Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gmts είπε

Για ρώτα μπας και είσαι πιο τυχερός!

Μιλησα και μου είπε ότι δεν εμφανίζεται καν στο σύστημα πια.

Θα έστελνε mail στη ford και θα με ενημέρωνε.

Αυτά το πρωί. από τότε τίποτα.

Είμαι πολύ κοντά στο να πάρω Abarth ή να το αφήσω όλο μαζί

• Sad 1
  • Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
48 minutes ago, majnun said:

Μιλησα και μου είπε ότι δεν εμφανίζεται καν στο σύστημα πια.

Θα έστελνε mail στη ford και θα με ενημέρωνε.

Αυτά το πρωί. από τότε τίποτα.

Είμαι πολύ κοντά στο να πάρω Abarth ή να το αφήσω όλο μαζί

Εσύ ξερεις τις ανάγκες σου. Άμα είναι να περιμένεις κανα χρόνο για το Abarth, δεν ξέρω αν έχει νόημα

Δημοσ.

Όχι για κάτι που θα έχω εντός μήνα.

Ο μόνος μου προβληματισμός είναι ότι έχω ακούσει από αρκετό κόσμο ότι τα κλέβουν

Δημοσ.
Στις 27/2/2022 στις 1:38 ΜΜ, smyrali είπε

φιλε μου δεν ξερω αν φταινε οι κόλες ή κατι άλλο. Σημασία έχει το αποτέλεσμα, που είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτοκινητων της πλατφορμας Golf (δεν ξερω τι γινεται στα Octavia) έχει το πρόβλημα υγρασίας/εισροής υδάτων μετά από κάποια χρόνια. Είχα από τον πατέρα μου Mitsubishi Lancer του 1981 και μέχρι το 2009 που το αποσύραμε δεν μπήκε σταγόνα νερό μέσα του, ούτε ξεκόλλησε ο ουρανός. 

Τελοσπαντων απο αλλού ξεκινήσαμε και αλλού φτάσαμε. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι η απτή ποιότητα και η αντοχή στο χρόνο δεν συνάδουν πάντα. Έτσι ένα πιο premium σε πλαστικά και άλλα υλικά δεν σημαίνει ότι θα έχει καλύτερη αντοχή στο χρόνο από ένα τυπικό γιαπωνέζικο/κορεάτικο που το εσωτερικό του θεωρείται πιο "φτηνιάρικο".

Άρα τα 25.000 για ένα KIA XCeed δεν τα βρίσκω υπερβολικά αν η ποιότητα κατασκευής και αντοχή στο χρόνο είναι εφάμιλλη άλλων κατασκευών από Ιαπωνία μεριά....Βέβαια για κάποιον που έχει δυνατότητα να αλλάζει αυτοκινητο κάθε 5 χρόνια η συζήτηση που κάνουμε είναι καθαρά φιλοσοφική!

Ειχα Golf του 2011 και το έδωσα πέρυσι, ούτε σταγόνα νερό μέσα και προφανώς ούτε το παραμικρό τρίξιμο, το αμάξι ηταν σα καινούριο κι ας είχε 190,000 χλμ στην πλάτη του. Είχαμε παλιά Avensis στην οικογένεια, τα φανάρια έβαζαν νερό. Στο Auris ξεκόλλησε ο ουρανός και μας έπεσε στο κεφάλι ενώ ξεκόλλησαν τα λάστιχα στη μια πόρτα και σφύριζε ο άερας μέσα.

Οπότε κρίνω μόνο απο τη δική μου εμπειρία. Toyota αγορασα πάλι, όχι όμως γιατί δε σπάει δε χαλάει, αλλά γιατί ήταν το πιο vfm με τη μικρότερη ημερομηνία παράδοσης. Η δική μου άποψη, έχοντας υπάρξει κάτοχος αυτοκινήτων και των δύο πλευρών, είναι πως τα Toyota δε βγάζουν μηχανικές βλάβες (ακόμα και αν δε τα συντηρεις) ενώ τα Volkswagen είναι τα πιο στιβαρά με την καλύτερη αντοχή στο χρόνο σε θέματα υλικών, συναρμογής κλπ. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/3/2022 στις 10:22 ΠΜ, ProponitisTouKanape είπε

Ειχα Golf του 2011 και το έδωσα πέρυσι, ούτε σταγόνα νερό μέσα και προφανώς ούτε το παραμικρό τρίξιμο, το αμάξι ηταν σα καινούριο κι ας είχε 190,000 χλμ στην πλάτη του. Είχαμε παλιά Avensis στην οικογένεια, τα φανάρια έβαζαν νερό. Στο Auris ξεκόλλησε ο ουρανός και μας έπεσε στο κεφάλι ενώ ξεκόλλησαν τα λάστιχα στη μια πόρτα και σφύριζε ο άερας μέσα.

Οπότε κρίνω μόνο απο τη δική μου εμπειρία. Toyota αγορασα πάλι, όχι όμως γιατί δε σπάει δε χαλάει, αλλά γιατί ήταν το πιο vfm με τη μικρότερη ημερομηνία παράδοσης. Η δική μου άποψη, έχοντας υπάρξει κάτοχος αυτοκινήτων και των δύο πλευρών, είναι πως τα Toyota δε βγάζουν μηχανικές βλάβες (ακόμα και αν δε τα συντηρεις) ενώ τα Volkswagen είναι τα πιο στιβαρά με την καλύτερη αντοχή στο χρόνο σε θέματα υλικών, συναρμογής κλπ. 

Επειδή τυγχάνει στην οικογένεια να έχουμε Ford/Toyota /VW / Nissan και να τα έχω οδηγήσει όλα εκτεταμένα (με τακτική συντήρηση) έχω παρατηρήσει τα εξής:

1- Κανένα αυτοκίνητο δεν έχει παρουσιάσει βλάβες (>100€) ~ ισως ήμασταν τυχεροί...

