xgol Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 6 λεπτά πριν, terry308 είπε Εγώ έχω το φτωχό συγγενή , μικρό αδερφό των 999κ. εκ. 92000χλμ,3 έτη παρά λίγες μέρες όλα καλά! Στο ibiza είναι τιμιοτατος, δε βάζουμε φωτιά στην άσφαλτο, άλλα ο σκοπός του tgi είναι η οικονομία.... εκτός και κι αν κάποιος μπορεί να πάρει Α4 +Α5.... Ο 1.5 μέχρι στιγμής θεωρείται διαμάντι, ίσως και οικονομικότερος του 1.0.... πάντα σύμφωνα με το δεξί πόδι του οδηγού, το leon που αναφέρεις προς το παρόν τρέχει με style edition & dsg κιβώτιο, όπως και τα golf/octavia, αναμένονται με τα χειροκίνητα κιβώτια και fr/xcellence εκδόσεις... Ευτυχώς στα πρατήρια δεν παίζει μόνη της η ΔΕΠΑ/Fisikon , υπάρχουν και οι promethan (Σινδο και Λάρισα) και η italmetano (Τρίκαλα) http://cngeurope.com/ https://www.ngva.eu/stations-map/ Facebook groups : CNG GROUP GREECE δημόσια ομάδα / cng group Greece κλειστή ομάδα Ευχαριστω! Δεν εχω φβ δυστυχως, οποτε θα σε ρωτησω απο εδω αν εχω καποια απορια. Για τα πρατηρια βλεπω πως τα πραγματα αναμενεται να βελτιωθουν κι αλλο, ειδικα στην επαρχια. Κοιταω και το γκολφ, δε θελω να τσιγκουνευτω σε εκδοσεις/κιβωτιο να σου πω την αληθεια, το θεωρω σημαντικο να οδηγω και να μου αρεσει η εμπειρια που προσφερει το αμαξι, με τα δεδομενα της κατηγοριας παντα. Οσο για το καυσιμο, περιπου ποση καταναλωση να περιμενω /100κμ, νορμαλ οδηγηση κ κινηση εκτος πολης; Με την C200 και για ορίζοντα 5ετιας, δε θελω ουτε να σκεφτομαι το κοστος.. 1
terry308 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 17 λεπτά πριν, xgol είπε Οσο για το καυσιμο, περιπου ποση καταναλωση να περιμενω /100κμ, νορμαλ οδηγηση κ κινηση εκτος πολης; Επαρχία, Βέροια με 10.5-11 κιλά βγάζω 240-250χλμ εντός και 290-300χλμ εκτός πόλης, χειροκίνητο κιβώτιο, ο @paylidisέχει το kamiq και το οδηγανε 2 άτομα, άλλο σκάφος σίγουρα.... Octavia 1.5 dsg 3.2 - 3.4kg , με 130km & cruise control, αναφέρει κάτοχος στο Facebook, το νέο golf το έχει πάρει 1 μέλος της κλειστής ομάδας, δεν έχει γράψει κάτι για αυτονομιες κτλ 1
paylidis Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 8 λεπτά πριν, terry308 είπε Επαρχία, Βέροια με 10.5-11 κιλά βγάζω 240-250χλμ εντός και 290-300χλμ εκτός πόλης, χειροκίνητο κιβώτιο, ο @paylidisέχει το kamiq και το οδηγανε 2 άτομα, άλλο σκάφος σίγουρα.... Octavia 1.5 dsg 3.2 - 3.4kg , με 130km & cruise control, αναφέρει κάτοχος στο Facebook, το νέο golf το έχει πάρει 1 μέλος της κλειστής ομάδας, δεν έχει γράψει κάτι για αυτονομιες κτλ Να μαι και εγω... Με την καμικαρα εχουμε ξεπερασει τις 6000 χλμ απο τις 24 Δεκεμβριου που το έχουμε... Το οδηγάει η γυναικα μου κατα βάση (που δε μπορει με τιποτα να το οδηγησει οικονομικά) και πολυ συχνά εγω τα απογευματα. Η κατανάλωση της γυναικας με βάση τα χθεσινα long-time δεδομένα ειναι 5.9 εντός πόλης (50% στενα σταματα ξεκινα φαναρια και 50% λ. λαυρίου). Η δικη μου κατανάλωση ειναι 4,6-5,2 και εχω κ εγω ολιγον βαρυ πόδι. Σε επίπεδο κατανάλωσης εως σήμερα με τα παραπάνω δεδομένα σημαίνει 300€ καυσιμα για 6100 χλμ... Ενδεικτικά με το γνωστό 1.5 του γκρουπ θα έκανα στο Q3 3 γεμίσματα (95€ παίρνει) που αναλογουν μαξ σε 2000 αντιστοιχα χλμ... Το εν λόγω μοτερ στο συγκεκριμένο τουλάχιστον αμαξι δε βάζει φωτιά στο δρόμο αλλα πάει παραπάνω απο αξιοπρεπώς, όπως ειπε και ο αγαπητος Λευτερης ο σκοπός του cng δεν ειναι οι επιδόσεις αλλα η οικονομία. Πρακτικά, εαν μαθαινε να οδηγει πιο οικονομικά η γυναίκα μου θα είχαμε ακόμα περισσότερη οικονομία αλλα και πάλι ευχαριστημένοι ειμαστε. Εαν είχα την επιλογή να το πάρω με το 1.5+μεγαλύτερες δεξαμενες έναντι επιπλέον 2-3Κ πιθανότατα θα το προτιμούσα καθως το 1,5 μοτερ πηγαινει πιο ξεκούραστα και καταναλώνει σαφώς λιγότερα με βαση τις καταναλώσεις/αυτονομίες που βλέπω στο γκρουπ. Το σίγουρο πάντως ειναι ότι είμαστε 100% ευχαριστημενοι με αυτο που πήραμε έναντι 18600€ και η οικονομία στα καύσιμα σε σχέση με το προηγούμενο της αυτοκίνητο αναλογει σε σεβαστό ποσοστό της δόσης κάθε μήνα. Το μόνο - είναι τα μόλις 9 λίτρα ντεπόζιτο βενζίνης - ωστόσο και για αυτό σκεφτηκαμε λύση με κολλητο μου μηχανικό την οποια θα υλοποιήσουμε οταν βγει εκτος εγγυησης σε 4 χρόνια (εαν υπαρχει ακομα η αναγκη-ΑΚΑ ελλειψη πρατηρίων στην Αν. Μακεδονία που με ενδιαφέρει) Για εμένα @xgolπηγαινε με κλειστά μάτια για CNG, εαν το Q3 εβγαινε σε CNG αυριο πρωι θα εδινα το δικο μου (με ~6600 χλμ 10 μηνών) και θα το έπαιρνα σε ΦΑ. Ισως το 1.5 να σου ταιριάζει καλύτερα (εαν σε παιρνει και οικονομικά) οποτε πας στη τριπλέτα Golf-Octavia-Leon 1 1
tsofras Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, paylidis είπε Για εμένα @xgolπηγαινε με κλειστά μάτια για CNG, εαν το Q3 εβγαινε σε CNG αυριο πρωι θα εδινα το δικο μου (με ~6600 χλμ 10 μηνών) και θα το έπαιρνα σε ΦΑ. Ισως το 1.5 να σου ταιριάζει καλύτερα (εαν σε παιρνει και οικονομικά) οποτε πας στη τριπλέτα Golf-Octavia-Leon Άντε πάλιωσε καιρός είναι 🤣 Άσχετο η το μετάνιωσε ο γείτονας ή το πούλησε το Leon (όχι πως θα το έπαιρνα αλλά εντάξει ) Επεξ/σία 13 Μαΐου 2021 από tsofras
ProponitisTouKanape Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Ρε συ Θωμά, γράψε πάλι την εμπειρία που είχες με το 1.0/110 του Ibiza. Σε κρέμαγε πολύ ή πήγαινε καλά;
tsofras Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 4 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Ρε συ Θωμά, γράψε πάλι την εμπειρία που είχες με το 1.0/110 του Ibiza. Σε κρέμαγε πολύ ή πήγαινε καλά; Κρέμαγε μέχρι τις 2000 στροφές ειδικά σε 1η / 2α και το κλασικό αν τσούλαγες με πρώτη και κάτω απο 1500 στροφές έσβηνε. Λίγη συνήθεια με τον συμπλέκτη και είσαι εντάξει Στην τρίτη όμως μου άφηνε πολύ καλές εντυπώσεις γέμιζε πολύ ωραία σε βαθμό που με ενθουσίαζε ο κινητήρας Τώρα ταξίδι γεμάτος δεν του έκανα για να σου πω εμπειρίες Ο κινητήρα του PSA 1.2 / 100 θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερος πάντως (δεν μιλάω για αξιοπιστία απλά για αίσθηση δύναμης και φάσματος ροπής) 1
terry308 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 27 λεπτά πριν, paylidis είπε Ισως το 1.5 να σου ταιριάζει καλύτερα (εαν σε παιρνει και οικονομικά) οποτε πας στη τριπλέτα Golf-Octavia-Leon Θα έβαζα και το Α3 στο παιχνίδι.... πανέμορφο και αυτό... 2
xgol Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Λοιπον για πειτε γνωμες 😂 Σε τιμη μπορω να διαπραγματευτω κατι λετε; @paylidis Με επεισες στο 100% για το καυσιμο! Ειδικα το επιχειρημα οτι θα δινες το Q3, που ξερω ποσο σε εχει ικανοποιησει σαν κινητηρας/κιβωτιο, ηταν η τελειωτικη βολη! 19 λεπτά πριν, terry308 είπε Θα έβαζα και το Α3 στο παιχνίδι.... πανέμορφο και αυτό... Ξεφευγει σε τιμη σιγουρα.. 1
tsofras Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 12 λεπτά πριν, xgol είπε Λοιπον για πειτε γνωμες 😂 Σε τιμη μπορω να διαπραγματευτω κατι λετε; @paylidis Με επεισες στο 100% για το καυσιμο! Ειδικα το επιχειρημα οτι θα δινες το Q3, που ξερω ποσο σε εχει ικανοποιησει σαν κινητηρας/κιβωτιο, ηταν η τελειωτικη βολη! Ξεφευγει σε τιμη σιγουρα.. Δώσε πόνο με το DSG Ωραίο το golf αλλά προσωπικά προτιμώ το Leon που θα σου έρθει φθηνότερα ή στα ίδια λεφτά με καλύτερο εξοπλισμό
xgol Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, tsofras είπε Δώσε πόνο με το DSG Ωραίο το golf αλλά προσωπικά προτιμώ το Leon που θα σου έρθει φθηνότερα ή στα ίδια λεφτά με καλύτερο εξοπλισμό Ναι πρεπει να το δω σοβαρα και το λεον. Αν το δω και νιωσω καλα με τον Ισπανο, κανενα προβλημα δεν εχω να το επιλεξω. Dsg αδιαπραγματευτο σε νεο αμαξι. Μια ζωη την εχουμε, και τωρα ειμαστε υγιεις. Δεν ωφελει να κανουμε σχεδια για το τι μπορει να βγαλει σε 5-10 χρονια, οταν μεχρι τοτε θα μου χει κανει τη ζωη πιο ευκολη. Και δε ξερουμε και μεις τι θα χουμε βγαλει ως τοτε βασικα. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2021 από xgol 2
tsofras Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 4 λεπτά πριν, xgol είπε Ναι πρεπει να το δω σοβαρα και το λεον. Αν το δω και νιωσω καλα με τον Ισπανο, κανενα προβλημα δεν εχω να το επιλεξω. Dsg αδιαπραγματευτο σε νεο αμαξι. Μια ζωη την εχουμε, και τωρα ειμαστε υγιεις. Δεν ωφελει να κανουμε σχεδια για το τι μπορει να βγαλει σε 5-10 χρονια, οταν μεχρι τοτε θα μου χει κανει τη ζωη πιο ευκολη. Και δε ξερουμε και μεις τι θα χουμε βγαλει ως τοτε βασικα. Θα συμφωνήσω εγώ το χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που τελικά δεν το πήρα. Τώρα υπομονή θα κάνω 2-3 χρόνια για να ξεχαστεί απο την οικογένεια και έφυγα πάλι για αυτόματο 1
paylidis Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 38 λεπτά πριν, xgol είπε Λοιπον για πειτε γνωμες 😂 Σε τιμη μπορω να διαπραγματευτω κατι λετε; @paylidis Με επεισες στο 100% για το καυσιμο! Ειδικα το επιχειρημα οτι θα δινες το Q3, που ξερω ποσο σε εχει ικανοποιησει σαν κινητηρας/κιβωτιο, ηταν η τελειωτικη βολη! Ξεφευγει σε τιμη σιγουρα.. https://mycarnow.kosmocar.gr/vw/selectvehicle/?mc=CD13FZ στα 26-27 το golf dsg το θεωρω τιμιο 14 λεπτά πριν, tsofras είπε Θα συμφωνήσω εγώ το χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που τελικά δεν το πήρα. Τώρα υπομονή θα κάνω 2-3 χρόνια για να ξεχαστεί απο την οικογένεια και έφυγα πάλι για αυτόματο καλιο να το χτυπας που δε το πηρες παρα να το χτυπας οταν θα το φορτώνει ο γερανός 2-3 φορες... γνώμη μου
tsofras Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, paylidis είπε https://mycarnow.kosmocar.gr/vw/selectvehicle/?mc=CD13FZ στα 26-27 το golf dsg το θεωρω τιμιο καλιο να το χτυπας που δε το πηρες παρα να το χτυπας οταν θα το φορτώνει ο γερανός 2-3 φορες... γνώμη μου Έπρεπε να το πάρω με την λογική που έλεγα σε κάποια φάση ότι κάνω 2 με 3000 χλμ τον χρόνο . Στα 10 χρόνια να είχα 30.000 χλμ? άντε να σου βάλω 40.000χλμ ? Δεν έχω ακούσει να βγάζει νωρίτερα οπότε μαζί με τις βελτιώσεις που έχουν κάνει θα ήμουν θεωρητικά ασφαλής. Λες και θα το κράταγα 10 χρόνια , εδώ παλεύω να βγάζω τους μήνες πλέον Ημουν και με την μάνα μου εχθές και της λέει η μεγάλη κόρη " Ο μπαμπάς θέλει να πουλήσει πάλι το αμάξι" (που το κατάλαβε το σκασμένο Με κοιτάει η μάνα μου και μου λέει " Αν το πουλήσεις θα σε πάω σε ψυχολόγο" 🤣
terry308 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 51 λεπτά πριν, xgol είπε Ξεφευγει σε τιμη σιγουρα.. Σίγουρα, ξεκινα και κάνε test drive σε όλα, πάρε έντυπες προσφορές από 2 διαφορετικές αντιπροσωπείες, εντός και εκτός νομού σου.... και βαλτα κάτω με τα χρηματοδοτικα και αποφάσισε... 2
denexo Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, tsofras είπε Θα συμφωνήσω εγώ το χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που τελικά δεν το πήρα. Και να φανταστείς κι εγώ που σου έλεγα για manual λόγω μελλοντικού προγράμματος, πήρα αυτόματο. Βέβαια σε υβριδικό Toyota έχεις την επιλογή μόνο για αυτόματο (eCVT) για το οποίο διαβάζω τα καλύτερα από άποψη αξιοπιστίας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις