Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ola150 είπε

Ναι η αλήθεια είναι πως δεν το έχω με την φωτογραφία αλλά θα προσπαθήσω να βγάλω αύριο μερικές καλύτερες από το εσωτερικό 😂

Καλά ούτε εγώ αλλά εσύ με ξεπέρασες 😂

• Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεταξύ: 

- i30 premium έκδοση 1500αρης κινητήρας 110ps στα 18100 (χωρίς απλό χρώμα ή μεταλλικό)
-skoda fabia ambition 1000αρης 80ps, στα 17400 + χρώμα και αυτόματο κλιματισμό
-seat ibiza optimum έκδοση 18300  95 ps. (χωρίς απλό χρώμα ή μεταλλικό) 

ποιo θα παίρνατε και γιατί;

Σαν εναλλακτικές αλλά με μεγάλη αναμονή (8-14 μήνες) έχω suzuki swift /toyota yaris αλλά δεν το ψήνω να περιμένω τόσο, εκτός αν αξίζει. 

Υ.Γ Προσωπικά τείνω προς skoda fabia μιας και έχει απίστευτους χώρους σε μέγεθος vw polo και έχουν το πολύ θετικό σαν εταιρεία ότι διαλέγεις την έκδοση που θέλεις και βάζεις accessories (π.χ εγώ θα βάλω αυτόματο κλιματισμό). 

Υ.Γ2 Αξίζει η αγορά καινούργιου αυτή τη στιγμή ή να ψάξω να βρω κάτι σε μεταχειρισμένο;

Επεξ/σία από Kingedward
Δημοσ.

βαλε τιμες και για τη Fabia

Για αρχη παντως, μεταξυ των 3 για να ειμαι δικαιος μου φαινεται πιο καλη αγορά το i30...

απο εξοπλισμο τι διαφορες εχουν;

• Like 5
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Kingedward είπε

Μεταξύ: 

- i30 premium έκδοση 1500αρης κινητήρας 110ps στα 18100,
-skoda fabia ambition 1000αρης 80ps,
-seat ibiza optimum έκδοση 18300  95 ps.

ποιo θα παίρνατε και γιατί;

Σαν εναλλακτικές αλλά με μεγάλη αναμονή (8-14 μήνες) έχω suzuki swift /toyota yaris αλλά δεν το ψήνω να περιμένω τόσο, εκτός αν αξίζει. 

Υ.Γ Προσωπικά τείνω προς skoda fabia μιας και έχει απίστευτους χώρους σε μέγεθος vw polo και έχουν το πολύ θετικό σαν εταιρεία ότι διαλέγεις την έκδοση που θέλεις και βάζεις accessories (π.χ εγώ θα βάλω αυτόματο κλιματισμό). 

Υ.Γ2 Αξίζει η αγορά καινούργιου αυτή τη στιγμή ή να ψάξω να βρω κάτι σε μεταχειρισμένο;

Aν το μέγεθος δεν είναι τόσο απαγορευτικό θα πήγαινα στο i30 και μάλιστα θα εδινα ακομα 1κ για την distinctive που εχει αρκετη διαφορά σαν έκδοση.

Θα μου πεις πλησιάζεις επικίνδυνα τα 20 και μετά ανοίγουν και άλλες πόρτες, αλλά πλέον με 20 δεν ανοίγει σχεδόν καμία άλλη :P

• Like 3
Δημοσ.

Αν οι 30 πόντοι του i30 στο μήκος και κάτι στο φάρδος δεν είναι πρόβλημα τότε η καλύτερη επιλογή μεταξύ των τριών.

Δεν είναι μόνο οι χώροι το πλεονέκτημα αλλά και ότι είναι άλλη κατηγορία. 

Δεν μπορώ να προτείνω εναλλακτικές γιατί το έχω χάσει με τις τιμές...

• Like 3
Δημοσ.

Οχι Fabia με τον ατμοσφαιρικό. Είναι κρίμα. Είναι πάντως γαιδουράκι και αυτό. Δεν ειναι μικρό αμάξι.

Νομίζω είναι στα ιδια με την 147 σε μήκος που είχα κάποτε.

Από εμένα Χιουντάι ή αν βρεις καμιά Corolla σεντάν  (αν έχει τίποτα με νορμαλ χρόνους παράδοσης) αφού βλέπεις και το fastback i30

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! 

Σαν εναλλακτική έχω πάντα και τα μεταχειρισμένα, απλά με τα όσα έχω ακούσει δεν θέλω να δώσω πάνω από 8 χιλ και να καταλήξω να δίνω σε συνεργεία κλπ πολύ περισσότερα . 

(Σε μεταχειρισμένο σκεφτόμουν polo ή golf πάντως).

Αρχικά σκεφτόμουν να καταφύγω σε κανένα μικρό να μην καίει (panda + cng) , (suzuki swift/ignis mild hybrid) , (yaris hybrid). Οι χρόνοι αναμονής έτσι κι αλλιώς είναι τεράστιοι οπότε προσεγγίζω ότι είναι ετοιμοπαράδοτο ή παραδίδεται σε μικρό χρονικό διάστημα (max 3-5 μήνες).

Fabia με ατμοσφαιρικό καθαρά για να "γλιτώσω". Μακάρι να είχα και να έβαζα turbo+style, όμως ξεπερνάει κατά πολύ το budget (20,000+), διαφορετικά θα το έπαιρνα χθες!

4.108 mm το fabia σε μήκος σε σχέση με το hyiundai i 30 που είναι 4.340 mm . 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Kingedward είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! 

Σαν εναλλακτική έχω πάντα και τα μεταχειρισμένα, απλά με τα όσα έχω ακούσει δεν θέλω να δώσω πάνω από 8 χιλ και να καταλήξω να δίνω σε συνεργεία κλπ πολύ περισσότερα . 

(Σε μεταχειρισμένο σκεφτόμουν polo ή golf πάντως).

Αρχικά σκεφτόμουν να καταφύγω σε κανένα μικρό να μην καίει (panda + cng) , (suzuki swift/ignis mild hybrid) , (yaris hybrid). Οι χρόνοι αναμονής έτσι κι αλλιώς είναι τεράστιοι οπότε προσεγγίζω ότι είναι ετοιμοπαράδοτο ή παραδίδεται σε μικρό χρονικό διάστημα (max 3-5 μήνες).

Fabia με ατμοσφαιρικό καθαρά για να "γλιτώσω". Μακάρι να είχα και να έβαζα turbo+style, όμως ξεπερνάει κατά πολύ το budget (20,000+), διαφορετικά θα το έπαιρνα χθες!

4.108 mm το fabia σε μήκος σε σχέση με το hyiundai i 30 που είναι 4.340 mm . 

Αφού φαίνεται να είναι σημαντικός παράγοντας το μέγεθος, δες και το Clio. Έχει ανέβει πολύ η τιμή του, αλλά πιστεύω με 18.000 όλο και σε κάποια έκδοση θα υπάρχει με LPG μάλιστα, έστω στη βασική. Υπήρχε πολύ στοκ νομίζω

Δημοσ.

Με κυριο την οικονομια για πολλα χιλιομετρα Αθηνα και σε εθνικες, τι θα διαλεγατε σαν μικρο (τυπου Clio)

Βενζινη, πετρελαιο, υβριδικο με ρευμα ή με αεριο? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν τα περισσότερα χλμ δεν είναι στο σταμάτα ξεκίνα (δλδ ειναι σε Εθνική, Αττική Οδό κλπ) τότε το υβριδικό δεν αξίζει (φαντάζομαι δεν εννοείς plug-in).

Αέριο CNG ή LPG; Το CNG πρέπει να σε εξυπηρετούν οι σταθμοί κι αν κάνεις μεγάλα ταξίδια είναι θέμα η αυτονομία. 

Πετρέλαιο αμα το λιώνεις στην Αθήνα και το βγάζεις εθνική μια φορά το τρίμηνο, πάλι δε σου κάνει, όπως και η βενζίνη, για άλλους λόγους το καθένα βέβαια. 

• Αν κάνεις χιλιόμετρα ταρίφα στην Αθήνα τότε LPG ή Hybrid (περί ορέξεως το hybrid)
  • Αν κάνεις μεγάλα ταξίδια συχνά τότε πετρέλαιο
  • Αν κάνεις ενα μιξ αλλά χωρίς πάρα πολλά αστικά χιλιόμετρα, τότε βενζίνη
Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, adi32 είπε

Με κυριο την οικονομια για πολλα χιλιομετρα Αθηνα και σε εθνικες, τι θα διαλεγατε σαν μικρο (τυπου Clio)

Βενζινη, πετρελαιο, υβριδικο με ρευμα ή με αεριο? 

Πόσα είναι τα πολλά χλμ;

Γιατί αν κάνεις 35-50χλμ μέσα στην Αθήνα για το πήγαινε και άλλα τόσα για το έλα είναι πολλά >15χιλχλμ τον χρόνο. 

Θα συμφωνήσω με τον ProponitisTouKanapeαν και το πετρέλαιο για 30+30 που κάνω εγώ δεν το αλλάζω γιατί βγαίνω αρκετα εθνική οδό και τελικά έχω 3,5-4,5λ/100χλμ. Παρόμοια κατανάλωση αλλά βενζίνης θα είχα και με υβριδικό της ΤΟΥΟΤΑ...

Να προσθέσω ότι αν έχεις να φορτίζεις με τζάμπα ρεύμα τότε ηλεκτρικό, και σου φτάνει η αυτονομία...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, filarhos είπε

Πόσα είναι τα πολλά χλμ;

60 χλμ τη μέρα Αθήνα και 800 εθνική 6 φορές το χρόνο 

Επεξ/σία από adi32

• Δημιουργία νέου...