Nabuko Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 45 λεπτά πριν, bill89 είπε Σε πόσες μέρες μετά την παραγγελία σου ήρθε; Αθώο παιδί 😅 1
denexo Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Κλαίω με το σχόλιο Πάντως η αλήθεια είναι ότι έχει παραγίνει το κακό βλέποντας και εδώ χρόνους παραδόσεων για καινούρια αυτοκίνητα, με εξαίρεση την 118i του @Freedom1975 και αποκορύφωμα τον @Burgos με την GLC 3
bill89 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 6 ώρες πριν, denexo είπε Το παρήγγειλα τον Απρίλιο με εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου. Δεν ξέρω βέβαια πλέον πως επηρεάζεται η παραγωγή του corolla απο το chip shortage, γιατί όπως είχα ξαναγράψει για παραγγελία Yaris τον Ιούλιο η παράδοση ήταν Φεβρουάριο για το hybrid και Ιανουάριο για την βενζίνη. Δύσκολα τα πράγματα δηλαδή… να περιμένω Μάιο εγώ (ελπίζω όχι τον κόκκινο)
darkrider93 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Καλημέρα σε όλους, τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι σε αναζήτηση καινούριου αυτοκινήτου. Τα χιλιόμετρα που κάνω είναι περίπου 10-15κ τον χρόνο και ο κύριος παράγοντας μου είναι η οικονομία. Η χρήση είναι σίγουρα για κάποιες μετακινήσεις εντός πόλης, αλλά και κυρίως ταξίδια. Το διαθέσιμο μπάτζετ έχει ταβάνι στα 18.000. Μερικά οχήματα που έχω δει είναι, Toyota yaris, peugeot 208, vw polo, seat Ibiza, φυσικά οποιαδήποτε πρόταση δεκτή για να την ψάξω, και την γνώμη σας για την περίπτωση να πάρω κινητήρα με πετρέλαιο. Ευχαριστώ όσους ασχοληθούν. 1
paylidis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 7 λεπτά πριν, darkrider93 είπε Καλημέρα σε όλους, τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι σε αναζήτηση καινούριου αυτοκινήτου. Τα χιλιόμετρα που κάνω είναι περίπου 10-15κ τον χρόνο και ο κύριος παράγοντας μου είναι η οικονομία. Η χρήση είναι σίγουρα για κάποιες μετακινήσεις εντός πόλης, αλλά και κυρίως ταξίδια. Το διαθέσιμο μπάτζετ έχει ταβάνι στα 18.000. Μερικά οχήματα που έχω δει είναι, Toyota yaris, peugeot 208, vw polo, seat Ibiza, φυσικά οποιαδήποτε πρόταση δεκτή για να την ψάξω, και την γνώμη σας για την περίπτωση να πάρω κινητήρα με πετρέλαιο. Ευχαριστώ όσους ασχοληθούν. Εχεις κοντα σου ή στην καθημερινή διαδρομή σου πρατήριο CNG? Τα ταξίδια σου προς τα που ειναι; Τα πετρελαια πλεον ειναι πολυ λιγα σε χαμηλά κυβικά (λόγω ρύπων)
darkrider93 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 9 λεπτά πριν, paylidis είπε Εχεις κοντα σου ή στην καθημερινή διαδρομή σου πρατήριο CNG? Τα ταξίδια σου προς τα που ειναι; Τα πετρελαια πλεον ειναι πολυ λιγα σε χαμηλά κυβικά (λόγω ρύπων) Η αλήθεια είναι ότι κοντά μου δεν έχω δει πρατήριο με cng. Η καθημερινή μετακίνηση μου είναι Πειραιάς Μαρούσι λογο εργασίας και ταξίδια μπορεί να είναι οπουδήποτε, όχι κάτι συγκεκριμένο.
paylidis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 5 λεπτά πριν, darkrider93 είπε Η αλήθεια είναι ότι κοντά μου δεν έχω δει πρατήριο με cng. Η καθημερινή μετακίνηση μου είναι Πειραιάς Μαρούσι λογο εργασίας και ταξίδια μπορεί να είναι οπουδήποτε, όχι κάτι συγκεκριμένο. Ισως δε το εχεις παρατηρησει, πχ στη διαδρομή σου βρισκεις πιθανότατα σε ρεντη και φιλαδελφεια (πανω στην λ. κηφισου). Εαν το οπουδήποτε περιλαμβάνει Αν. Μακεδονία-Θράκη για την ώρα θα εχεις δεσμευση (προ ημερών ακουσα ότι ανοιγει λόγικά εντός του 2022 στις Σερρες και αναμεσα Δράμα-Καβάλα πρατηριο και επισης ειναι πολυ κοντα στο να ξεκινησει και η Κομοτηνή). Προσωπικά ως κάτοχος βενζίνης και CNG κανω το 80% των χλμ μου με CNG καθως η διαφορά ειναι χαοτική... Ενδεικτικά: Q3 2020 1.5T Μέση κατανάλωση μετα απο 8100 χλμ (13 μήνες): 8,4 λίτρα/100 (κατα βάση κινειται πόλη, τα 3000 περιπου ειναι σε εθνική) Skoda Kamiq 1.0T Μεση κατανάλωση μετα απο 13900 χλμ (8 μήνες): 4,5 κιλά/100 (μισα μισα πόλη-εθνική) Εαν τα βάλουμε κάτω οικονομικά έχουμε στη βενζίνη περίπου 13-14€ στα 100 χλμ και στο ΦΑ περιπου 3,8€ στα 100 χλμ... Να επισημάνω ότι προφανώς ειναι ελαφρώς διαφορετικά αυτοκίνητα (οχι τοσο σε μεγεθος όσο σε κυβισμό) αλλα και πάλι η διαφορά ειναι χαοτική... Δες τα δεδομένα σου, Ψαξτο λίγο και ισως αξιζει να μπει στην εξισωση το ΦΑ... (βγαινει και το Polo CNG) 4 1
Thanos1921 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Clio με εργοστασιακό αέριο; Νομίζω βγαίνει η καλή έκδοση στα λεφτά σου που δεν λείπει τίποτα. 3 1
darkrider93 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, paylidis είπε Ισως δε το εχεις παρατηρησει, πχ στη διαδρομή σου βρισκεις πιθανότατα σε ρεντη και φιλαδελφεια (πανω στην λ. κηφισου). Εαν το οπουδήποτε περιλαμβάνει Αν. Μακεδονία-Θράκη για την ώρα θα εχεις δεσμευση (προ ημερών ακουσα ότι ανοιγει λόγικά εντός του 2022 στις Σερρες και αναμεσα Δράμα-Καβάλα πρατηριο και επισης ειναι πολυ κοντα στο να ξεκινησει και η Κομοτηνή). Προσωπικά ως κάτοχος βενζίνης και CNG κανω το 80% των χλμ μου με CNG καθως η διαφορά ειναι χαοτική... Ενδεικτικά: Q3 2020 1.5T Μέση κατανάλωση μετα απο 8100 χλμ (13 μήνες): 8,4 λίτρα/100 (κατα βάση κινειται πόλη, τα 3000 περιπου ειναι σε εθνική) Skoda Kamiq 1.0T Μεση κατανάλωση μετα απο 13900 χλμ (8 μήνες): 4,5 κιλά/100 (μισα μισα πόλη-εθνική) Εαν τα βάλουμε κάτω οικονομικά έχουμε στη βενζίνη περίπου 13-14€ στα 100 χλμ και στο ΦΑ περιπου 3,8€ στα 100 χλμ... Να επισημάνω ότι προφανώς ειναι ελαφρώς διαφορετικά αυτοκίνητα (οχι τοσο σε μεγεθος όσο σε κυβισμό) αλλα και πάλι η διαφορά ειναι χαοτική... Δες τα δεδομένα σου, Ψαξτο λίγο και ισως αξιζει να μπει στην εξισωση το ΦΑ... (βγαινει και το Polo CNG) Ευχαριστώ για την απάντηση, ωραία θα το ψάξω λοιπόν με το φυσικό αέριο για να δω πρατήρια, μοντέλα κλπ γιατί όντως ίσως και να με συμφέρει. 1
terry308 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, darkrider93 είπε Ευχαριστώ για την απάντηση, ωραία θα το ψάξω λοιπόν με το φυσικό αέριο για να δω πρατήρια, μοντέλα κλπ γιατί όντως ίσως και να με συμφέρει. http://cngeurope.com/countries/greece/ +1 πρατήριο στη Κοζάνη Έχεις καλό budget για cng Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2021 από terry308
Zan_gachette Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 5 ώρες πριν, darkrider93 είπε Ευχαριστώ για την απάντηση, ωραία θα το ψάξω λοιπόν με το φυσικό αέριο για να δω πρατήρια, μοντέλα κλπ γιατί όντως ίσως και να με συμφέρει. Πρόσεξε μόνο τον χώρο αποσκευών γιατί μειώνεται αισθητά στα μοντέλα με cng 1
denexo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 @bill89 Είσαι άτυχος. Η Toyota ανακοίνωσε ότι μειώνει την παγκόσμια παραγωγή της λόγω chip shortage. Σχετικό άρθρο εδώ 1
bill89 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, denexo είπε @bill89 Είσαι άτυχος. Η Toyota ανακοίνωσε ότι μειώνει την παγκόσμια παραγωγή της λόγω chip shortage. Σχετικό άρθρο εδώ Η αλήθεια είναι πως πήρα στην Νέος Κηφισός στην Βουλιαγμένης για την Corolla Sedan Hybrid και μου είπαν σε 5 μήνες. Η Λάμδα Central στην Συγγρού λέει με παραγγελία τώρα (19 Αυγούστου) θα έρθει 8 Φεβρουαρίου... Ελπίζω να έχουν πάρει υπόψιν τους και τα παραπάνω νέα!
denexo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2021 Αν το καλοσκεφτείς μιλάμε για 6 μήνες αναμονή! 1
bjj-p Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Περα οτι μου φαινεται αδιανοητο να παραγγειλεις ενα αυτοκινητο που δεν εχεις δει καν, τι παιζει με τις προπαραγγελιες; Ειναι ουσιαστικα μια προτεραιοτητα στην αναμονη δεσμευοντας ενα αμαξι ή παιζει και να χασεις λεφτα απο το ποσο που δινεις; Καθε εισαγωγεας ζητα διαφορετικο ποσο ή παιζουν φιξ τιμες; Με ολες αυτες τις καθυστερησεις που παιζουν, οι αντιπροσωπειες το προωθουν πολυ αυτο το μοτιβο, απο την αλλη αν δεν χανεις χρηματα, ακουγεται δελεαστικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις