tsofras Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 40 λεπτά πριν, majnun είπε Τα τελευταία ( ; ) αυτοκινηστικά διλήμματα ενός εργένη ( ; ) Άλλο αμάξι υπάρχει είπες?
majnun Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Μπορώ να βάζω χέρι στου μπρο, αλλά δεν έχω συμβόλαιο 1
tsofras Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, majnun είπε Μπορώ να βάζω χέρι στου μπρο, αλλά δεν έχω συμβόλαιο Οκ ρωτάω καθαρά γιατί αν εξαιρέσεις τα ψώνια , μπαγκαζια για διακοπές κτλ τότε θέσεις στο αμάξι χρειάζονται Για οικογένεια Για παρέα Για γονείς ( εξετάσεις, νοσοκομεία, βόλτες κτλ) Αν δεν υπάρχει η ανάγκη για κάτι από τα παραπάνω τώρα ή την επόμενη 4ετια τότε μπορείς να πας στο διθέσιο 1
Thanos1921 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, majnun είπε Λοιπόν paylidis για 10ωρα στην οθόνη θες μια που να μην εχει PWM. Ιδανικά ένα καλό μοντέλο Dell ή μια EIZO (για όσους θυμούνται). PM me for more. Τώρα στα των αυτοκινήτων: Αύριο είμαι έτοιμος να κάνω την κατάθεση για fiesta πετρέλαιο έτους κασέρι και να ξεμπερδεύω. Τωρα στο παρά ένα, σκέφτομαι να βάλω προκαταβολή το ποσό και να βάλω για 3 χρόνια 300ε δόση για MX5. Ναι ή ου; Υποχρεώσεις όχι βάσει ιδιοσυγκρασίας και ούτε θα ήθελα. όνο αμάξι θα είναι και ας υπάρχει και άλλο στον περίγυρο. Για την ώρα απαιτούνται 50χλμ πηγαινέλα εντός αττικής. το μέλλον δε ξέρω. Αν επιτρέπεται με πόσα χιλιόμετρα και σε τι τιμή είναι το fiesta;
and_64 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, majnun είπε Τώρα στα των αυτοκινήτων: Αύριο είμαι έτοιμος να κάνω την κατάθεση για fiesta πετρέλαιο έτους κασέρι και να ξεμπερδεύω. Τωρα στο παρά ένα, σκέφτομαι να βάλω προκαταβολή το ποσό και να βάλω για 3 χρόνια 300ε δόση για MX5. Ναι ή ου; Υποχρεώσεις όχι βάσει ιδιοσυγκρασίας και ούτε θα ήθελα. όνο αμάξι θα είναι και ας υπάρχει και άλλο στον περίγυρο. Για την ώρα απαιτούνται 50χλμ πηγαινέλα εντός αττικής. το μέλλον δε ξέρω. Δώσε λιγο info παραπάνω! Ποιό mx, εκδοσεις κλπ? 1
majnun Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, Thanos1921 είπε Αν επιτρέπεται με πόσα χιλιόμετρα και σε τι τιμή είναι το fiesta; <10.000χλμ λίγο πάνω από 17.000. Είναι η έκδοση Active, 120 άλογα πετρέλαιο. 2 λεπτά πριν, and_64 είπε Δώσε λιγο info παραπάνω! Ποιό mx, εκδοσεις κλπ? Η βασική, Challenge στα 27.000
and_64 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, majnun είπε <10.000χλμ λίγο πάνω από 17.000. Είναι η έκδοση Active, 120 άλογα πετρέλαιο. Η βασική, Challenge στα 27.000 χμμ δεν ξερω, το nd οσο ωραίο πακέτο και να είναι δεν με πείθει προσωπικά! Το 1.5 θα είναι δεδομένα αργό, δεν μιλάω για στήσιμο, αίσθηση κλπ αλλά πραγματικά νούμερα. Εχω ζήσει για διαστήματα κάποιων μηνών τα τελευταία χρονια με δανεικό nc 1.8 και για μοναδικό αυτοκίνητο δεν θα έλεγα οτι είναι το ιδανικό! Φοβερό αυτοκίνητο βόλτας, αρκετά κουραστικό σαν καθημερινό, τουλάχιστον για μενα. Επίσης δεν έδινα 27κ για mx με τίποτα οσο και αν μου αρέσει και καταλαβαίνω την φιλοσοφία που κουβαλάει! Αν όντως σε ψήνει τόσο παίρνεις ενα nc 2λιτρο να εχει και λίγο γκάζι και με τα ρέστα έχεις τα έξοδα του για τα επόμενα χρόνια 😝 Απο την άλλη το fiesta οπως ολα τα ford είναι σχετικά ενδιαφέρον οδηγικά και πετρέλαιο= εγγύηση αν όντως κάνεις γενικά χιλιόμετρα (και επίσης με ενα πρόγραμμα θα κερδίσει σε αποκριση και ροπή αρκετά λογικα) αλλά mx δεν είναι, δεν συγκρίνονται με τίποτα... Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2021 από and_64 1
ge-lyk Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, majnun είπε Λοιπόν paylidis για 10ωρα στην οθόνη θες μια που να μην εχει PWM. Ιδανικά ένα καλό μοντέλο Dell ή μια EIZO (για όσους θυμούνται). PM me for more. Τώρα στα των αυτοκινήτων: Αύριο είμαι έτοιμος να κάνω την κατάθεση για fiesta πετρέλαιο έτους κασέρι και να ξεμπερδεύω. Τωρα στο παρά ένα, σκέφτομαι να βάλω προκαταβολή το ποσό και να βάλω για 3 χρόνια 300ε δόση για MX5. Ναι ή ου; Υποχρεώσεις όχι βάσει ιδιοσυγκρασίας και ούτε θα ήθελα. όνο αμάξι θα είναι και ας υπάρχει και άλλο στον περίγυρο. Για την ώρα απαιτούνται 50χλμ πηγαινέλα εντός αττικής. το μέλλον δε ξέρω. ...ή αλλιώς fiesta st καινούργιο , που είναι, για μένα, η χρυσή τομή 3
Grim Ripper Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Θωμά, εγώ λέω να κρατήσεις για λίγο το Leon και πάρε ένα rx-8 αν είναι για να σου φύγει λίγο η κάψα του κάγκουρα. Θυμάμαι ότι δεν το είχες πάρει επειδή δεν έμπαινε το καρότσι του παιδιού στο πορτ μπαγκάζ. 2
tsofras Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε Θωμά, εγώ λέω να κρατήσεις για λίγο το Leon και πάρε ένα rx-8 αν είναι για να σου φύγει λίγο η κάψα του κάγκουρα. Θυμάμαι ότι δεν το είχες πάρει επειδή δεν έμπαινε το καρότσι του παιδιού στο πορτ μπαγκάζ. Σωστά για αυτό δεν το είχα πάρει, μία χαρά μου βγάζει την καγκουρια το Leon το κιβώτιο σκέφτομαι μόνο. Να συντηρώ δεύτερο αμάξι και ειδικά rx8 με ασφάλειες τέλη service δεν παίζει. Επίσης εδώ παλεύω να γράψω κανά χιλιόμετρο σε αυτού σκέψου να έχω δύο 🤣 Κοίτα καλές οι σκέψεις και τα όνειρα αλλά θα ζοριστω αρκετά για το δίλιτρο και δεν θέλω σε αυτή τη φάση. Αν δεν κάτσει κανά μεταχειρισμένο στο ενδιάμεσο θα μείνω με αυτό τουλάχιστον μέχρι να μαζέψω την διαφορά γιατί δεν θέλω να την χρεωθώ πάλι σε δόσεις και τόκους. Αν τα μαζέψω σε ένα δύο χρόνια το βλέπω τότε αν δεν μου έχει φύγει η κάψα. Κοντά 10 χιλιάρικα είναι οι καλοκαιρινές διακοπές για 5 χρόνια, προτιμώ να τα δώσω εκεί από το να τα δώσω στο αμάξι και να πηγαίνω τσιμα τσιμα Όχι τίποτε άλλο έχω ανοιχτεί κιόλας τώρα με 2 αμάξια και δάνειο για την ανακαίνιση που τελειώνει σε 5 μήνες, αλλά τόσο καιρό με την κλεισούρα δεν χαλαγα και πουθενά. Αν αρχίσουν τα παιδιά δραστηριότητες πάλι από Σεπτέμβρη , 2 Αγγλικά κτλ θα δούμε αν βγαίνω να αποταμιευω κιόλας Έχω αμάξι να κάνω την δουλειά μου, θα σοβαρευτώ λίγο και θα το πάω έκτου ασφαλούς 10.000€ είναι το λιγότερο +250€ από ότι πληρώνω τώρα οπότε μιλάμε για 600€ δόση τον μήνα.🤐 3
Grim Ripper Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Μείνε όπως είσαι τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει το δάνειο, τότε το ξανασκέψου αν θες να αλλάξεις ή όχι (εάν έχεις μαζέψει και κάποια λεφτά ακόμη καλύτερα). Εγώ να δω τι θα κάνω που ανάθεμα και εαν βάζω 100-200€ στην άκρη, θέλω να πάω και σε 1-2 γιατρούς από Σεπτέμβρη, πήρα και κλιματιστικό τώρα οπότε χλωμό το βλέπω το αμάξι για την ωρα... 2
majnun Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 9 ώρες πριν, ge-lyk είπε ...ή αλλιώς fiesta st καινούργιο , που είναι, για μένα, η χρυσή τομή Mπα, βρήκα το οδήγησα, θέλει άλλου επιπέδου οδηγό για να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες. Σε νορμάλ ταχύτητες, δε βλέπεις διαφορές.
terry308 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, majnun είπε Mπα, βρήκα το οδήγησα, θέλει άλλου επιπέδου οδηγό για να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες. Σε νορμάλ ταχύτητες, δε βλέπεις διαφορές. Νορμαλ ταχύτητες , οικονομία κτλ βλέπω φ.α. ..... αλλά δε το λέω για να μη με φάνε μερικοί ... 😎
ritualistic Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 14 ώρες πριν, tsofras είπε Λοιπόν έγινε σήμερα το test drive του Q3 1.5 150 DSG Sportback. Disclaimer : Για όσους δεν με γνωρίζουν , δεν έχω πάθος με καμία μάρκα , δεν ζηλεύω τα αμάξια που δεν μπορώ να φτάσω οικονομικά , δεν έχω κομπλεξ , δεν προσπαθώ να βγάλω τις επιλογές μου ως σωστές και ότι έχω γράψει για τα αυτοκίνητα που έχω δοκιμάσει αλλά ακόμη και αυτά που έχω αγοράσει είναι οι δικές μου γνώμες - αλήθειες . Οπότε σας παραθέτω την προσωπική μου άποψη για το Q3 . Το αμάξι το οδήγησα για μισή ώρα , το πέρασα απο ότι λακούβα υπήρχε , το έβγαλα Βουλιαγμένης και του ήπια το αίμα μέχρι τα 100χλμ και το έβαλα και σε κάτι Sακια . Ο κινητήρας αυτός σε συνδυασμό με το κιβώτιο σε κάνεις να νιώθεις ότι είναι ένας τελείως διαφορετικός κινητήρας απο τον δικό μου. Μου θύμισε την αίσθηση που είχα με το 180αρι μου Leon . Λες και οδηγούσα διαφορετικό αμάξι. Ενθουσιάστηκα! Βέβαια είχε και πάνω απο 10.000χλμ το αμάξι οπότε σίγουρα είχε ανοίξει περισσότερο απο τον δικό μου. Αλλά κατάλαβα ότι εκεί που εγώ είμαι με 3η και 2000 στροφές και βαριέμαι να πατήσω συμπλέκτη και να κατεβάσω σε 2α για να πάρει τα πάνω του , το κιβώτιο προφανώς κατεβάζει αυτόματα και μπαίνεις στο εύρος της ροπής του κινήτηρα και το αμάξι τα δίνει όλα. Βέβαια η υλοποίηση του S-tronic δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Έχει ένα lag με το που πατάς το γκάζι ακόμη και όταν κάνεις kickdown κοντά στο 1 δευτερόλεπτο που σου χαλάει όλη τη χαρά. Καμία σχέση με το DSG , δεν ξέρω τι διαφορά έχει στην υλοποίηση και εντοπίζεις αυτή την διαφορά. Ανάρτηση όσο άνετη χρειάζεται για να μην περνάνε κραδασμοί στη καμπίνα και στο κάθισμα και όσο σκληρή χρειάζεται για να μην νιώθεις κλίσεις . Δεν το πήγα και λιμανάκια , αλλά απο όσα SUV έχω οδηγήσει μου έδωσε την εντύπωση ότι όντως έχει τις λιγότερες κλίσεις όπως έχουν αναφέρει και το @paylidis , @ritualistic Θέση οδήγησης , ότι πρέπει για ταξίδια άνετη θέση και άνετο κάθισμα . Για εμένα τελικά όμως δεν κάνει. Δεν μπορώ να μπω στην φιλοσοφία τελικώς του SUV , κάτι μου λείπει. Δεν μου δίνει αυτην την ετοιμοπόλεμη αίσθηση που την ένιωσα μόνο στο Leon και στο Focus απο όσα αμάξια μπήκα. Δεν ξέρω αν αλλάξει αυτό κάποια στιγμή , αλλά τελικώς άσχετα με το αν είναι άνετο το αμάξι σε θέση οδήγησης ή κάθισμα , εμένα με συγκινεί η χαμηλή - σπορ θέση οδήγησης . Όταν βγήκα και μπήκα στο Leon είπα εδώ είμαστε (όπως είπα και την πρώτη μέρα που μπήκα μέσα μετά απο 20+ αυτοκίνητα που είχα δεί ) Ποιότητα , δεν ξέρω ρε παιδιά , χωρίς να θέλω να είμαι υπερβολικός δεν είδα και καμία τραγική διαφορά με το Leon που να αξίζει τα 10.000ε διαφορά. Και είπαμε δεν είμαι κολλημένος . Κάποτε είχα το Astra H GTC και έμπαινα στην CLK που είχε ο πατέρας του κολλήτου μου. Εκεί ένιωθες την διαφορά στο premium ακόμη και απο την μυρωδιά που λέει ο λόγος . Ή πήγαινα και έμπαινα σε μία 3αρα και πάλι καταλάβαινες premium διαφορά , ακόμη και στο A3 του τότε όταν είχα μπεί ήταν η μέρα με την νύχτα . Τώρα εγώ αυτή την διαφορά δεν την καταλαβαίνω. Όπου έχει μαλακά πλαστικά το Leon είχε και το Q3 με εξαίρεση στις πίσω πόρτες . Εγώ έχω δέρμα-ύφασμα στα καθίσματα και το Q3 των 35.000ε ήταν με απλά υφασμάτινα καθίσματα και κανονική μίζα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα που δεν βλέπουν τα μάτια αλλά όταν το οδηγούσα δεν είχα την αίσθηση ότι οδηγούσα κάτι Premium . @paylidis και @ritualistic για να μην παρεξηγηθώ κάνατε πολύ καλή επιλογή και είναι όντως αμαξάρα . Εγώ όμως είμαι απο τους τύπους που θα προτιμούσα όντως να δώσω 30.000ε και να αγοράσω το 2λιτρο FR ή το 