Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, terry308 είπε

Είχα περιέργεια και χρόνο για χάσιμο και μπήκα σε γνωστή σελίδα ασφαλειών... 

300€ η πρώτη 

830€ η δεύτερη 

Μεικτή με με με ότι πρέπει... 

Αλήθεια τόσο έχει η ασφάλεια ή έχει λάθος η σελίδα ;; 

Από κει και πέρα ο καθένας μας κάνει κουμάντο στη τσέπη του και βάσει των επιλογών του πορεύεται.

Δεν έχουν όλοι τις ίδιες απαιτήσεις και τα ίδια πορτοφόλια.

IMG_2951.png

Μικτή ; Δεν ξέρω εγώ όσο πλήρωνα στο παλιό, σχεδόν τα ίδια και τώρα, νομίζω 40€ παραπάνω, δηλαδή 180€/6μηνο αλλά όχι μικτή.

Σωστά όμως για τις τιμές, δεν υπάρχουν μικρά οικονομικά ηλεκτρικά στην Ευρώπη, απλά οποίος πάει για καινούργιο SUV ξερωγω είναι κρίμα να πάρει θερμικό κοντά στις 30.000€ και να μην πάρει ηλεκτρικό.

• Like 2
  • Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vasilisxd είπε

Διπλάσια χωρητικότητα (υπάρχει και τώρα π.χ μοντέλα με 120kWh) και διάρκεια (θες δηλαδή κάπου 40 χρόνια διάρκεια μπαταρίας). 

Επίσης δεν υπάρχει 2η γενιά μπαταριών, όλοι περιμένουν τις Solid State κάπου το 2030 και προφανώς όταν βγουν θα κοστίζουν άπειρα. 

Από χρηστικότητα ας μην τα ξανά λέμε, έχει κουράσει το θέμα. Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 40 λεπτά παραπάνω (με την μικρή μπαταρία).

Από τιμές στα 35.000€ ένα VW ID4 με 200 άλογα είναι στα ίδια σχεδόν με ένα Peugeot 3008 Diesel στα 34.000€.

Για να μην πούμε για Tesla των 300 φεύγα αλόγων και φούλ έξτρα με 34.000€.

Επίσης τι ακριβώς είναι πειραματικό ;
Οι μπαταρίες που τις έχουμε άπειρα χρόνια και είναι κάρα-δοκιμασμένες ή ο ηλεκτροκινητήρας.    

Στην επόμενη 5ετια θα δούμε πιο προσιτά/μικρά μοντέλα αλλά μην περιμένεις μεγαλύτερη αυτονομία, απλά θα πολλαπλασιαστούν οι διαθέσιμοι φορτιστές στην Εθνική και βενζινάδικα.  

Καλά τώρα, το tesla των 300 φεύγα αλόγων τι το αναφέρεις, όταν πηγαίνεις με 110 Εθνική να σε φτάσει η μπαταρία. Είπαμε να είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Ναι για τις solid state μιλάω. Καραδοκιμασμενες οι υπάρχουσες μπαταρίες θα είναι όταν σε 7-8 χρόνια από τώρα όταν δούμε και τι γίνεται στη διαδικασία και κόστος αντικατάστασης. Μέχρι τότε κρατάω μικρό καλάθι.

Μόλις τώρα, jaguar13 είπε

Καλά τώρα, το tesla των 300 φεύγα αλόγων τι το αναφέρεις, όταν πηγαίνεις με 110 Εθνική να σε φτάσει η μπαταρία. Είπαμε να είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Ναι για τις solid state μιλάω. Καραδοκιμασμενες οι υπάρχουσες μπαταρίες θα είναι όταν σε 7-8 χρόνια από τώρα όταν δούμε και τι γίνεται στη διαδικασία και κόστος αντικατάστασης. Μέχρι τότε κρατάω μικρό καλάθι.

Έχεις δίκιο βέβαια ότι το tesla στην τιμή που είναι τώρα είναι μια επιλογή (και το wv) αλλά ακόμα με περιορισμούς, απλά δεν θέλω να προσθέσω έναν ακόμα μπελά στο κεφάλι μου. Στα υπόψιν όμως για το μέλλον.

• Like 1
Δημοσ.

εχουν τρελαθει ολοι να λενε για αυτονομιες και ταχυτητες σε Εθνικες Οδους.. λες και η οδηγηση/ταξιδι ειναι αγωνας ταχυτητας..

Φιλαρακι μου εχει το 500e μενει Παγκρατι σε πολυκατοικια, τραβηξε wallbox/μπριζα στην θεση σταθμευσης, φορτιζει και ξενοιαζει. 
Πρωην συναδελφος εχει το i3 και κανει Γλυφαδα Πειραια καθε μερα, φορτιζει δωρεαν σε δημοσιους φορτιστες και στο Lidl διπλα απο το σπιτι του.
Συγγενης μου στον Βολο πηρε το Tesla M3LR και γυριζει ολη την ελλαδα, με σχεδον μηδενικο ρευμα. εχει φβ στο σπιτι του, και δωρεαν ταχυφορτιστες στο Tesla δικτυο.  

Εχουμε σχολιασει οτι προς το παρον τα ηλεκτρικα ειναι αναλογα με την χρηση που θελεις να κανεις. 

Και εγω εχω δικο μου κλειστο παρκινκγ με δικο μου πινακα με τριφασικο, αλλα τα ετησια χλμ μου περιπου 6,000 δεν διακιολογουν προς το παρον τετοια επενδυση. 

Εαν αλλαξω πχ δουλεια/κοπει το remote work, θα το σκεφτω πολυ σοβαρα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/5/2023 στις 12:10 ΜΜ, jaguar13 είπε

Καραδοκιμασμενες οι υπάρχουσες μπαταρίες θα είναι όταν σε 7-8 χρόνια από τώρα όταν δούμε και τι γίνεται στη διαδικασία και κόστος αντικατάστασης. Μέχρι τότε κρατάω μικρό καλάθι.

Όλα εξαρτιούνται από την καλή χρήση μπαταρίας, όχι συχνές ταχυφορτίσεις, όχι καθημερινά έως 100% και κάτω από 20%. 

Υπό αυτές τις συνθήκες μιλάμε για πάνω από 20ετία ή 400.000χλμ μέχρι την αντικατάσταση. 

Tesla model S υπάρχουν από το 2012 Bjørn Nyland Checks Old 2013 Tesla Model S Battery Degradation (insideevs.com)

Επεξ/σία από Vasilisxd
Δημοσ.
Στις 14/5/2023 στις 12:10 ΜΜ, jaguar13 είπε

Καραδοκιμασμενες οι υπάρχουσες μπαταρίες θα είναι όταν σε 7-8 χρόνια από τώρα όταν δούμε και τι γίνεται στη διαδικασία και κόστος αντικατάστασης. Μέχρι τότε κρατάω μικρό καλάθι.

Σωστή η σκέψη σου, αλλά εξαρτάται και από την εταιρεία. 

Απ'οτι διαβάζω η εγγύηση στις μπαταρίες του bz4x ας πούμε που πρόκειται να λανσάρει σύντομα η Toyota θα ειναι 11 χρόνια ή 1.000.000 χλμ. Οπότε προσωπικά θα είχα το κεφάλι μου απολύτως ήσυχο. 

Από την άλλη προσωπικά κάνω πολλά χλμ και ταξίδια οπότε τι να την κάνω την αυτονομία των 400-450 χλμ υπό χιλιες προϋποθέσεις ; 

• Like 1
Δημοσ.

προτείνω να συνεχιστεί εκεί περι ηλεκτροκίνησης

https://www.insomnia.gr/forums/topic/751680-η-προοπτική-της-ηλεκτροκίνησης/?do=getNewComment

απλά ακρίβυναν τα θερμικά και επιδοτούνται (απο τους φόρους μας) τα ηλεκτρικά και κάπως έκλεισε η ψαλίδα ωστε να μιλάμε για σύγκριση , πάντα υπο προϋποθέσεις φυσικά .

Εδώ προτείνω να συνεχίσουμε για VS συγκεκριμένων μοντέλων που κάποιος ενδιαφέρεται για άμεση αγορά και όχι γενικά :)

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 15/1/2023 στις 2:10 ΠΜ, NovaLacertae είπε

.... Τελικά έκλεισα τον Οκτώβριο το Tucson...

......

Έπεσε το πολυπόθητο τηλεφώνημα!  :rolleyes:
Πιθανότατα μέσα στο 2ο 10ήμερο του Ιουνίου η παραλαβή (σε ένα 20ήμερο η άφιξη του πλοίου) :D

• Like 12
Δημοσ.

@tsofras  έπιασε 500 μέλη το club οπου αναρωτιέσαι με ποιο Leon θα αντικαταστήσεις το Leon σου.

Τι θα μας κεράσεις;

Δημοσ.
22 ώρες πριν, majnun είπε

@tsofras  έπιασε 500 μέλη το club οπου αναρωτιέσαι με ποιο Leon θα αντικαταστήσεις το Leon σου.

Τι θα μας κεράσεις;

Έχω εξαφανιστεί λίγο γιατί έφαγα τα ζόρια μου μέχρι να φύγω απο την δουλειά , τώρα τα τρώω στην νέα :D

Διαβάζω όμως

• Like 5
Δημοσ.
18 ώρες πριν, tsofras είπε

Έχω εξαφανιστεί λίγο γιατί έφαγα τα ζόρια μου μέχρι να φύγω απο την δουλειά , τώρα τα τρώω στην νέα :D

Διαβάζω όμως

Εκδηλώσου

(Με μια στραβή φωτογραφία)

Δημοσ.

Παιδιά, να κάνω κι εγώ μια μικρή παρέμβαση. Πριν 10 μέρες περίπου είχε έκθεση στην Αλεξανδρούπολη και πετάχτηκα μια βόλτα, στον προαύλιο χώρο είχε αυτοκίνητα. Το λοιπόν μπόρεσα να χαζέψω λίγα (όσο με άφησαν τα μικρά)… Εντυπωσιάστηκα από τα Hyundai Santa Fe και τα ηλεκτρικά που είχε, αλλά ρε παιδιά, το πρώτο ξεκινούσε από 51000 και έξτρα το μεταλλικό (η έκδοση που είχε δε, είχε ~67 χιλιάρικα)!!!
τα πιο προσγειωμένα ήταν το Kia Xceed από 25000 και τα Dacia duster και jogger. Το τελευταίο αν εξαιρέσουμε την ποιότητα η οποία είναι ένα κλικ κάτω, έχει τεράστιους χώρους μέσα και δυστυχώς δεν βγαίνουν πια τέτοια.

τα κλασικά μετά Nissan με την έκπτωση των 2500, κάτι ford που δεν πρόλαβα να δω. 
αν προλάβω ίσως ανεβάσω φωτό.

• Like 3
Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα, όπως υποσχέθηκα, μερικές φωτογραφίες από την έκθεση στην Αλεξανδρούπολη (ότι πρόλαβα τέλος πάντων να δω γιατί με ψάχναν)!

https://postimg.cc/gallery/hgd8xn7

Hyundai Santa Fe, KIA Xceed, DACIA Jogger και Duster (bonus οι τιμές από Hyundai και Xceed).

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, paylidis είπε

Δυνατό το Santa Fe 

Τρομερό σε όλα του, η καμπίνα είναι προς τα μπροστά και οι χώροι είναι μεγάλοι μέσα, το πορτ μπαγκάζ τεράστιο, η ποιότητα (εκτός από κάποια πλαστικά κάτω χαμηλά) είναι φανερή σε σημείο που νομίζεις ότι μπήκες σε πολλαπλάσιας τιμή γερμανικό. Δεν κρύβει τον όγκο του, μου άρεσε ότι είναι φουλ κουμπιά μέσα και αγνοεί αυτή τη μανία με την οθόνη -τα-κάνω -όλα -και -αν -πάθει -κάτι -καήκαμε...

Απ'ότι διαβάζω η ποιότητα κύλισης είναι φανταστική, μου φάνηκε λίγο γυφτιά να χρεώνει το μεταλλικό έξτρα με τέτοια τιμή, τεσπα, θα το σκεφτόμουν πολύ πολύ σοβαρά έναντι αντίστοιχου γερμανικού, απλά για μένα η τιμή έχει ξεφύγει πολύ (χωρίς όμως να μην τη δικαιολογεί με αυτά που προσφέρει).

Edit : πολύ καλό review από την πάντα αξιόλογη Ισμήνη:

https://autoholix.com/2023/05/27/hyundai-santa-fe-265-ps-4wd-phev-dokimi-test-drive/

Επεξ/σία από oykas2001
  • Like 1

• Δημιουργία νέου...