Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Vasilisxd είπε

Εάν όμως κλείσεις ένα Airbnb ξερωγω το φορτίζεις εκεί πάλι με κόστος σπιτιού.  

θεούλης...........

• Like 1
  • Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Vasilisxd είπε

Στο σούπερ έχει οικιακού τύπου φορτιστές, σπάνια να δεις ταχυφορτιστή, που σημαίνει ότι θες 5 ώρες για να φουλάρεις.
Στις εθνικές οδούς/βενζινάδικα κλπ που έχουν μεγάλους, βαριά 30 λεπτά.

Ναι εννοείται ότι είναι πανάκριβοι ακόμα, όσο δεν υπάρχει ακόμα μεγάλη αγορά και ανταγωνισμός, αλλά και πάλι μιλάμε για λύση ανάγκης, όταν πας ένα ταξίδι. Εάν όμως κλείσεις ένα Airbnb ξερωγω το φορτίζεις εκεί πάλι με κόστος σπιτιού.  

Υπερβολικός ! Σε ένα ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη θα κάνεις και 40 λεπτά παραπάνω για φόρτιση π.χ 2 φορές από 20 λεπτά. 
Και τι έγινε δηλαδή εάν όλο τον υπόλοιπο χρόνο γλυτώνεις χιαλιάρικα από βενζίνες.
Τοοοοσο δύσκολο είναι να περιμένεις και μια ώρα παραπάνω σε ένα μεγάλο ταξίδι. 

Μη το γυρνάμε σε τρολιά. Καταλαβαίνω πως είσαι ευχαριστημένος με το αυτοκίνητό σου και καλά κάνεις αφού σου αρέσει αλλά να λέμε οτι θα πας ταξίδι και θα το φορτίσεις στο airbnb ειναι απλά αστείο. Ναι ισως κάποια μεγάλα ξενοδοχεία έχουν υποδομές φόρτισης αλλά δεν ειναι η πλειοψηφία. Δηλαδή στο μέσο airbnb ή σε ενα μικρό ξενοδοχείο θα ρίξεις καλώδιο απο τον όροφό σου; 

Καταλαβαίνω πως σε δύσκολα θέματα κάνεις βολικές σκέψεις, έστω οτι θα έχω παντού φόρτιση, έστω οτι θα πηγαίνω σε ξενοδοχεία με φορτιστή, εστω οτι θα το φορτίσω στην Εθνική αν ξεμένω κλπ. Εγώ έχω κρατήσει δύο πράγματα, πως το αυτοκίνητο σε οδηγεί παρά εσύ το αυτοκίνητο (κόβεις ταχύτητα για να φτάσει η αυτονομία, κάνεις διαδρομές που έχεις φόρτιση κλπ) και πως όταν γυρίσεις απο ταξίδι απο τη στιγμή που δεν εχεις εγκατάσταση, πρακτικά δεν εχεις αυτοκίνητο για τουλάχιστον μισή μέρα αφού σπίτι σου θέλει 28 ώρες. 

Καλά χιλιόμετρα πάντως όπως και να εχει 😎

• Like 10
Δημοσ.
10 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Μη το γυρνάμε σε τρολιά. Καταλαβαίνω πως είσαι ευχαριστημένος με το αυτοκίνητό σου και καλά κάνεις αφού σου αρέσει αλλά να λέμε οτι θα πας ταξίδι και θα το φορτίσεις στο airbnb ειναι απλά αστείο. Ναι ισως κάποια μεγάλα ξενοδοχεία έχουν υποδομές φόρτισης αλλά δεν ειναι η πλειοψηφία. Δηλαδή στο μέσο airbnb ή σε ενα μικρό ξενοδοχείο θα ρίξεις καλώδιο απο τον όροφό σου; 

Καταλαβαίνω πως σε δύσκολα θέματα κάνεις βολικές σκέψεις, έστω οτι θα έχω παντού φόρτιση, έστω οτι θα πηγαίνω σε ξενοδοχεία με φορτιστή, εστω οτι θα το φορτίσω στην Εθνική αν ξεμένω κλπ. Εγώ έχω κρατήσει δύο πράγματα, πως το αυτοκίνητο σε οδηγεί παρά εσύ το αυτοκίνητο (κόβεις ταχύτητα για να φτάσει η αυτονομία, κάνεις διαδρομές που έχεις φόρτιση κλπ) και πως όταν γυρίσεις απο ταξίδι απο τη στιγμή που δεν εχεις εγκατάσταση, πρακτικά δεν εχεις αυτοκίνητο για τουλάχιστον μισή μέρα αφού σπίτι σου θέλει 28 ώρες. 

Καλά χιλιόμετρα πάντως όπως και να εχει 😎

και εγώ αυτά σκεφτόμουν να πω αλλά δεν έχω την υπομονή σου.

καταλήγουμε λοιπόν πως να μεγαλο ποσοστο λεει πως είναι πολύ νωρίς για ηλεκτρικό. σε μια 10ετια ( αν ζούμε φυσικά) και βλέπουμε.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, mp123 είπε

και εγώ αυτά σκεφτόμουν να πω αλλά δεν έχω την υπομονή σου.

καταλήγουμε λοιπόν πως να μεγαλο ποσοστο λεει πως είναι πολύ νωρίς για ηλεκτρικό. σε μια 10ετια ( αν ζούμε φυσικά) και βλέπουμε.

Είναι πολύ πιο κοντά από 10ετια.

Σε 2-3 χρόνια που θα βγουν φτηνά μικρά ηλεκτρικά (Model 2, id2 κτλ) θα είναι το τέλος των θερμικών (που ήδη αργοπεθαινουν) 

Έχει έρθει ήδη η ηλεκτροκινηση και έχει αλλάξει όλη τη βιομηχανία ειτε μας αρέσει είτε όχι. 

Επεξ/σία από imr
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, imr είπε

Είναι πολύ πιο κοντά από 10ετια.

Σε 2-3 χρόνια που θα βγουν φτηνά μικρά ηλεκτρικά (Model 2, id2 κτλ) θα είναι το τέλος των θερμικών (που ήδη αργοπεθαινουν) 

Έχει έρθει ήδη η ηλεκτροκινηση και έχει αλλάξει όλη τη βιομηχανία ειτε μας αρέσει είτε όχι. 

το θέμα είναι να βγουν και μεσαια-μεγαλα φτηνα ηλεκτρικα. μονο με μικρα δεν πανε πουθενα.

• Like 4
Δημοσ.

Προσωπικά μια φορά αν έβγαινε ηλεκτρικό smart στο δεκάρικο με κλιματισμό κλπ θα το χτύπαγα για τη πόλη κ ας είχε 100 τελική και 150 χλμ αυτονομία, δε θέλω παραπάνω. Ως εκεί όμως στα λεφτα. Παραπάνω δεν αξίζει. 

• Like 3
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, paylidis είπε

Προσωπικά μια φορά αν έβγαινε ηλεκτρικό smart στο δεκάρικο με κλιματισμό κλπ θα το χτύπαγα για τη πόλη κ ας είχε 100 τελική και 150 χλμ αυτονομία, δε θέλω παραπάνω. Ως εκεί όμως στα λεφτα. Παραπάνω δεν αξίζει. 

Ε θα έρθουν σιγά σιγά. 

Σμαρτ στο δεκάρικο δεν παίζει γιατί είναι πριμιουμ 😂, αλλα κάτι θα υπάρχει 

• Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, imr είπε

Ε θα έρθουν σιγά σιγά. 

Σμαρτ στο δεκάρικο δεν παίζει γιατί είναι πριμιουμ 😂, αλλα κάτι θα υπάρχει 

Έστω. Σε αυτό το μέγεθος 😊 αλλά σωστο όχι σα το γελοίο Αμι 

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, paylidis είπε

Υπάρχουν ήδη από τους Κινέζους τέτοια μοντέλα. Πχ

Το πότε θα φτάσουν στην Ελλάδα και σε τι τιμή είναι άλλο θέμα.

Συμφωνώ, αυτά τα φθηνά μικρά ηλεκτρικά θα κάνουν τη διαφορά.

Για εμένα, το ποιο σημαντικό εμπόδιο στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι πάρα πολλές παλιές κατοικίες δεν έχουν πάρκινγκ, συνεπώς δεν μπορεις να φορτίσεις σπίτι. 

Btw γύρισα από Δανία πριν λίγες μέρες. Πάρα πολλά ηλεκτρικά ταξί, μάλιστα υπάρχει εταιρεία που έχει μόνο ηλεκτρικά. 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, kronos73 είπε

Υπάρχουν ήδη από τους Κινέζους τέτοια μοντέλα. Πχ

Το πότε θα φτάσουν στην Ελλάδα και σε τι τιμή είναι άλλο θέμα.

Συμφωνώ, αυτά τα φθηνά μικρά ηλεκτρικά θα κάνουν τη διαφορά.

Για εμένα, το ποιο σημαντικό εμπόδιο στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι πάρα πολλές παλιές κατοικίες δεν έχουν πάρκινγκ, συνεπώς δεν μπορεις να φορτίσεις σπίτι. 

Btw γύρισα από Δανία πριν λίγες μέρες. Πάρα πολλά ηλεκτρικά ταξί, μάλιστα υπάρχει εταιρεία που έχει μόνο ηλεκτρικά. 

Δανοί. Άλλοι αυτοί.Εχουν καταστρέψει τις ακτές με τις ανεμογεννητριες έτσι ώστε να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια χωρίς εκπομπές καυσαερίων. 

Όλα καλά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όμως την ενέργεια που χρειάζεται για την φόρτιση των μπαταριών,  παραγωγή και διάλυση τους πολλές φορές είναι πιο ζημιογόνα στο περιβάλλον από ένα απλό θερμικό αυτοκινητάκι.

Επεξ/σία από mp123
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ το σκέφτομαι πολύ σοβαρά το επομενο να είναι ηλεκτρικό και σύντομα. Αν δεν κάνω λάθος τα tesla φορτίζουν ακόμη δωρεάν στην Ελλάδα και είδα πριν λίγες μέρες και superchargers στη Λάρισα.

Επίσης με τις μειώσεις τιμών είναι πολύ δελεαστικά τα tesla σε συνάρτηση με τις αυξήσεις των υπολοίπων.

Ήδη φέτος το model y θα είναι πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως σε σχέση με όλα τα αυτοκίνητα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, kronos73 είπε

Υπάρχουν ήδη από τους Κινέζους τέτοια μοντέλα.

Όχι κ κινέζο ρε σύ… λέμε κάτι σωστο. Αυτά είναι έως κ επικίνδυνα για δρόμο 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, paylidis είπε

Όχι κ κινέζο ρε σύ… λέμε κάτι σωστο. Αυτά είναι έως κ επικίνδυνα για δρόμο 

και όμως, οι σοβαροί αντίπαλοι της Tesla (η οποία είναι τουλάχιστον 5 χρονια μπροστά στην ηλεκτροκίνηση), είναι οι Κινέζοι. 
Γι αυτό και έχει ρίξει πολύ τις τιμές της και αντίστοιχα το ποσοστό κέρδους, ώστε να προλάβει να πιάσει μεγαλύτερο ποσοστό αγοράς, και να παίξει με το customer loyalty,  έτσι ώστε να είναι safe όταν πάρουν το ΟΚ οι κινέζοι να μπουν στην ευρωπαϊκή αγορά μας. 

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, JailbrokenDiesel είπε

και όμως, οι σοβαροί αντίπαλοι της Tesla (η οποία είναι τουλάχιστον 5 χρονια μπροστά στην ηλεκτροκίνηση), είναι οι Κινέζοι. 
Γι αυτό και έχει ρίξει πολύ τις τιμές της και αντίστοιχα το ποσοστό κέρδους, ώστε να προλάβει να πιάσει μεγαλύτερο ποσοστό αγοράς, και να παίξει με το customer loyalty,  έτσι ώστε να είναι safe όταν πάρουν το ΟΚ οι κινέζοι να μπουν στην ευρωπαϊκή αγορά μας. 

Ναι προφανώς επενδύουν αλλά δε θεωρώ ότι αγγίζουν ή έστω πλησιάζουν την ποιότητα των γερμανικών ή έστω της Tesla. Δε θα τα εμπιστευόμουν ακόμα τουλάχιστον. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, JailbrokenDiesel είπε

1 ώρα πριν, paylidis είπε

Ναι προφανώς επενδύουν αλλά δε θεωρώ ότι αγγίζουν ή έστω πλησιάζουν την ποιότητα των γερμανικών ή έστω της Tesla. Δε θα τα εμπιστευόμουν ακόμα τουλάχιστον. 

Στα ηλεκτρικά οι Γερμανοί (και γενικά οι Ευρωπαίοι) δεν έχουν παρουσιάσει τπτ σοβαρό, είναι αρκετά χρονια  πίσω και το θέμα είναι αν θα προλάβουν το τρένο. 

Σήμερα για ηλεκτρικά είναι μόνο η τεσλα (ίσως και 1-2 μοντέλα όπως το leaf) 

Οι κινέζοι θα είναι ότι οι Ιάπωνες πριν 50 χρόνια στην αυτοκινηση

Επεξ/σία από imr
  • Like 2

• Δημιουργία νέου...