Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, kostassam είπε

Σήμερα ήμουν συνεργείο για "πεταλούδα" στο tiguan του πατέρα.Ρώτησα τον μηχανικό για καμιά σκέψη,  λέει για το μπάτζετ αυτό αμάξι γεμάτο μόνο Duster. Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου αφού σε τόσες εκατοντάδες σελίδες που διαβάζω από πέρυσι το καλοκαίρι, δεν το έχω δει να παίζει και πολύ σαν πρόταση!  Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν έχω διαβάσει κάπου;😅

Προσωπικά καθαρά λόγω ασφάλειας δεν το έχω προτείνει ποτέ

To νέο Sandero Stepway ας πούμε είναι πολύ καλή οικονομική λύση και προσωπικά μου φαίνεται και όμορφο που το πέτυχα.

Με 2 αστέρια όμως και 70% μπρος και πίσω δεν θα το πρότεινα ποτέ και σε κανέναν

Επεξ/σία από tsofras
  • Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, tsofras είπε

Προσωπικά καθαρά λόγω ασφάλειας δεν το έχω προτείνει ποτέ

Ναι αυτό δεν σκέφτηκα να το ελέγξω πριν το πω!  Από euro ncap υποθέτω αντλούμε πληροφορίες + moose test  για extreme καταστάσεις;

• Like 1
Δημοσ.

Οι μηχανικοί της γειτονιάς, που κατα πάσα πιθανότητα δεν έχουν ακουμπήσει αυτοκίνητο της τελευταίας 5ετίας, αλλά παρ' όλα αυτά έχουν άποψη για την καλύτερη επιλογή καινούριου, μου θυμίζουν τους καθηγητές των φροντιστηρίων που έχουν τελειώσει Φιλολογία ή Μαθηματικό στα Γιάννενα πριν 200 χρόνια αλλά ξέρουν με λεπτομέρεια την καλύτερη πολυτεχνική σχολή για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών...

• Like 4
Δημοσ.
15 ώρες πριν, kostassam είπε

Σήμερα ήμουν συνεργείο για "πεταλούδα" στο tiguan του πατέρα.Ρώτησα τον μηχανικό για καμιά σκέψη,  λέει για το μπάτζετ αυτό αμάξι γεμάτο μόνο Duster. Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου αφού σε τόσες εκατοντάδες σελίδες που διαβάζω από πέρυσι το καλοκαίρι, δεν το έχω δει να παίζει και πολύ σαν πρόταση!  Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν έχω διαβάσει κάπου;😅

Η προηγούμενη έκδοση πολύ τίμια για ότι προσέφερε. Δεν είχε ποιότητα κατασκευής αλλά εντελώς σκληροτραχηλο και με κάτω από 20 έπαιρνες 4κινητο που δεν θα φοβοσουν να το βγάλεις εκτός δρόμου. 

Αν κάποιος ψάχνει old-school τίμιο εργάτη δεν υπάρχει κάτι άλλο. 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, imr είπε

Η προηγούμενη έκδοση πολύ τίμια για ότι προσέφερε. Δεν είχε ποιότητα κατασκευής αλλά εντελώς σκληροτραχηλο και με κάτω από 20 έπαιρνες 4κινητο που δεν θα φοβοσουν να το βγάλεις εκτός δρόμου. 

Αν κάποιος ψάχνει old-school τίμιο εργάτη δεν υπάρχει κάτι άλλο. 

Συμφωνώ απόλυτα, όπως είπα και πιο παλιά, φίλος με πρώτης γενιάς τετρακίνητο στα βουνά της Κρήτης πάει παντού και δεν έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα. Σπαρτιάτικο εντελώς αλλά απροβλημάτιστο. 

Αν ήθελα να αλλάξω αμάξι, θα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές, αν όχι πετρέλαιο, ίσως με αέριο για οικονομία καυσίμου μιας και κάνω περίπου 40 χλμ τη μέρα μόνο για τη δουλειά...

Φαντάζομαι ότι αυτά που έρχονται φθινόπωρο με ηλεκτρονικά συστήματα που δεν είχε μέχρι πρότινος, ίσως ανέβει και λίγο στον τομέα της ασφάλειας;

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, oykas2001 είπε

Συμφωνώ απόλυτα, όπως είπα και πιο παλιά, φίλος με πρώτης γενιάς τετρακίνητο στα βουνά της Κρήτης πάει παντού και δεν έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα. Σπαρτιάτικο εντελώς αλλά απροβλημάτιστο. 

Αν ήθελα να αλλάξω αμάξι, θα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές, αν όχι πετρέλαιο, ίσως με αέριο για οικονομία καυσίμου μιας και κάνω περίπου 40 χλμ τη μέρα μόνο για τη δουλειά...

Φαντάζομαι ότι αυτά που έρχονται φθινόπωρο με ηλεκτρονικά συστήματα που δεν είχε μέχρι πρότινος, ίσως ανέβει και λίγο στον τομέα της ασφάλειας;

To Stepway έχει 2 αστέρια με τα συστήματα ασφαλείας που υποτίθεται ότι έχει.

Οπότε μάλλον μικρό καλάθι για το duster

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, tsofras είπε

To Stepway έχει 2 αστέρια με τα συστήματα ασφαλείας που υποτίθεται ότι έχει.

Οπότε μάλλον μικρό καλάθι για το duster

ίδωμεν λοιπόν. Δυο αστέρια λόγω συστημάτων;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, oykas2001 είπε

ίδωμεν λοιπόν. Δυο αστέρια λόγω συστημάτων;

Screenshot_2021-07-25-11-12-29-31_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg.0fc0e93e85499f946a4a168954be3c94.jpg

https://www.euroncap.com/en/results/dacia/sandero-stepway/42506

Και για να είμαστε συγκεντρωμένοι δες μπρος και ειδικά πίσω τις αδυναμίες

Screenshot_2021-07-25-11-17-49-87_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg.d3a835623dae9f22480662c5757257a4.jpg

Screenshot_2021-07-25-11-17-57-58_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg.6fabadb3d4d29d28de773fabcd0e055d.jpg

Εδώ του Leon

Screenshot_2021-07-25-11-20-12-16_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg.bc28d76bba51db136d01d4cfd3998d29.jpg

Screenshot_2021-07-25-11-20-22-02_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg.2d1b9bf065c8e8c0e7ea2b9905c38bdf.jpg

Screenshot_2021-07-25-11-22-00-90_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg.cbb78161283f4c070bb498ce58436b37.jpg

Οπότε αν εξαιρέσεις το LPG και κοιτάς για χιλιαρη αντί να δώσεις 15500 για το Stepway δίνεις 18200 για το Leon και έχεις ποιοτικότερο αμάξι και ασφαλέστερο με 2500€ επάνω.

Σίγουρα δεν είναι μικρή η διαφορά αλλά θα την πλήρωνα για την ασφάλεια

Προφανώς υπάρχουν και άλλα μοντέλα μάλλον και φθηνότερα από το Leon και ασφαλέστερα, ποιοτικότερα

• Like 3
Δημοσ.

Περί SUV..

Αναρωτιέμαι τελευταία τι το παραπάνω προσφέρει ένα SUV (B ή C segment) από ένα hatchback ή sedan (ίδου μεγέθους).

Πέρα από το αυτονόητο ότι μπαινοβγαίνεις όρθιος χωρίς να σκύβεις πολύ, τα SUV είναι πράγματι πιο άνετα στις ανωμαλίες του δρόμου;

Επίσης σε συνθήκες ταξιδιού σε εθνική είναι πιο άνετο ένα SUV ή ένα hatchback/sedan λόγω χαμηλού κέντρου βάρους και καλύτερης αεροδυναμικής;

Έχοντας κάνει test drive ένα Skoda Kamiq για 15 λεπτά δεν μπόρεσα να βγάλω πολλά συμπεράσματα - πάντως δε μου φάνηκε πιο άνετο από το Golf VII που έχω.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, john1987 είπε

Περί SUV..

