας φυσικά. Μεγαλώνουμε και θέλουμε κάτι πιο ξεκούραστο.Μαλλον αυτό είναι νομίζω. Βασικά ξέρω αρκετούς που γουστάρουν το χειροκίνητο αλλά κανένας δεν έχει οδηγήσει αυτόματο ή έχουν οδηγήσει τα παλιά. Οπότε παίζει και αυτό ρόλο αν οδηγήσουν διπλοσυμπλεκτο μου φαίνεται παράξενο να πουν δεν μου αρέσει, αν έχει και paddles ειδικά βολεύεις και τις αλλαγές μόνος σου.. Ερχόμενος και εγώ από χειροκίνητο τόσα χρόνια το προηγούμενο Leon το ήθελα μόνο με paddles. Στα 5 χρόνια τα χρησιμοποιησα μία φορά για 5λεπτα 5 ώρες πριν, paylidis είπε Σε καινουργια Bmw K Mercedes το ποσοστό των αυτόματων ξεπερνά το 50% από κουβέντες που είχα όταν εψαχνα. Στο vag είναι χαμηλότερο, στη μεν Vw 1 στα 5 περίπου ενώ στην Audi 1 στα 3 μου είχαν πει με τα ακριβά τους μοντέλα (Q5 κ άνω) είναι αποκλειστικά αυτόματα. Σε skoda- seat είναι λιγότερα κάπου 15% από ότι μου είχε πει αντιπροσωπεία στα ΒΠ Εαν έπαιρνα Bmw H merc ίσως έπαιρνα αυτόματο παντως (ιδίως Bmw) O λόγος ήταν ο ίδιος σχεδόν παντού. Κόστος αγοράς. Στο vag ίσως κ τα γνωστά κουσούρια (το έχω ξαναπεί ήταν μικρή η διαφορά στο Q3 όποτε αν δεν είχαν αμαρτωλό παρελθόν συν τη δίκη μου προσωπική αρνητική εμπειρία από σπασμένο κιβώτιο στο w169, θα το έπαιρνα αυτόματο κ εγώ) Στα πόσα χιλιόμετρα είχες θέμα μαν?
mp123 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 42 λεπτά πριν, tsofras είπε Βασικά ξέρω αρκετούς που γουστάρουν το χειροκίνητο αλλά κανένας δεν έχει οδηγήσει αυτόματο ή έχουν οδηγήσει τα παλιά. Οπότε παίζει και αυτό ρόλο αν οδηγήσουν διπλοσυμπλεκτο μου φαίνεται παράξενο να πουν δεν μου αρέσει, αν έχει και paddles ειδικά βολεύεις και τις αλλαγές μόνος σου.. Ερχόμενος και εγώ από χειροκίνητο τόσα χρόνια το προηγούμενο Leon το ήθελα μόνο με paddles. Στα 5 χρόνια τα χρησιμοποιησα μία φορά για 5λεπτα Στα πόσα χιλιόμετρα είχες θέμα μαν? Αυτό με τα paddles ποτέ δεν το κατάλαβα γιατί το θέλετε.τζαμπα λεφτα είναι.ετσι και αλλοιωσ όλα τα αυτόματα τα κάνεις και τύπου μανουαλ να αλλάζει ταχύτητες στον μοχλό των ταχυτήτων αλλά άχρηστο είναι.Εγω 4 χρόνια με τα αυτόματα για ένα λεπτό το έκανα έτσι και το έβαλα πάλι στο αυτόματο. Τώρα εχεισ δίκιο παίζει και ο τύπος του κιβωτίου.Αν οδηγήσουν κανένα σοβαρό αυτόματο θα αλλάξουν γνώμη. 2
and_64 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, mp123 είπε Αυτό με τα paddles ποτέ δεν το κατάλαβα γιατί το θέλετε.τζαμπα λεφτα είναι.ετσι και αλλοιωσ όλα τα αυτόματα τα κάνεις και τύπου μανουαλ να αλλάζει ταχύτητες στον μοχλό των ταχυτήτων αλλά άχρηστο είναι.Εγω 4 χρόνια με τα αυτόματα για ένα λεπτό το έκανα έτσι και το έβαλα πάλι στο αυτόματο. Αν θες να οδηγήσεις όντως σε στροφές και γενικά σε συνθήκες που θες εσύ να διαλέγεις τη σχέση χωρίς να μεν αλλά, μόνο manual mode έχει νόημα, με paddles ακόμα καλύτερα γιατί δεν παίρνεις χέρια από το τιμόνι. Προφανώς στο υπόλοιπο 90% της οδήγησης τα d/s προγράμματα θα σε καλύψουν μια χαρά. Τα δικά μου paddles τα έχω λιώσει, μάλιστα είχα βάλει και extenders στο golf ένα διάστημα που τα έκαναν ακόμα καλύτερα αλλά ήταν της πλάκας και ξεκολλούσαν συνέχεια οπότε τα σουταρα... Ιδανικά ήθελε αλουμινένια μεγαλύτερα αλλά δεν ασχολήθηκα ποτέ 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις