Questioner Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δεν μου έχουν πει και τα καλύτερα για το VW Group, αλλά σίγουρα περισσότερες επιλογές = καλύτερα. Είμαι στο αρχικό στάδιο ψαξίματος οπότε είμαι λίγο στα χαμένα στο συγκεκριμένο budget.
paylidis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 55 λεπτά πριν, Questioner είπε Δεν μου έχουν πει και τα καλύτερα για το VW Group, αλλά σίγουρα περισσότερες επιλογές = καλύτερα. Είμαι στο αρχικό στάδιο ψαξίματος οπότε είμαι λίγο στα χαμένα στο συγκεκριμένο budget. T-ROC T-CROSS TAIGO KAMIQ KAROQ (λιγο πανω απο το budget σου ωστόσο) ARONA Απο εκει κ περα οι γνωμες ειναι σαν τις *, ο καθενας εχει απο μια, ειδικα για το VAG 1
Questioner Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Αν δεν κάνω λάθος, όλα αυτά (πέρα από το arona το οποίο δεν περνάει λόγω εμφάνισης) πάνε 20-21Κ+ στις entry level εκδόσεις.
paylidis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, Questioner είπε Αν δεν κάνω λάθος, όλα αυτά (πέρα από το arona το οποίο δεν περνάει λόγω εμφάνισης) πάνε 20-21Κ+ στις entry level εκδόσεις. To Kamiq Ambition (μεσαια εκδοση) βενζίνη 110 αλογα το βρισκεις με πολυ ή λιγο ή καθολου πίεση γυρω στα 18,5-19Κ με το κλειδι στο χερι - εξαρταται σε ποσο "μεγαλη" αντιπροσωπεια θα πας και πόσο θελουν να πουλησουν για τους στοχους τους ΠΧ T-cross LIfe (μεσαια επισης) βενζινη 110 αλογα με λιγο πιεση πεφτει στα 20 τελειωμενο To Troc οντως πλεον μονο βασικη στα 20 και αυτο με πιεση
JailbrokenDiesel Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Στις 2/2/2022 στις 5:43 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε Το χρώμα το κοιτάς την πρώτη μέρα. Μετά δε σου κάνει αίσθηση. εεεεεεε οοοοχιιιιι δαααα 7
tzampatzis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, Questioner είπε Καλησπέρα σας. Είμαι στο ψάξιμο για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου και μιας και αναφέρετε τα νέα της σουζούκι πιο πάνω, έχω ερωτευτεί το s cross. Οδήγησα την μεσαία έκδοση (GL+) και την βρήκα πολύ τίμια γι αυτά που προσφέρει. Δυστυχώς όμως με την χρηματοδότηση που έχω επιλέξει βγαίνει 30K+ που είναι απαγορευτικό στην παρούσα. Επειδή μιλάμε για 2 άτομα (ενδεχομένως μελλοντικά να έρθει 3ο μέλος αν είμαστε καλά) και με απαιτήσεις χώρου φυσιολογικές οπότε είπα να ρίξω λίγο τα στάνταρ και να πάω σε αμάξι με ταβάνι τα 18-18.5K. Η αλήθεια είναι ότι κοιτάζω έντονα το i20 (1.0Τ 100PS Premium) που βγαίνει λίγο κάτω από 18K με bitone χρώμα και ομολογώ ότι προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας καθώς και πολλές ανέσεις συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Σε αυτό το budget και με προτεραιότητα τα συστήματα ασφαλείας, υπάρχει κάποια πρόταση από τον ανταγωνισμό; Επίσης το i20 διαβάζω πως είναι αρκετά αξιόπιστο μηχανικά. Μιας και είναι τελείως διαφορετικά αμάξια σε μέγεθος, νομίζω καλό είναι να μας πεις τις ανάγκες κ επιθυμίες σου. Πχ όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο ή θες κάτι πιο μαζεμένο? Θες να πας για SUV ή hatch? Μιας και σου αρέσει πάντως, στο S-cross και η GL έχει καλό εξοπλισμό, ίσως είναι καλύτερο value for money από την GL+. Και με δάνειο από attica bank ίσως μπορείς να γλιτώσεις αρκετά χρήματα σε σχέση με το επιτόκιο της Suzuki(https://www.atticabank.gr/el/attica-my-eco-car-ypologismos-daneiou) Τώρα για hatch κάτω από 20k, για 2 προς 3 άτομα θα έβαζα κοίταζα ψηλά i30 και τη νέα Fabia, την είδα από κοντά Golden hall και είναι πολύ ωραία και πιο ευρύχωρη από i20. 8 ώρες πριν, paylidis είπε To Kamiq Ambition (μεσαια εκδοση) βενζίνη 110 αλογα το βρισκεις με πολυ ή λιγο ή καθολου πίεση γυρω στα 18,5-19Κ με το κλειδι στο χερι - εξαρταται σε ποσο "μεγαλη" αντιπροσωπεια θα πας και πόσο θελουν να πουλησουν για τους στοχους τους ΠΧ T-cross LIfe (μεσαια επισης) βενζινη 110 αλογα με λιγο πιεση πεφτει στα 20 τελειωμενο To Troc οντως πλεον μονο βασικη στα 20 και αυτο με πιεση To kamiq Ambition μου έλεγαν 20.500, οπότε αν μπορεί να πέσει στα 19 είναι εξαιρετική περίπτωση.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Το Καμίκ (110, Ambition) το καλοκαίρι δεν άξιζε, γιατί το έβρισκες με 18,000. Στα ίδια λεφτά, με μια γύρα σε αντιπροσωπείες έπαιρνες το T-Cross με την ιδια μηχανή. Τώρα όμως αν παίζει 1,500 ευρώ κάτω απο το VW, υπάρχει ένα δέλεαρ... 1
paylidis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, tzampatzis είπε To kamiq Ambition μου έλεγαν 20.500, οπότε αν μπορεί να πέσει στα 19 είναι εξαιρετική περίπτωση. Ξεκινα τη γυρα σε αντιπροσωπειες και πιεζε. Θεσσαλονικη παιζει στα 18.5 όπως ειδες. Αθηνα βλεπω 19700 ενας στον Αγιο Στεφανο, ωστόσο ο συγκεκριμενος ΔΕΝ κανει σοβαρες εκπτωσεις (πηγα και το ξερω). Κατα σειρά τιμης (χαμ->υψ) ειναι οι αντιπροσωπείες στη Συγγρου, αυτη στη Γλυφάδα και έπειτα στη Μαρίνου Αντυπα στο Ηρακλειο (για να μη γραφω ονοματα). Εαν ειναι να πας στη Γλυφαδα ελα ΠΜ να σε στειλω συστημενο. Απλως εχε κατα νου ότι θα τους πιεσεις και απεφυγε τα "δωρα" τους για να κοψεις λεφτα (με εξαιρεση την επεκταση σε 4ετη εγγυηση που επιβαλλεται). Προσωπικά το πηρα απο αυτους αν κ ο πρωτος που ανέφερα ήταν φθηνότερος. Τους προτιμησα γιατι μου εδιναν εκπτωση 50% στα σερβις για 4 χρονια (υλικα κ εργασια) και έχω σερβις τους κοντα μου, αλλα τελικα την πατησα γιατι δεν δέχονται CNG στο συγκεκριμενο υποκαταστημα γιατι το σερβις ειναι υπογειο (δε το γνωριζε ο πωλητης) και τωρα τρεχω στην άλλη ακρη της Αττικης. Μια εκπτωση της ταξης του 4-5% παντως ειναι εφικτη πανευκολα (εδω την πηρα κ με το παραπανω όταν είχε ήδη προωθητικη -1500€)... 20200 εχει τιμοκαταλογο, πινακιδες τελη pdi ειναι αλλα 200, με 20500 πηγαν να σου τον πιασουν με το συμπαθειο... 9 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Το Καμίκ (110, Ambition) το καλοκαίρι δεν άξιζε, γιατί το έβρισκες με 18,000. Στα ίδια λεφτά, με μια γύρα σε αντιπροσωπείες έπαιρνες το T-Cross με την ιδια μηχανή. Τώρα όμως αν παίζει 1,500 ευρώ κάτω απο το VW, υπάρχει ένα δέλεαρ... Αυτο ακριβως, πλεον νομιζω μεγαλωσε η διαφορά. Βεβαια ξαναλεω, με λιγο πιεση πεφτει η τιμή σε καποιες περιπτωσεις (κ VW πχ ξερω που μπορει να ριξει την τιμή καπως αλλα σαν μαρκα εχει μικρότερα % κέρδους)... Δε ξερω βεβαια τι εξοπλισμο ειχε το καθενα για να μπορουμε να συγκρινουμε με ακριβεια Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2022 από paylidis 1
Questioner Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, tzampatzis είπε Μιας και είναι τελείως διαφορετικά αμάξια σε μέγεθος, νομίζω καλό είναι να μας πεις τις ανάγκες κ επιθυμίες σου. Πχ όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο ή θες κάτι πιο μαζεμένο? Θες να πας για SUV ή hatch? Μιας και σου αρέσει πάντως, στο S-cross και η GL έχει καλό εξοπλισμό, ίσως είναι καλύτερο value for money από την GL+. Και με δάνειο από attica bank ίσως μπορείς να γλιτώσεις αρκετά χρήματα σε σχέση με το επιτόκιο της Suzuki(https://www.atticabank.gr/el/attica-my-eco-car-ypologismos-daneiou) Τώρα για hatch κάτω από 20k, για 2 προς 3 άτομα θα έβαζα κοίταζα ψηλά i30 και τη νέα Fabia, την είδα από κοντά Golden hall και είναι πολύ ωραία και πιο ευρύχωρη από i20. To kamiq Ambition μου έλεγαν 20.500, οπότε αν μπορεί να πέσει στα 19 είναι εξαιρετική περίπτωση. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκεφτεί για δάνειο απευθείας από τράπεζα γιατί δεν γνωρίζω κάποιον που να το έχει κάνει. Είναι τυχαίο που δεν το έχει κάνει, ή απλά δεν ξέρουν και απλά πηγαίνουν στην αντιπροσωπεία και δανίζονται με το εκάστοτε πρόγραμμα; Τώρα αναφορικά με την κατηγορία, εδώ υπάρχει διχογνωμία με το έτερο ήμισυ. Εγώ θα ήθελα ένα αμάξι τύπου s cross, εκείνη το βλέπει υπερβολικά μεγάλο για να το οδηγήσει μέσα στην πόλη. Παρόλα αυτά κανένας από τους δύο δεν πηγαίνει στην εργασία του με αμάξι. Εκείνη με τα ΜΜΜ και εγώ με την μηχανή. Οπότε πρέπει να βρούμε την λύση κάπου στη μέση. Αυτό που παρατηρώ με το i20 είναι ότι εξαιρετικούς χώρους για την κατηγορία του ειδικά ο πίσω αποθηκευτικός. Οπότε αυτός είναι και ένας λόγος που έχει μπει στην εξίσωση.
tzampatzis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 26 λεπτά πριν, Questioner είπε Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκεφτεί για δάνειο απευθείας από τράπεζα γιατί δεν γνωρίζω κάποιον που να το έχει κάνει. Είναι τυχαίο που δεν το έχει κάνει, ή απλά δεν ξέρουν και απλά πηγαίνουν στην αντιπροσωπεία και δανίζονται με το εκάστοτε πρόγραμμα; Συνήθως από τράπεζα δε συμφέρει γιατί πρέπει να πάρεις καταναλωτικό και θα έχεις υψηλότερο επιτόκιο, οπότε αξίζει να το πάρεις από αντιπροσωπεία. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα για hybrid αυτοκίνητα, να πω ότι το είδα σε αυτό το video. 26 λεπτά πριν, Questioner είπε Τώρα αναφορικά με την κατηγορία, εδώ υπάρχει διχογνωμία με το έτερο ήμισυ. Εγώ θα ήθελα ένα αμάξι τύπου s cross, εκείνη το βλέπει υπερβολικά μεγάλο για να το οδηγήσει μέσα στην πόλη. Παρόλα αυτά κανένας από τους δύο δεν πηγαίνει στην εργασία του με αμάξι. Εκείνη με τα ΜΜΜ και εγώ με την μηχανή. Οπότε πρέπει να βρούμε την λύση κάπου στη μέση. Αυτό που παρατηρώ με το i20 είναι ότι εξαιρετικούς χώρους για την κατηγορία του ειδικά ο πίσω αποθηκευτικός. Οπότε αυτός είναι και ένας λόγος που έχει μπει στην εξίσωση. Δύσκολη εξίσωση αυτή, και να έχει χώρους και να μπορεί να το οδηγηθεί και στην πόλη από το έτερο ήμισυ, αλλά ναι λογικά Β hatch/B-SUV κοιτάς. 1
paylidis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Το δευτερο σκελος ειναι αυτο που εφαρμοζω και εγω και λεω εδω κ 2 χρονια 1
smyrali Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Questioner είπε Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκεφτεί για δάνειο απευθείας από τράπεζα γιατί δεν γνωρίζω κάποιον που να το έχει κάνει. Είναι τυχαίο που δεν το έχει κάνει, ή απλά δεν ξέρουν και απλά πηγαίνουν στην αντιπροσωπεία και δανίζονται με το εκάστοτε πρόγραμμα; Τώρα αναφορικά με την κατηγορία, εδώ υπάρχει διχογνωμία με το έτερο ήμισυ. Εγώ θα ήθελα ένα αμάξι τύπου s cross, εκείνη το βλέπει υπερβολικά μεγάλο για να το οδηγήσει μέσα στην πόλη. Παρόλα αυτά κανένας από τους δύο δεν πηγαίνει στην εργασία του με αμάξι. Εκείνη με τα ΜΜΜ και εγώ με την μηχανή. Οπότε πρέπει να βρούμε την λύση κάπου στη μέση. Αυτό που παρατηρώ με το i20 είναι ότι εξαιρετικούς χώρους για την κατηγορία του ειδικά ο πίσω αποθηκευτικός. Οπότε αυτός είναι και ένας λόγος που έχει μπει στην εξίσωση. θα σου πρότεινα να πάρεις αυτό που σου αρέσει εφόσον η διαφορά στην μηνίαια δόση με το i20 δεν είναι τρελή. Μην κοιτάς τις σημερινές σου ανάγκες αλλά αυτές που μπορείς να έχεις σε μια 5ετία. Αν βέβαια μπορείς να αλλάξεις αυτοκίνητο όταν αλλάξουν και οι ανάγκες σου τότε πάρε το i20. Αλλά θεωρώ πιο vfm την Suzuki λύση. Αγοράζεις πολλά περισσότερα (κινητήρα, χώρους, πολυχρηστικότητα) με όχι πολύ μεγαλύτερη διαφορά στην τιμή. Άλλη κατηγορία δηλαδη. 2
Nabuko Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 21 ώρες πριν, Questioner είπε Είμαι στο αρχικό στάδιο ψαξίματος οπότε είμαι λίγο στα χαμένα στο συγκεκριμένο budget. Έγραψες ότι κοίταζες το s cross και μετά το i20. Μήπως να κατασταλάξεις πρώτα τι είδους όχημα θέλεις με βάση τις πραγματικές σου τωρινές ανάγκες και ενδεχομένως και μελλοντικές? Το να ψάχνεις ότι αμάξι να ναι αρκεί να παίζει μέσα σε συγκεκριμένο μπάτζετ, νομίζω είναι λάθος πρακτική. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις