Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα προσπαθήσω να βρω ένα άρθρο που είχα διαβάσει κανένα 2μηνο πριν σε ένα ξένο ειδησεογραφικό σάιτ, στο οποίο ο αρθρογράφος έγραφε ότι εάν ενδιαφέρεστε για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου τότε κάντε το τώρα καθώς οι τιμές θα πάρουν την ανιούσα με το μέλλον να είναι ζοφερό όσον αφορά τις τιμές. Το δικαιολογούσε με κάποια επιχειρήματα τα οποία μου διαφεύγουν. Αν το βρω θα το ανεβάσω.

Το είχα διαβάσει με επιφυλακτικότητα αλλά πλέον όσο περνάει ο καιρός ο τύπος φαίνεται να πέφτει μέσα. Τι να πω, νομίζω ότι μπαίνουμε σε μία εποχή με άλλα δεδομένα πλέον. 

Επεξ/σία από aris_rom
  • Like 1
  • Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 ώρες πριν, aris_rom είπε

Θα προσπαθήσω να βρω ένα άρθρο που είχα διαβάσει κανένα 2μηνο πριν σε ένα ξένο ειδησεογραφικό σάιτ, στο οποίο ο αρθρογράφος έγραφε ότι εάν ενδιαφέρεστε για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου τότε κάντε το τώρα καθώς οι τιμές θα πάρουν την ανιούσα με το μέλλον να είναι ζοφερό όσον αφορά τις τιμές. Το δικαιολογούσε με κάποια επιχειρήματα τα οποία μου διαφεύγουν. Αν το βρω θα το ανεβάσω.

Το είχα διαβάσει με επιφυλακτικότητα αλλά πλέον όσο περνάει ο καιρός ο τύπος φαίνεται να πέφτει μέσα. Τι να πω, νομίζω ότι μπαίνουμε σε μία εποχή με άλλα δεδομένα πλέον. 

Δικιο έχεις. Αγόρασα η μηχανή πριν 3 εβδομάδες η οποία το μοντέλο του 21 πωλιόνταν 500 ευρώ πιο φτηνα απο ότι του 22 που πηρα. Ο έμπορος ( επίσημος αντιπρόσωπος γιατί δεν πάω σε βινιους κλπ ) μου είπε πως θα πάρουν  αύξηση πάλι το καλοκαιρι . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/3/2022 στις 10:20 ΜΜ, paylidis είπε

Ε μαζί με την τιμή αγοράς λογικό είναι να ανεβει κ το μίσθωμα…

Κοίταξε, από τον πατέρα μου που είναι 65 θα περίμενα κ θα αποδεχόμουν μια πιθανή αποστροφή στα σκοντα σεατ κλπ έχοντας δει το παρελθόν τους - ομοιως και εμένα δε μου κάθονται πολύ καλά τα ΚΙΑ αν κ παραδέχομαι ότι έχουν κάνει τεράστια άλματα ποιοτικά, ωστόσο όπως είπα κ μερικες σελίδες πριν δε θα αγόραζα... Αυτό το κρατάω όμως για εμένα-δε θα πω σε κανεναν μην αγοράσεις κια, ίσα ίσα θα πω δε σπάνε δε χαλάνε (πλην εξαιρέσεων που είδαμε μια προσφάτως στο φόρουμ) αν σου αρέσει κ είναι οκ οικονομικά μεγεια σου!

Ο αφορισμός όμως δεν είναι καλός, ειδικά πχ από τη συγκεκριμένη κοπέλα 26 χρόνων εν προκειμενω (η οποία τον σταύρωσε για να πουλήσει το Ζ4 επειδή περιμένουν παιδί κ πρέπει να πάρουν οικογενειακό και τώρα της βρωμάει το ένα κ της ξινίζει το άλλο, αλλά το παλικάρι δε μπορεί να αγοράσει Χ1 που θέλει η μαντάμ τη στιγμή που θέλει 6-7 χιλιάρικα για εξετάσεις, τη γεννά κ τα πρωτα έξοδα). Για εμένα το καμικ θα ήταν η καλύτερη επιλογή στα λεφτά που μπορεί να διαθέσει - κοιτάει κ βιταρα αλλά δε το ψήνει του φαίνεται πολύ χωριάτικο λόγω συνήθειας στο Ζ

Πω ρε φιλε διαβαζω αυτα που γραφεις και χαμογελασε λιγο το χειλακι μου, και εχει καιρο να χαμογελασει. Ευτυχως η δικια μου που ημασταν στην ιδια ακριβως φαση 8 μηνων εγκυος ψωνισαμε καπως ετσι:

"ποιο ειναι το πιο φτηνο ντιζελ με μεγαλους χωρους?"

Ψαχνουμε ψαχνουμε, fiat tipo hatchback κυρια μου. 

"ωραια πανε παρτο"

Μα fiat ρε συ να το δουμ....

"Εφυγες"...

😂

Και να σας πω δεν με χαλασε καθολου τελικα, εμειναν και πολλα $$ για σουβλακια και λοιπα εξοδα, πες του φιλου σου οτι 6-7 θα του φυγουν το πρωτο 2μηνο χαλαρα. Οταν κανεις οικογενεια πες του τα θελω του περνανε σε δευτερα μοιρα, προτεραιοτητα απολυτη εχει ο/η πιτσιρικος/α

Επεξ/σία από ea6gka
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ea6gka είπε

Πω ρε φιλε διαβαζω αυτα που γραφεις και χαμογελασε λιγο το χειλακι μου, και εχει καιρο να χαμογελασει. Ευτυχως η δικια μου που ημασταν στην ιδια ακριβως φαση 8 μηνων εγκυος ψωνισαμε καπως ετσι:

"ποιο ειναι το πιο φτηνο ντιζελ με μεγαλους χωρους?"

Ψαχνουμε ψαχνουμε, fiat tipo hatchback κυρια μου. 

"ωραια πανε παρτο"

Μα fiat ρε συ να το δουμ....

"Εφυγες"...

😂

Και να σας πω δεν με χαλασε καθολου τελικα, εμειναν και πολλα $$ για σουβλακια και λοιπα εξοδα, πες του φιλου σου οτι 6-7 θα του φυγουν το πρωτο 2μηνο χαλαρα. Οταν κανεις οικογενεια πες του τα θελω του περνανε σε δευτερα μοιρα, προτεραιοτητα απολυτη εχει ο/η πιτσιρικος/α

Πες το ψέμματα, εδώ το πάλεψα να πάρω ένα iPhone 13 με τα χίλια ζόρια, πού λεφτά για αμάξι με δυο παιδιά... Τα λεφτά που σου φεύγουν από την αρχή κιόλας είναι πάρα μα πάρα πολλά και δεν σταματάν ποτέ τα έξοδα, οπότε μετά δεν είσαι εσύ απλά προτεραιότητα.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, oykas2001 είπε

Πες το ψέμματα, εδώ το πάλεψα να πάρω ένα iPhone 13 με τα χίλια ζόρια, πού λεφτά για αμάξι με δυο παιδιά... Τα λεφτά που σου φεύγουν από την αρχή κιόλας είναι πάρα μα πάρα πολλά και δεν σταματάν ποτέ τα έξοδα, οπότε μετά δεν είσαι εσύ απλά προτεραιότητα.

Αν έχεις οικογένεια και ζορίζεσαι και το iphone 13 υπερβολή είναι κατά 99% πάντως.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, zio10 είπε

Αν έχεις οικογένεια και ζορίζεσαι και το iphone 13 υπερβολή είναι κατά 99% πάντως.

Κανένα ζόρι για κινητό στην προκειμένη περίπτωση, απλά εννοώ ότι το σκέφτεσαι για κάποια σπατάλη όπως παλιά, πόσω μάλλον για αυτοκίνητο.

Επεξ/σία από oykas2001
  • Like 1
Δημοσ.

Τα παιδιά έχουν πάντα προτεραιότητα, όμως καλό είναι να κάνουμε κάθε τόσο ένα δωράκι στον εαυτό μας και τη σύζυγο.

• Like 1
Δημοσ.

και που να δειτε γελιο αν πατε να ψωνισετε καροτσακι, εχει απο 150 ευρω μεχρι 1800 ευρω. Τα 1800 ευρω καροτσακια  παιζει να ηταν καλυτερα απο ενα fiat uno που ειχα οταν ημουν νεος οδηγος, τετρακινηση, λεντ φωτα, σηκωνετε αυτοματα στα πεζουλια το καροτσακι... τουμπανο😂

Τεσπα γεροι να ειμαστε και τα παιδια μας, τιποτα αλλο δεν θελω. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, oykas2001 είπε

Κανένα ζόρι για κινητό στην προκειμένη περίπτωση, απλά εννοώ ότι το σκέφτεσαι για κάποια σπατάλη όπως παλιά, πόσω μάλλον για αυτοκίνητο.

Μην το παρεξηγείς, δεν το είπα με κακή πρόθεση. Απλά πολλές φορές δημιουργούμε μεγαλύτερες ανάγκες από τις πραγματικές μας.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, zio10 είπε

Μην το παρεξηγείς, δεν το είπα με κακή πρόθεση. Απλά πολλές φορές δημιουργούμε μεγαλύτερες ανάγκες από τις πραγματικές μας.

Φυσικά και δεν παρεξηγώ, μάλλον λάθος το διατύπωσα στην αρχή...

Εν τω μεταξύ, αν πάρω ένα καροτσάκι ακριβό που λέει ο ea6gka πιο πάνω και του βάλω ένα μοτέρ παίζει να είναι και ότι πιο καινούριο μπορώ να βρω σε αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή ...

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
17 ώρες πριν, seloner είπε

To έκλεισα το mini .Αντε τωρα ποιος περιμενει 6 μηνες αναμονη :P 

Πανω κατω ετσι ειναι.

Με το καλό να παραλάβεις! 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/4/2022 στις 8:41 ΜΜ, oykas2001 είπε

Καταλαβαίνω βασικά ακριβώς τι εννοείς. Και εγώ το σκέφτομαι αρκετά περισσότερο από παλιότερα, ανεξάρτητα άμα οικονομικά είμαι πολλά σαφέστατα πιο άνετος από παλιότερα. (Όχι όμως σε σημείο να μην βάλω ηλιοροφή στο νέο μου αυτοκίνητο όμως! Βέβαια για την HUD θεώρησα ότι δεν αξίζει!)

Επεξ/σία από Papakaliati
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νεότερα από την BMW όσον αφορά την παραγγελία που είχα κάνει μέσα Δεκεμβρίου για την 118. Τότε πιθανή ημερομηνία παραλαβής ήταν στο 5μηνο. Από ότι έμαθα από τον πωλητή, λόγω προβλημάτων σε διάφορα ηλεκτρολογικά/καλώδια κλπ που τα προμηθεύονταν από Ουκρανία έως πρότινος, καινούργια ημερομηνία είναι ο Ιούνιος με Ιούλιο. Στα σίγουρα μου είπε ότι θα ξέρει αρχές Μαίου. Και ότι επίσης θα υπάρξει και μία αύξηση στην τιμή. Το πόση θα είναι αυτή η αύξηση επίσης θα το μάθω αρχές Μαίου. 

Επεξ/σία από aris_rom
  • Confused 1
  • Sad 2

• Δημιουργία νέου...