Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ritualistic είπε

μια μερα επηξα στην δουλεια και μπαινω να βρω χαμο εδω μεσα

συμφωνω για stronic επειδη ειχα κανει και εγω test drive το αυτοματο, υπηρχε ενα lag το οποιο πιθανον να οφειλεται στην κακη χρηση των προηγουμενων, παρολαυτα το εχω ακουσει να αναφερεται σε πολλα reviews

ποιοτικη διαφορα... δεν ξερω να πω για το leon αλλα επειδη ειχα δοκιμασει και το tiguan τοτε, υπηρχε αισθητη διαφορα στην ηχομονωση που σε συνδυασμο με το σαφως ομορφοτερο (για μενα) ταμπλω, τον ηλεκτρονικο πινακα οργανων, την 4ετη εγγυηση και τα φωτα led δικαιολογουσαν για μενα την διαφορα τιμης των 3000 ευρω χωρια την εξωτερικη εμφανιση που για μενα το tiguan ειναι σαν κουτι. δεν περιμενω πια να δω αυτες τις διαφορες που βλεπαμε καποτε στα πιο ακριβα αμαξια γιατι πλεον πληρωνεις το brand και τις ηλεκτρονικες υλοποιησεις ακριβοτερα...

τωρα στις 35000 που αναφερεις για το αυτοματα εκει ειναι μια αλλη ιστορια, ισως αλλες επιλογες να αξιζαν περισσοτερο για μενα, δεν εφτανα και δεν εψαξα ως εκει. ισως εκει να εβλεπα το xc40

θα συμφωνησω και με @paylidis οτι θελει καποιες μερες οδηγησης για να συνηθισεις και μετα δεν ξαναγυρνας για κανεναν λογο σε χαμηλο αυτοκινητο 

σε βλεπω σε μερικα χρονια (υγεια να εχουμε) με Q3 45 TFSI (230 αλογα) να μας λες οτι μετα απο τοσα χρονια βρηκες αυτο που εψαχνες! 😅

Να πω ότι το προηγούμενο ΣΚ είχα το αυτοκίνητο του πατέρα μου xc40 t3 auto. Θυμήθηκα γιατί επέμεινα στο αυτόματο και γιατί θα ήθελα πολύ να είχα αυτόματο. 

Από κατανάλωση, +15% στις συνηθισμένες διαδρομές συγκριτικά με το passat 1.6 fsi (να ήταν αυτόματο και να είχε και αυτόματο φρενάρισμα δεν θα το άλλαζα ποτέ). Το κιβώτιο φοβερό για πότε βάζει 8η δεν το καταλαβαίνεις και πηγαίνεις με 120 με λιγότερες στροφές από το punto... Παρόλο που σε σχέση με τον τότε ανταγωνισμό ήταν αρκετά σκληρό, σε σχέση με ένα καλό sedan πλέει... 

Το 2019 που μπήκαμε μέσα σε όλο τον ανταγωνισμό ήταν το μόνο που έβγαζε πολυτέλεια. Το q3 ήταν λίγο πριν το fl και παρόλο που ήταν σημαντικά φτηνότερο και φορτωμένο δεν μας άρεσε...

Δύο ξεχώρισα τότε:

Το tiguan που βέβαια έβγαινε πιο ακριβό από το q3 με παραπλήσιο εξοπλισμό και αν βάζαμε το r πακέτο σχεδόν όσο το XC40 (~cla-x1). Και εμφανισιακά μου αρέσει που είναι ορθογώνιο...

C5 aircross φοβερό σε όλα, ειδικά σε χώρους, αλλά πολύ πλαστικό, λίγο περίεργη σχεδίαση και σχεδόν 30 κι αυτό... 

Υ.Γ. Δεν είμαι με τίποτα για suv, ίσως για κανένα station... tsofras βάλε αυτόματο όταν τελειώσει η εγγύηση και μην το αλλάξεις (το κάνανε πολύ όμορφο το leon).

Επεξ/σία από filarhos
  • Like 1
  • Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ζαχαρώνω και αυτό πάντως τις τελευταίες ημέρες

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/312983982-bmw-318

Είπα λεφτά για νέο Leon δεν δίνω , μόνο αν κάτσει μεταχείρο ή αν το κρατήσω και στην 4ετία το κάνω DSG ή αν μου την δώσει και βρώ κάτι σαν το bmw .

