Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 10/12/2021 στις 4:57 ΜΜ, zanskou είπε

εφοσον μιλάμε για καινούργιο αυτοκίνητο με ένα γύαλισμα θα ειναι μια χαρα. 

Εγώ στη θέση θα το πήγαινα σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου (αφού είχαν αναγνωρισει ότι το αυτοκίνητο δε θα έπρεπε να εχει αυτό το έστω ελάχιστο αράχνιασμα) και θα τους έστελνα απλά το τιμολόγιο. 

ΕΤΣΙ, και αυτοι την επομενη μερα πρωι πρωι θα σου κανουν καταθεση τα λεφτα!

• Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, aris_rom είπε

Κιβώτιο αυτόματο 7άρι με τον 1500άρη και 140. 

αυτόν τον συνδυασμό θα τον λατρέψεις

και μετα τα τεσσερα χρονια της εγγυησης με προγραμμα πας με ασφαλεια στους 180-190 ίππους

Επεξ/σία από george kesoglu
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, george kesoglu είπε

αυτόν τον συνδυασμό θα τον λατρέψεις

και μετα τα τεσσερα χρονια της εγγυησης με προγραμμα πας με ασφαλεια στους 180-190 ίππους

Μακάρι φίλε. 😂 Από το td οι εντυπώσεις ήταν θετικότατες, αλλά όπως και να το κάνουμε ένα td ήταν. Οπότε περιορισμένα συμπεράσματα. 

Κάτοχος, αν επιτρέπεται;

Δημοσ.
23 ώρες πριν, tsofras είπε

Είναι το κλασικό θέμα που έχουμε οι περισσότεροι που το παρατηρούμε, χάλια πλύσιμο για να φύγουν τα κεριά και βλέπεις τις αράχνες

Να στο φτιάξουν αυτοί χλωμό το κόβω, οπότε είτε βρίσκεις κάποιον επαγγελματία και το πας είτε το αφήνεις ως έχει και μετά από καμιά διετία το πας για να ξανανιώσει

Και εγώ έλεγα να πάω στην αρχή αλλά μετά σκέφτηκα να το κάνω μετά από κάποια χρόνια

Καλορίζικο αλλά δεν μας είπες τι πήρες και να ανεβάσεις και φωτό

Άντε με το καλό.

Χρώμα? Κιβώτιο? Κινητήρας?

Από οτι καταλαβαινω συμβαίνει και σε άλλους, ειναι λιιιγο παρηγορο. Μπα μάλλον δεν θα περιμένω! Τώρα που είναι "καινούριο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω" θα πάω να το γυαλίσω! Σε δυο χρόνια μπορεί το χρώμα να είναι το μικρότερο μου πρόβλημα. Πήρα ενα Seat Arona χιλιάρι CNG στο Sapphire Blue με μηχανικό κιβώτιο. Φωτογραφία δεν εχω καποια της προκοπης, ανεβάζω 2 προχειρες που μου βρίσκονται. Γενικά ήταν λίγο παρορμητική αγορά με την έννοια ότι στα χρήματα που διέθετα και δεδομένου οτι κάνω πολλά χιλιόμετρα σε εθνική οδο και ήθελα κατι με μικρη καταναλωση, δεν είχα πολλες εναλλακτικες. Το έκανα δυο test drive, ήτανε σύντομα διαθέσιμο, το πήρα και έφυγα :P 

arona2.jpg

arona1.jpg

• Like 15
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, arf12 είπε

Από οτι καταλαβαινω συμβαίνει και σε άλλους, ειναι λιιιγο παρηγορο. Μπα μάλλον δεν θα περιμένω! Τώρα που είναι "καινούριο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω" θα πάω να το γυαλίσω! Σε δυο χρόνια μπορεί το χρώμα να είναι το μικρότερο μου πρόβλημα. Πήρα ενα Seat Arona χιλιάρι CNG στο Sapphire Blue με μηχανικό κιβώτιο. Φωτογραφία δεν εχω καποια της προκοπης, ανεβάζω 2 προχειρες που μου βρίσκονται. Γενικά ήταν λίγο παρορμητική αγορά με την έννοια ότι στα χρήματα που διέθετα και δεδομένου οτι κάνω πολλά χιλιόμετρα σε εθνική οδο και ήθελα κατι με μικρη καταναλωση, δεν είχα πολλες εναλλακτικες. Το έκανα δυο test drive, ήτανε σύντομα διαθέσιμο, το πήρα και έφυγα :P 

arona2.jpg

arona1.jpg

αααα πολύ μου αρέσει το χρώμα

Φτου φτου καλοτάξιδο

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tsofras είπε

αααα πολύ μου αρέσει το χρώμα

Φτου φτου καλοτάξιδο

Ευχαριστω πολύ!!! Να εισαι καλα!!!

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, arf12 είπε

Πήρα ενα Seat Arona χιλιάρι CNG στο Sapphire Blue με μηχανικό κιβώτιο.

Με γεια , καλοτάξιδος , +1 χρώμα και ζάντες , είναι και το facelift μοντέλο με το ωραίο εσωτερικό +1000 cng 😛  ;) 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, arf12 είπε

arona2.jpg

arona1.jpg

πολύ όμορφο και με τους στρογγυλούς προβολείς που έβαλαν στο  fl
ωαραίο το ζαντικό και ο συνδυασμός που κάνει το συγκεκριμένο μπλε με τις μαύρες λεπτομέρειες

βάλε φωτό και από το εσωτερικό

Επεξ/σία από nemom
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, aris_rom είπε

Μακάρι φίλε. 😂 Από το td οι εντυπώσεις ήταν θετικότατες, αλλά όπως και να το κάνουμε ένα td ήταν. Οπότε περιορισμένα συμπεράσματα. 

Κάτοχος, αν επιτρέπεται;

εχω το Χ1 ειναι πιο βαρυ αλλα με τον ιδιο συνδυασμο μοτερ-κιβωτιο , το δικο σου θα ειναι πιο γρηγορο αλλα ολα τα λεφτα ειναι ο τροπος λειτουργίας του κιβωτιου ειδικα στο σπορ προγραμμα

Δημοσ.

Καλοτάξιδο να είναι φίλε με ασφαλή και ωραία χιλιόμετρα!@arf12 Ζάντα όλα τα λεφτά. 

20 λεπτά πριν, george kesoglu είπε

εχω το Χ1 ειναι πιο βαρυ αλλα με τον ιδιο συνδυασμο μοτερ-κιβωτιο , το δικο σου θα ειναι πιο γρηγορο αλλα ολα τα λεφτα ειναι ο τροπος λειτουργίας του κιβωτιου ειδικα στο σπορ προγραμμα

Στο td δεν το άνοιξα και τόσο όσο θα ήθελα, το πήγα με σπορτ και όντως νιώθεις διαφορά στο τιμόνι και στις αλλαγές αλλά δεν μπόρεσα να κάνω και πολλά. 

Αυτό που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση πάντως για το κιβώτιο ήταν ότι τις αλλαγές, ακόμα και κατέβασμα με 25χλμ σε κίνηση ή για στροφή πχ ούτε που τις ένιωσα, ούτε κλότσησε ούτε τπτ. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, arf12 είπε

arona2.jpg

arona1.jpg

Καλοτάξιδο!

Από ανάρτηση τι εντύπωση σου έχει αφήσει μέχρι τώρα? Έχω διαβάσει ότι είναι λίγο σκληρή.

Δημοσ.
Στις 12/12/2021 στις 10:36 ΠΜ, kronos73 είπε

Καλοτάξιδο!

Από ανάρτηση τι εντύπωση σου έχει αφήσει μέχρι τώρα? Έχω διαβάσει ότι είναι λίγο σκληρή.

Θα έλεγα οτι ειναι λίγο σφιχτή αλλα δεν αντιμετωπίζω καποιο προβλημα στις λακουβες και λοιπες ανωμαλιες. Βέβαια πριν είχα εναν τενεκε που στις λακουβες εκανε σεισμο, οποτε το μέτρο συγκρισης είναι κακο! Γενικά οδηγικά (δεν βάζω φωτια στην άσφαλτο) μου ταιριαξε πολύ, σαν το οδηγούσα και απο πριν. Μεχρι στιγμής έχω πολύ θετική εντύπωση. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΜΑΚΡΥ ΠΟΣΤ - VOLVO XC40 Recharge

Επανέρχομαι μετά από 400 χλμ. τα μισά σε πόλη (καθημερινές εργασίες) και τα μισά σε Εθνική/Αττική οδό, έχω καταγράψει τα παρακάτω:

Θετικά

• Άριστη Ποιότητα Κύλισης: δεν ξέρω τι έχουν κάνει οι άνθρωποι, νομίζω ότι οδηγώ σε χαλί. Έχω εντυπωσιαστεί
  • Ανάρτηση: όπως είπα, νομίζω ότι οδηγώ στην Ελβετία, η ανάρτηση σβήνει τα πάντα και σε συνδυασμό με την απόλυτη ησυχία (ειδικά όταν οδηγώ ηλεκτρικά) με κάνει να νοιώθω πολύ καλά στο αυτοκίνητο
  • Επιδόσεις: όταν το αυτοκίνητο είναι φορτισμένο είναι "βολίδα", σχεδόν 2 τόνοι που επιταχύνουν ΑΜΕΣΑ. Εξαιρετική αίσθηση ενεργητικής ασφάλειας
  • Οδήγηση στην πόλη: παρόλο το βάρος του, είναι σχετικά εύκολο στις μανούβρες, στρίβει στα στενά της Αθήνας, παρκάρει στις στενές θέσεις χωρίς πρόβλημα
  • Καθίσματα/στήριξη/άνεση: βελούδο :-) νοιώθω πως το έχουν ράψει στα "κυβικά" μου, άριστη πλευρική στήριξη και ειδικά η επέκταση στα γόνατα καλοδεχούμενη για μεγάλες αποστάσεις (εκεί που νοιώθεις το πόδι να κρεμάει)
  • Κιβώτιο: δεν με έχει απασχολήσει, οπότε καλό, το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται άμεσα
  • Εργονομία: όλα είναι στη θέση τους, μοναδικές "παραφωνίες" το ενσύρματο carplay (σε σχέση με τη γενικότερη κατηγορία εξοπλισμού του αυτοκινήτου) και η έλλειψη διακόπτη για τον κλιματισμό (το κάνεις από την οθόνη αφής)
  • Συναρμολόγηση και αίσθηση ασφάλειας: δεν τρίζει τίποτα, δεν κουνιέται τίποτα, δεν ακούγεται τίποτα και όταν η πόρτα κλείνει νοιώθεις πως βρίσκεσαι σε ένα πάρα πολύ ασφαλές αυτοκίνητο (δεν θα ήθελα ποτέ να το επιβεβαιώσω πέραν αυτής της αίσθησης).

Αρνητικά

• Τιμόνι: είναι ασαφές, έχει τζόγο και γενικά είναι ελαφρύ με κενά διαστήματα. σε γρήγορη οδήγηση με στροφές (οκ, είναι SUV) σε κρατάει πίσω
  • Κατανάλωση: χωρίς μπαταρία στα 8.4-8.5 με πολύ προσεκτική οδήγηση
  • Επιδόσεις: χωρίς τη μπαταρία φορτισμένη είναι ένα διαφορετικό αυτοκίνητο - δίνει, αλλά θέλει το χρόνο του. 
  • Καλώδιο φόρτισης: μαζί με το αυτοκίνητο έρχεται μόνο το καλώδιο φόρτισης για το σπίτι (σούκο) - αυτό που μπορείς να φορτίσεις σε εξωτερικούς φορτιστές χρεώνεται έξτρα στα 400+ΦΠΑ (μίνι-εγκεφαλικό) που αυτόματα βάζει περιορισμούς - ευτυχώς στη δουλειά υπάρχουν φορτιστές με καλώδιο και κάνω τη δουλειά μου 1-2 φορές την εβδομάδα
  • Χώροι: εν γνώσει μου σχετικά μικροί, ειδικά το πορτ μπαγκάζ, λόγω μπαταρίας και ρεζέρβας (δεν νοιώθω άνετα με το κιτ επισκευής, οπότε η ρεζέρβα τρώει πολύ χώρο)

Συμπέρασμα

Ασφαλές, άνετο και "πολυτελές" αυτοκίνητο, τεχνολογικά άρτιο αλλά με σημαντικούς περιορισμούς: όταν είναι φορτισμένο έχει άλλη συμπεριφορά και σίγουρα το κόστος φόρτισης, ο χρόνος φόρτισης αλλά και η δυνατότητα φόρτισης δεν είναι αμελητέοι παράγοντες.

Η επιλογή στηρίχθηκε αποκλειστικά στο προνόμιο του μηδενικού εταιρικού φόρου (leasing), έναντι αντίστοιχων αυτοκινήτων: σαν μια τέτοια επιλογή νοιώθω απόλυτα ικανοποιημένος. Μου αρέσει εμφανισιακά περισσότερο από τα BMW, GLA, Q3, κτλ. 

Aν έπρεπε να προτείνω την αγορά σε κάποιον (γιατί εγώ δεν θα μπορούσα να το αγοράσω χωρίς ΤΖΟΚΕΡ ή τραπεζικό λάθος) τότε θεωρώ πως η διαφορά τιμής από τη "συμβατική" έκδοση δεν καλύπτεται και πως προκύπτουν πολλά καθημερινά πρακτικά ζητήματα με τη φόρτιση. 

Επεξ/σία από koeltzakoatl
  • Like 10

• Δημιουργία νέου...