Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Παρακολουθώ την κουβέντα από το πρώτο νήμα που αγωνιούσαμε για την απόφαση του @tsofras και πολύ χαίρομαι που άνοιξε και δεύτερο. Ήρθε η ώρα μου να ζητήσω και εγώ τη βοήθεια της ομάδας.

Εδώ και κανα χρόνο κοιτάω να αλλάξω αμάξι, είχα εταιρικό, έφυγα απ' την εταιρεία και ευτυχώς είχα κρατήσει το παλιό μου ibizaki που με βόλεψε αυτό το διάστημα.

Στο δια ταύτα, κοιτάω και εγώ για μεσαίο SUV. Κυρίως με ενδιαφέρει η άνεση, να μπαινοβγαίνω εύκολα, να φορτώνω πράγματα κτλ. και ιδανικά θα ήθελα να είναι fun to drive. Δε με ενδιαφέρει να βάζει φωτιά αλλά θέλω να τραβάει λίγο παραπάνω. Επίσης, πλέον λόγω του ότι η δουλειά μου είναι κοντά στο σπίτι κάνω λίγα σχετικά χιλιόμετρα, άρα υπολογίζω περίπου 10000 - 12000 χιλ. το χρόνο. Και από καύσιμο θα προτιμούσα βενζίνη κυρίως γιατί αυτό ξέρω, δεν είχα ποτέ πετρέλαιο πχ. Άντε στην καλύτερη υβριδικό.

Απαραίτητα κριτήρια είναι:

• χώροι, όσο μεγαλύτερο πορτμπαγκαζ τόσο καλύτερα, θέλω να φορτώνω και να μη σκέφτομαι 😁
  • wireless Apple carplay (μη γελάτε είναι σημαντικό)

Ιδανικά θα ήθελα επιπλέον:

• Αυτόματο
  • Adaptive cruise control
  • Ηλιοροφή

Budget ιδανικά θα ήθελα γύρω στα 20 χιλ. και μπορώ να πάω και παραπάνω μέχρι 25.

Για να μην κουράζω, αυτά κοιτάω πιο πολύ.

• Kona: σε αυτό είχα καταλήξει στην αρχή, μ' αρέσει σαν design, σχετικά μικρό πορτμπαγκαζ
  • Puma: μ' αρέσει πολύ, μπήκα μέσα και έπαθα ασφυξία, οπότε άκυρο 
  • Citroen C3 Aircross: ιδιαίτερο, μ' αρέσει αλλά θα προτιμούσα κάτι που να θυμίζει πιο πολύ αμάξι
  • Kamiq: μ' αρέσει σαν εμφάνιση, το έχω ψηλά στη λίστα
  • T-Roc: μ΄ αρέσει σαν εμφάνιση, τείνω να είναι πρώτη επιλογή
  • Arona: μ' άρεσε το παλιό, δε με τρελαίνει το καινούργιο, βέβαια δεν το έχω δει από κοντά, τίμια τιμή
  • Yaris Cross: εμφανισιακά μου αρέσει πολύ, μ' αρέσει Toyota, λίγο μικρό σε χώρους, λίγο τσιμπημένο μου φαίνεται

Δεν έχω κάνει test drive κανένα ακόμα. Τείνω λοιπόν ή σε T-Cross που ανεβαίνει ίσως και παραπάνω από τα 25 αν πάω σε αυτόματο ή σε Yaris Cross.

Τέλος, περνάει απ' το μυαλό μου και το να πάω σε ένα μεταχειρισμένο Tiguan πχ στα 20 χιλ ή σε ένα Hyundai Tucson αν το βρω κοντά στα 25 χιλ.

Και αν μπορείτε πείτε πως βρίσκετε καλύτερες τιμές/ προσφορές. Εγώ παίζω με τα configurator ανεβαίνει η τιμή στο θεό και το παρατάω 😛

Όλες οι απόψεις ευπρόσδεκτες.

Υπεραναλυτικό το ποστ, ελπίζω να μην κούρασα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, k_onstantinos είπε

Υπεραναλυτικό το ποστ, ελπίζω να μην κούρασα.

Peugeot 2008;

Citroën C4; 

Opel Mokka; 

Ds Ds3/4(αναμένεται); 

Επεξ/σία από terry308
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, terry308 είπε

Peugeot 2008;

Citroën C4; 

Opel Mokka; 

Ds Ds3/4(αναμένεται); 

• Peugeot 2008 - 3008 δε μου αρέσουν
  • C4 σα το C3 μου κάνει λίγο παιχνίδι σε εμφάνιση
  • Mokka πολύ ακριβό μου φαίνεται
  • DS δεν έχω δει καθόλου

Για να το μαζέψω λίγο ανάμεσα σε Kona, Kamiq, T-Roc, Yaris Cross σε αυτόματο, ηλιοροφή ποιο θα προτείνατε;

Επεξ/σία από k_onstantinos
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, k_onstantinos είπε
  • Peugeot 2008 - 3008 δε μου αρέσουν
  • C4 σα το C3 μου κάνει λίγο παιχνίδι σε εμφάνιση
  • Mokka πολύ ακριβό μου φαίνεται
  • DS δεν έχω δει καθόλου

Για να το μαζέψω λίγο ανάμεσα σε Kona, Kamiq, T-Roc, Yaris Cross σε αυτόματο, ηλιοροφή ποιο θα προτείνατε;

Θα άφηνα απέξω Kamiq, T-Roc λόγω του φθηνού DSG , το Kona μικρό πορτ μπαγκαζ και πολύ πλαστικουρα οπότε μάλλον σε Yaris Cross

Βέβαια δεν ξέρω αν του βάλεις ηλιοροφή σε πόσα χρόνια θα έρθει

Πάντως μην απορρίπτεις το C3 aircross, άνετο , 1.2 130 τούρμπο πανοραμική μεγάλη , Aisin κιβώτιο ,410 λίτρα πορτ μπαγκαζ με συρωμενα καθίσματα φτάνει 520 αν θυμάμαι καλά , αν εξαιρέσεις ότι είναι λίγο σαν αυγό το θεωρώ πάρα πολύ καλή επιλογή

Το 20αρικο βέβαια το ξεχνάς με αυτά που ζητάς ( αυτόματο και ηλιοροφή) τα άλλα δεν στα βάζω καν μέσα

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, majnun είπε

Δες το Puma,μην απορρίπτεις αβλεπί το C3

Μπήκα στο Puma, η αίσθηση που μου άφησε ήταν πολύ μακριά από SUV. Περιορισμένη ορατότητα, πνιγηρό εσωτερικό, οι πίσω επιβάτες θαμμένοι.

Το C3 μ' αρέσει πολύ, είναι διαφορετικό, μου κάνει λίγο σαν παιχνίδι. Με αποθάρρυναν κυρίως reviews που λένε ότι οδηγικά είναι πολύ ουδέτερο, δεν προσφέρει καμία ευχαρίστηση.

1 λεπτό πριν, tsofras είπε

Θα άφηνα απέξω Kamiq, T-Roc λόγω του φθηνού DSG , το Kona μικρό πορτ μπαγκαζ και πολύ πλαστικουρα οπότε μάλλον σε Yaris Cross

Βέβαια δεν ξέρω αν του βάλεις ηλιοροφή σε πόσα χρόνια θα έρθει

Άρα, μένουμε μόνο με Yaris; Ναι, το σκέφτηκα και εγώ ότι θα αργήσει αν βάλω ηλιοροφή. Τώρα είμαι στον configurator και δεν το βγάζει καν στα extra. Επίσης, για κάποιο δικό τους λόγο το Apple Carplay το έχουν από την έκδοση Style και πάνω που με αυτόματο φτάνει στις €23400. Δεν είναι αρκετά για ένα μικρό SUV;

Δημοσ.

Όλα έχουν ακριβύνει. Μην κοιτάς τις τιμές του 2019 και πίσω.

Πανδημία και ρύποι, οδηγούν τις αυξήσεις τιμών.

Πάντως παίζει να πετύχεις καλύτερα ντιλ σε κλασικά αμαξώματα, αν θες την κατηγορία.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, majnun είπε

Όλα έχουν ακριβύνει. Μην κοιτάς τις τιμές του 2019 και πίσω.

Πανδημία και ρύποι, οδηγούν τις αυξήσεις τιμών.

Πάντως παίζει να πετύχεις καλύτερα ντιλ σε κλασικά αμαξώματα, αν θες την κατηγορία.

Ναι, το έχω καταλάβει για τις τιμές. Ξεκίνησα να κοιτάω το Kona στα 16-17 και τώρα έχει πάει στο θεό.

Τι εννοείς με το κλασσικά αμαξώματα;

Δημοσ.

Hatchback, Sedan.

Golf, Corolla, Focus, Civic είναι μερικά παραδείγματα που κατά καιρούς παρότι είναι πλατφόρμες κατηγορίας C, τα έχουμε δει στο παρόν θέμα να παίζουν σε χαμηλότερες τιμές από τις πλατφόρμες κατηγορίας Β.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, k_onstantinos είπε

Το C3 μ' αρέσει πολύ, είναι διαφορετικό, μου κάνει λίγο σαν παιχνίδι. Με αποθάρρυναν κυρίως reviews που λένε ότι οδηγικά είναι πολύ ουδέτερο, δεν προσφέρει καμία ευχαρίστηση.

κάνε ένα test drive πρώτα και μη δίνεις τόση σημασία στα reviews :)

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, korakios είπε

κάνε ένα test drive πρώτα και μη δίνεις τόση σημασία στα reviews :)

Σωστός επίσης θα ήθελα να μας πει τι εννοεί fun to drive γιατί σε αυτά τα λεφτά εκτός από το Puma δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο SUV που θα το προσφέρει

Οπότε καλύτερα κάποιο Focus , Leon είτε αν μπορεί να περιμένει τα νέα 308 , Astra με Aisin

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, tsofras είπε

Σωστός επίσης θα ήθελα να μας πει τι εννοεί fun to drive γιατί σε αυτά τα λεφτά εκτός από το Puma δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο SUV που θα το προσφέρει

Οπότε καλύτερα κάποιο Focus , Leon είτε αν μπορεί να περιμένει τα νέα 308 , Astra με Aisin

Γενικά δε μου αρέσουν πολύ τα sedan, hatchback.

Για εμένα Fun to drive είναι να έχει λίγο νεύρο το αμάξι, να μη σέρνεται. Να έχει ένα αξιοπρεπές τιμόνι με καλή απόκριση. Αξιοπρεπή κρατήματα, μην μπαίνεις σε μια στροφή και σε πιάνει ναυτία. Το δικό μου fun to drive νομίζω είναι λιγότερο απαιτητικό απ τον περισσοτέρων.

Να πω ότι το προηγούμενο αμάξι που είχα ήταν μια bmw 118, η τελευταία που ήταν πισωκίνητη. Δυστυχώς τέτοιο fun to drive με SUV ξέρω ότι δε θα έχω.

Αλλάζουν οι ανάγκες και οι επιλογές αλλά να μη το παρακαλάμε και να πάει.

• Like 1

• Δημιουργία νέου...