Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, paylidis είπε

Θα συμφωνησω με τον αγαπητο, εχουμε γεμισει ζωα (συγνώμη απο τα ζωα) που πηγαινουν με 90-100-110 στην αριστερη... Σε κλιμακα επικινδυνότητας ειναι ενα κλικ κατω απο αυτους που πηγαινουν με 200...

Θεωρώ τα όρια ταχύτητας εντελώς γελοία και αντισυμβατικα στην εποχή που ζούμε...Το 90% της σηματοδοτησης θα μπορούσε να ήταν 10-20 επιπλέον του εκαστοτε ορίου, απροβληματιστα. 

Διαφωνώ στο κλικ κάτω...είναι στην ίδια κλίμακα επικινδυνοτητας...σας έχει τύχει να πηγαίνει με 70 στην αριστερή? Και όλοι να κάνουν ελιγμό με 120-130  διότι είναι "νόμιμος"?

• Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, imr είπε

Γενικα στην αριστερη δεν νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικο το θεμα (εκτος αν μιλαμε για 2 λωριδες)

και για 2 και για 3 λεω... μαστιγα εχει γινει :P 

Και να πω κ τη κακια μου..; ή με σαράβαλα θα ειναι (σταρλετ μικρα κλπ) ή με υβριδικα! 😅

2 λεπτά πριν, dafnoula13 είπε

Θεωρώ τα όρια ταχύτητας εντελώς γελοία και αντισυμβατικα στην εποχή που ζούμε...Το 90% της σηματοδοτησης θα μπορούσε να ήταν 10-20 επιπλέον του εκαστοτε ορίου, απροβληματιστα. 

Διαφωνώ στο κλικ κάτω...είναι στην ίδια κλίμακα επικινδυνοτητας...σας έχει τύχει να πηγαίνει με 70 στην αριστερή? Και όλοι να κάνουν ελιγμό με 120-130  διότι είναι "νόμιμος"?

μου εχει τυχει, ασχετα εαν ειναι νομιμος ή οχι... ειναι επικινδυνο σε αυτοκινητοδρομο να πηγαινεις τόσο αργα κ να καθεσαι στην αριστερη... Συμφωνω και για τα όρια (για αυτό άλλωστε υπάρχει και ανοχη απο τροχαια + σταθερα ρανταρ της ταξης των 10-15 χλμ)

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.

Για να επανέλθω στο βασικό μου point. Όποιος βγαίνει αριστερή και παίζει φώτα σε προπορευόμενο που είναι 1χλμ μακριά (ή παίζει φώτα γενικά), είναι και παντελώς ανόητος, και ενοχλητικός, και άσχετος απο οδήγηση..

Μπορείς να πας σβέλτα και χωρίς να σπας τα μπαλάκια του προπορευόμενου, για να μην αναφέρω ότι αν ο προπορευόμενος είναι πχ μια νέα και άπειρη οδηγός μπορεί να δημιουργήσεις και πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Αν θες να πας γρήγορα, οφείλεις να σέβεσαι ότι κάποιος άλλος θέλει να πάει κανονικά. Δε παίζεις φώτα, δε κολλάς από πίσω,κοινώς δε σπας μπαλάκια.. Ανάβεις το φλασάκι μόλις πλησιάσεις, κόβεις για να μην ενοχλήσεις, και μόλις κάνει δεξιά περνάς και φεύγεις. Υπάρχουν και κάποιοι που δε κάνουν δεξιά (για όποιο λόγο). Οφείλεις να περιμένεις. 

• Like 8
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Ναι έχουν 18 δευτερόλεπτα να αλλάξουν λωρίδα ....

Σε 18 δευτερόλεπτα θα τον φτάσει μόνο εάν είναι ακίνητος, άν ο αργός οδηγεί με 130 τότε θα έχει απομακρυνθεί  650 μέτρα , οπότε για να τον προσπεράσει θέλει 51,43 δευτερόλεπτα...Σωστά?😁😀😁

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, eMike είπε

Υπάρχουν και κάποιοι που δε κάνουν δεξιά (για όποιο λόγο). Οφείλεις να περιμένεις. 

συγνωμη αλλα για αυτους δεν εχω ουτε κατανοηση αλλα ουτε και υπομονη εκτος αν υπαρχει προφανης λογος για τον οποιο δεν κανουν δεξια οχι γιατι βιαζομαι αλλα επειδη θετουν την δικη μου ασφαλεια σε κινδυνο. 

και για να γινω πιο συγκεκριμενος το 90% αυτων που δεν κανουν δεξια με την λωριδα αδεια το κανουν εν γνωσει τους και απο αδιαφορια

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, eMike είπε

Υπάρχουν και κάποιοι που δε κάνουν δεξιά (για όποιο λόγο). Οφείλεις να περιμένεις. 

Μπααα το μόνο που οφείλεις είναι να εχεις bixenon ή led φώτα για να τους ξυπνήσεις από τον ύπνο που ρίχνουν στην αριστερή λωρίδα που είναι καθαρά για προσπέραση!

Φυσικά υπάρχει κόσμος που 2 σετ λάμπες να κάψεις δεν σε βλέπει καν, αγνοεί την ύπαρξη καθρεφτών προφανώς

Επεξ/σία από and_64
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ritualistic είπε

συγνωμη αλλα για αυτους δεν εχω ουτε κατανοηση αλλα ουτε και υπομονη εκτος αν υπαρχει προφανης λογος για τον οποιο δεν κανουν δεξια οχι γιατι βιαζομαι αλλα επειδη θετουν την δικη μου ασφαλεια σε κινδυνο. 

και για να γινω πιο συγκεκριμενος το 90% αυτων που δεν κανουν δεξια με την λωριδα αδεια το κανουν εν γνωσει τους και απο αδιαφορια

Είναι εκνευρίστικό, σίγουρα. Από την άλλη, η συμπεριφορά μας σε τέτοιες καταστάσεις δείχνει και το πόσο σωστοί είμαστε. Προσπάθησε να το εξασκήσεις.

Πολλές φορές έχω πιστέψει κι εγώ ότι ο προπορευόμενος δε κάνει δεξιά απλά για να μου τη σπάσει, ή επειδή θεωρεί ότι δεν έχει λόγο να κάνει δεξιά... Ε, οκ, τον αφήνω, κόβω λίγο και σε πρώτη ευκαιρία περνάω και φεύγω. Προσπαθώ να μη χαλάω τη ζαχαρένια μου με τέτοιους.

Να ξέρεις πάντως, ότι υπάρχουν πάρα πολλοί οδηγοί που δεν έχουν την παραμικρή αντίληψη του περιβάλλοντος γύρω τους όταν οδηγούν. Θέλει ψυχραιμία...

• Like 8
Δημοσ.

Σε αυτου του τυπου τις συζητησεις, συνηθως ο καθενας βλεπει την περιπτωση απο τη δικη του εμπειρια και τροπο δρασης. Δεν μπορει να εχει ολες τις προσλαμβανουσες για να βγαλει ενα πιο αντικειμενικο συμπερασμα. Για αυτο το λογο εχω σαν σκεπτικο την δικαιολογηση παντα αυτου που  μου φαινεται οτι φταιει, με την αιτιολογηση δεν ξερεις τι μπορει να συμβαινει (μπροστα του, στο μυαλο του, στο σπιτι του, στη ψυχοσυνθεση του). Δεν ειμαι τιμωρος  να τον συνετισω, αλλα εχω σκοπο να φτασω ασφαλης στον προορισμο μου. Σε συνδυασμο με τα 10’ νωριτερα  προσδοκεις σε ασφαλεια και ηρεμια.

• Like 8
Δημοσ.

Είναι πολλοί οδηγοί που δεν ελέγχουν καθρέφτες. Τραγωδία σκέτη, αλλά υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Μπορεί να είσαι πίσω του και να μην κάνει δεξιά γατί απλά δεν κοιτάζει. Και όσοι κολλάνε πίσω από κάτι τέτοιους, να το σκεφτούν 2 φορές γιατί οι προπορευόμενοι είναι σίγουρα κακοί οδηγοί και αν ξαφνικά ξυπνήσουν και δουν τον καθρέφτη τους να έχει γεμίσει η μούρη ενός αυτοκινήτου, μπορεί να κάνουν απίθανη μαλακία. Από το να κόψουν απότομα το τιμόνι δεξιά και να πέσουν σε αυτοκίνητο που είναι ήδη στην διπλανή λωρίδα, μέχρι να πατήσουν φρένο και πες μου εμένα αν είσαι μισό μέτρο πίσω τους με το πόδι στο γκάζι αν προλαβαίνεις να πατήσεις και εσύ φρένο.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, telis είπε

Είναι πολλοί οδηγοί που δεν ελέγχουν καθρέφτες

Αυτό θα έγραφα τώρα… ξέρω άτομα που ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΟΤΕ το γμμνο καθρέφτη κ κοιτάνε μπροστά. Συνήθως δε το έχουν γενικά με την οδήγηση. Από εκεί Και πέρα θεωρώ ότι κάποιοι το κάνουν και επίτηδες! Υπομονή παιδιά μόνο υπομονή και ότι μπορείτε να αποφύγετε να το αποφεύγετε.Και πέρα θεωρώ ότι κάποιοι το κάνουν και επίτηδες! Υπομονή παιδιά μόνο υπομονή και ότι μπορείτε να αποφύγετε να το αποφεύγετε.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, paylidis είπε

Αυτό θα έγραφα τώρα… ξέρω άτομα που ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΟΤΕ το γμμνο καθρέφτη κ κοιτάνε μπροστά. Συνήθως δε το έχουν γενικά με την οδήγηση. Από εκεί Και πέρα θεωρώ ότι κάποιοι το κάνουν και επίτηδες! Υπομονή παιδιά μόνο υπομονή και ότι μπορείτε να αποφύγετε να το αποφεύγετε.Και πέρα θεωρώ ότι κάποιοι το κάνουν και επίτηδες! Υπομονή παιδιά μόνο υπομονή και ότι μπορείτε να αποφύγετε να το αποφεύγετε.

Αυτοι συνηθως κολημενοι στην μεσαια.

Γενικα στην αριστερη φοβουνται να πανε.

Τα τελευταια χρονια που εχω σταματησει να τρεχω παω σταθερα 100-110. Ε δεν γινεται χωρις να κανεις ζιγκ ζαγκ.

Πρεπει η να βγω αριστερη να προσπερασω, η να προσπερασω απο δεξια (συνηθως απλα καθομαι δεξια και τους προσπερναω παρανομα και επικυνδυνα βεβαια)

Γενικα ο Ελληνας δεν το εχει με τις λωριδες καθόλου!

Στην Ιρλανδια πριν κατι χρονια πηγα απο δεξια λωριδα να χωθω αριστερα πρωτος στο φαναρι για αριστερη στροφη (ελληναρας αλλα ειχα οντως μπερδευτει ου στριβω), με σταματησε περιπολικο στα 10 μετρα 🤣 και του ειπα sorry, ετσι παμε ελλαδα)

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά εγώ δεν μπορώ να βρω λογική σε τέτοιες ταχύτητες, ούτε μπορώ να σκεφτώ έστω και έναν  λόγο κάποιος να πηγαίνει με 200 πχ, ακόμα και σε άδειο δρόμο.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, eMike είπε

Πάω με 200 λέει αλλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΩ...ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΩ ΤΑ ΦΩΤΑ από κανά χιλιόμετρο πριν και κάνουν στην άκρη... Τον κάνετε εικόνα στον δρόμο ή μόνο εγώ?

Αντε πάλι.που είναι το κακό αν έχω άδειο δρόμο;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mp123 είπε

Αντε πάλι.που είναι το κακό αν έχω άδειο δρόμο;

στο λέει γιατί θα μπορούσες να πηγαίνεις με 300 λογικά

• Δημιουργία νέου...