Προς το περιεχόμενο

Αγορα καινουργιου αυτοκινητου (γνώμες-ιδέες-προτάσεις-προσφορές)

paylidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, διαβάζω τα θέματα περί προκαταβολών και χωρίς να το έχω ψάξει με πιο τρόπο θα χάσεις τη προκαταβολή σου και γιατί? Δηλαδή δίνεις λεφτά σε μια επιχείριση, έστω και προκαταβολή, και σου αρνείται να τα επιστρέψει χωρίς να έχεις παραλάβει το προϊόν? Ότι ακύρωσα? και? υπάρχει σε κάποιο νόμο ότι αν κάνω παραγγελία κάτι και το μετανιώσω δεν μπορώ να ακυρώσω και με πιο τρόπο θα κοπεί παραστατικό? δεν είμαι ειδικός αλλά σε καμία προκαταβολή που έχω δώσει δεν έχω υπογράψει κανένα συμφωνητικό που και πάλι τα συμφωνητικά δεν υπερισχύουν της νομοθεσίας και λίγο που το έψαξα δεν βρήκα κανένα νόμο για προκαταβολές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Και εγώ πρώτη φορά το ακούω αυτό. Πριν 3 χρόνια έδωσα στη ford 400 € για να κλησω ένα transit. Τελικά άλλαξαν κάποια πράγματα και το ακύρωσα. Τους πήρα τηλέφωνο και άμεσα μου έκαναν επιστροφή χρημάτων. 

Και εμένα στο δελτίο παραγγελίας έγραφε ότι η προκαταβολή κατακρατείται. Ήταν ένα ποσό 10% του αυτοκινήτου άρα 2300. Ωστόσο  πωλητής είπε ότι πάντοτε αυτό το ποσό επιστρέφεται από μεριάς τους, και είναι και λογικό μιας και το αμάξι μπορεί εύκολα να πωληθεί και σε άλλον. 

image.png.b6a0ba9209f8a19a75089c85cefa2251.png

• Like 4

Στις 31/1/2024 στις 7:24 ΜΜ, HERTHAN είπε

Eννοω ν'ασχοληθω με το να τα λειτουργω η να χαλασει κατι με τοσα ηλεκτρονικα συστηματα.

Μα δε τα λειτουργείς. Αυτό προσπαθούν να εξηγήσουν κι οι υπόλοιποι. Μόνα τους ενεργοποιούνται, μόνα τους απενεργοποιούνται. Δεν είναι σαν τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά βοηθήματα που κάποιοι τα απενεργοποιούν γιατι τους ενοχλούν κατα την οδήγηση, π.χ. το lane assist, δε σε επηρεάζουν κάπου, άμα θέλεις τα αγνοείς και τελείως.

Δεν είναι για νέους οδηγούς, ενα αυτοκινητο 4.5 μέτρα όσο έμπειρος και να είσαι δε μπορεις να το παρκάρεις στην ίδια θέση μόνος σου. Κι εγώ είχα συνηθίσει χωρίς, και μετά πήρα μεγάλο αυτοκινητο και ζούσα σε πυκνοκατοικημένη γειτονια σε κέντρο πόλης, ε οι αισθητήρες μου είχαν λύσει πολλές φορές τα χέρια που το έβαζα στο εκατοστό σε θέσεις. Επίσης ειναι απο τα πιο φθηνά έξτρα που μπορεις να βάλεις, σίγουρα δεν ειναι κριτήριο, αλλά η ζυγαριά κόστους-οφέλους κλινει προς το δεύτερο ασυζητητί. 

• Like 4

Που να χρησιμοποιήσετε την απολυτη ΠΡΕΖΑ - το αυτοματο παρκαρισμα 😅

εγω χωρις αισθητήρες ή καμερα δε μπορώ, απο το 2013 εχω καμερα και απο το 2007-08 αισθητηρες...

στο μεγαλο και τα δυο...

• Like 3

1 ώρα πριν, paylidis είπε

Αν το είχα και αυτό θα γυρνούσα απ τη δουλειά 1 ώρα αργοτερα κάθε μέρα. Θα πάρκαρα και θα ξεπάρκαρα αυτόματα σε όλη τη γειτονιά όλη την ώρα 😅

4 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Μα δε τα λειτουργείς. Αυτό προσπαθούν να εξηγήσουν κι οι υπόλοιποι.

Δεν προσπαθουν να μου εξηγησουν τιποτα καταλαβαινω απολυτα πως λειτουργουν και τι κανουν.Απλα εγω δεν θα τα ηθελα.Οσο λιγοτερα τοσο καλυτερο.Για εμενα το λεω.Δεν θα τα ειχα με λιγα λογια σαν κριτηριο να υπαρχουν(οπως και το αυτοματο) σε ενα αυτοκινητο που θα αγοραζα σημερα.

Εννοειται ολα αυτα θα τα ηθελα για τον αδερφο μου γιατι θα τον βοηθησουν.

4 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Δεν είναι για νέους οδηγούς, ενα αυτοκινητο 4.5 μέτρα όσο έμπειρος και να είσαι δε μπορεις να το παρκάρεις στην ίδια θέση μόνος σου.

Αυτα πες τα στον αδερφο μου.

• Like 1

10 hours ago, paylidis said:

εγω χωρις αισθητήρες ή καμερα δε μπορώ, απο το 2013 εχω καμερα και απο το 2007-08 αισθητηρες...

στο μεγαλο και τα δυο...

το χρησιμοποιείς όντως; Το εχει η cla (μονο αισθητήρες ομως, η κάμερα ηταν εξτρα :rolleyes: ) αλλά ζήτημα να εχω παίξει 5 φορές για να κουφάνω κάποιον που είναι μέσα και δεν το εχει ξαναδεί 😂

45 λεπτά πριν, and_64 είπε

το χρησιμοποιείς όντως; Το εχει η cla (μονο αισθητήρες ομως, η κάμερα ηταν εξτρα :rolleyes: ) αλλά ζήτημα να εχω παίξει 5 φορές για να κουφάνω κάποιον που είναι μέσα και δεν το εχει ξαναδεί 😂

Ε καλά και εγώ 5 φορές το έχω χρησιμοποιήσει. 😂 δε ξέρω άλλες πόσες θα το χρησιμοποιήσω..! Δε παρκάρει όσο καλά θέλω (αφήνει περίπου 10-15 εκατοστα από το πεζοδρόμιο, εγώ το κολλάω)

• Like 3

1 ώρα πριν, paylidis είπε

Ε καλά και εγώ 5 φορές το έχω χρησιμοποιήσει. 😂 δε ξέρω άλλες πόσες θα το χρησιμοποιήσω..! Δε παρκάρει όσο καλά θέλω (αφήνει περίπου 10-15 εκατοστα από το πεζοδρόμιο, εγώ το κολλάω)

αν μπει το μόνο εύκολο είναι να το πας πιο κοντά

το είχε σε μια bmw ένας φίλος μου , μεγάλο σκάλωμα , πάντως δε μπορούσε να το στριμώξει το σύστημα ήθελε άπλα , οπότε δεν το πολυχρησιμοποιούσε

• Like 2

On 02/02/2024 at 10:38, paylidis said:

στο μεγαλο και τα δυο...

Εντυπωσιακο το εχει και το cmax, αλλα μετα τις 5 φορες του γουαου φευγει ο ενθουσιασμος, πιο γρηγορα παρκαρω μονος μου

• Like 1
  • Thanks 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παμε να πουμε 2 λογια για το τροκ, όπως υποσχέθηκα και στο θωμα τις προάλλες μιας και κλεινουμε μηνα συμβιωσης πλεον...

υπενθυμιζω εκδοση style αυτοματο, σαν εξοπλισμος εξαιρετικό-μοντερνο-up to date, τα μονα εξτρα που θα ηθελα θα ηταν η καμερα οπισθοπορείας (αν κ εχει 360 αισθητηρες με αυτοματο παρκαρισμα κλπ) και ισως το blind spot που πλεον βεβαια δε το βρισκεις καν σαν επιλογη στα περισσότερα λόγω κοστους+"ελλειψης ηλεκτρονικών".

σε γενικες γραμμες ειναι ενα ευχαριστο αμαξι, πολυ ησυχο (καμια απολυτως σχεση με τη πρώτη γενια που ειχε τραγικη ηχομονωση και προβληματα συναρμογής), πολυ ωραίο πατημα στο δρόμο (πραγμα το οποιο ελεγα και για το καμικ-εντυπωσιακο πατημα αυτη η πλατφορμα-δε το περιμενεις), ανετο καθισμα με οσφυικη και σε γενικες γραμμες ανετο σαν χώρους για οδηγο-συνοδηγό. Παρα πολυ ωραιο πορτ μπαγκαζ για το μεγεθος του και με ρεζερβα!

ΑΛΛΑ

για τα γουστα μου και τις συνηθειες μου ειναι εξωφρενικά μικρό... ετσι οπως καθομαι (κ χωρις να ειμαι πρωτο μποι), πισω δε χωράει ανετα ενηλικας (χωράει βασικα αλλα meh, σα τη ryanair θα ειναι).

Το dsg δε με ενθουσίασε, για να μη πω κιολας το αντιθετο οτι ωρες ωρες κανει αλλαγες στο γαμο του καραγκιοζη (επισης ffs ασε τη πρωτη να φορτώσει λιγο ρε κερατο, πρακτικα απευθείας με 2α ξεκιναει). Το σφυριγμα επισης που ειχα αναφερει σαν ηλεκτρονικό ηχο, προσωπικά επιμένω οτι ειναι απο το κιβωτιο και ασε λενε περι soundactor, πρακτικα ψιλοχε*****α κιολας δεν ειναι κατι ενοχλητικό... Για εμενα το dsg ειναι ελαφρως καλυτερο απο το dct της huyndai - πιο γρηγορο και πιο αθορυβο αλλα ως εκει... αν το ειχα πληρώσει (άμεσα, γιατι εμμεσα το πληρωνω) θα ήμουν μάλλον προς το απογοητευμενος σε σχεση με αυτο που περίμενα...

Ο κινητηρας ειναι ο γνωστός, οποτε δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις... θεωρω βεβαια ότι με το αυτοματο κιβωτιο ειναι αρκετα πιο αξιοποιήσιμος-αν κ πολλες φορες θα φτασει πιο ευκολα στα κοκκινα ανευ λόγου... Απο κατανάλωση μαυρο δακρυ, καιει αισθητά περισσότερο απο το πολυ μεγαλυτερο και βαρυτερο Q (~1850 κιλα με ενα ατομο μεσα και γεματο ντεποζιτο-οταν το τροκ υπο τις ιδιες συνθηκες ειναι στα 1450 κιλα) και εντος πολης βλεπω κατι 15.5λ για πλακα (s/s παντα κλειστο), σα μεση κατανάλωση ειναι λιγο κατω απο 10, εκτος πολης πεφτει και γυρω στο 6-6.5... Ξενερωσα με το εξωφρενικα μικρο ντεποζιτο του (online βλεπω 50L αλλα δεν ειναι τοσο-απο τερμα στεγνο εβαλα 46 λιτρα)-δινει αυτονομία ~500 χλμ (μαλιστα ετυχε να παω ως τη χαλκιδα και αναγκαστηκα να βαλω εξτρα βενζινη για να γυρισω και να παω σε ενα απο τα πρατηρια που βαζω). Με ενοχλει λιγο επισης το touch στα χειριστηρια του κλιματισμού, πολλες φορες μπορει να παω να πατησω πχ τα αλαρμ και να ανοιξει ο κλιματισμος που ειναι απο κατω γιατι το ακουμπησα κατα λαθος. Το acc ωραιο μπλιμπλικι αλλα θα ζουσα κ χωρις αυτο βεβαια 2 φορες το χρησιμοποιησα...

Το κρισιμο ερωτημα, αν αξιζει τα 33000 που εχει το αμαξι που εχω στα χερια μου αυτη τη στιγμη... θα ελεγα οχι, αλλα δε ξερω ποιες θα ήταν οι εναλλακτικές μας...οποτε ισως και να αξιζει εκει που εχει παει η αγορα γενικα...

Θα προτιμουσα παντως στα ιδια περίπου λεφτα (+2Κ) να παρω ενα kodiaq ή ενα tiguan εστω... πολυ περισσότερο αυτοκινητο και ας του ελειπε κατιτις σε εξοπλισμο! Αυτο για εμενα ειναι ενα αυτοκινητο πολης (και για αυτο το πηρα για να ειμαι ειλικρινής), και το κρινω ως τετοιο... Δε το θεωρω οικογενειακο αμαξι μιας και οικογενεια με μεγαλα παιδια σε ταξιδι θα πρεπει να ζιπαριστει εντονως...

στη πορεια θα κανω εντιτ και θα προσθετω οτι μου ερχεται κ ξεχασα...

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 4
  • Thanks 1

9 λεπτά πριν, paylidis είπε

Παμε να πουμε 2 λογια για το τροκ, όπως υποσχέθηκα και στο θωμα τις προάλλες μιας και κλεινουμε μηνα συμβιωσης πλεον...

υπενθυμιζω εκδοση style αυτοματο, σαν εξοπλισμος εξαιρετικό-μοντερνο-up to date, τα μονα εξτρα που θα ηθελα θα ηταν η καμερα οπισθοπορείας (αν κ εχει 360 αισθητηρες με αυτοματο παρκαρισμα κλπ) και ισως το blind spot που πλεον βεβαια δε το βρισκεις καν σαν επιλογη στα περισσότερα λόγω κοστους+"ελλειψης ηλεκτρονικών".

σε γενικες γραμμες ειναι ενα ευχαριστο αμαξι, πολυ ησυχο (καμια απολυτως σχεση με τη πρώτη γενια που ειχε τραγικη ηχομονωση και προβληματα συναρμογής), πολυ ωραίο πατημα στο δρόμο (πραγμα το οποιο ελεγα και για το καμικ-εντυπωσιακο πατημα αυτη η πλατφορμα-δε το περιμενεις) και σε γενικες γραμμες ανετο για οδηγο συνοδηγό. Παρα πολυ ωραιο πορτ μπαγκαζ για το μεγεθος του και με ρεζερβα!

ΑΛΛΑ

για τα γουστα μου και τις συνηθειες μου ειναι εξωφρενικά μικρό... ετσι οπως καθομαι μπροστά πισω δε χωράει ανετα ενηλικας (χωράει αλλα meh, σα τη ryanair θα ειναι).

Το dsg δε με ενθουσίασε, για να μη πω κιολας το αντιθετο οτι ωρες ωρες κανει αλλαγες στο γαμο του καραγκιοζη (επισης ffs ασε τη πρωτη να φορτώσει λιγο ρε κερατο, πρακτικα απευθείας με 2α ξεκιναει). Το σφυριγμα επισης που ειχα αναφερει σαν ηλεκτρονικό ηχο, προσωπικά επιμένω οτι ειναι απο το κιβωτιο και ασε λενε περι soundactor, πρακτικα ψιλοχε*****α κιολας δεν ειναι κατι ενοχλητικό... Για εμενα το dsg ειναι ελαφρως καλυτερο απο το dct της huyndai - πιο γρηγορο και πιο αθορυβο αλλα ως εκει... αν το ειχα πληρώσει (άμεσα, γιατι εμμεσα το πληρωνω) θα ήμουν μάλλον προς το απογοητευμενος σε σχεση με αυτο που περίμενα...

Ο κινητηρας ειναι ο γνωστός, οποτε δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις... θεωρω βεβαια ότι με το αυτοματο κιβωτιο ειναι αρκετα πιο αξιοποιήσιμος-αν κ πολλες φορες θα φτασει πιο ευκολα στα κοκκινα ανευ λόγου... Απο κατανάλωση μαυρο δακρυ, καιει αισθητά περισσότερο απο το πολυ μεγαλυτερο και βαρυτερο Q (~1850 κιλα με ενα ατομο μεσα και γεματο ντεποζιτο-οταν το τροκ υπο τις ιδιες συνθηκες ειναι στα 1450 κιλα) και εντος πολης βλεπω κατι 15.5 για πλακα (s/s παντα κλειστο), σα μεση κατανάλωση ειναι λιγο κατω απο 10, εκτος πολης πεφτει και γυρω στο 6-6.5... Ξενερωσα με το εξωφρενικα μικρο ντεποζιτο του (online βλεπω 50L αλλα δεν ειναι τοσο-απο τερμα στεγνο εβαλα 46 λιτρα)-δινει αυτονομία ~500 χλμ (μαλιστα ετυχε να παω ως τη χαλκιδα και αναγκαστηκα να βαλω εξτρα βενζινη για να γυρισω και να παω σε ενα απο τα πρατηρια που βαζω). Με ενοχλει λιγο επισης το touch στα χειριστηρια του κλιματισμού, πολλες φορες μπορει να παω να πατησω πχ τα αλαρμ και να ανοιξει ο κλιματισμος που ειναι απο κατω γιατι το ακουμπησα κατα λαθος.

Το κρισιμο ερωτημα, αν αξιζει τα 33000 που εχει το αμαξι που εχω στα χερια μου αυτη τη στιγμη... θα ελεγα οχι, αλλα δε ξερω ποιες θα ήταν οι εναλλακτικές μας...οποτε ισως και να αξιζει...

Θα προτιμουσα παντως στα ιδια περίπου λεφτα (+2Κ) να παρω ενα kodiaq... πολυ περισσότερο αυτοκινητο και ας του ελειπε κατιτις σε εξοπλισμο! Αυτο για εμενα ειναι ενα αυτοκινητο πολης (και για αυτο το πηρα για να ειμαι ειλικρινής)

Επρεπε να ειχες παρει yaris /s 

3 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Επρεπε να ειχες παρει yaris /s 

α με τιποτα καλυτερα πεζος 😄

τη κορολα κρος τη συζηταγα αλλα θα την επαιρνα στους 18 μηνες οποτε οχι... ηδη περιμενα πολύ...

• Δημιουργία νέου...