paylidis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 24 λεπτά πριν, tsofras είπε Να προσθέσω βέβαια ότι γνωρίζω ότι είμαι λάθος γιατί τα περισσότερα χιλιόμετρα έτσι και αλλιώς θα τα κάνω σε ταξίδια και θα έπρεπε να κοιτάω μόνο την άνεση αλλά είμαι βλάκας το ξέρω 😂 Βρε μηπως να παρω τον φιλο πωλητη να βαλει ενα να ερχεται...; 😅 12 λεπτά πριν, and_64 είπε Επίσης είχες προγράμματα το αμαξι για να επιλέξεις dynamic πχ; Αν ναι και το είχες σε νορμαλ mode τότε είναι όλα πολύ πιο ληθαργικά και χαρτογράφηση γκαζιού και κιβώτιο. Σωστη και αυτη η παρατηρηση, το αυτοματο εχει τo Drive Select και οντως έκανε διαφορά στο κιβωτιο στο t/d που ειχα κανει... 1
terry308 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, paylidis είπε Βρε μηπως να παρω τον φιλο πωλητη να βαλει ενα να ερχεται...; 😅 Είναι στη πυλωτή με το μέτρο και μετράει το πάρκινγκ αν το παίρνει Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2021 από terry308
koeltzakoatl Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 34 λεπτά πριν, tsofras είπε Δεν το γνώριζα αυτό για το κιβώτιο , είδα από περιέργεια μετά το review του Στέφου πάντως και ως έκπληξη αναφέρει ακριβώς το ίδιο για την καθυστέρηση πάντως. Συμφωνώ επίσης ότι με μισή ώρα δεν βγάζεις και πολλά συμπεράσματα, όπως έχω ξαναπεί είμαι και εγώ ακόμη καγκουρας στο μυαλό και δεν ξέρω αν θα μου φύγει ποτέ. Και έξω όταν βγαίνω τα καγκουρικα κοιτάω 🤣 Να προσθέσω βέβαια ότι γνωρίζω ότι είμαι λάθος γιατί τα περισσότερα χιλιόμετρα έτσι και αλλιώς θα τα κάνω σε ταξίδια και θα έπρεπε να κοιτάω μόνο την άνεση αλλά είμαι βλάκας το ξέρω 😂 Το οδηγώ και εγώ (Q3) το τελευταίο 2μηνο σαν προσωρινό εταιρικό αυτοκινητο στη δίλιτρη πετρελαιοκίνητη εκδοση (και με τις αναμονές θα το έχω για κάνα 5μηνο ακόμα μέχρι να έλθει το….μόνιμο). δεν είμαι καθόλου φαν της Audi, ωστόσο την ποιότητα κύλισης και την πολύ σωστή ανάρτηση της το αναγνωρίζω. και την ηχομόνωση, ειδικά στους γεμάτους δρόμους που οδηγούμε τον τελευταίο καιρό. Το κιβώτιο όπως το λες, έχει lag, αλλά όταν φορτώσει του δίνει και καταλαβαίνει, μην ξεχνάμε είναι και ένα βαρύ αυτοκίνητο, στο S mode είναι αρκετά σπιρτόζικο. αυτό που μου φάνηκε πολύ επεμβατικό είναι το lane assist, ειδικά όταν κινούμαι στην αριστερή λωρίδα, δεν ξέρω γιατι (βλ. Παρακάτω). Αυτό όμως που δεν χωνεύεται με τίποτα είναι τα 2 check engine, ένα στα….18χλμ και ένα στα 200κάτι, η μεταφορά στο συνεργείο και η απάθεια, ε κάποιος αισθητήρας είναι, μην ασχολείσαι συμβαίνουν αυτά…όπως και το ότι οι αισθητήρες παρκαρίσματος έχουν μόνο ακουστική προειδοποίηση (εν ετει 2021), σε ένα αυτοκίνητο των 45Κ. Τέλος, δεν είμαι βέβαιος (επειδή δεν είμαι ο κύριος οδηγός στο προφίλ) ότι το infotainment παρέχει αρκετά λεπτομερή διαγνωστικά, δεν μπορώ πχ να δω την κατάσταση του οχήματος (στάθμες λαδιών κτλ). 4
tsofras Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 29 λεπτά πριν, and_64 είπε @tsofras για το κιβώτιο παίζει όντως να "φταίει" το στυλ οδήγησης των προηγούμενων, αλλά επίσης και το πρόγραμμα που φοράνε πλέον που είναι τέρμα eco oriented στο d. Το εβαλες s καθόλου; Επίσης είχες προγράμματα το αμαξι για να επιλέξεις dynamic πχ; Αν ναι και το είχες σε νορμαλ mode τότε είναι όλα πολύ πιο ληθαργικά και χαρτογράφηση γκαζιού και κιβώτιο. Γενικά όμως τα τελευταία dsg που έχω μπει/οδηγήσει έχουν ενα παραπάνω lag σε σχέση με το παλιο 6αρι το δικο μου, ειδικά σε manual mode, απο τη στιγμή που θα δώσεις εντολή στο paddle/λεβιε έχει ενα lag αισθητό μέχρι να κάνει την αλλαγή, ακόμα και ανέβασμα που δεν διαμαρτύρεται ποτέ! Αυτό λύνεται βέβαια με remap στο κιβώτιο δεν είναι κάτι τραγικό... Ναι έχεις δίκιο μαν ξέχασα να το αναφέρω ξεκίνησα με comfort και το γύρισα σε dynamic. Το DSG7 που είχα ακόμη και σε normal ήταν πολύ πιο άμεσο 24 λεπτά πριν, terry308 είπε Γιώργο την κουρτίνα Dell Ips εε Β' , απ όσα θυμάμαι περί οθονών ... Σωστός ο Λευτέρης καλύτερα IPS εκτός αν θέλεις καλύτερα μαύρα οπότε το VA. Αν θέλεις καλύτερα χρώματα και μεγαλύτερες γωνίες θέασης τότε το IPS 11 λεπτά πριν, terry308 είπε Είναι στη πυλωτή με το μέτρο και μετράει το πάρκινγκ αν το παίρνει Χωράει δεν έχω πρόβλημα 🤣 2
paylidis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, tsofras είπε Σωστός ο Λευτέρης καλύτερα IPS εκτός αν θέλεις καλύτερα μαύρα οπότε το VA. Αν θέλεις καλύτερα χρώματα και μεγαλύτερες γωνίες θέασης τότε το IPS Δεν έχω ιδέα τι θέλω!! (Με νιώθεις Ε; ) για δουλειά γραφείου word excel browser 10 ώρες την ημέρα είναι… για πες!; 13 λεπτά πριν, koeltzakoatl είπε αυτό που μου φάνηκε πολύ επεμβατικό είναι το lane assist, ειδικά όταν κινούμαι στην αριστερή λωρίδα, δεν ξέρω γιατι (βλ. Παρακάτω). Αυτό όμως που δεν χωνεύεται με τίποτα είναι τα 2 check engine, ένα στα….18χλμ και ένα στα 200κάτι, η μεταφορά στο συνεργείο και η απάθεια, ε κάποιος αισθητήρας είναι, μην ασχολείσαι συμβαίνουν αυτά…όπως και το ότι οι αισθητήρες παρκαρίσματος έχουν μόνο ακουστική προειδοποίηση (εν ετει 2021), σε ένα αυτοκίνητο των 45Κ. Τέλος, δεν είμαι βέβαιος (επειδή δεν είμαι ο κύριος οδηγός στο προφίλ) ότι το infotainment παρέχει αρκετά λεπτομερή διαγνωστικά, δεν μπορώ πχ να δω την κατάσταση του οχήματος (στάθμες λαδιών κτλ). Όντως το lane assist είναι επεμβατικό. Κλείνει βέβαια εύκολα σε σχέση με αλλά σύγχρονα αμαξια που έχω οδηγήσει. ε με τα τσεκ μην ασχολείσαι προφανως κάποια πατάτα είχαν κάνει στο pdi με τις αρχικοποιησεις…. Το έχω πάθει κ σε άλλη μάρκα - αλλά στην Audi είναι παρεξηγήσιμο συμφωνω για την ακουστική ειδοποίηση μόνο. Έχω το ίδιο θέμα κ ψάχνω λύση. 99% είναι θέμα μιας απλής κωδικοποίησης…. ΔΕΝ έχει στάθμη λαδιών κλπ στο infotainment (έχει βέργα άνοιξε κ δες το σου λέει 😂😂😂 κ να ξέρεις εκτιμω ιδιαίτερα την ύπαρξη βεργας). Από την άλλη μπορείς να βάλεις δευτερεύοντα οδηγό στο infotainment και να του κλειδώσεις ξέρω γώ το όριο ταχύτητας κοκ μέσω της εφαρμογής (μπουρδιτσες). Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2021 από paylidis
tsofras Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, paylidis είπε Δεν έχω ιδέα τι θέλω!! (Με νιώθεις Ε; ) για δουλειά γραφείου word excel browser 10 ώρες την ημέρα είναι… Όντως το lane assist είναι επεμβατικό. Κλείνει βέβαια εύκολα σε σχέση με αλλά σύγχρονα αμαξια που έχω οδηγήσει. ε με τα τσεκ μην ασχολείσαι προφανως κάποια πατάτα είχαν κάνει στο pdi με τις αρχικοποιησεις…. Το έχω πάθει κ σε άλλη μάρκα - αλλά στην Audi είναι παρεξηγήσιμο συμφωνω για την ακουστική ειδοποίηση μόνο. Έχω το ίδιο θέμα κ ψάχνω λύση. 99% είναι θέμα μιας απλής κωδικοποίησης…. ΔΕΝ έχει στάθμη λαδιών κλπ στο infotainment (έχει βέργα άνοιξε κ δες το σου λέει 😂😂😂 κ να ξέρεις εκτιμω ιδιαίτερα την ύπαρξη βεργας) Ips τότε μαν Το lane assist είναι εκνευριστικο και στο Leon το κλείνω και εγώ με το που μπαίνω μαζί με το start stop, ευτυχώς έχει συντόμευση στην οθόνη Α επίσης να προσθέσω ότι μου άρεσε πολύ το infotainment καλύτερη ανάλυση και αποκρηση από το δικό μου άσχετα αν στου Leon έχει περισσότερα χρώματα. Επίσης ήταν πιο ωραίος και ο ήχος του κινητήρα , πιο τραχύς από τον δικό μου. Δεν ξέρω αν φοράει το box που είχε αναφέρει ο Korean 2
xgol Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 16 λεπτά πριν, tsofras είπε Ips τότε μαν Το lane assist είναι εκνευριστικο και στο Leon το κλείνω και εγώ με το που μπαίνω μαζί με το start stop, ευτυχώς έχει συντόμευση στην οθόνη Α επίσης να προσθέσω ότι μου άρεσε πολύ το infotainment καλύτερη ανάλυση και αποκρηση από το δικό μου άσχετα αν στου Leon έχει περισσότερα χρώματα. Επίσης ήταν πιο ωραίος και ο ήχος του κινητήρα , πιο τραχύς από τον δικό μου. Δεν ξέρω αν φοράει το box που είχε αναφέρει ο Korean Ποτε παραγγελνεις το Λεον με dsg δε μας ειπες! Πραγματικα Θωμα, κανεις μας δε περιμενει πως θα μεινεις με το χειροκινητο κιβωτιο! 🏆🏆 1
tsofras Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, xgol είπε Ποτε παραγγελνεις το Λεον με dsg δε μας ειπες! Πραγματικα Θωμα, κανεις μας δε περιμενει πως θα μεινεις με το χειροκινητο κιβωτιο! 🏆🏆 Παλεύω καθημερινά να με πείσω ότι δεν το έχω ανάγκη Δεν ξέρω αν τα καταφέρω 😅 1
paylidis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, xgol είπε Ποτε παραγγελνεις το Λεον με dsg δε μας ειπες! Πραγματικα Θωμα, κανεις μας δε περιμενει πως θα μεινεις με το χειροκινητο κιβωτιο! 🏆🏆 Εγώ λέω να το βαρεθεί κ όταν βγει εκτός εγγύησης να τον πάω σε τοπ μηχανικό φίλο για τουμπανιασμα κ dsg (μέχρι τότε θα έχουν πέσει κ οι τιμές στα μεταχειρο κομμάτια) 😂 Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2021 από paylidis 1
xgol Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, tsofras είπε Παλεύω καθημερινά να με πείσω ότι δεν το έχω ανάγκη Δεν ξέρω αν τα καταφέρω 😅 Ειναι αναποφευκτο. 2 λεπτά πριν, paylidis είπε Εγώ λέω να το βαρεθεί κ όταν βγει εκτός εγγύησης να τον πάω σε τοπ μηχανικό φίλο για τουμπανιασμα κ dsg 😂 Δε θα μπορεσει να περιμενει τοσο. Με το διλιτρο το λεον τον βλεπω, πριν το ‘22! Εγω ειμαι υπερ του να το αγορασει. Εχει βρει τι θελει, θα το χαρει, θα κανει ταξιδια, θα του φτιαχνει τη διαθεση. Και δε στερει και κατι απ την οικογενεια του. Win-win-win! Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2021 από xgol 1
tsofras Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 6 λεπτά πριν, xgol είπε Ειναι αναποφευκτο. Δε θα μπορεσει να περιμενει τοσο. Με το διλιτρο το λεον τον βλεπω, πριν το ‘22! Εγω ειμαι υπερ του να το αγορασει. Εχει βρει τι θελει, θα το χαρει, θα κανει ταξιδια, θα του φτιαχνει τη διαθεση. Και δε στερει και κατι απ την οικογενεια του. Win-win-win! Είναι πολλά τα έξοδα για το δίλιτρο, μαζί με τους φόρους θα είναι σαν να το αγόρασα 34000€ στην 4ετια 1
xgol Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, tsofras είπε Είναι πολλά τα έξοδα για το δίλιτρο, μαζί με τους φόρους θα είναι σαν να το αγόρασα 34000€ στην 4ετια Ναι αν τα πετουσες στα μπουζουκια ή σε χαζα εξοδα, ειναι πολλα. Οχι για το βασικο σου αμαξι. Και μαλιστα οταν ηδη δινεις 25000€ για ενα αμαξι που ΔΕΝ σε ικανοποιει. Θα παρεις αυτο που γουσταρεις, θα το δωσεις και στα παιδια σε μια 15 ετια και θα χει κανει μια χαρα την αποσβεση του. 9000€/15 χρονια ειναι το επιπλεον κοστος! Και μετα, θα πας απευθειας σε ηλεκτρικο. Και φυσικα το βασικοτερο. Θα οδηγας ΑΜΑΞΑΡΑ. Σκεψου τα λεφτα που εχεις πεταξει (αν και δε μου πεφτει λογος και με συγχωρεις, το λεω απλα για να μια αισθηση των αχρειαστων εξοδων) σε αλλαγες αμαξιων, βελονισμους (!!!), κινητα, η/υ κτλ. 1. Τα σκεφτεσαι. 2. Δινεις την υποσχεση πως για την επομενη 15ετια οταν σε τρωει το χερι και εχεις παρομοιες ιδεες θα μπαινεις στη διλιτρη λεοναρα και θα ευχαριστιεσαι μια βολτα με στροφιλικια, μουσικαρες και τα παραθυρα ανοιχτα. 3. Θα γυρνας σπιτι μ ενα χαμογελο στο προσωπο και θα λες «αλλο ενα χαζο εξοδο που μου γλυτωσε η λεοναρα»! Θελεις να παμε στοιχημα πως με αυτη τη λογικη, το να δωσεις τωρα 9χιλ παραπανω θα αποβει μακροπροθεσμα πολυ πιο καλο και οικονομικο για την τσεπη σου;; Υ.Γ. Ολα τα παραπανω ισχυουν προφανως και για μενα. Ειμαι σχεδον τοσο impulsive buyer οσο εσυ! Οποτε τα λεω εντελως καλοπροαιρετα. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2021 από xgol 1
majnun Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Λοιπόν paylidis για 10ωρα στην οθόνη θες μια που να μην εχει PWM. Ιδανικά ένα καλό μοντέλο Dell ή μια EIZO (για όσους θυμούνται). PM me for more. Τώρα στα των αυτοκινήτων: Αύριο είμαι έτοιμος να κάνω την κατάθεση για fiesta πετρέλαιο έτους κασέρι και να ξεμπερδεύω. Τωρα στο παρά ένα, σκέφτομαι να βάλω προκαταβολή το ποσό και να βάλω για 3 χρόνια 300ε δόση για MX5. Ναι ή ου; Υποχρεώσεις όχι βάσει ιδιοσυγκρασίας και ούτε θα ήθελα. όνο αμάξι θα είναι και ας υπάρχει και άλλο στον περίγυρο. Για την ώρα απαιτούνται 50χλμ πηγαινέλα εντός αττικής. το μέλλον δε ξέρω. 1
tsofras Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 38 λεπτά πριν, xgol είπε Ναι αν τα πετουσες στα μπουζουκια ή σε χαζα εξοδα, ειναι πολλα. Οχι για το βασικο σου αμαξι. Και μαλιστα οταν ηδη δινεις 25000€ για ενα αμαξι που ΔΕΝ σε ικανοποιει. Θα παρεις αυτο που γουσταρεις, θα το δωσεις και στα παιδια σε μια 15 ετια και θα χει κανει μια χαρα την αποσβεση του. 9000€/15 χρονια ειναι το επιπλεον κοστος! Και μετα, θα πας απευθειας σε ηλεκτρικο. Και φυσικα το βασικοτερο. Θα οδηγας ΑΜΑΞΑΡΑ. Σκεψου τα λεφτα που εχεις πεταξει (αν και δε μου πεφτει λογος και με συγχωρεις, το λεω απλα για να μια αισθηση των αχρειαστων εξοδων) σε αλλαγες αμαξιων, βελονισμους (!!!), κινητα, η/υ κτλ. 1. Τα σκεφτεσαι. 2. Δινεις την υποσχεση πως για την επομενη 15ετια οταν σε τρωει το χερι και εχεις παρομοιες ιδεες θα μπαινεις στη διλιτρη λεοναρα και θα ευχαριστιεσαι μια βολτα με στροφιλικια, μουσικαρες και τα παραθυρα ανοιχτα. 3. Θα γυρνας σπιτι μ ενα χαμογελο στο προσωπο και θα λες «αλλο ενα χαζο εξοδο που μου γλυτωσε η λεοναρα»! Θελεις να παμε στοιχημα πως με αυτη τη λογικη, το να δωσεις τωρα 9χιλ παραπανω θα αποβει μακροπροθεσμα πολυ πιο καλο και οικονομικο για την τσεπη σου;; Υ.Γ. Ολα τα παραπανω ισχυουν προφανως και για μενα. Ειμαι σχεδον τοσο impulsive buyer οσο εσυ! Οποτε τα λεω εντελως καλοπροαιρετα. Μην το πάρεις στραβά Σ'αγαπώ 😂 11 λεπτά πριν, majnun είπε Λοιπόν paylidis για 10ωρα στην οθόνη θες μια που να μην εχει PWM. Ιδανικά ένα καλό μοντέλο Dell ή μια EIZO (για όσους θυμούνται). PM me for more. Τώρα στα των αυτοκινήτων: Αύριο είμαι έτοιμος να κάνω την κατάθεση για fiesta πετρέλαιο έτους κασέρι και να ξεμπερδεύω. Τωρα στο παρά ένα, σκέφτομαι να βάλω προκαταβολή το ποσό και να βάλω για 3 χρόνια 300ε δόση για MX5. Ναι ή ου; Υποχρεώσεις όχι βάσει ιδιοσυγκρασίας και ούτε θα ήθελα. όνο αμάξι θα είναι και ας υπάρχει και άλλο στον περίγυρο. Για την ώρα απαιτούνται 50χλμ πηγαινέλα εντός αττικής. το μέλλον δε ξέρω. Ε τώρα ρε μαν συγκρίνεις και εσύ αλλά αμάξια. Το τίμιο φιέστα που θα βάζεις μέσα και παρέα , οικογένεια, ότι έχεις τέλος πάντων , θα πηγαίνεις και ταξίδια με ανθρώπινο πορτ μπαγκαζ και με οικονομία σε καύσιμο Με το mx5 που οκ δεν χρειάζονται σχόλια, θα χαίρεσαι να το οδηγείς αλλά μάλλον δεν θα έχεις τίποτα από τα παραπάνω 2 1
majnun Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Τα τελευταία ( ; ) αυτοκινηστικά διλήμματα ενός εργένη ( ; ) 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις