Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, BayernMunich είπε

καλησπερα, ηθελα να ρωτησω ποια ειναι η γνωμη σας για τα αυτοματα. Εγω εδω και καποιο καιρο που κανω μαθηματα οδηγησης για το διπλωμα ο δασκαλος μου μου εχει να παρω αυτοματο ασυζητητι γιατι ο συμπλεκτης θεωρειται ηδη παλια τεχνολογια και ειναι πολυ πιο ευκολο στην οδηγηση. Εγω προσωπικα απο την αρχη λεω στους γονεις οτι αμα ειναι να μου παρουν αμαξι μετα το διπλωμα θελω αυτοματο

Μάθε πρώτα στο χειροκίνητο και ασε το δάσκαλο να λέει τις καφενειακες του αρλούμπες. Έπειτα με τα χρόνια θα επιλέξεις τι θέλεις… μόνο και μόνο που ζητάς να σου πάρουν οι γονείς σου αυτοματο τους ανεβάζεις ένα χιλιάρικο τα έξοδα, γιατί; Επειδή το είπε ο δάσκαλος;

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Αν βγάλει δίπλωμα για αυτόματο δεν μπορεί να οδηγάει manual.

Έτσι ακριβώς. Την έχει πατήσει γνωστός μου 25αρης και πρέπει να ξαναδώσει - του έδωσαν χειροκίνητο εταιρικο τώρα που έπιασε δουλειά και το έχει στο παρκιν. Ομοίως ζορίστηκε πολύ σε διακοπές σε νησιά που έπρεπε να νοικιάσει - τα αυτόματα ήταν συνήθως μεγαλύτερης κατηγορίας και διπλάσιας τιμής από ένα κλασικό νοικιαρικο τύπου μικρα κορσα κλπ

• Like 2
  • Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μετά από καιρό έβγαλα το troc σε μεγάλο δρόμο. Ενεργοποίησα ότι αυτόματο έχει. Ίσως ότι καλύτερο σε "αξεσουάρ" για αυτοκίνητο. Έγινε δοκιμή στην Ιόνια, σχεδόν μόνος μου για καμιά 30αρια χιλιόμετρα. Με cruise ενεργό στα 130-150 χωρίς χέρια στο τιμόνι για όσο σε αφήνει μέχρι να αρχίσει να φωνάζει , πάει κυριολεκτικά μόνο του. Στρίβει για να σε κρατήσει εντός γραμμών, φρενάρει αν δει κάποιον μπροστά, επιταχύνει αν βγάλεις φλας και προσπεράσεις. Τεχνολογία!

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, geofak είπε

Μετά από καιρό έβγαλα το troc σε μεγάλο δρόμο. Ενεργοποίησα ότι αυτόματο έχει. Ίσως ότι καλύτερο σε "αξεσουάρ" για αυτοκίνητο. Έγινε δοκιμή στην Ιόνια, σχεδόν μόνος μου για καμιά 30αρια χιλιόμετρα. Με cruise ενεργό στα 130-150 χωρίς χέρια στο τιμόνι για όσο σε αφήνει μέχρι να αρχίσει να φωνάζει , πάει κυριολεκτικά μόνο του. Στρίβει για να σε κρατήσει εντός γραμμών, φρενάρει αν δει κάποιον μπροστά, επιταχύνει αν βγάλεις φλας και προσπεράσεις. Τεχνολογία!

Ε ναι. Κ φαντάσου στα ακριβότερα ποσό πιο ανεπτυγμένη είναι. Από θόρυβο πως τα πάει; Ημουν στο Τσακ να καταλήξω σε αυτό για leading μέχρι που του έκανα td κ απογοητεύτηκα μου φάνηκε πολύ θορυβώδες σε σχέση με τα δικά μου

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ε ναι. Κ φαντάσου στα ακριβότερα ποσό πιο ανεπτυγμένη είναι. Από θόρυβο πως τα πάει; Ημουν στο Τσακ να καταλήξω σε αυτό μέχρι που του έκανα td κ απογοητεύτηκα μου φάνηκε πολύ θορυβώδες 

Σε ταξίδι εννοείς ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, paylidis είπε

Ε ναι. Κ φαντάσου στα ακριβότερα ποσό πιο ανεπτυγμένη είναι. Από θόρυβο πως τα πάει; Ημουν στο Τσακ να καταλήξω σε αυτό για leading μέχρι που του έκανα td κ απογοητεύτηκα μου φάνηκε πολύ θορυβώδες σε σχέση με τα δικά μου

Είναι ανάλογα τώρα. Σε ευθεία στο D μέχρι τα 130 ο θόρυβος είναι αμελητέος. Στο S επειδή μέχρι να κουμπώσει την 6-7η ανεβάζει στροφές το ακούς κάπως. Μετά τα 150 ακούγεται όμως. Σε σχέση με Octavia RS που έχω για να συγκρινω πχ στα 150 δεν ακούς τίποτα ε σε αυτό έχεις το θόρυβο σου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsofras είπε

Σε ταξίδι εννοείς ?

Μέσα στη πόλη μου φάνηκε πολύ ενοχλητικό 

21 λεπτά πριν, geofak είπε

Είναι ανάλογα τώρα. Σε ευθεία στο D μέχρι τα 130 ο θόρυβος είναι αμελητέος. Στο S επειδή μέχρι να κουμπώσει την 6-7η ανεβάζει στροφές το ακούς κάπως. Μετά τα 150 ακούγεται όμως. Σε σχέση με Octavia RS που έχω για να συγκρινω πχ στα 150 δεν ακούς τίποτα ε σε αυτό έχεις το θόρυβο σου.

Ισως είναι πως είσαι συνηθισμένος. Ενώ μου αρέσει παρά πολύ κ είμαι έτοιμος να το τσιμπήσω με ενοχλεί ο θόρυβος του και φοβάμαι μη μου σπάσει τα νεύρα. Βεβαια το συγκρίνω με το Q3 κ το kamiq που έχουν και τα δυο άριστη ηχομόνωση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, geofak είπε

Μέσα στην πόλη δεν ακούω κάτι πάντως. Δε με έχει ενοχλήσει μέχρι στιγμής.

Δε ξέρω σε ποιο πρόγραμμα οδήγησης ήταν για να είμαι αντικειμενικός. Ήταν R line και ίσως το είχαν στο sport επίτηδες. Την ίδια αίσθηση πάντως μου είχε δώσει και πριν το facelift που το κοίταγα (manual). Ίσως είμαι εγώ μαθημένος σε πολύ ήσυχη καμπίνα λόγω premium brands…

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
Στις 8/3/2023 στις 3:13 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Αν βγάλει δίπλωμα για αυτόματο δεν μπορεί να οδηγάει manual.

Δεν το ήξερα αυτό, υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός; Νόμιζα ότι η ερώτηση είχε να κάνει με τι αυτοκίνητο να πάρει, αφού πάρει το δίπλωμα, όχι τι δίπλωμα να βγάλει.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Astreos είπε

Δεν το ήξερα αυτό, υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός; Νόμιζα ότι η ερώτηση είχε να κάνει με τι αυτοκίνητο να πάρει, αφού πάρει το δίπλωμα, όχι τι δίπλωμα να βγάλει.

Yπάρχει τέτοιος διαχωρισμός.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Astreos είπε

Προφανώς κ υπάρχει και είναι απόλυτα λογικός…

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 8/3/2023 στις 8:45 ΠΜ, gmts είπε

Επανέρχομαι μετα απο 1 σχεδόν χρόνο που είχα ακυρώσει το ST2 μιας και δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή λόγω των γνωστών προβλημάτων.

Επειδή παραμένουμε petrolheads(αν και στα 46 σχεδόν), έκανα την κίνηση μιας και σε 2 μήνες πάπαλα οι παραγγελίες για Fiesta γενικώς.

Stockάρουν ήδη 4,5 κομμάτια ST οπότε σε περίπου 3 με 4 μήνες max θα είναι εδώ.(Λευκό το πήρα).

Ίδωμεν! 😆

20230308_082819.jpg

Είμαστε εξίσου βλαμενοι τελικά 🤣 

Εγώ τελικά μετά το st2 που δεν ήρθε ποτέ, και το abarth που ήρθε και έφυγε, έριξα παραγγελία για ST-Line X 125 γιατί κατάλαβα ότι θέλω αίσθηση στο τιμόνι αλλά δε μου χρειάζονται τόσα γκάζια.

Βέβαια οι τιμές του τότε σε σχέση με τις σημερινές, κάνεις χαρακιρι και λες τι μαλακας ήμουν και δεν περίμενα μέχρι τέλους. Αρκετά πήραν έστω και με 15 μήνες αναμονής.

Τα λάθη, μαθήματα το μέλλον 

• Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, majnun είπε

Εγώ τελικά μετά το st2 που δεν ήρθε ποτέ, και το abarth που ήρθε και έφυγε, έριξα παραγγελία για ST-Line X 125 γιατί κατάλαβα ότι θέλω αίσθηση στο τιμόνι αλλά δε μου χρειάζονται τόσα γκάζια.

Βέβαια οι τιμές του τότε σε σχέση με τις σημερινές, κάνεις χαρακιρι και λες τι μαλακας ήμουν και δεν περίμενα μέχρι τέλους. Αρκετά πήραν έστω και με 15 μήνες αναμονής.

Δεν παίζουν ετοιμοπαράδοτα απο αυτά ?

Δημοσ.
7 minutes ago, majnun said:

Όχι ρε εντάξει.

Πολύ πιο ακριβά βέβαια αλλά παρήγγειλα την ST3 αναγκαστικά, οπότε τούμπανο.

Στοκάρουν τα τελευταία ST οπότε απλά επιλεγεις ένα απο αυτά. Άρα 3μηνο περίπου η παραλαβή.

Ήδη η Revo έχει "ενημερωθεί" πάντως. 😄

• Like 1

• Δημιουργία νέου...