Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 18/1/2022 στις 6:02 ΜΜ, tzampatzis είπε

Λοιπόν, ψάχνω αμάξι που να είναι κατάλληλο για οικογένεια με 2 παιδιά, που να είναι άνετο στην καθημερινότητα της πόλης αλλά και ικανό - άνετο για εκτός πόλης διαδρομές ( φάση 2-3 ώρες για το χωριό). Από μπάτζετ δε θα ήθελα να φύγω πολύ πάνω από τα 20, αλλά ας πούμε κάτω από 25. Κλείνω προς το Suzuki s-cross. Full εξοπλισμένο, μηδενικά τέλη, καλή εγγύηση. Απ' έξω μια χαρά μου φαίνεται, από μέσα αδιάφορο και παλιομοδίτικο αλλά είμαι οκ, ενώ σε ένα μικρό test drive μου άρεσε σαν άνεση, μέγεθος και σαν κινητήρας.  Εναλλακτικές που σκέφτομαι είναι: 1) το Kamiq Ambition σαν πιο οικονομικό , και το 2) T-cross style, αν και αρκετά μικρότερο. Το 3)το T-ROC στην Advance, άλλα είναι χωρίς LED προβολείς και χωρίς emergency braking που με προβληματίζει.  Το Captur θα ήταν ιδανικό άλλα με 90 άλογα δεν, και πάει στα 28 για 1.3 αυτόματο, οπότε δε λέει.

Τι λέτε? Το T-Roc σίγουρα θα είναι καλύτερο αμάξι αλλά έχει κάποιος γνώμη σε σχέση με το Kamiq/T-cross (1000 μάνιουλ πάντα)?

Είμαστε ίδια ακριβώς περίπτωση.

Και γώ με δύο παιδιά και πάνω κάτω τις ίδιες απαιτήσεις με σένα. 

Μετά από ενδελεχή ψάξιμο το 2020 και λόγω αχτυπητης χρηματοδότησης εκείνη την περίοδο πήγα kamiq και μετά από 18 σχεδόν μήνες και 20.000 km θεωρώ ότι έχω κάνει την καλύτερη επιλογή. 

Αν η γυναίκα σου είμαι μινιόν όπως η δικιά μου ταξιδεύετε σχετικά άνετα με δύο παιδικά καθίσματα και τη γυναίκα πίσω. Βέβαια αγόρασα και μια μπαγκαζιερα γιατί τις καλοκαιρινές εξορμήσεις γιατί τς παιδιά μου είναι μικρά οπότε κουβαλάμε τον ουρανό με τα άστρα. 

Οδηγικά είναι άνετο - έχω το παλιό μοντέλο με τα 116 - και για πόλη και για ταξίδια. 

Τα Suzuki προσωπικά μου φάνηκαν αστεία.... Έχει η αδερφή μου ένα vitara του 18, το λατρεύουν οικογενειακός αλλά ημαρτον....η δεκαετία του 90 είναι 30 χρόνια πίσω. Παλιομοδιτικο και φτωχό κοντράρει στα ίσια την άλλη γυφτια από τη Ρουμανία. 

Το troc είναι το πιο όμορφο απ'οσα ανέφερες αλλά και πιο ακριβό και με λιγότερο εξοπλισμό.

• Like 1
  • Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, chill είπε

Είμαστε ίδια ακριβώς περίπτωση.

Και γώ με δύο παιδιά και πάνω κάτω τις ίδιες απαιτήσεις με σένα. 

Μετά από ενδελεχή ψάξιμο το 2020 και λόγω αχτυπητης χρηματοδότησης εκείνη την περίοδο πήγα kamiq και μετά από 18 σχεδόν μήνες και 20.000 km θεωρώ ότι έχω κάνει την καλύτερη επιλογή. 

Αν η γυναίκα σου είμαι μινιόν όπως η δικιά μου ταξιδεύετε σχετικά άνετα με δύο παιδικά καθίσματα και τη γυναίκα πίσω. Βέβαια αγόρασα και μια μπαγκαζιερα γιατί τις καλοκαιρινές εξορμήσεις γιατί τς παιδιά μου είναι μικρά οπότε κουβαλάμε τον ουρανό με τα άστρα. 

Οδηγικά είναι άνετο - έχω το παλιό μοντέλο με τα 116 - και για πόλη και για ταξίδια. 

Τα Suzuki προσωπικά μου φάνηκαν αστεία.... Έχει η αδερφή μου ένα vitara του 18, το λατρεύουν οικογενειακός αλλά ημαρτον....η δεκαετία του 90 είναι 30 χρόνια πίσω. Παλιομοδιτικο και φτωχό κοντράρει στα ίσια την άλλη γυφτια από τη Ρουμανία. 

Το troc είναι το πιο όμορφο απ'οσα ανέφερες αλλά και πιο ακριβό και με λιγότερο εξοπλισμό.

Το Kamiq είναι όντως εξαιρετική επιλογή, και εσωτερικά σαν εμφάνιση καμπίνας σίγουρα πιο ωραίο από το suzuki. To s-cross φαίνεται εσωτερικά κάπως καλύτερο από το vitara, αλλά μέχρι εκεί γιατί σίγουρα είναι στα μείον του το εσωτερικό. Γενικά ανάμεσα σε αυτά τα 2 ασχημόπαπα είμαι μάλλον θα προχωρήσω για το Suzuki τις επόμενες μέρες.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 14/1/2022 στις 12:18 ΜΜ, G30RGE είπε

Η τιμή που το έκλεισα είναι στα 26.300, και ευτυχώς γλίτωσα μια αύξηση 500 ευρώ που πήρε μία-δύο βδομάδες μετά. Η έκδοση είναι η 1.6T 48V 150hp 2WD Exclusive. Γενικά έχει ένα πολύ καλό πακέτο από στάνταρ εξοπλισμό σε συνδυασμό με πολύ μεγάλους χώρους. Σκεφτόμουνα για την premium έκδοση που πήγαινε περίπου 1.600 παραπάνω αλλά δεν ήθελα να ανέβω στην τιμή αυτή τη περίοδο. Η βασική διαφορά τους ειναι τα 180 άλογα αντί 150, ενώ από άποψη εξοπλισμού δεν άλλαζε κάτι σημαντικό. 

Είχα δει αρκετά αμάξια είτε B-SUV είτε C-SUV πριν καταλήξω. Αλλά από πακέτο εξοπλισμού, τιμή και εμφάνιση με κέρδισε αυτό. 

Το παλιό έχει από κάπου απώλεια λαδιού τα τελευταία χρόνια, σε μικρό βαθμό, του προσθέτω κανένα λίτρο λάδι μία στο τόσο, η οποία δεν είναι ορατή από που είναι και σύμφωνα με το συνεργείο μου θα πρέπει να κατεβάσουν την μηχανή για να δουν τι παίζει. Λάστιχα του έχω καινούργια (Σεπτέμβριο του '21, Κτεο πέρασε τον Ιούνιο. Η οροφή που είχε κρεμάσει (κλασσικό γερμανικό αμάξι) φτιάχτηκε πριν κάνα χρόνο, όπως και έγινε και αλλαγή συμπλέκτη πριν καμιά 10k χιλιόμετρα. Το μόνο που με έχει κρεμάσει το τελευταίο διάστημα είναι ότι όλο και από κάπου εμφανίζεται κάποια διαρροή νερού και χρειάζεται αλλαγή κάποιου σωλήνα που έχει φαγωθεί από τα χρόνια.

Μιας και κοιτούσα και εγώ τελευταία για C-SUV, το Hyundai TUCSON δεν έχει ανταγωνισμό, ειδικά άμα θέλεις αυτόματο. 180 hp, τετρακίνηση, 4.5 μέτρα, ομορφούλικο και με αρκετά καλό εξοπλισμό με 32.300 δεν βρίσκεις αλλού.

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Μιας και κοιτούσα και εγώ τελευταία για C-SUV, το Hyundai TUCSON δεν έχει ανταγωνισμό, ειδικά άμα θέλεις αυτόματο. 180 hp, τετρακίνηση, 4.5 μέτρα, ομορφούλικο και με αρκετά καλό εξοπλισμό με 32.300 δεν βρίσκεις αλλού.

Είναι όντως ωραίο εμφανισιακά και έχει και ένα πακέτο το οποίο όντως δύσκολο να το βρεις άλλού. Έχω όμως ακούσει πολύ κακά λόγια για την ποιότητα των υλικών. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Papakaliati είπε

Δες και το C5 κάποια στιγμή το είχα δει στα +-30 με τα 180.

Στα μάτια μου φαίνεται πιο πολυτελές το c5, αν και πολύ καλό και το TUCSON, δύσκολη η επιλογή.

Την τετρακίνηση γιατί την κοιτάς; Αν δεν έχεις σκοπό να βγαίνεις εκτός, δεν χρειάζεται και φορτώνεις και περιττό βάρος... Που και πάλι ηλεκτρονικά εμπλεκόμενη είναι, δεν ξέρω βέβαια αν είναι μεταβαλλόμενα ή σταθερά... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, filarhos είπε

Δες και το C5 κάποια στιγμή το είχα δει στα +-30 με τα 180.

Στα μάτια μου φαίνεται πιο πολυτελές το c5, αν και πολύ καλό και το TUCSON, δύσκολη η επιλογή.

Την τετρακίνηση γιατί την κοιτάς; Αν δεν έχεις σκοπό να βγαίνεις εκτός, δεν χρειάζεται και φορτώνεις και περιττό βάρος... Που και πάλι ηλεκτρονικά εμπλεκόμενη είναι, δεν ξέρω βέβαια αν είναι μεταβαλλόμενα ή σταθερά... 

Αξίζουν 30 ίπποι παραπάνω και 4κινηση 2.700; Μάλλον όχι, αλλά εξοχικό σε βουνό με χιονοδρομικό που χιονίζει κάθε χρόνο υπάρχει, όποτε δεν είναι απίθανο να χρειαστεί. Τo C5 ενδιαφερον, αλλα δεν θεωρω το ενα πιο πολυτελες απο το αλλο. Εν τελη αποφασισα να παραμεινω στην αρχικη μου, εντελως διαφορετικη επιλογη (εισαγωγή X3 30e απο Γερμανια, καινουργιο με αγρια εκπτωση 11κ, με δυνατοτητα διαμορφωσης).

Παρουσιάστηκε μια δυνατότητα να αγορασουμε ενα ωραιο διαμερισμα και με έβαλε σε σκέψεις, αλλα τελικα δεν εκατσε, οποτε ειπα δεν θα τα χρειαστω τωρα τα λεφτα της διαφορας που θα κερδιζα αν πήγαινα σε Tucson.

Επεξ/σία από Papakaliati
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Αξίζουν 30 ίπποι παραπάνω και 4κινηση 2.700; Μάλλον όχι, αλλά εξοχικό σε βουνό με χιονοδρομικό που χιονίζει κάθε χρόνο υπάρχει, όποτε δεν είναι απίθανο να χρειαστεί. Τo C5 ενδιαφερον, αλλα δεν θεωρω το ενα πιο πολυτελες απο το αλλο. Εν τελη αποφασισα να παραμεινω στην αρχικη μου, εντελως διαφορετικη επιλογη (εισαγωγή X3 30e απο Γερμανια, καινουργιο με αγρια εκπτωση 11κ, με δυνατοτητα διαμορφωσης).

Παρουσιάστηκε μια δυνατότητα να αγορασουμε ενα ωραιο διαμερισμα και με έβαλε σε σκέψεις, αλλα τελικα δεν εκατσε, οποτε ειπα δεν θα τα χρειαστω τωρα τα λεφτα της διαφορας που θα κερδιζα αν πήγαινα σε Tucson.

Αν αυτά τα 2,7 και το κάτι παραπάνω σε κατανάλωση περισσεύουν τότε μέσα! Αλλά να περισσεύουν και για χειμερινό λάστιχο γιατί ότι τετρακίνηση και να έχεις με θερινά δεν πάει..

Τώρα αν είχα να διαλέξω θα έπαιρνα το μπροστοκίνητο και ένα σετ χειμερινά. 

Η αίσθηση μου είναι ότι είναι πιο πολυτελές το c5... Κατά άλλα λίγο παραπάνω φτάνεις και τα remium της κατηγορίας αλλά με 150-160 ίππους, εγώ διαφορά δεν είδα σε αυτόματο. XC40-GLA-C5  (τα πρώτα  δύο ~150 και 180 το τρίτο).

Υ.Γ. Για τετρακίνητο σε άλλο θέμα έχω πει ότι θα πάρω ένα sorento αρχές του 2000. Αλλιώς όπου αλλού με τα άλλα δύο μπροστοκίνητα που έχουν και χειμερινά...

Δημοσ.

Άσχετο γενικά αλλά σχετικό με νέο αυτοκίνητο. Μπορεί να γίνει μεταβίβαση παραγγελίας σε άλλο άτομο; Είναι κάποιος που έχει πάρει Puma (με μεταλλικό χρώμα) σε πιο χαμηλή τιμή από μένα αλλά θα το ακυρώσει, οπότε έλεγα να το πάρω εγώ, είπε θα το κοιτάξει αν γίνεται αλλά είπα να ρωτήσω κι εδώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ola150 είπε

Άσχετο γενικά αλλά σχετικό με νέο αυτοκίνητο. Μπορεί να γίνει μεταβίβαση παραγγελίας σε άλλο άτομο; Είναι κάποιος που έχει πάρει Puma (με μεταλλικό χρώμα) σε πιο χαμηλή τιμή από μένα αλλά θα το ακυρώσει, οπότε έλεγα να το πάρω εγώ, είπε θα το κοιτάξει αν γίνεται αλλά είπα να ρωτήσω κι εδώ.

Γιατί να μην μπορεί να γίνει ? Να πάτε στην αντιπροσωπεία να το φτιάξετε

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, tsofras είπε

Γιατί να μην μπορεί να γίνει ? Να πάτε στην αντιπροσωπεία να το φτιάξετε

Δεν ξέρω, μου ανέφερε πως η αντιπροσωπεία που έκανε την παραγγελία του είπε όχι. Ίσως λόγω των ανατιμήσεων; Για να μην μπορούν να το πάρουν πλέον με την παλιά τιμή;

• Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ola150 είπε

Δεν ξέρω, μου ανέφερε πως η αντιπροσωπεία που έκανε την παραγγελία του είπε όχι. Ίσως λόγω των ανατιμήσεων; Για να μην μπορούν να το πάρουν πλέον με την παλιά τιμή;

Εντάξει τραγικό επειδή ξέρουν ότι θα το διώξουν αλλού

Ε ας το πάρει ο φίλος σου και στα χαρτιά να μπει το όνομα σου, δεν νομίζω ότι έχει υπογράψει κάτι που να δένει το όνομα του με το αμάξι και τα χαρτιά που θα βγουν. Έκανε την παραγγελία για εσένα :)

Έχει το χαρτί της παραγγελίας με τους όρους της αντιπροσωπείας ?

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tsofras είπε

Εντάξει τραγικό επειδή ξέρουν ότι θα το διώξουν αλλού

Ε ας το πάρει ο φίλος σου και στα χαρτιά να μπει το όνομα σου, δεν νομίζω ότι έχει υπογράψει κάτι που να δένει το όνομα του με το αμάξι και τα χαρτιά που θα βγουν. Έκανε την παραγγελία για εσένα :)

Έχει το χαρτί της παραγγελίας με τους όρους της αντιπροσωπείας ?

Υποθέτω πως ναι, στο δικό μου πάντως αναφέρει ότι δεν μπορείς να κάνεις μεταβίβαση της παραγγελίας. Ξενέρα, ήταν 900€ κάτω.

• Sad 1
Δημοσ.

Ε ας το αγοράσει και να σου το μεταβιβάσει κατευθείαν... 

Κανένα 150άρι να είναι το κόστος;

Υ.Γ. Ας πει ότι θα το βάλουμε στο όνομα του ξαδέρφου μου γιατί δεν μπορώ να το δικαιολογήσω...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, filarhos είπε

Ε ας το αγοράσει και να σου το μεταβιβάσει κατευθείαν... 

Κανένα 150άρι να είναι το κόστος;

Υ.Γ. Ας πει ότι θα το βάλουμε στο όνομα του ξαδέρφου μου γιατί δεν μπορώ να το δικαιολογήσω...

Δεν θα το έπαιρνε με όλο το ποσό μετρητά, ούτε εγώ δηλαδή. Δεν ξέρω αν γίνεται. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Ola150 είπε

Δεν θα το έπαιρνε με όλο το ποσό μετρητά, ούτε εγώ δηλαδή. Δεν ξέρω αν γίνεται. 

Κοίτα να δεις το θέμα είναι αν έχουν την διάθεση να στο δώσουν στην ίδια τιμή.

Τώρα αν γίνεται, προφανώς και γίνεται γιατί δεν υπάρχει κανένας όρος που να αναφέρει ότι τλη άδεια, πινακίδες και δάνειο πρέπει να είναι στο όνομα που αναγράφεται η προσφορά ή η παραγγελία αυτοκινήτου.

Προφανώς θέληση δεν υπάρχει οπότε άστο και ρίξε μούντζα στην αντιπροσωπεία που τόσο μυαλό έχουν και αυτοί και χάνουν μελλοντικό πελάτη για 900€

• Like 2

• Δημιουργία νέου...