Peugeot208 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 43 λεπτά πριν, Questioner είπε Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες αλλά πλέον βρίσκεις με κυάλι ετοιμοπαράδοτο καινούργιο και τα μεταχειρισμένα έχουν πάει στον θεό. Προσωπικά προτιμώ να περιμένω τόσους μήνες για κάποιο καινούργιο παρά να κάνω την χάρη στον οποιοδήποτε που εκμεταλλεύεται την κατάσταση και την ανάγκη για να βγάλει λεφτά. Εννοείται βέβαια πως αν είχα την άμεση ανάγκη, θα ήμουν αναγκασμένος να δώσω ένα σωρό λεφτά για κάποιο μτχ που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το αγόραζε κανείς στην φουσκωμένη τιμή που τα δίνουν. Έχω την ίδια άποψη με τον @mp123 Εγώ 3,5 μήνες περίμενα και είχα λυσσάξει. Δεν ξέρω πως κάποιος λαμβάνει την απόφαση να δώσει μια προκαταβολή και να περιμένει 8, 10 ή 12 μήνες. Λογικά για να έχει την άνεση να περιμένει τόσο δεν αποτελεί και προτεραιότητα του, οπότε στα δικά μου μάτια φαντάζει ακόμα πιο παρορμητική μια τέτοια απόφαση. Οκ υπάρχουν αυτοί, που γουστάρουν ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο και θα το αγόραζαν ούτως ή άλλως, αλλά πόσοι είναι αυτοί; 4
Questioner Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, Peugeot208 είπε Έχω την ίδια άποψη με τον @mp123 Εγώ 3,5 μήνες περίμενα και είχα λυσσάξει. Δεν ξέρω πως κάποιος λαμβάνει την απόφαση να δώσει μια προκαταβολή και να περιμένει 8, 10 ή 12 μήνες. Λογικά για να έχει την άνεση να περιμένει τόσο δεν αποτελεί και προτεραιότητα του, οπότε στα δικά μου μάτια φαντάζει ακόμα πιο παρορμητική μια τέτοια απόφαση. Οκ υπάρχουν αυτοί, που γουστάρουν ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο και θα το αγόραζαν ούτως ή άλλως, αλλά πόσοι είναι αυτοί; Μπορεί για κάποιους να μην είναι προτεραιότητα σε ένα μήνα αλλά σίγουρα σε ένα εξάμηνο. Εννοείται πως αν υπήρχε κάποιος που θα με διαβεβαιωνε ότι σε ένα χρόνο τα πράγματα θα αλλάξουν, πίστεψε με δεν θα έμπαινα καν σε διαδικασία να περιμένω 6 και 7 μήνες. 1
mp123 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 12 ώρες πριν, Questioner είπε Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες αλλά πλέον βρίσκεις με κυάλι ετοιμοπαράδοτο καινούργιο και τα μεταχειρισμένα έχουν πάει στον θεό. Προσωπικά προτιμώ να περιμένω τόσους μήνες για κάποιο καινούργιο παρά να κάνω την χάρη στον οποιοδήποτε που εκμεταλλεύεται την κατάσταση και την ανάγκη για να βγάλει λεφτά. Εννοείται βέβαια πως αν είχα την άμεση ανάγκη, θα ήμουν αναγκασμένος να δώσω ένα σωρό λεφτά για κάποιο μτχ που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το αγόραζε κανείς στην φουσκωμένη τιμή που τα δίνουν. Το plan b c εινσι μονο για καινουριο. Οχι μτχ
Dantε Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Θα συμφωνησω και εγω. Να πληρωσω για αμαξι και να μου το φερουν 6-8 μηνες μετα και να μου κανουν και καμια μλκια και να μου αυξησουν και τιμη στο ενδιαμεσο?Ουτε καν. Εδω για τη μηχανη περιμενα 1 μηνα και μου κακοφανηκε και παραλιγο να μπιστολιασω το μαγαζι (που ηταν και γνωστος κιολας) για να παω να τη παρω απο αλλον που την ειχε ετοιμοπαραδωτη,αλλα προλαβε και τη πουλησε. Προσωπικα ,με τις τιμες που εχουν παει τα καινουργια αλλα και τα μεταχειρισμενα,θα επαιρνα ενα φθηνο με 3Κ που να εχει τα βασικα να εκανα τη δουλεια μου και οταν εκρινα οτι εστρωσε η αγορα ,τοτε θα προχωρουσα σε αγορα. Δε καταλαβαινω δηλαδη γιατι να φαγωθω,να αγχωθω και να τρεξω για να παρω ενα συγκεκριμενο μοντελο. Αυτοκινητο ειναι,οχι σπιτι. Δηλαδη που λεει ο λογος (μακρια απο μας) ,την επομενη μερα το τρακαρεις ολικη η στο κλεβουν και τσαμπα ο κοπος Που και να αποζημιωθεις, θα παει στραφι οοολος ο κοπος και η αγωνια στο μεταξυ. Βεβαια γουστα ειναι αυτα και πολυ υποκειμενικα οποτε κατανοω και αυτους που το σκεφτονται αλλιως. Παντως δε θα εδινα σε καμια περιπτωση 28Κ για αμαξι που μεχρι πριν ενα χρονο ειχε 5Κ λιγοτερα (δε μιλαω συγκεκριμενα,αλλα για τη ταση της αγορας αυτο το καιρο). Δηλαδη εδω το κανω με τα πιτογυρα,που το θεωρω ληστεια και αισχροκερδια αυτο που συμβαινει,οποτε και τα εκοψα τελειως. Καλυτερα yaris μεταχειρα 3Κ και να καιει και λαδι. 7
Bomber-21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, Dantε είπε Προσωπικα ,με τις τιμες που εχουν παει τα καινουργια αλλα και τα μεταχειρισμενα,θα επαιρνα ενα φθηνο με 3Κ που να εχει τα βασικα να εκανα τη δουλεια μου και οταν εκρινα οτι εστρωσε η αγορα ,τοτε θα προχωρουσα σε αγορα. Δε καταλαβαινω δηλαδη γιατι να φαγωθω,να αγχωθω και να τρεξω για να παρω ενα συγκεκριμενο μοντελο. Αυτοκινητο ειναι,οχι σπιτι. Δηλαδη που λεει ο λογος (μακρια απο μας) ,την επομενη μερα το τρακαρεις ολικη η στο κλεβουν και τσαμπα ο κοπος Που και να αποζημιωθεις, θα παει στραφι οοολος ο κοπος και η αγωνια στο μεταξυ. Βεβαια γουστα ειναι αυτα και πολυ υποκειμενικα οποτε κατανοω και αυτους που το σκεφτονται αλλιως. Παντως δε θα εδινα σε καμια περιπτωση 28Κ για αμαξι που μεχρι πριν ενα χρονο ειχε 5Κ λιγοτερα (δε μιλαω συγκεκριμενα,αλλα για τη ταση της αγορας αυτο το καιρο). Δηλαδη εδω το κανω με τα πιτογυρα,που το θεωρω ληστεια και αισχροκερδια αυτο που συμβαινει,οποτε και τα εκοψα τελειως. Καλυτερα yaris μεταχειρα 3Κ και να καιει και λαδι. Με 3k αυτή τη στιγμή παίρνεις μόνο αυτοκίνητα που είναι ένα βήμα πριν από την πρέσα. Η αγορά θα αργήσει να στρώσει και τα αυτοκίνητα θα ακριβαίνουν για πολύ καιρό ακόμα. 1
Dantε Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Μια χαρα τιμια αυτοκινητα βρισκεις για τη καθημερινη μετακινηση σου. Ναι δε θα εχουν clima,esp,θερμαινομενους καθρεπτες αλλα εφοσον εχουν abs ,μια τυπικη ασφαλεια και δαπανησεις και ενα ποσο να τα φερεις σε μια καλη κατασταση (εκτος και εαν προφανως πεσεις σε κανενα πολυ χρεπι) ,κανεις τη δουλεια σου απροβληματιστα για καποια χρονια. Βεβαια ,οπως ειπα ,αποψεις ειναι αυτες.Καποιος μπορει να μη θελει να μπει σε αυτοκινητο χωρις θερμαινομενο τιμονι και να θεωρει οτιδηποτε πανω απο 5 χρονων σε κατασταση σκουπιδιου.Αυτος ας δωσει 40Κ για αυτοκινητο που μεχρι πριν λιγα χρονια εκανε 25.Προσωπικα οπως ειπα,δε θα το εκανα γιατι θεωρω οτι με κοροιδευουν στη μουρη μου. Καλυτερα να παρω δηλαδη ηλεκτρικο πατινι. 2
Questioner Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Για αρχή νομίζω είναι λίγο άτοπο να συγκρίνουμε αυτοκίνητο 15ετίας με 3k με καινούργιο του κουτιού 20κ+. Συνήθως το αν θα πας σε μεταχειρισμένο ή σε καινούργιο είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις με τον εαυτό σου και την τσέπη σου. Το "πάρε ένα αυτοκινητάκι να κάνεις την δουλίτσα σου" είναι αρκετά υποκειμενικό. Κάποιος όντως θα κάνει την δουλίτσα του με ένα 20ετίας, κάποιος άλλος όχι. Και δεν μιλαω για πούλημα μούρης κλπ. Μιλάω για πράγματα όπως αξιοπιστία, ενεργητική και παθητική ασφάλεια, ανταλλακτικά κλπ. Εφόσον λοιπόν μπορώ να διαθέσω ένα Χ ποσό για καινούργιο αυτοκίνητο στο οποίο μέσα θα βάλω την οικογένεια μου, μάλλον δεν είμαι ο "πάρε ένα 20ετίας να κάνεις την δουλίτσα σου" τύπος. Θα προτιμήσω να περιμένω 6-7 μήνες (αφού οι εποχές το προστάζουν καλώς ή κακώς), παρά να δώσω το 1/3 των χρημάτων μου (που προορίζονται για νέο όχημα) στον κύριο Μπάμπη (no offence με Μπάμπηδες ) που θα μου χρυσοπουλήσει το παλιό του αυτοκίνητο και θα χρειαστώ άλλο 1/3 για να το μαζέψω και τελικά να έχω δώσει τα 2/3 του budget και να έχω ένα 12ετίας αυτοκίνητο. Btw αυτή τη στιγμή έχω ένα 20ετίας αυτοκίνητο το οποίο έχει βγάλει μέχρι και το τελευταίο cent και περίμενα να το παραλάβω από την αντιπροσωπεία γύρω στο 3μηνο (before it was cool). Παρ' όλα αυτά, δεν ξέρω αν όλο αυτό με τις αυξήσεις και τις καθυστερήσεις είναι τεχνητό, αλλά σίγουρα είναι κοροϊδία και σίγουρα δεν νιώθω έξυπνος να περιμένω τόσους μήνες για ένα όχημα. 2
zio10 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, Bomber-21 είπε Με 3k αυτή τη στιγμή παίρνεις μόνο αυτοκίνητα που είναι ένα βήμα πριν από την πρέσα. Η αγορά θα αργήσει να στρώσει και τα αυτοκίνητα θα ακριβαίνουν για πολύ καιρό ακόμα. Υπάρχουν αρκετά αξιοπρεπή αυτοκίνητα με 3 χιλιάδες. Θέλεις λίγο ψάξιμο και τύχη. 1
mp123 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, Questioner είπε Για αρχή νομίζω είναι λίγο άτοπο να συγκρίνουμε αυτοκίνητο 15ετίας με 3k με καινούργιο του κουτιού 20κ+. Συνήθως το αν θα πας σε μεταχειρισμένο ή σε καινούργιο είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις με τον εαυτό σου και την τσέπη σου. Το "πάρε ένα αυτοκινητάκι να κάνεις την δουλίτσα σου" είναι αρκετά υποκειμενικό. Κάποιος όντως θα κάνει την δουλίτσα του με ένα 20ετίας, κάποιος άλλος όχι. Και δεν μιλαω για πούλημα μούρης κλπ. Μιλάω για πράγματα όπως αξιοπιστία, ενεργητική και παθητική ασφάλεια, ανταλλακτικά κλπ. Εφόσον λοιπόν μπορώ να διαθέσω ένα Χ ποσό για καινούργιο αυτοκίνητο στο οποίο μέσα θα βάλω την οικογένεια μου, μάλλον δεν είμαι ο "πάρε ένα 20ετίας να κάνεις την δουλίτσα σου" τύπος. Θα προτιμήσω να περιμένω 6-7 μήνες (αφού οι εποχές το προστάζουν καλώς ή κακώς), παρά να δώσω το 1/3 των χρημάτων μου (που προορίζονται για νέο όχημα) στον κύριο Μπάμπη (no offence με Μπάμπηδες ) που θα μου χρυσοπουλήσει το παλιό του αυτοκίνητο και θα χρειαστώ άλλο 1/3 για να το μαζέψω και τελικά να έχω δώσει τα 2/3 του budget και να έχω ένα 12ετίας αυτοκίνητο. Btw αυτή τη στιγμή έχω ένα 20ετίας αυτοκίνητο το οποίο έχει βγάλει μέχρι και το τελευταίο cent και περίμενα να το παραλάβω από την αντιπροσωπεία γύρω στο 3μηνο (before it was cool). Παρ' όλα αυτά, δεν ξέρω αν όλο αυτό με τις αυξήσεις και τις καθυστερήσεις είναι τεχνητό, αλλά σίγουρα είναι κοροϊδία και σίγουρα δεν νιώθω έξυπνος να περιμένω τόσους μήνες για ένα όχημα. Το αν θα σου χρυσοπουλησει το μτχ ειναι καθαρα δικη σου ευθυνη ( να μην παρεξηγηθω γενικα μιλαω μην το παρεις προσωπικα. ) . Αυτος πουλαει τοσο αν θελεις αγοραζεις. Κανεις δεν σε πιεζει. Του κανεις μια προσφορα για το ποσο εσυ δινεις και τελος. Αν δεν δεχθει οκ παμε παρακατω ο επομενος . Αλλα οχι και να περιμενω 7 μήνες για αυτοκινητο. Με τιποτα. Θα βρω κσινουριο ετοιμοπαραδοτο. Αλλη εταιρια αλλο μοντελο που θα καλυψει. Εκτοσ φυσικα και εαν εχει φαει κανεισ κολλημα με μια ετσιρια κσι δεν θελει να αλλαξει. Προσωπικα εγω αν εξαιρεσεις 3 4 μσρκες δεν εχω θεμα να παρω κατι ετοιμοπαραδοτο απο τοσες αλλες που υπαρχουν.
Questioner Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 13 λεπτά πριν, mp123 είπε Το αν θα σου χρυσοπουλησει το μτχ ειναι καθαρα δικη σου ευθυνη ( να μην παρεξηγηθω γενικα μιλαω μην το παρεις προσωπικα. ) . Αυτος πουλαει τοσο αν θελεις αγοραζεις. Κανεις δεν σε πιεζει. Του κανεις μια προσφορα για το ποσο εσυ δινεις και τελος. Αν δεν δεχθει οκ παμε παρακατω ο επομενος . Αλλα οχι και να περιμενω 7 μήνες για αυτοκινητο. Με τιποτα. Θα βρω κσινουριο ετοιμοπαραδοτο. Αλλη εταιρια αλλο μοντελο που θα καλυψει. Εκτοσ φυσικα και εαν εχει φαει κανεισ κολλημα με μια ετσιρια κσι δεν θελει να αλλαξει. Προσωπικα εγω αν εξαιρεσεις 3 4 μσρκες δεν εχω θεμα να παρω κατι ετοιμοπαραδοτο απο τοσες αλλες που υπαρχουν. Πάντως επειδή έκανα πρόσφατα ψαχτικη για τα έως 20k super mini, δεν έτυχε να βρω κάτι ετοιμοπαράδοτο. Ίσως δεν έψαξα αρκετά ή ίσως είχα στενέψει πολύ τις επιλογές μου.
Peugeot208 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Άσχετο. Χτες είδα στο δρόμο το νέο Fabia, σε διχρωμία. Αν και δεν είμαι fan της Skoda, το συγκεκριμένο μου άρεσε πολύ εξωτερικά 1
mp123 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Στις 20/4/2022 στις 10:48 ΜΜ, Peugeot208 είπε Άσχετο. Χτες είδα στο δρόμο το νέο Fabia, σε διχρωμία. Αν και δεν είμαι fan της Skoda, το συγκεκριμένο μου άρεσε πολύ εξωτερικά Γεροντιλα ρε φιλε η φαμπια. Εμεις ειμαστε νεοι ανθρωποι .
Peugeot208 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 15 λεπτά πριν, mp123 είπε Γεροντιλα ρε φιλε η φαμπια. Εμεις ειμαστε νεοι ανθρωποι . Και όμως το νέο Fabia, εξωτερικά τουλάχιστον, είναι όμορφο αυτοκίνητο. Θεωρητικά θα έχει και αρκετά ετοιμοπαράδοτα και αυτός είναι ο λόγος που το ανέφερα, γιατί πολλοί φίλοι μπλέκουν με χρόνους παράδοσης 8μηνο και βάλε. 1
mp123 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, Peugeot208 είπε Και όμως το νέο Fabia, εξωτερικά τουλάχιστον, είναι όμορφο αυτοκίνητο. Θεωρητικά θα έχει και αρκετά ετοιμοπαράδοτα και αυτός είναι ο λόγος που το ανέφερα, γιατί πολλοί φίλοι μπλέκουν με χρόνους παράδοσης 8μηνο και βάλε. Κια ριο σαν αντιπαράθεση θα ελεγα .Λογικα θα εχει στοκ. Γενικά σκοντα δεν θα επαιρνα με τιποτα.
Peugeot208 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, mp123 είπε Κια ριο σαν αντιπαράθεση θα ελεγα .Λογικα θα εχει στοκ. Γενικά σκοντα δεν θα επαιρνα με τιποτα. Άμα το διαβάσει ο @paylidis θα δεις.... 🤣🤣🤣
Προτεινόμενες αναρτήσεις