Δεν θα με χάλαγε ένα τέτοιο πάντως και σιγά σιγά να το έφτιαχνα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ritualistic είπε

θα συμφωνησω και με @paylidis οτι θελει καποιες μερες οδηγησης για να συνηθισεις και μετα δεν ξαναγυρνας για κανεναν λογο σε χαμηλο αυτοκινητο 

Δεν είναι στάνταρ αυτό, εγώ απο το vito (κάθεσαι στο ίδιο level με range rover) κατευθείαν στο mx5, στο δεύτερο βρίσκω την υγειά μου, μήπως πρέπει να ψαχτώ γιατρέ μου;;;; 🤣

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, tsofras είπε

Ζαχαρώνω και αυτό πάντως τις τελευταίες ημέρες

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/312983982-bmw-318

Είπα λεφτά για νέο Leon δεν δίνω , μόνο αν κάτσει μεταχείρο ή αν το κρατήσω και στην 4ετία το κάνω DSG ή αν μου την δώσει και βρώ κάτι σαν το bmw .

Δεν θα με χάλαγε ένα τέτοιο πάντως και σιγά σιγά να το έφτιαχνα

Δεν αξιζει ρε συ... το σκέφτηκα και εγω σοβαρα για μεταχειρο F30 ή F10 όταν ήταν να επιλεξω αυτοκίνητο αλλα με τις τιμές που εχουν τα μεταχειρισμένα πραγματικά δε βρισκω λόγο (ασε που το συγκεκριμένο ειναι με το τρικυλινδρο μοτερ)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Δεν αξιζει ρε συ... το σκέφτηκα και εγω σοβαρα για μεταχειρο F30 ή F10 όταν ήταν να επιλεξω αυτοκίνητο αλλα με τις τιμές που εχουν τα μεταχειρισμένα πραγματικά δε βρισκω λόγο (ασε που το συγκεκριμένο ειναι με το τρικυλινδρο μοτερ)

Ναι μωρέ είναι η μόνη λύση να πάω σε κάτι πιο ποιοτικό χωρίς να δώσω μία περιουσία .

Έχω και απωθημένο μία τέτοια μπέμπα

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, tsofras είπε

Ναι μωρέ είναι η μόνη λύση να πάω σε κάτι πιο ποιοτικό χωρίς να δώσω μία περιουσία .

Έχω και απωθημένο μία τέτοια μπέμπα

Σου λεγαμε για 1series αλλα δεν ηθελες 😛

Για μενα πολλα λεφτα για μεταχ, επισης λογω σενταν μπορει να εχεις θεμα με το μηκος, αν θυμαμαι καλα ηθελες οσο πιο compact γινεται

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, imr είπε

Σου λεγαμε για 1series αλλα δεν ηθελες 😛

Για μενα πολλα λεφτα για μεταχ, επισης λογω σενταν μπορει να εχεις θεμα με το μηκος, αν θυμαμαι καλα ηθελες οσο πιο compact γινεται

Δεν την έφτανα στα 28500 δεν είναι ότι δεν την ήθελα :D

Ναι μωρέ χαζολογάω για χαβαλέ , πέραν του χαβαλέ όπως είπα δεν κάνω άλλη κίνηση ούτε κοιτάω άλλα αμάξια,

Είπαμε αν κάτσει φάση για DSG έχει καλώς όταν κάτσει

• Like 1
Δημοσ.

πρωτο ταξίδι με το αμαξακι σήμερα καλαματα.Ειμαι στο στρώσιμο 160 με 2900 στροφές.πολυ άνετο αυτοκινητάκι καθόλου κουραστικό φανταστική ποιότητα κυλησης. 160 στο πολύ χαλαρό.δεν κουνιέται από τον δρόμο. ανετότατα δεν του φαίνεται πωσ πηγαίνει με τόσο. Αντε να το στρώσω να πηγαίνω κανονικα 180 200 εθνική.Επιτελους έπειτα από πολλά χρόνια παω αριστερή λωρίδα .Μην ακούσω τώρα γιατί πάω με τόσο το πάω γιατί πατάει κάτω και δεν πλέει .

Δημοσ.

Δε θελω μα γίνω σπαστικός αλλά με 200 και αυτοκίνητο με τόσο μικρό μεταξόνιο δε θα έχει καθόλου πλάκα ένα φρενάρισμα πανικού , όσο καλά και να πατάει. Γενικά το θέμα είναι το πώς φέρονται οι υπόλοιποι σε συνδυασμό με σένα. Εάν εισαι μόνος στο δρόμο πχ 15 Αύγουστος 6 το πρωί ναι οκ πάτα το . 