2- Το Ford (focus) σε οδηγική συμπεριφορά ειναι απίστευτο ~ ανώτερο όλων μακραν (εκπληκτικό κιβώτιο, κρατήματα)

3- Το VW είναι το κορυφαίο σε ποιότητα ~ φοβερά καθίσματα, πλαστικά, υφάσματα, ηχομόνωση κοκ.

4- Μικρότερη κατανάλωση το Nissan (pulsar), πολύ καλοί χώροι

5- Toyota (corolla, 2 μοντέλα):  μέτρια σε όλα (οδηγική συμπεριφορά, ηχομόνωση, ποιότητα κατασκευής) ΑΛΛΑ μετά απο 400Κ στο παλιό εχει χαλάσει 1 ρουλεμάν τροχού, 1 λαμπάκι στην πλαφονιέρα, έχει πέσει ο ουρανός ~ κόστος 100€ αλλαγή υφάσματος, ξεκόλλησε το λάστιχο παραθύρου οδηγού ~50€ καινούριο. Πολύ ευχαριστημένος με τις  αντιπροσωπείες service.

Επόμενο αυτοκίνητο:

6α.  Για εμένα (όταν/αν έρθει η ώρα): συμβατικό με τη μικρότερη κατανάλωση.

6β. Για το παιδί μου/ νέο οδηγό με περιορισμένο budget Toyota (ξέρεις οτι μπορείς να βρεις φθηνά ανταλλακτικά ακόμη και στο σενάριο που πάει κάτι στραβά)

Επεξ/σία από BTL
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Από τη μια χαίρομαι που ακύρωσα το Fiesta, πάλι σταματάει η παραγωγή του.

Από την άλλη έχει βρει κανένας πως υπολογίζονται πλέον τα νέα τέλη;

Έναν υπολογιστή που βρήκα στο διαδίκτυο, κατάλαβα ότι δουλεύει με το σύστημα που ίσχυε με τον παλιό τρόπο μέτρησης ρύπων και όχι το νέο αυστηρότερο.

Λογικα την άλλη εβδομάδα θα το έχω στα χέρια μου 😁

2 λεπτά πριν, majnun είπε

Έναν υπολογιστή που βρήκα στο διαδίκτυο, κατάλαβα ότι δουλεύει με το σύστημα που ίσχυε με τον παλιό τρόπο μέτρησης ρύπων και όχι το νέο αυστηρότερο.

εντάξει είναι η κλιμακα που εμπίπτει επί το ποσό που αναλογεί στην κλίμακα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, majnun είπε

εντάξει είναι η κλιμακα που εμπίπτει επί το ποσό που αναλογεί στην κλίμακα.

Τι θα έχεις στα χέρια σου?

Δημοσ.
12 ώρες πριν, majnun είπε

Abarth 595 αν δε στραβωσει πάλι κάτι

Ωραιο το φιατ.Φανταστικο. Ποσο σου πηγε κανα 22αρι ;

Το ειχα δει θα το επαιρνα αλλα ηθελα μονο αυτοματο. Ειναι το απωθημένο μου αυτο το αυτοκινητο περα του μινι. Θα το παρω στο παιδι για δωρο οταν γίνει 18 σε δυο χρονια πρωτα ο θεος. Με αυτο θα ξενινησει. Φυσικά το απλο.

Καλοταξιδο το 500. Πολυ ωρσιο αμαξι . 

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά καλησπερα... Πιστευετε θα γίνουν παραδωσεις μεσα στο 22? Για αγορά i20 από Σεπτέμβριο 21 αναμονή... Ευχαριστώ... 

Δημοσ.

Καλησπερα φιλε..Ιδια κατασταση με εσενα και εγω..i20 παραγγελια τελη Σεπτεμβριου ακομα αναμονη.Μου ειχαν δωσει παραδοση 19/3 και τωρα εχει παει 15/4... πιστευω παραδοσεις θα γινουν οπως και γινονται, το θεμα ειναι ποσο κοντα ειμαστε πλεον να παραλαβουμε...

Δημοσ.

Το θέμα είναι να το παρουμε στα κοντά γτ αν είναι να πάρω αμαξι του 21 το 23 και να σαπίζει σε μια αποθήκη 2 χρόνια γτ περιμενει τα τσιπακια...και να μ το πουλησουν σαν κανουριο μετά... Καηκαμε...1000 φορές πες δεν έχω αφου ολοι δεν έχουν...όχι να δίνουν ενώ δεν έχουν... 

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, makiakos είπε

Το θέμα είναι να το παρουμε στα κοντά γτ αν είναι να πάρω αμαξι του 21 το 23 και να σαπίζει σε μια αποθήκη 2 χρόνια γτ περιμενει τα τσιπακια...και να μ το πουλησουν σαν κανουριο μετά... Καηκαμε...1000 φορές πες δεν έχω αφου ολοι δεν έχουν...όχι να δίνουν ενώ δεν έχουν... 

Μαζι σου..συμπασχω...Εγω καθε εβδομαδα τους πρηζω στα τηλ. αλλα και παλι τιποτα δεν καταφερνω,6 μηνες περιμενω...Ευχομαι να παραλαβουμε αυτον τον μηνα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H κοπέλα μου παρήγγειλε τον Νοέμβριο του 21 παρήγγειλε Toyota Corolla και το παραλαμβάνει σε λίγες μέρες. Απλή έκδοση βέβαια χωρίς έξτρα ούτε hybrid.

Επεξ/σία από Ola150

• Δημιουργία νέου...