tsofras Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, bjj-p είπε Περα οτι μου φαινεται αδιανοητο να παραγγειλεις ενα αυτοκινητο που δεν εχεις δει καν, τι παιζει με τις προπαραγγελιες; Ειναι ουσιαστικα μια προτεραιοτητα στην αναμονη δεσμευοντας ενα αμαξι ή παιζει και να χασεις λεφτα απο το ποσο που δινεις; Καθε εισαγωγεας ζητα διαφορετικο ποσο ή παιζουν φιξ τιμες; Με ολες αυτες τις καθυστερησεις που παιζουν, οι αντιπροσωπειες το προωθουν πολυ αυτο το μοτιβο, απο την αλλη αν δεν χανεις χρηματα, ακουγεται δελεαστικο. Ανάλογα την αντιπροσωπεία Άλλες σου κάνουν παραγγελία με 100ε άλλες σου ζητάνε 1000ε Αν πας σε έτοιμη έκδοση όταν ακυρώσεις παίρνεις κανονικά την προκαταβολή σου πίσω. Αν πας σε παραγγελία που έχεις βάλει εξτρα εξοπλισμό μπορεί να σε βάλουν να υπογράψεις ότι σε περίπτωση ακύρωσης θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω όταν πουλήσουν το αμάξι που έχουν φέρει (π.χ. αυτό το κάνει η Seat αν βάλεις extras , αλλιώς ακυρώνεις όποτε θέλεις) Αν σου εγκρίνουν δάνειο συνήθως (όπως την πάτησα με το 2008 απο την Peugeot) κάνουν εκταμίευση του δανείου πριν τον εκτελωνισμό. Οπότε και εκεί θέλει προσοχή , μπορεί να ακυρώσεις πριν τον εκτελωνισμό αλλά όχι μετά (βασικά αν έχεις διάθεση να τρέξεις και έχεις προσέξει τι έχεις υπογράψει θα τα πάρεις πίσω) Στο C3 Aircross είχα δώσει 10.000ε επειδή ήταν ετοιμοπαράδοτο και όταν είδα ότι ήταν το εκθεσιακό τα ακύρωσα και τα πήρα πίσω. Στο 2008 έδωσα πάλι 10.000ε όταν άλλαξα γνώμη είχαν εκταμιευσει το δάνειο χωρίς να το γνωρίζω και έτσι όταν ζήτησα ακύρωση έφαγα τα μούτρα μου Στο Ibiza έδωσα το κλασικό δεκαχίλιαρο που το πηγαινοέφερνα και όταν ήρθε , το είδα , υπέγραψα το δάνειο και το πήρα Στο Leon για να το πέρναγαν απο το τελωνείο ήθελαν όλο το ποσό και να έχει εγκριθεί το νέο δάνειο. Επειδή δεν είχαμε κάνει ακόμη τα χαρτιά και με εμπιστεύτηκε ο πωλητής μου το έφεραν με 500ε προκαταβολή. Με έπιασαν τα ψυχολογικά μου για όποιον θυμάται , το ακύρωσα , πήρα τα 500ε πίσω. Πήγα μετά απο κάτι ημέρες υπέγραψα το δάνειο και έκανα μεταβίβαση τα υπόλοιπα για να το πάρω τελικά. Αμάξι χωρίς να το έχω δει καν δεν θα έπαιρνα πάντως ποτέ , μπορεί να έχει κάποιον ανασταλτικό παράγοντα που να τον δείς όταν μπεις και κάτσεις μέσα 5
paylidis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 To κακό ειναι ότι στις παραγγελίες (συνηθως) η τιμή είναι "ανοιχτη", κοινως αν αλλαξει κατι στα τιμολογια του εισαγωγεα το επωμιζεσαι ειτε + είτε - 5
bjj-p Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, tsofras είπε Ανάλογα την αντιπροσωπεία Άλλες σου κάνουν παραγγελία με 100ε άλλες σου ζητάνε 1000ε Αν πας σε έτοιμη έκδοση όταν ακυρώσεις παίρνεις κανονικά την προκαταβολή σου πίσω. Αν πας σε παραγγελία που έχεις βάλει εξτρα εξοπλισμό μπορεί να σε βάλουν να υπογράψεις ότι σε περίπτωση ακύρωσης θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω όταν πουλήσουν το αμάξι που έχουν φέρει (π.χ. αυτό το κάνει η Seat αν βάλεις extras , αλλιώς ακυρώνεις όποτε θέλεις) Αν σου εγκρίνουν δάνειο συνήθως (όπως την πάτησα με το 2008 απο την Peugeot) κάνουν εκταμίευση του δανείου πριν τον εκτελωνισμό. Οπότε και εκεί θέλει προσοχή , μπορεί να ακυρώσεις πριν τον εκτελωνισμό αλλά όχι μετά (βασικά αν έχεις διάθεση να τρέξεις και έχεις προσέξει τι έχεις υπογράψει θα τα πάρεις πίσω) Στο C3 Aircross είχα δώσει 10.000ε επειδή ήταν ετοιμοπαράδοτο και όταν είδα ότι ήταν το εκθεσιακό τα ακύρωσα και τα πήρα πίσω. Στο 2008 έδωσα πάλι 10.000ε όταν άλλαξα γνώμη είχαν εκταμιευσει το δάνειο χωρίς να το γνωρίζω και έτσι όταν ζήτησα ακύρωση έφαγα τα μούτρα μου Στο Ibiza έδωσα το κλασικό δεκαχίλιαρο που το πηγαινοέφερνα και όταν ήρθε , το είδα , υπέγραψα το δάνειο και το πήρα Στο Leon για να το πέρναγαν απο το τελωνείο ήθελαν όλο το ποσό και να έχει εγκριθεί το νέο δάνειο. Επειδή δεν είχαμε κάνει ακόμη τα χαρτιά και με εμπιστεύτηκε ο πωλητής μου το έφεραν με 500ε προκαταβολή. Με έπιασαν τα ψυχολογικά μου για όποιον θυμάται , το ακύρωσα , πήρα τα 500ε πίσω. Πήγα μετά απο κάτι ημέρες υπέγραψα το δάνειο και έκανα μεταβίβαση τα υπόλοιπα για να το πάρω τελικά. Αμάξι χωρίς να το έχω δει καν δεν θα έπαιρνα πάντως ποτέ , μπορεί να έχει κάποιον ανασταλτικό παράγοντα που να τον δείς όταν μπεις και κάτσεις μέσα Τα θυμαμαι ολα αυτα θωμα. Αλλα μαλλον τα bold ειναι που αφορουν τις προπαραγγελιες. Στο Leon που περιγραφεις περα απο την εγκριση, ηθελαν και εκταμιευση; δηλ ιδια περιπτωση με του 2008. Θελω να πω οτι αν ετσι λειτουργει το κυκλωμα, δεν σε γελασαν στην πεζο. Ερωτηση: Ακομη και η εκταμιευση να εχει γινει, αν δεν υπογραψεις το δελτιο παραλαβης μπορει να θεωρηθει ακυρη η συναλλαγη ή το δελτιο παραλαβης ειναι τυπικο εγγραφο; Γενικοτερα αν σκεφτεις οτι η πρωτη φουρνια οχηματων που θα ερθουν μπορει να πανε σε προ-παραγγελιες, αντε να περιμενεις αλλο τοσο για κανονικη παραγγελια ή σε επομενη φουρνια που θα εχει και στοκ μεσα. 1 ώρα πριν, paylidis είπε To κακό ειναι ότι στις παραγγελίες (συνηθως) η τιμή είναι "ανοιχτη", κοινως αν αλλαξει κατι στα τιμολογια του εισαγωγεα το επωμιζεσαι ειτε + είτε - πολυ σωστο.
tsofras Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 22 λεπτά πριν, bjj-p είπε Τα θυμαμαι ολα αυτα θωμα. Αλλα μαλλον τα bold ειναι που αφορουν τις προπαραγγελιες. Στο Leon που περιγραφεις περα απο την εγκριση, ηθελαν και εκταμιευση; δηλ ιδια περιπτωση με του 2008. Θελω να πω οτι αν ετσι λειτουργει το κυκλωμα, δεν σε γελασαν στην πεζο. Ερωτηση: Ακομη και η εκταμιευση να εχει γινει, αν δεν υπογραψεις το δελτιο παραλαβης μπορει να θεωρηθει ακυρη η συναλλαγη ή το δελτιο παραλαβης ειναι τυπικο εγγραφο; Γενικοτερα αν σκεφτεις οτι η πρωτη φουρνια οχηματων που θα ερθουν μπορει να πανε σε προ-παραγγελιες, αντε να περιμενεις αλλο τοσο για κανονικη παραγγελια ή σε επομενη φουρνια που θα εχει και στοκ μεσα. πολυ σωστο. Στην Pegeuot με γέλασαν και την πάτησα σαν μικρό παιδάκι. Είχα μείνει και εγώ στα χρόνια που ερχότανε το αμάξι , το έβλεπες και τότε υπέγραφες παραλαβή και η εκταμίευση του δανείου γινόταν εκείνη την ημέρα. Ο πωλητής μου έδωσε να υπογράψω τα χαρτιά του δανείου για την έγκριση. Ποτέ δεν μου ανέφερε ότι θα γίνει εκταμίευση όλου του ποσού με τον εκτελωνισμό. Όταν μίλησα στο τηλέφωνο με τον ιδιοκτήτη της αντιπροσωπείας , σε ερώτηση τι γίνεται αν έρθει τρακαρισμένο το αμάξι ? η απάντηση ήταν ακριβώς " Και κομμένο στα δύο να έρθει έχεις υπογράψει παραλαβή" ! Αυτούς θα μπορούσα να τους τρέξω γιατί είχα κάνει και ανάκληση της υπεύθυνης δήλωσης για τις πινακίδες είχα στείλει και μήνυμα στον διεκπεραιωτή και ουσιαστικά μου έβγαλαν τις πινακίδες με άκυρη υπεύθυνη δήλωση. Δεν είχα την ψυχολογία να ασχοληθώ τότε όμως Όπως και δεν υπέγραψα τίποτα όταν πήγα για την παραλαβή , μου έδωσαν τα χαρτιά το πήρα και έφυγα. Και στην Seat έτσι ήταν αλλά το γνώριζα πλέον. Για αυτό λέω προσοχή , ειδικά σε όποιον είναι με δάνειο. Υπάρχει και αυτό που είχε αναφέρει ο Γιώργος νομίζω , να ζητήσεις να σου φέρουν το αμάξι για έλεγχο πριν παραλάβεις Εγώ είπα δεν την ξαναπατάω , καλύτερα να πάρω δάνειο απο τράπεζα με μεγαλύτερο επιτόκιο ή να τα μαζέψω με τον κάθε καραγκιόζη και λεφτά αφού δω το αμάξι και εκκρεμούν οι πινακίδες 2
paylidis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 4 ώρες πριν, tsofras είπε Για αυτό λέω προσοχή , ειδικά σε όποιον είναι με δάνειο. Υπάρχει και αυτό που είχε αναφέρει ο Γιώργος νομίζω , να ζητήσεις να σου φέρουν το αμάξι για έλεγχο πριν παραλάβεις Εξυπακούεται ότι με την προκαταβολή (έστω 1-2Κ) ζητάς το αμάξι παρακαταθήκη το ελέγχεις εξονυχιστικά βγάζεις φωτό αρ πλαισίου κλπ κ έπειτα προχωράς σε πληρωμές δάνεια κλπ… καθ αυτό τον τρόπο επίσης γλυτωνει μερικες μέρες που το τρώει η θάλασσα στο κερατσινι και πιέζεται η αντιπροσωπεία να το βγάλει γρήγορα πινακίδες για να της αδειάζει τη γωνία… 2
Burgos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μετά από 1 μήνα αποχής και καμιά 50αριά αδιάβαστες σελίδες λόγω διακοπών και έλλειψης χρόνου, ήρθα να φλεξάρω κατανάλωση. Τελικά υπό συγκεκριμένες συνθήκες το 1.7/100 που δίνει η Mercedes είναι μια χαρά εφικτό. @denexo εγώ πάλι καλά 6 μήνες περίμενα. Τώρα μιλάμε για 8μηνο και βάλε. Να παραγγείλεις GLC σήμερα και μέχρι να έρθει να έχει βγει η καινούρια 😛 13
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 8 ώρες πριν, bjj-p είπε Περα οτι μου φαινεται αδιανοητο να παραγγειλεις ενα αυτοκινητο που δεν εχεις δει καν, τι παιζει με τις προπαραγγελιες; Ειναι ουσιαστικα μια προτεραιοτητα στην αναμονη δεσμευοντας ενα αμαξι ή παιζει και να χασεις λεφτα απο το ποσο που δινεις; Καθε εισαγωγεας ζητα διαφορετικο ποσο ή παιζουν φιξ τιμες; Με ολες αυτες τις καθυστερησεις που παιζουν, οι αντιπροσωπειες το προωθουν πολυ αυτο το μοτιβο, απο την αλλη αν δεν χανεις χρηματα, ακουγεται δελεαστικο. Η προπαραγγελία για μένα έχει νόημα μόνο όπως το κάνει η Τέσλα με το truck, δίνεις 100$ και έχεις προτεραιότητα, άμα δε σου αρέσει τελικά και δε το πάρεις τα παίρνεις πίσω. Διάβαζα και εγώ πως έχουν πουληθεί ήδη τα Yaris Cross που θα φέρει η Τογιότα Ελλάδας εντός του 2021 και φρίκαρα. Εδώ δε μπορούσα να αποφασίσω για αυτοκίνητα που είχα οδηγήσει, μου φαίνεται αδιανόητο να έχω κλείσει αυτοκίνητο που δε το έχω δει καν απο κοντά, πόσο μάλλον να μη το έχω οδηγήσει. Μου φαίνεται σύμπτωμα κυρίως τζαπανολάγνων που κι ένα χαρτοκούτι με 4 ρόδες και πετάλια να ανακοινώσει η Τογιότα θα το πάρουν 5
tsofras Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 25 λεπτά πριν, Burgos είπε Μετά από 1 μήνα αποχής και καμιά 50αριά αδιάβαστες σελίδες λόγω διακοπών και έλλειψης χρόνου, ήρθα να φλεξάρω κατανάλωση. Τελικά υπό συγκεκριμένες συνθήκες το 1.7/100 που δίνει η Mercedes είναι μια χαρά εφικτό. @denexo εγώ πάλι καλά 6 μήνες περίμενα. Τώρα μιλάμε για 8μηνο και βάλε. Να παραγγείλεις GLC σήμερα και μέχρι να έρθει να έχει βγει η καινούρια 😛 Με αφορτιστη μπαταρία το 1.7 ρε μαν?
Burgos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, tsofras είπε Με αφορτιστη μπαταρία το 1.7 ρε μαν? Ε μπα. Για να δω 2/100 έκανα τα 74 από τα 85χλμ μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα. Αλλιώς κάτω από 7 δύσκολα πέφτει 1
tsofras Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, Burgos είπε Ε μπα. Για να δω 2/100 έκανα τα 74 από τα 85χλμ μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα. Αλλιώς κάτω από 7 δύσκολα πέφτει Είπα και εγώ σαν την Seatw που διαφημίζει αντίστοιχη κατανάλωση και η μπαταρία βγάζει 60χλμ
Shyn Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Οριστε και απο μενα μια με καταναλωση (A180d). Διαδρομη: Αρκετη αναβαση (δρομοι επαρχιας) - εθνικη οδος - αττικη και ελαχιστη οδηγηση μεσα σε πολη. Μεγιστη ταχυτητας εως ~ 150-160. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2021 από Shyn 5
paylidis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 εξαιρετικη τη βρισκω... τι δινει ο κατασκευαστης;
Shyn Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, paylidis είπε εξαιρετικη τη βρισκω... τι δινει ο κατασκευαστης; 4.1 - 4.5 νομιζω! Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2021 από Shyn 1
bjj-p Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 18 λεπτά πριν, Shyn είπε 4.1 - 4.5 νομιζω! cool!! Αυτο που τα diesel πεφτουν μεσα, ενω τα βενζινης αποκλεινουν αρκετες μοναδες προς τα πανω... 2
paylidis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Shyn είπε 4.1 - 4.5 νομιζω! Παρά πολύ καλά… 6-7€ στα 100 για αυτό το αυτοκινητο είναι μια χαρά. Εξαίρετη επιλογή
Προτεινόμενες αναρτήσεις