ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 42 λεπτά πριν, sargus είπε Εμένα μου αρέσουν ακόμα τα χειροκίνητα. Βέβαια έχω και κιβώτιο βούτυρο (civic) που κάνει την κάθε αλλαγή χαρά και απόλαυση! Όταν και εγώ μπαίνω στο άστρα της γυναίκας μου ξενερώνω τη ζωή μου και θέλω να σπάσω το λεβιε! Το ίδιο πιστεύω και για τα seat μιας που ειχαμε/έχουμε πολλά στην οικογένεια. Χάλια! Το ίδιο χάλια και η χειροκίνητη c180 του πατέρα μου. Γενικά για χειροκίνητο κιβώτιο, όπως το βλέπω και εγώ τα τελευταία χρόνια αυτό που μου έλεγαν παλιότερα και άλλοι, πας μόνο σε Honda, Mazda. Στους υπόλοιπους καλύτερο είναι το αυτόματο. Και σε Toyota, γιατί η εναλλακτική του CVT δε παλεύεται, ενώ τα χειροκίνητα της είναι πολύ καλά...
tsofras Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, eMike είπε Πολύ δύσκολα... Βαριά αντιεμπορικό οτιδήποτε manual πλέον... Είναι κάτι που πιστεύω θα σου γυρίσει boomerang στην πώληση, εκτός αν βρεις ιδιώτη. Μακάρι να κάνω λάθος και να πάρεις τα λεφτά που θες, φυσικά. Προσωπικά, είμαι αμετακίνητος στην άποψη ότι όποιος δίνει πάνω από 17-18Κ για καινούριο manual αυτοκίνητο "διαπράττει έγκλημα". Ξέρεις την αγάπη μου για τα αυτόματα αλλά η αγορά άλλα δείχνει. Και στα καινούρια και στα μεταχειρισμένα Οκ δεν έχω στατιστικά στοιχεία ανά κιβώτιο ότι είδα στις αντιπροσωπείες που κυκλοφορούσα. Στα μεταχειρισμένα βλέπεις την διαφορά από τον αριθμό αν ψάξεις Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε από τις χώρες που τρέφουμε μεγάλη αγάπη για το χειροκίνητο ακόμη Επίσης τα αυτόματα είναι ακριβότερα και στην αγορά 2
eMike Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 10 λεπτά πριν, tsofras είπε Ξέρεις την αγάπη μου για τα αυτόματα αλλά η αγορά άλλα δείχνει. Και στα καινούρια και στα μεταχειρισμένα Οκ δεν έχω στατιστικά στοιχεία ανά κιβώτιο ότι είδα στις αντιπροσωπείες που κυκλοφορούσα. Στα μεταχειρισμένα βλέπεις την διαφορά από τον αριθμό αν ψάξεις Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε από τις χώρες που τρέφουμε μεγάλη αγάπη για το χειροκίνητο ακόμη Επίσης τα αυτόματα είναι ακριβότερα και στην αγορά Δε ξέρω αν η αγορά δείχνει άλλα. Δεν προκύπτει από πουθενά. Επίσης το ότι είμαστε "από τις χώρες που τρέφουν αγάπη για το χειροκίνητο", πάλι δε προκύπτει από πουθενά. Να μου πεις ότι έχουμε αγάπη για το πιο φθηνό, να το ακούσω. Γενικά, εγώ άλλο είπα. Χαρακτήρησα τα manual obsolete (ειδικά στο 20Κ+ εύρος τιμής) και "κακή" αγορά.. My opinion. Τώρα αν κάποιος έχει, εν έτει 2021, να επενδύσει το ποσό των 20 ή 25Κ ευρώ (δε συζητάω για παραπάνω καν), που σημαίνει συνήθως όλο το latest tech αν πιάσουμε από τις non premium μάρκες, δύσκολα θα προτιμήσει να ανακατεύει το σασμάν στην καθημερινότητά του. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, σεβαστές προφανώς όπως και οι λόγοι του καθενός, αλλά δε παύει να είναι μια κακή/άστοχη αγορά. Για μένα πάντα.
paylidis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, tsofras είπε Ξέρεις την αγάπη μου για τα αυτόματα αλλά η αγορά άλλα δείχνει. Και στα καινούρια και στα μεταχειρισμένα Οκ δεν έχω στατιστικά στοιχεία ανά κιβώτιο ότι είδα στις αντιπροσωπείες που κυκλοφορούσα. Στα μεταχειρισμένα βλέπεις την διαφορά από τον αριθμό αν ψάξεις Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε από τις χώρες που τρέφουμε μεγάλη αγάπη για το χειροκίνητο ακόμη Επίσης τα αυτόματα είναι ακριβότερα και στην αγορά Σε καινουργια Bmw K Mercedes το ποσοστό των αυτόματων ξεπερνά το 50% από κουβέντες που είχα όταν εψαχνα. Στο vag είναι χαμηλότερο, στη μεν Vw 1 στα 5 περίπου ενώ στην Audi 1 στα 3 μου είχαν πει με τα ακριβά τους μοντέλα (Q5 κ άνω) είναι αποκλειστικά αυτόματα. Σε skoda- seat είναι λιγότερα κάπου 15% από ότι μου είχε πει αντιπροσωπεία στα ΒΠ Εαν έπαιρνα Bmw H merc ίσως έπαιρνα αυτόματο παντως (ιδίως Bmw) O λόγος ήταν ο ίδιος σχεδόν παντού. Κόστος αγοράς. Στο vag ίσως κ τα γνωστά κουσούρια (το έχω ξαναπεί ήταν μικρή η διαφορά στο Q3 όποτε αν δεν είχαν αμαρτωλό παρελθόν συν τη δίκη μου προσωπική αρνητική εμπειρία από σπασμένο κιβώτιο στο w169, θα το έπαιρνα αυτόματο κ εγώ) Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2021 από paylidis 2
tsofras Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, eMike είπε Δε ξέρω αν η αγορά δείχνει άλλα. Δεν προκύπτει από πουθενά. Επίσης το ότι είμαστε "από τις χώρες που τρέφουν αγάπη για το χειροκίνητο", πάλι δε προκύπτει από πουθενά. Να μου πεις ότι έχουμε αγάπη για το πιο φθηνό, να το ακούσω. Γενικά, εγώ άλλο είπα. Χαρακτήρησα τα manual obsolete (ειδικά στο 20Κ+ εύρος τιμής) και "κακή" αγορά.. My opinion. Τώρα αν κάποιος έχει, εν έτει 2021, να επενδύσει το ποσό των 20 ή 25Κ ευρώ (δε συζητάω για παραπάνω καν), που σημαίνει συνήθως όλο το latest tech αν πιάσουμε από τις non premium μάρκες, δύσκολα θα προτιμήσει να ανακατεύει το σασμάν στην καθημερινότητά του. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, σεβαστές προφανώς όπως και οι λόγοι του καθενός, αλλά δε παύει να είναι μια κακή/άστοχη αγορά. Για μένα πάντα. Προκύπτει απλά από τα ελληνικά αυτοκινηστικα φόρουμ που κυκλοφορώ. Επίσης κανένας στον κύκλο μου δεν έχει αυτόματο. Προφανώς δεν είναι επίσημα στατιστικά στοιχεία απλά αναφέρω πως προκύπτει η δική μου γνώμη