• Like 5
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, mp123 είπε

.Μην ακούσω τώρα γιατί πάω με τόσο το πάω γιατί πατάει κάτω και δεν πλέει .

Εκεί πλαναρει όπως λεω κ εγώ 😂

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, mp123 είπε

πρωτο ταξίδι με το αμαξακι σήμερα καλαματα.Ειμαι στο στρώσιμο 160 με 2900 στροφές.πολυ άνετο αυτοκινητάκι καθόλου κουραστικό φανταστική ποιότητα κυλησης. 160 στο πολύ χαλαρό.δεν κουνιέται από τον δρόμο. ανετότατα δεν του φαίνεται πωσ πηγαίνει με τόσο. Αντε να το στρώσω να πηγαίνω κανονικα 180 200 εθνική.Επιτελους έπειτα από πολλά χρόνια παω αριστερή λωρίδα .Μην ακούσω τώρα γιατί πάω με τόσο το πάω γιατί πατάει κάτω και δεν πλέει .

Αν δεν είσαι από αυτούς που κολλάνε πίσω από τον άλλο και είναι έτοιμοι να περάσουν από πάνω οκ

Μου την σπάει απίστευτα όταν κάνω προσπέραση και μου κολλάνε από πίσω την ώρα που προσπερναω λες και δεν βλέπουν ότι δεν έχω χώρο να ξαναμπώ στην μεσαία.

Βέβαια τα αντανακλαστικά και η συμπεριφορά του αμαξιού σε τέτοιες ταχύτητες δεν είναι αυτή που περιμένουμε.

Ας μην το αναλύσουμε αν είσαι μόνος σε άδειο δρόμο πήγαινε όπως θες μαν , το θέμα είναι ότι όταν κυκλοφορούν και άλλοι δεν φταίνε σε κάτι, δεν έχουν γίνει λίγα ατυχήματα

Δεν το επικροτω αλλά να είστε καλά να το χαίρεστε

• Like 5
Δημοσ.

180 χιλιομετρα (δεν συζηταω για παραπανω) σε ελληνικο δρομο που δεν ειναι τελειως αδειος ειναι ε-γκλη-μα-τι-κο.

και οχι για αυτον που το κανει αλλα για τους υπολοιπους που δεν φταινε σε τιποτα να εμπλακουν σε ατυχημα η εστω να τρελαθουν απο το αγχος τους την ωρα που βλεπουν εναν τρελο να τους πλησιαζει και να μην προλαβαινουν να μπουν παλι πισω στη μεσαια.

εννοειται πως αμα εισαι μονος σου πηγαινε και με 250 κανενα προβλημα αν μπορεις να ελεγχεις το αυτοκινητο σε αυτες τις ταχυτητες

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ritualistic είπε

180 χιλιομετρα (δεν συζηταω για παραπανω) σε ελληνικο δρομο που δεν ειναι τελειως αδειος ειναι ε-γκλη-μα-τι-κο.

και οχι για αυτον που το κανει αλλα για τους υπολοιπους που δεν φταινε σε τιποτα να εμπλακουν σε ατυχημα η εστω να τρελαθουν απο το αγχος τους την ωρα που βλεπουν εναν τρελο να τους πλησιαζει και να μην προλαβαινουν να μπουν παλι πισω στη μεσαια.

εννοειται πως αμα εισαι μονος σου πηγαινε και με 250 κανενα προβλημα αν μπορεις να ελεγχεις το αυτοκινητο σε αυτες τις ταχυτητες

Βασικά τα περί ασφαλείας κτλ τα έχουμε αναλύσει εκατοντάδες φορές σε αυτό το φόρουμ, εγώ αναρωτιέμαι δεν σας κουράζει στα ταξίδια η τόση ταχύτητα?

Εμένα προσωπικά πάντα με κούραζε ακόμη και μικρότερος που μπορεί να το παταγα κάποιες φορές παραπάνω με έπιανα ότι με κούραζε αφάνταστα να είμαι τσιτωμενος και να παρατηρώ συνέχεια τα πάντα.

Προτιμώ χαλαρά cruise control στα 120 και οπότε φτάσω

• Like 7
Δημοσ.

Μπορεί να πατήσω τόσο για ένα δύο λεπτά εάν ο δρόμος είναι άδειος μπροστά μου όσο βλέπω . Αλλά όχι δε μπορώ να ταξιδέψω με τέτοια ταχύτητα μόνιμα, τουλάχιστον όχι με το αυτοκίνητο που έχω 

• Like 3

• Δημιουργία νέου...