Αναρωτιέμαι τελευταία τι το παραπάνω προσφέρει ένα SUV (B ή C segment) από ένα hatchback ή sedan (ίδου μεγέθους).

Πέρα από το αυτονόητο ότι μπαινοβγαίνεις όρθιος χωρίς να σκύβεις πολύ, τα SUV είναι πράγματι πιο άνετα στις ανωμαλίες του δρόμου;

Επίσης σε συνθήκες ταξιδιού σε εθνική είναι πιο άνετο ένα SUV ή ένα hatchback/sedan λόγω χαμηλού κέντρου βάρους και καλύτερης αεροδυναμικής;

Έχοντας κάνει test drive ένα Skoda Kamiq για 15 λεπτά δεν μπόρεσα να βγάλω πολλά συμπεράσματα - πάντως δε μου φάνηκε πιο άνετο από το Golf VII που έχω.

Στο seat arona του πεθερού μου, εξακολουθεί να μην μου αρέσει σαν αυτοκίνητο, το μόνο καλό αυτό που λες: μπαίνεις και βγαίνεις όρθιος και είναι αυτό που ενδιαφέρει μεγαλύτερης ηλικίας άτομα. Οδηγικά μου είναι παντελώς αδιάφορο, σε ταξίδι δεν συγκρίνεται ακόμα και με το 15ετίας passat που έχω. Ποιοτικά εντάξει για τα λεφτά του. Ίσως ένα πιο βαρύ όχημα και πιο premium να μου δώσει άλλη αίσθηση.

Το duster μου κάνει κλικ και σαν αισθητική (ξέρω ξέρω, αλλά οι γνώμες είναι σαν τις "μύτες" για να το πω κομψά: όλοι έχουν από μια)!

Αυτή τη στιγμή πάντως, με δύο παιδιά, θα εκτιμούσα ένα καλό sw, π.χ. Passat variant. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τον όγκο του αυτοκινήτου, είτε μικρό είτε μεγάλο, είτε στη Θεσσαλονίκη πολλά χρόνια, πόσο μάλλον τώρα που είμαι επαρχία...

Επεξ/σία από oykas2001
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, john1987 είπε

Περί SUV..

Το άνετο στο δρόμο είναι θέμα ανάρτησης, ελαστικού οπότε μπορεί να δίνουν βάση στα SUV αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν hatchback με αντίστοιχη άνεση που θα στρίβουν και καλύτερα στις στροφές.

Οπότε όπως είπες έχεις πιο εύκολη πρόσβαση, ψηλή θέση οδήγησης και συνήθως περισσότερους χώρους αποσκευών σε ίδιος μέγεθος με ένα αντίστοιχο SUV

Έχεις και την απόσταση από το έδαφος όχι για να πας στα κατσαβραχα αλλά δεν έχεις το άγχος του χαμηλού και μπορείς να πας πιο εύκολα σε κανά χωματακι πατημένο, δρόμο με πέτρες χωρίς να το σπάσεις.

Τώρα ανάλογα πως οδηγείς γιατί στις στροφές υπάρχουν περισσότερες κλίσεις σε σχέση με ένα hatchback το οποίο μπορεί να σε φοβίζει, ξενερώνει , ζαλίζει τους επιβάτες

Δημοσ.

Ναι σίγουρα στα θετικά η απόσταση από έδαφος αλλά δεν έχουν όλα τα suv "αρκετη" απόσταση ώστε να είσαι εντελώς άνετος offroad.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, john1987 είπε

Ναι σίγουρα στα θετικά η απόσταση από έδαφος αλλά δεν έχουν όλα τα suv "αρκετη" απόσταση ώστε να είσαι εντελώς άνετος offroad.

Συμφωνώ για αυτό έγραψα απλά δεν έχεις το ίδιο άγχος με ένα hatchback

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Χαχαχχαχ βλέπω κανένας δεν προτείνει το Renegade... 

Το Fiat σε πιο ακριβό? 😛

• Δημιουργία νέου...