mp123 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, tsofras είπε Ξέρεις την αγάπη μου για τα αυτόματα αλλά η αγορά άλλα δείχνει. Και στα καινούρια και στα μεταχειρισμένα Οκ δεν έχω στατιστικά στοιχεία ανά κιβώτιο ότι είδα στις αντιπροσωπείες που κυκλοφορούσα. Στα μεταχειρισμένα βλέπεις την διαφορά από τον αριθμό αν ψάξεις Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε από τις χώρες που τρέφουμε μεγάλη αγάπη για το χειροκίνητο ακόμη Επίσης τα αυτόματα είναι ακριβότερα και στην αγορά Δεν τρέφουμε αγάπη. Τσιπιδες είμαστε και οπισθοδρομικοί ( συγνώμη για τις λέξεις δεν θέλω να προσβάλω κανέναν). Ο λόγος είναι καθαρά το οικονομικό και ότι καιει λίγο παραπάνω , συν Επισεις το αν βγάλει ζημιά. Με το αυτόματο έχεις περισσότερη ασφάλεια στον δρόμο . Δεν δουλεύεις αριστερό πόδι και δεξί χέρι έχει λιγότερα να επεξεργαστεί και να σκεφτεί ο εγκέφαλος και επίκεντρονεσε περισσότερο στον δρόμο. Οι αναπτυγμένες χώρες το μεγαλύτερο ποσοστό είναι αυτόματα. Στις τριτοκοσμικές είναι μανουαλ. 1
koeltzakoatl Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Κλείνω 14 χρόνια αποκλειστικής χρήσης αυτόματων αυτοκινήτων (σχεδόν των περισσότερων «οικογενειών», VW, Audi, mini, Alfa, BMW, Toyota και σε λίγο καιρό Volvo ). Δεν υπάρχει επιστροφή σε χειροκίνητο κιβώτιο για μένα: ποτέ ξανά, προτιμώ να πέσω κατηγορία αυτοκινήτου. Θεωρώ πολύ άδικο το ότι τα αυτόματα είναι ακριβότερα, δεν έχει καμμία λογική (φθηνότερα έπρεπε να είναι, έχουν ενα πεντάλ λιγότερο). 3
Shyn Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 19 λεπτά πριν, mp123 είπε Δεν τρέφουμε αγάπη. Τσιπιδες είμαστε και οπισθοδρομικοί ( συγνώμη για τις λέξεις δεν θέλω να προσβάλω κανέναν). Ο λόγος είναι καθαρά το οικονομικό και ότι καιει λίγο παραπάνω , συν Επισεις το αν βγάλει ζημιά. Με το αυτόματο έχεις περισσότερη ασφάλεια στον δρόμο . Δεν δουλεύεις αριστερό πόδι και δεξί χέρι έχει λιγότερα να επεξεργαστεί και να σκεφτεί ο εγκέφαλος και επίκεντρονεσε περισσότερο στον δρόμο. Οι αναπτυγμένες χώρες το μεγαλύτερο ποσοστό είναι αυτόματα. Στις τριτοκοσμικές είναι μανουαλ. Δεν υπαρχει καποια ερευνα που να αποδεικνυει οτι τα χειροκινητα παρεχουν λιγοτερη ασφαλεια. Ουτε το αντιθετο. Οπως ειπες το θεμα ειναι οικονομικο. Δεν χρειαζεται να χαρακτηριστει καποιος ουτε τσιπης ουτε οπισθδρομικος. Απλα η οικονομικη του δυνατοτητα δεν του επιτρεπεται το εξτρα κοστος του αυτοματου κιβωτιου. 1
jimmy213 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Πιστεύω έχει να κάνει και με το αμάξι που θέλει να πάρει κάποιος. Πχ σε SUV μέγεθος και πάνω, δεν θα έπαιρνα χειροκίνητο. Είναι αμάξια για άνεση και ταξίδια, δεν θα κάτσω να παίζω με τον συμπλέκτη. Στο Civic πχ που αναφέρθηκε πιο πάνω, θα πήγαινα σίγουρα σε χειροκίνητο (εκτός και του βάλουν κανένα άλλο αυτόματο κιβώτιο). 1
and_64 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, tsofras είπε Επίσης κανένας στον κύκλο μου δεν έχει αυτόματο. Nα αλλάξεις παρέες 🤣🤣🤣
c-max Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, mp123 είπε Οι αναπτυγμένες χώρες το μεγαλύτερο ποσοστό είναι αυτόματα. Στις τριτοκοσμικές είναι μανουαλ. Στις αναπτυγμενες χωρες ομως δεν πανε με 200 οταν εχουν 130 οριο.... 5
Que sera sera Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ούτως ή αλλως έρχεται το τελος των μηχανικών κιβωτίων
tsofras Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, mp123 είπε Δεν τρέφουμε αγάπη. Τσιπιδες είμαστε και οπισθοδρομικοί ( συγνώμη για τις λέξεις δεν θέλω να προσβάλω κανέναν). Ο λόγος είναι καθαρά το οικονομικό και ότι καιει λίγο παραπάνω , συν Επισεις το αν βγάλει ζημιά. Με το αυτόματο έχεις περισσότερη ασφάλεια στον δρόμο . Δεν δουλεύεις αριστερό πόδι και δεξί χέρι έχει λιγότερα να επεξεργαστεί και να σκεφτεί ο εγκέφαλος και επίκεντρονεσε περισσότερο στον δρόμο. Οι αναπτυγμένες χώρες το μεγαλύτερο ποσοστό είναι αυτόματα. Στις τριτοκοσμικές είναι μανουαλ. Τι να πω ρε μαν εγώ όποιον βλέπω να είναι υπέρ του χειροκίνητου μιλάει για αίσθηση οδήγησης, ότι είναι πιο ενεργός και δεν το παίρνει ο ύπνος, καλύτερο έλεγχο κτλ. Τώρα αν είναι οικονομικό και το κρύβουν όλοι τι να πω. Ο κολλητός μου έχει δηλώσει ότι δεν θα πάρει ποτέ, του πούλησα το Astra J και πάει στα χιόνια με το Ibiza του 2004 επειδή δεν εμπιστεύεται το ηλεκτρονικό χειρόφρενο αν παρκάρει και έχει πάγο. Πάντως έχω θέμα με το Leon με βλέπουν όλοι οι καγκουρες και έρχονται και μου κολλάνε 🤣 Γυρναγα από Ανάβυσσο σήμερα χαμός έγινε, σφήνες ξερογκαζα με ζαλισαν. Έκανα το κομμάτι μου με ένα corsa και ένα clio σε ένα φανάρι έτσι μέχρι τα 70 😂
mp123 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, Shyn είπε Δεν υπαρχει καποια ερευνα που να αποδεικνυει οτι τα χειροκινητα παρεχουν λιγοτερη ασφαλεια. Ουτε το αντιθετο. Οπως ειπες το θεμα ειναι οικονομικο. Δεν χρειαζεται να χαρακτηριστει καποιος ουτε τσιπης ουτε οπισθδρομικος. Απλα η οικονομικη του δυνατοτητα δεν του επιτρεπεται το εξτρα κοστος του αυτοματου κιβωτιου. Ωραία τότε είναι μόνο καθαρά οικονομικό και όχι ότι με το μανούαλ απολαμβανεισ πιο πολύ όταν οδηγείς. Προσωπικά μιλαω τώρα προτοιμω να κόψω κάτι έξτρα από το αυτοκίνητο και να το πάρω αυτόματο. Το κόστος είναι το πολύ 1000 1200 ευρώ Εδώ το εργοστασιακό GPS η να βάλει 1 ίντσα παραπάνω ζάντα κάνει τόσο. Εγώ είμαι υπέρ του αυτόματου. Ξεκούραστο. 2
tsofras Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, Que sera sera είπε Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ούτως ή αλλως έρχεται το τελος των μηχανικών κιβωτίων Αυτό και η ροπή του ηλεκτρικού είναι αυτά που περιμένω πως και πως
Προτεινόμενες αναρτήσεις