imr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 18 hours ago, andreas_mp said: Καλησπέρα σε όλους, Σκέφτομαι να αλλάξω αυτοκίνητο μιας και περιμένουμε το πρώτο μας παιδί. Τώρα έχω ένα qashqai πετρέλαιο του 2014. Έχω δει το arkana και μου αρέσει πολύ εμφανισιακά. Σήμερα πήγα και στην αντιπροσωπεία και είδα το facelift στην έκδοση techno που είναι και αυτή που με ενδιαφέρει. Μου φάνηκε πολύ ωραίο και στην ποιότητα των υλικών και εμφανισιακά. Έχει κάποιος το ίδιο αυτοκίνητο να μου πει κάποια γνώμη? Σκέφτομαι να πάρω το φουλ υβριδικό για να είναι πιο future proof και όχι το ήπιο αλλά έτσι ανεβαίνει στα 34500. Το θέμα είναι ότι είμαι Πάτρα και η αντιπροσωπεία που είναι η μόνη σε Αχαΐα και Ηλεία δεν το έχει διαθέσιμο για test drive και δεν θα το έχει και για το επόμενη εξάμηνο σίγουρα. Αξίζει η αλλαγή λέτε? Γιατι θελεις να το αλλαξεις? Ειναι αρκετα ρευστη ακομα η αγορα, κανενας δεν ξερει πως θα κινηθει τα επομενα χρονια με τιμες και την επελαση των ηλεκτρικων οποτε εαν μπορεις να το καθυστερησεις μερικα χρονια εγω θα σου ελεγα να περιμενεις
ProponitisTouKanape Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Το Qashqai μια χαρά είναι για οικογένεια ως μέγεθος. Δε νομίζω οτι κερδίζεις πολλά πράγματα με το Arkana. 4
NovaLacertae Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 17/6/2024 στις 3:45 ΜΜ, andreas_mp είπε Καλησπέρα σε όλους, Σκέφτομαι να αλλάξω αυτοκίνητο μιας και περιμένουμε το πρώτο μας παιδί. Τώρα έχω ένα qashqai πετρέλαιο του 2014. Έχω δει το arkana και μου αρέσει πολύ εμφανισιακά. Σήμερα πήγα και στην αντιπροσωπεία και είδα το facelift στην έκδοση techno που είναι και αυτή που με ενδιαφέρει. Μου φάνηκε πολύ ωραίο και στην ποιότητα των υλικών και εμφανισιακά. Έχει κάποιος το ίδιο αυτοκίνητο να μου πει κάποια γνώμη? Σκέφτομαι να πάρω το φουλ υβριδικό για να είναι πιο future proof και όχι το ήπιο αλλά έτσι ανεβαίνει στα 34500. Το θέμα είναι ότι είμαι Πάτρα και η αντιπροσωπεία που είναι η μόνη σε Αχαΐα και Ηλεία δεν το έχει διαθέσιμο για test drive και δεν θα το έχει και για το επόμενη εξάμηνο σίγουρα. Αξίζει η αλλαγή λέτε? Το Renault Arkana το έχει o συμφορουμίτης @john9 εδώ και ενάμισο χρόνο οπότε θα έχει σχηματίσει πλέον πολύ καλή εικόνα του αυτοκινήτου και θα μπορούσε να σου δώσει πολλές πληροφορίες Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2024 από NovaLacertae 3
andreas_mp Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Βασικά κι εγώ είμαι προβληματισμένος για την πορεία της αγορας. Με προβληματίζει που το qashqai είναι πετρέλαιο, σε πιθανές αλλαγές νομοθεσίας. Για αυτό σκέφτομαι και το full hybrid, μήπως έχω τι κεφάλι μου ήσυχο για περισσότερο καιρό. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι με καλύπτει αυτή την στιγμή και όντως δεν κερδίζω πολλά σε θέμα χώρων με το arkana, είναι μεν λίγο πιο πλούσιο σε χώρους αλλά όχι και πολύ. Γενικά δεν είχα σκοπό να ανεβω τόσο στο μπάτζετ αλλά βλέπω πως όλα έχουν ξεφύγει. Στον ήπια υβριδικό κινητήρα βγαίνει στα 29500 που είναι πιο λογική τιμή. Τώρα σχετικά με την αλλαγή στα δέκα χρόνια, δεν ξέρω αν θα έμπαινα σε αυτήν την διαδικασία αν είχα αλλο αυτοκίνητο. Το κασκαι που έχω το είχε πάρει ο πατέρας μου και είναι απλή έκδοση. Τώρα θα είναι η πρώτη φορά που θα αγοράσω καινούργιο δικό μου αυτοκίνητο και θα είναι όπως μου αρέσει. Οπότε όπως τα σκεφτομαι, δεν θα έχω πάλι τέτοιες τάσεις. Δεν είναι ότι ασχολούμαι πολύ Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2024 από andreas_mp 1
andreas_mp Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δεν είμαι σίγουρος καν αν αξίζει η αγορά φουλ υβριδικού και αν δικαιολογεί την διαφορά τιμης
zio10 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Στις 17/6/2024 στις 3:45 ΜΜ, andreas_mp είπε Καλησπέρα σε όλους, Σκέφτομαι να αλλάξω αυτοκίνητο μιας και περιμένουμε το πρώτο μας παιδί. Τώρα έχω ένα qashqai πετρέλαιο του 2014. Έχω δει το arkana και μου αρέσει πολύ εμφανισιακά. Σήμερα πήγα και στην αντιπροσωπεία και είδα το facelift στην έκδοση techno που είναι και αυτή που με ενδιαφέρει. Μου φάνηκε πολύ ωραίο και στην ποιότητα των υλικών και εμφανισιακά. Έχει κάποιος το ίδιο αυτοκίνητο να μου πει κάποια γνώμη? Σκέφτομαι να πάρω το φουλ υβριδικό για να είναι πιο future proof και όχι το ήπιο αλλά έτσι ανεβαίνει στα 34500. Το θέμα είναι ότι είμαι Πάτρα και η αντιπροσωπεία που είναι η μόνη σε Αχαΐα και Ηλεία δεν το έχει διαθέσιμο για test drive και δεν θα το έχει και για το επόμενη εξάμηνο σίγουρα. Αξίζει η αλλαγή λέτε? Για μένα μια χαρά σύγχρονο αυτοκίνητο έχεις, εκτός κι αν είσαι πολύ άνετος οικονομικά καλύτερα κάνε κάτι άλλο με 35 χιλιάρικα. Με το καλό να έρθει το παιδάκι! 4
tsofras Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 52 λεπτά πριν, andreas_mp είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Βασικά κι εγώ είμαι προβληματισμένος για την πορεία της αγορας. Με προβληματίζει που το qashqai είναι πετρέλαιο, σε πιθανές αλλαγές νομοθεσίας. Για αυτό σκέφτομαι και το full hybrid, μήπως έχω τι κεφάλι μου ήσυχο για περισσότερο καιρό. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι με καλύπτει αυτή την στιγμή και όντως δεν κερδίζω πολλά σε θέμα χώρων με το arkana, είναι μεν λίγο πιο πλούσιο σε χώρους αλλά όχι και πολύ. Γενικά δεν είχα σκοπό να ανεβω τόσο στο μπάτζετ αλλά βλέπω πως όλα έχουν ξεφύγει. Στον ήπια υβριδικό κινητήρα βγαίνει στα 29500 που είναι πιο λογική τιμή. Τώρα σχετικά με την αλλαγή στα δέκα χρόνια, δεν ξέρω αν θα έμπαινα σε αυτήν την διαδικασία αν είχα αλλο αυτοκίνητο. Το κασκαι που έχω το είχε πάρει ο πατέρας μου και είναι απλή έκδοση. Τώρα θα είναι η πρώτη φορά που θα αγοράσω καινούργιο δικό μου αυτοκίνητο και θα είναι όπως μου αρέσει. Οπότε όπως τα σκεφτομαι, δεν θα έχω πάλι τέτοιες τάσεις. Δεν είναι ότι ασχολούμαι πολύ Αν σε καλύπτει αυτό που έχεις μείνε με αυτό. Κερδίζεις ήδη από καύσιμα σε σχέση με βενζίνη, την διαφορά του καινούριου δεν θα την κάνεις απόσβεση ποτέ Τέλος και εγώ από φόβο έχω πουλήσει αμάξια και τελικά κατάλαβα ότι πληρώνεις περισσότερα στο τέλος 4
paylidis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 10 ώρες πριν, tsofras είπε Αν σε καλύπτει αυτό που έχεις μείνε με αυτό. Κερδίζεις ήδη από καύσιμα σε σχέση με βενζίνη, την διαφορά του καινούριου δεν θα την κάνεις απόσβεση ποτέ Τέλος και εγώ από φόβο έχω πουλήσει αμάξια και τελικά κατάλαβα ότι πληρώνεις περισσότερα στο τέλος Ετσι ακριβως.... για εμενα ο μονος λογος αλλαγης θα ηταν για τα συστηματα ασφαλειας του 2024 εναντι του 2014 που ειναι μερα με τη νυχτα 4
john9 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) @NovaLacertae @andreas_mp όντως το έχω το φουλ υβριδικό εδώ και 1.5 χρόνο και 20.000 χλμ. Το είχα πάρει την φούλ έκδοση dynamique τριτεκνικό στα 30.000 ευρώ Οκτώβριο του 2022. Το αμάξι είναι απίστευτο με ποιοτικό εσωτερικό και φούλ οικονομικό κατανάλωση σε πόλη και επαρχιακούς δρόμους με ταχύτητες περίπου στα 70 με 80 χλμ παίζει γύρω στα4 λίτρα στα 100 με το 70% των διαδρομών να γίνεται μόνο ηλεκτρικά. Σε εθνική οδό στην εγνατία με σταθερά στο cruise control στα 120 χλμ καίει γύρω στα 5.5 λίτρα στα 100. Γενικά σαν γενικός μεικτός μέσος όρος κατανάλωσης είμαι στα 4.5 με 4,7 λίτρα στα 100. Έχει φούλ χώρους αρκετά μεγαλύτερους του qashqai ειδικά στο πλάτος μεγάλο πορτ παγκάζ στα 480 λίτρα και πολύ καλή αίσθηση οδήγησης. Επίσης η τεχνολογία υβριδισμού etech χρησιμοποιείται πλεόν σε αρκετά μοντέλα όπως clio captur austral arkana rafale και στο nissan juke. Οπότε μελλοντικά θα υπάρχουν και ανταλλακτικά. Σίγουρα μην κοιτάξεις ήπια υβριδικό καθώς δεν δίνει οικονομία σε σχέση με απλό βενζινοκίνητο. Σε κάθε περίπτωση πάντως ή κρατάς το πετρέλαιο που έχεις ή πας σε φούλ υβριδικό. Προχώρα άφοβα και ότι χρειαστείς με ρωτάς. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2024 από john9 6
tsofras Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Yo yo Άνοιξε ο διαμορφωτής και οι παραγγελίες για την νέα σειρά 1 https://configure.bmw.gr/el_GR/configid/x4zh6rre Μπλέ με ηλιοροφή , μπλέ δαγκάνες και Σύστημα φόρτωσης αντικειμένων μεγάλου μήκους 35604 Αν δεν είχε 300 λίτρα πορτ μπαγκάζ θα είχα φύγει ήδη για παρεγγελία 1 6
paylidis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 μα ακου 300 λ... να βρασω τα υβριδικα τους... το ιδιο εκαναν κ στο q3 plug in, το πορτ μπαγκαζ που μενει ειναι λιγοτερο απο 300 λ προσωπικα παντως δε θα πληρωνα 600 ευρω (που μπορει να ειναι κ λιγο παραπανω ~800 αν αλλαζει καμια κλιμακα) για τις μπλε δαγκανες βεβαια δε θα πληρωνα και 35Κ για ασσο αλλα αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο 1 1
tsofras Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 4 λεπτά πριν, paylidis είπε μα ακου 300 λ... να βρασω τα υβριδικα τους... το ιδιο εκαναν κ στο q3 plug in, το πορτ μπαγκαζ που μενει ειναι λιγοτερο απο 300 λ προσωπικα παντως δε θα πληρωνα 600 ευρω (που μπορει να ειναι κ λιγο παραπανω ~800 αν αλλαζει καμια κλιμακα) για τις μπλε δαγκανες βεβαια δε θα πληρωνα και 35Κ για ασσο αλλα αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο To plugin τουλάχιστον έχει μπαταρία που σε πάρει ρε μαν , για mild hybrid βλακεία έκαναν εκεί που έβαλαν την μπαταρία Η τιμή είναι μία χαρά θεωρώ πλέον έχει τα πάντα 170 άλογα , ανεξάρτητη ανάρτηση και ότι έλειπε στο προηγούμενο Τόσα θα δώσεις και για X-Ceed με ίδιο εξοπλισμό θεωρώ την τιμή του άπαιχτη. Εσύ δεν θα τα έδινες γιατί θέλεις SUV , τι hatchback της προκοπής έχει μείνει ρε Γιώργο ? 1
djuan1988 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 12 minutes ago, paylidis said: βεβαια δε θα πληρωνα και 35Κ για ασσο αλλα αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο Πρακτικά είναι φθηνότερο από όλους τους ανταγωνιστές του. Με 32-33k έχεις τα πάντα σχεδόν. 2
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, tsofras είπε Yo yo Άνοιξε ο διαμορφωτής και οι παραγγελίες για την νέα σειρά 1 https://configure.bmw.gr/el_GR/configid/x4zh6rre Μπλέ με ηλιοροφή , μπλέ δαγκάνες και Σύστημα φόρτωσης αντικειμένων μεγάλου μήκους 35604 Αν δεν είχε 300 λίτρα πορτ μπαγκάζ θα είχα φύγει ήδη για παρεγγελία 300 λιτρα εχει το κορσα μου... Εν τω μεταξυ βλεπω τωρα επιτοκιο 9,9 +0,6? Παμε καλα?Και νομιζα οτι οι Ασιατες ειχαν ξεφυγει... Ενα TD θα το κανω παντως. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις