Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Αντε καλορίζικο και καλοταξιδο

Εσωτερικό και πλάγιες να δούμε ζαντικο

Ζαντικό θα μπει σε δεύτερο χρόνο λόγω μπάτζετ. Εσωτερικό θα ανεβάσω σύντομα

1 ώρα πριν, oykas2001 είπε

Καλοτάξιδο φίλε. Εντυπώσεις;

Είναι η βενζινοκίνητη έκδοση. Μη φανταστείς, 100χλμ έχω κάνει (περίπου όσα κάνει ο Θωμάς σε ένα τρίμηνο). Θα γράψω εντυπώσεις όταν γράψω περισσότερα χλμ και την Κυριακή θα επιστρέψω Αθήνα οπότε θα το δω και στον αυτοκινητόδρομο

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλοτάξιδο!! Να το ευχαριστηθείς εύχομαι!

Στα δικά μου έκανα μια γύρα από τις αντιπροσωπείες.

Πρώτα πήγα απ' τη Suzuki για το S Cross το οποίο μου φαίνεται πολύ καλό τιμή-απόδοση, στα 24 με αυτόματο και τετρακίνηση. Ξενέρωσα γιατί  με ενημέρωσαν ότι θα αλλάξει το μοντέλο. Τέλος του χρόνου θα ανακοινωθεί το καινούργιο και από Φεβρουάριο θα είναι εδώ. Για όποιον θέλει το τωρινό έρχεται ένα τελευταίο χειροκίνητο 4x4 τέλη Αυγούστου. 

Πέρασα και από VW να δω το T-Roc, ωραίο αλλά ανεβαίνει στα 27,5 η έκδοση Excellence που είδα.

Από Hyundai είχατε δίκιο όσοι λέγατε για το Kona, δεν μου άρεσε το εσωτερικό από κοντά. To Tucson μου άρεσε αλλά αυτόματο πάμε στα 30.

2 ερωτήσεις:

1. Τι άποψη έχετε για τα προγράμματα balloon; Μια μικρή προκαταβολή, χαμηλή μηνιαία δόση για 47 μήνες, και μια τελευταία με το υπόλοιπο του ποσού. Την οποία αν θες την πληρώνεις και το παίρνεις, αν όχι συνεχίζεις είτε δόσεις είτε το αφήνεις, είτε συνεχίζεις δόσεις και αλλάζεις με καινούργιο.

2. Μου περνάει απ' το μυαλό να πάω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο  για 2-3 χρόνια μέχρι να ξαναστρώσει η αγορά και να δούμε και πως θα παίξει η κατάσταση με τα ηλεκτρικά-υβριδικά που τώρα είναι ψηλά. Έχω βρει ένα RAV 4 αυτόματο του '08 AWD με 85000χλμ στα €10000 από ιδιώτη. Τι λέτε αξίζει ή σκέφτομαι βλακείες;

Επεξ/σία από k_onstantinos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, k_onstantinos είπε

Καλοτάξιδο!! Να το ευχαριστηθείς εύχομαι!

Πρώτα πήγα απ' τη Suzuki για το S Cross το οποίο μου φαίνεται πολύ καλό τιμή-απόδοση, στα 24 με αυτόματο και τετρακίνηση. Ξενέρωσα γιατί  με ενημέρωσαν ότι θα αλλάξει το μοντέλο. Τέλος του χρόνου θα ανακοινωθεί το καινούργιο και από Φεβρουάριο θα είναι εδώ. Για όποιον θέλει το τωρινό έρχεται ένα τελευταίο χειροκίνητο 4x4 τέλη Αυγούστου. 

Πέρασα και από VW να δω το T-Roc, ωραίο αλλά ανεβαίνει στα 27,5 η έκδοση Excellence που είδα.

Από Hyundai είχατε δίκιο όσοι λέγατε για το Kona, δεν μου άρεσε το εσωτερικό από κοντά. To Tucson μου άρεσε αλλά αυτόματο πάμε στα 30.

2 ερωτήσεις:

1. Τι άποψη έχετε για τα προγράμματα balloon; Μια μικρή προκαταβολή, χαμηλή μηνιαία δόση για 47 μήνες, και μια τελευταία με το υπόλοιπο του ποσού. Την οποία αν θες την πληρώνεις και το παίρνεις, αν όχι συνεχίζεις είτε δόσεις είτε το αφήνεις, είτε συνεχίζεις δόσεις και αλλάζεις με καινούργιο.

2. Μου περνάει απ' το μυαλό να πάω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο  για 2-3 χρόνια μέχρι να ξαναστρώσει η αγορά και να δούμε και πως θα παίξει η κατάσταση με τα ηλεκτρικά-υβριδικά που τώρα είναι ψηλά. Έχω βρει ένα RAV 4 αυτόματο του '08 AWD με 85000χλμ στα €10000 από ιδιώτη. Τι λέτε αξίζει ή σκέφτομαι βλακείες;

Είχα πάρει προσφορά για πρόγραμμα Balloon απο την VW, για το T-Cross συγκεκριμένα. Καθε τι που σου βάζουν inclusive στο υπερτιμολογουν και στο βάζουν στη χρηματοδότηση (π.χ. το σέρβις 500€). Όταν έβαλα τα νούμερα κάτω, μου έβγαινε να έχω πληρώσει περίπου την αξία του αυτοκινήτου ΠΡΙΝ δώσω την τελευταία δόση. Γενικά δε βρίσκω κανένα λόγο να πληρώνεις απο σήμερα τόκους για την ασφάλεια και το σέρβις του 4ου χρόνου π.χ. Αν δε πας σε leasing, τότε η γνώμη μου ειναι να πας σε κλασική χρηματοδότηση...

• Like 4
Δημοσ.

Καλησπέρα @tsofras.

Χωρίς το full link υπάρχει τρόπος να συνδεθεί καμία εφαρμογή του κινητού με το infotainment? Γιατί και εγώ είμαι σε αναμονή. Και λίγο που το έψαξα, δεν το κατάφερα.. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, ge-lyk είπε

Καλησπέρα @tsofras.

Χωρίς το full link υπάρχει τρόπος να συνδεθεί καμία εφαρμογή του κινητού με το infotainment? Γιατί και εγώ είμαι σε αναμονή. Και λίγο που το έψαξα, δεν το κατάφερα.. 

Όχι μαν δυστυχώς

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 12/8/2021 στις 6:10 ΜΜ, k_onstantinos είπε

Μήπως ξέρεις πότε θα έρθει το Yaris Cross στις αντιπροσωπείες?

Τέλη Αυγούστου άκουσα και επίσημα από Σεπτέμβρη.

Στο YouTube βρίσκω ήδη κάποια βιντεάκια από αντιπροσωπείες σε Ισπανία, Αγγλία, Κροατία, όπου αν κατάλαβα καλά, έχει φτάσει στις εκθέσεις.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, abitolive είπε

Μήπως ξέρεις πότε θα έρθει το Yaris Cross στις αντιπροσωπείες?

Τέλη Αυγούστου άκουσα και επίσημα από Σεπτέμβρη.

Στο YouTube βρίσκω ήδη κάποια βιντεάκια από αντιπροσωπείες σε Ισπανία, Αγγλία, Κροατία, όπου αν κατάλαβα καλά, έχει φτάσει στις εκθέσεις.

Είχα μιλήσει με Toyota και μου είχαν πει τέλη Αυγούστου θα το έχουν στις εκθέσεις να το δούμε. Για παραγγελία ότι έρχεται είναι ήδη δοσμένο και θα πήγαινα για Νοέμβρη -Δεκέμβρη και ανάλογα την έκδοση μπορεί και Ιανουάριο.

Επίσης, χαζεύω παρουσιάσεις του Corolla Cross, πολύ μ’ αρέσει.

Δημοσ.

Θέλω να πάρω σμαρτακι μτχ  για τον χειμώνα. Ηθελα μηχανή αλλά η γυναίκα λέει όχι έχεις το forza 750 τι τι θες και άλλη.. Budget 6500 αυστηρά με το πολυ 80000 χλμ. Που να πάω ,τι να προσέξω . Το ξέρω λαχείο είναι το μτχ αλλά οποίος έχεις σμαρτ ας απαντήσει. 6500 τα χρήματα συν αλλά 500 για σέρβις λάστιχα κερώματα κλπ. 
Ποιο συνεργείο είναι αξιόπιστο στον Πειραιά η δυτικά προάστια ; Καμμία μάντρα που να φέρνει τις προκοπής σμαρτ ; Οκ το ξέρω ολα εισαγωγής είναι.

Ακουω γνώμες.Δεν ξέρω αν ποστάρω στο σωστο νήμα αλλά anyway.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, mp123 είπε

Θέλω να πάρω σμαρτακι μτχ  για τον χειμώνα. Ηθελα μηχανή αλλά η γυναίκα λέει όχι έχεις το forza 750 τι τι θες και άλλη.. Budget 6500 αυστηρά με το πολυ 80000 χλμ. Που να πάω ,τι να προσέξω . Το ξέρω λαχείο είναι το μτχ αλλά οποίος έχεις σμαρτ ας απαντήσει. 6500 τα χρήματα συν αλλά 500 για σέρβις λάστιχα κερώματα κλπ. 
Ποιο συνεργείο είναι αξιόπιστο στον Πειραιά η δυτικά προάστια ; Καμμία μάντρα που να φέρνει τις προκοπής σμαρτ ; Οκ το ξέρω ολα εισαγωγής είναι.

Μόνο smart θέλεις? 

Κάνα άλλο μικρό κουβαδακι κοιτάς? Κάτι aygo κτλ νομίζω είναι πιο εύκολα να βρεις σωστό μετάχ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, imr είπε

Μόνο smart θέλεις? 

Κάνα άλλο μικρό κουβαδακι κοιτάς? Κάτι aygo κτλ νομίζω είναι πιο εύκολα να βρεις σωστό μετάχ 

Όχι Φιλε μου. Μόνο σμαρτακι και αν είναι δυνατόν και καμπριο. Έχω το μίνι Κούπερ τρίπορτο το καινούριο 21  και μια σκουτερομηχανη 750. Μόνο σμαρτακι. Για διασκέδαση το θέλω. Ετσι για λίγα γούστα. Έχει το στυλακι του.αυστηρά διθέσιο.

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!!

Παρακολουθώ το θέμα που άνοιξε ο Θωμάς και αγαπήσαμε όλοι, από τότε που πούλησε το Leon,  αγορασε το Peugeot 2008 το άλλαξε με το Ibiza και κατέληξε τελικά με το νέο Leon.

Ως κάτοχος και εγώ Leon 2.0 Tdi 184Hp Fr  2015 αποφάσισα να το πουλήσω και να κατευθυνω στην αγορά ενός νέου με κινητήρα βενζίνης. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με ηλεκτρικά και plug in γιατι θεωρώ την συγκεκριμενη τεχνολογία αρκετά πρώιμη με πολλά περιθώρια βελτίωσης και πολλούς περιορισμούς στην καθημερινότητα. 

Είδα και οδήγησα πολλά αυτοκίνητα όπως την Mercedes A 180, το νέο Golf eTSI, το Mazda 3, το νέο Leon, το Peugeot 2008 και το Ford Kuga. Δεν είχα προτίμηση σε κλασσικό hatchback ή SUV. 

Κάποια προβλήματα που αντιμετώπισα με το Leon μου προκάλεσαν αμφιβολίες για την ποιότητα του ομίλου Vag  και αποφάσισα να μην αγοράσω ξανά αυτοκίνητο του ομίλου. Το Mazda 3, εξαιρετικό αυτοκίνητο που αδικείται από τον κινητηρα  του και το φορολογικό σύστημα μας, η Mercedes A180 οδηγικά αδιάφορη, το Kuga δεν υπήρχε σε αυτόματο και το Peugeot 2008, πολύ ακρίβο για αυτά που προσφέρει. 

Ένας φίλος με συμβούλεψε να δω την νέα σειρά 1 της BMW και συγκεκριμένα την 1.18i με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Αν και επιφυλακτικός λόγω παλαιότερης κατοχής αυτοκινήτου BMW με πολλά προβλήματα, αποφάσισα να  δώσω μία ευκαιρία και σε αυτή. 

Πραγματικά, το αυτοκίνητο με εντυπωσίασε με την οδηγική της συμπεριφορά, την ποιότητα κύλισης και κατασκευής και την οικονομική προσφορά που τρέχει αυτή την περίοδο. Επίσης,  ο χρόνος παράδοσης ήταν σημαντικά μικρότερος σε σχέση με τα άλλα αυτοκίνητα που είχα δει που ξεπερνούσε στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τους έξι μήνες. 

Το αυτοκίνητο το παράγγειλα στις 14 Ιουνίου και το παρέλαβα στις 6 Αυγούστου με τον εξοπλισμό που ζήτησα. Έχω κάνει περίπου 1000 χλμ και έχω εντυπωσιαστεί με την γενικότερη συμπεριφορά του. Αν είναι κάτι που με ενοχλεί, είναι η αίσθηση των φρενών που απαιτεί μεγαλύτερη δύναμη από αυτή που απαιτούσε το Leon που είχα. Δεν ξέρω αν φταίει το αυτοματο κιβωτιο μιας και πρώτη φορά οδηγώ αυτοκίνητο με τετοιο κιβώτιο. 

Επισυνάπτω φωτογραφίες.

Σας ευχαριστώ και συγγνώμη για το μεγάλο Post.

Image001.jpg

Image003.jpg

Image004.jpg

Image005.jpg

Image007.jpg

• Like 20
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 12/8/2021 στις 3:12 ΜΜ, oykas2001 είπε

Καλοτάξιδο φίλε. Εντυπώσεις;

Ξανακάνω παράθεση για να γράψω όντως εντυπώσεις.

Κατ' αρχήν είναι η έκδοση 1.2 με τα 116 άλογα. Στο δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού (που του λείπουν οι ζάντες κι ο αυτόματος κλιματισμός) πήγε 18.400 με κάποια εξτραδάκια ως δώρα.

Το μοτέρ είναι εξαιρετικό για τις εποχές που ζούμε κι ενώ έρχομαι απο ένα δίλιτρο TDI, δε μου κακοφαίνεται. Τραβάει απο χαμηλά, έχει πολύ καλή απόκριση στο γκάζι, δε χρειάζεται να κάνεις κομπολόι το λεβιέ για να μη σε κρεμάει και στον αυτοκινητόδρομο πάει ξεκούραστα. στα 120 με κλιματισμό, θέλει 2.500 στροφές.

Το κιβώτιο είναι επίσης εξαιρετικό, όσο μου την εσπασε το CVT της Τογιότα, άλλο τόσο μου αρέσει το μηχανικό της. Σε συνδυασμό με το μοτέρ είναι άψογο και οι αλλαγές πραγματικά βούτυρο, νομίζω σε αίσθηση είναι ένα κλικ πάνω απο του VAG που επίσης είναι πολυ καλό.

Κύλιση έχει εξαιρετική το ίδιο και απόσβεση σε λακούβες. Είναι απ' οτι φαίνεται απο τα δυνατά του σημεία. Κατανάλωση σε ταξίδι σήμερα σχεδόν 400χλμ με το AC μόνιμα αναμμένο, 6.2/100, με ταχύτητα λίγο πάνω απο το όριο συνήθως.

Με το σύστημα πολυμέσων δεν έχω ασχοληθεί, στα Test Drive που είχα παίξει λίγο μαζί του μου είχε φανεί παλιομοδίτικο και μπερδεμένο. Πλέον η Toyota έχει στάνταρ το Car Play/Android Auto, οπότε δεν ασχολούμαι με το μαμίσιο σύστημα.

Στα αρνητικά, έχει λίγο παραπάνω θόρυβο στην εθνική απο Golf (τόσο απο αέρα όσο κι απο ελαστικά) και οι χώροι του είναι κάπως μικροί για οικογένεια, κάτι που εμένα βέβαια δε με ενδιαφέρει καθώς είμαι εργένης. Με τη θέση οδήγησης ρυθμισμένη για μένα (1.85 και οδηγώ αρκετά πίσω), το πίσω αριστερά κάθισμα είναι άχρηστο για επιβάτη.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, telis είπε

Πόσο πήγε η BMW? Επίσης τι προβλήματα σου παρουσίασε το Leon?

30500 ευρώ με τον extra εξοπλισμό (μεγαλύτερο ντεπόζιτο, πακέτο καθρεπτών αντιθαμβωτικοί-θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι,  driving assistant, blind monitor assist, high beam assist).

Στο Leon είχα πρόβλημα με το ψυκτικό υγρό. Το πήγα σε 3 μήνες 3 φορές και συνολικά δεν είχα αυτοκίνητο 2 μήνες. Δυστύχως στην αντιπροσωπεἰα δεν γνωριζαν πως να επισκευάσουν την βλάβη. Πηγαιναν βήμα βήμα με σύνεπεια να πληρώσω πανω από 1000 ευρώ εως ότου το επισκεύασουν. Δυστυχώς αυτό το πρόβλημα με το υγρό παρουσιάζεται σε όλα τα αυτοκίνητα του ομίλου (Golf, león, A3, Octavia). Υπάρχουν πολλές αναφορές σε διάφορα Forum στο εξωτερικό. 

• Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mp123 είπε

• Like 1

• Δημιουργία νέου...