1.5 φορτωμένο με τα πάντα και θα ήμουν πιο ευτυχισμένος με την επιλογή αυτή . Το παραπάνω σχόλιο περισσότερο το κάνω γιατί πολλές φορές σχολιάζουμε το γεγονός ότι κάποιος επιλέγει να δώσει κάποια λεφτά παραπάνω για να πάρει μία μη premium μάρκα αλλά τελικά δεν είναι μόνο αυτό που μετράει . Αυτά μην σας ζαλίζω άλλο , το καλό είναι ότι βλέπω για άλλη μία φορά ότι όντως το Leon είναι αυτό που μου ταιριάζει με μόνο αγκάθι το κιβώτιο . Προσωπικά πιστεύω ότι δεν μου ταιριάζουν τα SUV οπότε μετά το Leon μόνο σε κάτι που όντως να βγάζει premium αλλά και σπορ αίσθηση μαζί . Αν κάποτε έρθει η στιγμή να ξανα αλλάξω αμάξι θα δυσκολευτώ αρκετά μια μερα επηξα στην δουλεια και μπαινω να βρω χαμο εδω μεσα συμφωνω για stronic επειδη ειχα κανει και εγω test drive το αυτοματο, υπηρχε ενα lag το οποιο πιθανον να οφειλεται στην κακη χρηση των προηγουμενων, παρολαυτα το εχω ακουσει να αναφερεται σε πολλα reviews ποιοτικη διαφορα... δεν ξερω να πω για το leon αλλα επειδη ειχα δοκιμασει και το tiguan τοτε, υπηρχε αισθητη διαφορα στην ηχομονωση που σε συνδυασμο με το σαφως ομορφοτερο (για μενα) ταμπλω, τον ηλεκτρονικο πινακα οργανων, την 4ετη εγγυηση και τα φωτα led δικαιολογουσαν για μενα την διαφορα τιμης των 3000 ευρω χωρια την εξωτερικη εμφανιση που για μενα το tiguan ειναι σαν κουτι. δεν περιμενω πια να δω αυτες τις διαφορες που βλεπαμε καποτε στα πιο ακριβα αμαξια γιατι πλεον πληρωνεις το brand και τις ηλεκτρονικες υλοποιησεις ακριβοτερα... τωρα στις 35000 που αναφερεις για το αυτοματα εκει ειναι μια αλλη ιστορια, ισως αλλες επιλογες να αξιζαν περισσοτερο για μενα, δεν εφτανα και δεν εψαξα ως εκει. ισως εκει να εβλεπα το xc40 θα συμφωνησω και με @paylidis οτι θελει καποιες μερες οδηγησης για να συνηθισεις και μετα δεν ξαναγυρνας για κανεναν λογο σε χαμηλο αυτοκινητο σε βλεπω σε μερικα χρονια (υγεια να εχουμε) με Q3 45 TFSI (230 αλογα) να μας λες οτι μετα απο τοσα χρονια βρηκες αυτο που εψαχνες! 😅 2
paylidis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 56 λεπτά πριν, terry308 είπε Νορμαλ ταχύτητες , οικονομία κτλ βλέπω φ.α. ..... αλλά δε το λέω για να μη με φάνε μερικοί ... 😎 Δε κάνει για όλους, το ελεγα χθες με φιλο που μένει κέντρο.... θα πρεπει να πηγαινει φιλαδελφεια να γεμισει (το πιο κοντινό του - 15 λεπτά αποσταση) κ ξενερώνει 9 λεπτά πριν, ritualistic είπε θελει καποιες μερες οδηγησης για να συνηθισεις και μετα δεν ξαναγυρνας για κανεναν λογο σε χαμηλο αυτοκινητο αυτό ακριβώς... βεβαια για να ειμαι δικαιος οταν οδηγώ το Kamiq εντός πολης σε στενα κλπ ειμαι λιγο πιο άνετος απο ότι το Q3 αλλα σαν αίσθηση οδηγησης δεν αλλαζω το Q3 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις