Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες μια ερώτηση λίγο εκτός της κουβέντας σας..

Υπάρχει κάποιο εργαλείο υπολογισμού για το τι θα πληρώνω για εταιρικό όχημα βάσει τιμής προ φόρων και εισοδήματος? Ένα που βρίσκω online μου λέει από τόσο μέχρι τόσο, αλλά θα προτιμούσα κάτι πιο ακριβές.. Να βαζω δηλαδή τα νούμερα και να βλέπω ποσό πληρωμής.

Αν δεν υπάρχει και κάποιος ξέρει να μου πει πως να το υπολογίσω εγώ με μια σχετική ακρίβεια, πάλι μου κάνει..

• Απαντ. 6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, eMike είπε

Παίδες μια ερώτηση λίγο εκτός της κουβέντας σας..

Υπάρχει κάποιο εργαλείο υπολογισμού για το τι θα πληρώνω για εταιρικό όχημα βάσει τιμής προ φόρων και εισοδήματος? Ένα που βρίσκω online μου λέει από τόσο μέχρι τόσο, αλλά θα προτιμούσα κάτι πιο ακριβές.. Να βαζω δηλαδή τα νούμερα και να βλέπω ποσό πληρωμής.

Αν δεν υπάρχει και κάποιος ξέρει να μου πει πως να το υπολογίσω εγώ με μια σχετική ακρίβεια, πάλι μου κάνει..

Λογιστής;

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dstilio είπε

Λογιστής;

Ναι, προφανώς έχεις δίκιο. Απλά επειδή έχει μεγάλο εύρος η γκάμα επιλογών που θα έχω ήθελα λίγο να "παίξω" με τις επιλογές μου αν υπήρχε η δυνατότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω για το manual που λέτε. Ειδικά στα καινούργια αμάξια με τόση τεχνολογία επάνω, θα πρέπει να πέσει διάβασμα.

Το να θέλει τόσο διάβασμα το DSG (και το κάθε DSG) μου φαίνεται κάπως, όταν η νοοτροπία αρκετών (δεν λέω ότι είναι σωστή) είναι "πήρα αυτόματο, το βάζω στο D κι έφυγα, αντίο συμπλέκτη".

Δημοσ.
8 ώρες πριν, dstilio είπε

Ενώ το κιβώτιο αν χαλάσει τι επιβάρυνση θα σου έχει; Για εμένα τα 5k του civic δεν είναι τόσο μακριά.

αλλα σε περίπτωση μποϊκοτάζ οι αποφάσεις δεν παίρνονται πάντα με το τι μας ταιριάζει καλύτερα. Μποϊκοτάζ σημαίνει κάνω υποχωρήσεις ή αλλαγές και πηγαίνω καπου άλλου. Η άποψη ότι πιέζω ως καταναλωτης συνδυάζεται με το ότι βάζω αυτή τη δυναμική και συμβολική προσέγγιση πιο πάνω από κάποια «θέλω».

Civic ή Guilletta πρακτικά μια χαρά θα σε κάλυπτε με διαφορά επίπεδα εξοπλισμού. Όπως και μεταχειρισμένο v40 κτλ.

Το 2021 δεν νομίζω ότι τα αυτοκίνητα είναι μοναδικά στο τι προσφέρουν. 
εφοσον βάζεις τον έρωτα σου όμως για αυτό το μοντέλο πιο πάνω, Ε τότε προφανώς και δεν μπορείς να συμμετάσχεις σε μποϊκοτάζ. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε

Η σύγκριση των 5.000ε γίνεται με το χειροκίνητο Leon .

οκ όπως είπα συμφωνώ με την λογική του μποϊκοτάζ , αλλά επειδή η λογική αυτή δεν ισχύει μόνο στα αυτοκίνητα , δεν ξέρω πόσοι μπορούν να το κρατήσουν για όλα τα προϊόντα που τους έχει συμβεί κάτι.

Γιατί με την παραπάνω λογική έτσι στα γρήγορα εγώ δεν θα έπρεπε να ξαναγοράσω τίποτα που να έχει σχέση με τις :

Seat , Xiaomi , Samsung , LG , Dell , Asus, Siemens κτλ.

Σε όλα τα παραπάνω υπήρχαν γνωστά κατασκευαστικά προβλήματα που οι εταιρείες δεν τα παραδέχθηκαν ποτέ

Μην ανοίξουμε και την κουβέντα περί κινέζικων προϊόντων και γενικά προϊόντων που έρχονται απο εκμετάλλευση παιδιών.

Αν θέλουμε όλοι να λέμε ότι είμαστε σωστοί τότε μάλλον πρέπει να εξαιρέσουμε το 80%+ των προϊόντων που αγοράζουμε.

Οπότε οκ περί μποϊκοτάζ , και αν καταφέρνεις εσύ να το κάνεις σε ότι προϊόν κυκλοφορεί τότε σου βγάζω το καπέλο. Αν το κάνεις μόνο σε συγκεκριμένα προϊόντα όμως που σε βολεύει επειδή έχεις και άλλες εναλλακτικές (π.χ. αυτοκίνητα) αλλά όχι στα υπόλοιπα τότε απλά δεν υπάρχει νόημα.

Δεν είναι επιθετική η απάντηση μου , μην την εκ λάβεις έτσι 

• Like 1
Δημοσ.

Μα ένα μποϊκοτάζ έχει νόημα μόνο αν γίνει μαζικά μέχρι να πιεστεί η εταιρία να παραδεχτεί ένα λάθος και να προβεί σε διορθωτικές ενέργειες υπέρ του καταναλωτή.

απο εκεί και πέρα δεν το κρατάς για πάντα. Αλλά αν επιλέξεις πάλι προϊόν από αυτόν τον κατασκευαστή πρέπει να εισαι σίγουρος ότι έχει διορθώσει.

τωρα αν εσυ π.χ πάρεις πάλι DSG και σου μείνει πάλι στα χέρια…

• Like 1
Δημοσ.

Τωρα σοβαρα μιλαμε για μποϊκοτάζ ενος αυτοκινητου οπως το .. γκολφ, για παραδειγμα; Δεν αγοραζουμε γκολφ μεχρι να φτιαξεις το (κατα την αποψη μας) επιρρεπες στις βλαβες dsg?

Χαλαρωστε λιγο με τον κεκαλυμμενο αντιγερμανισμο, δεν ειναι οι γιαπωνεζοι αψεγαδιαστοι και οι γερμανοι λαμόγια. Η καθε εταιρία εχει σκοπο το μεγιστο κερδος, επιλεγοντας ποια πλεονεκτηματα της ειναι πιο marketable. Εκει επενδυει και ο καταναλωτης αντιστοιχα κρινει. Και ουτε θα τιμωρησω μια εταιρια που το 2008 οντως ειχε κανει πουστιά, αν το προιον της ειναι το καλυτερο για τις αναγκες μου, εν έτει 2021. 

Δηλαδη οντως, η κυρα Σουλα μπορει να ναι το πιο τιμιο κοριτσι, να κανει τις καλυτερες σπανακοπιτες και να ειναι σπιτι δουλεια, δουλεια σπιτι. Αν δε μ αρεσει ομως, ενω μ’ αρεσει η φιλη της η Νίνα που ειναι μοντελαρα και γλετζού, πρέπει να διαλέξω την πρώτη με το στανιό; Και στην τελικη, μπορει να την πατησω και να μου κανει κουτσουκελα μετα απο μια 5 ετια, αλλα πρωτον εγω την πληρωνω και δευτερον αξιολογω πως γι αυτη την πενταετια αξιζε!

Ουτε επισης πρεπει ο καταναλωτης να αποκτησει γνωσεις ειδικου για να μπορει να κρινει αν «διορθωθηκε» το εκαστοτε προβλημα. 

Bonus question: Θα κανες και στην apple μποϊκοτάζ; 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, xgol είπε

Δηλαδη οντως, η κυρα Σουλα μπορει να ναι το πιο τιμιο κοριτσι, να κανει τις καλυτερες σπανακοπιτες και να ειναι σπιτι δουλεια, δουλεια σπιτι. Αν δε μ αρεσει ομως, ενω μ’ αρεσει η φιλη της η Νίνα που ειναι μοντελαρα και γλετζού, πρέπει να διαλέξω την πρώτη με το στανιό; Και στην τελικη, μπορει να την πατησω και να μου κανει κουτσουκελα μετα απο μια 5 ετια, αλλα πρωτον εγω την πληρωνω και δευτερον αξιολογω πως γι αυτη την πενταετια αξιζε!

Ασχημο να παραλληλιζουμε αντικειμενα με γυναικες...

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, koeltzakoatl είπε

Έχει πέσει σιγή στο θέμα: κάτι ετοιμάζεται δεν μπορεί……

Κοίτα να δεις αν εξαιρέσεις εμένα που ψωνίζω ανά 6μηνο ( ήρθε και ανανέωση ασφαλείας τον άλλο μήνα οπότε τα έφαγε τα ψωμιά του και αυτό) οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουν ψωνίσει

Άσε που έχουμε πλέον εξαντλήσει σχεδόν όλα τα θέματα οπότε άντε να σχολιάσουμε κανά νέο

17 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Ε εντάξει φαντάζομαι για να δώσει καλύτερο παράδειγμα το έκανε όχι για να μειώσει το γυναικείο φύλο

Πιστεύω όσοι γράφουμε εδώ μέσα και ειδικότερα οι "παλιοί" έχουμε καταλάβει περίπου τον τρόπο γραφής και το επίπεδο που έχουμε.

Οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται να υπάρχει παρεξήγηση σε ένα παράδειγμα σαν το παραπάνω

3 ώρες πριν, dstilio είπε

Μα ένα μποϊκοτάζ έχει νόημα μόνο αν γίνει μαζικά μέχρι να πιεστεί η εταιρία να παραδεχτεί ένα λάθος και να προβεί σε διορθωτικές ενέργειες υπέρ του καταναλωτή.

απο εκεί και πέρα δεν το κρατάς για πάντα. Αλλά αν επιλέξεις πάλι προϊόν από αυτόν τον κατασκευαστή πρέπει να εισαι σίγουρος ότι έχει διορθώσει.

τωρα αν εσυ π.χ πάρεις πάλι DSG και σου μείνει πάλι στα χέρια…

Κοίτα έχει 2 όψεις το νόμισμα για εμένα.

Η πρώτη είναι ακριβώς αυτή που λες. Την πάτησα και δεν ξαναγυριζω

Η δεύτερη είναι ότι προσωπικά από όσα κιβώτια έχω οδηγήσει το DSG το θεωρώ απίστευτο. Και όσο βλακεία και αν ακούγεται μπορεί να θέλω (που δεν θα το κάνω) να δοκιμάσω πάλι την τύχη μου έστω για την 4ετια που θα έχω εγγύηση γιατί μου προσφέρει ακριβώς αυτό που θέλω.

Τώρα όταν η εταιρεία ανακοινώνει ότι έχει βελτιώσει τα σημεία που είχε θέμα , δεν ξέρω αν πρέπει να την εμπιστευτώ ή όχι

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, tsofras είπε

Κοίτα να δεις αν εξαιρέσεις εμένα που ψωνίζω ανά 6μηνο ( ήρθε και ανανέωση ασφαλείας τον άλλο μήνα οπότε τα έφαγε τα ψωμιά του και αυτό) οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουν ψωνίσει

Άσε που έχουμε πλέον εξαντλήσει σχεδόν όλα τα θέματα οπότε άντε να σχολιάσουμε κανά νέο

Ε να ενημερώσω τότε και εγώ πως εδόθη παραγγελία για Volvo XC40 T4 Recharge Plug-in Hybrid (ΕΤΑ….τέλη 2021 λέω εγώ, τέλη Οκτώβρη η αντιπροσωπεία), εταιρικό πάντα. 2ο αυτοκίνητο μέσα σε 12 μήνες, λόγω αλλαγής δουλειάς, μετά το υπέροχο countryman.

Στο test drive, έπαθα…πλάκα (αν και για να είμαι ειλικρινής οδήγησα το Τ5 με 50 άλογα παραπάνω), αλλά η ποιότητα κύλισης, η ηχομόνωση και η αίσθηση ησυχίας που δίνει το αυτοκίνητο ήταν απαράμιλλη. Προτίμησα 50 άλογα λιγότερα και όσο πιο «φορτωμένο» με εξοπλισμό, παρά ένα «γυμνό» Τ5 με 262 άλογα. 

ελπιζω να παραλάβω βέβαια (εννοώ σύντομα και με όλον τον εξοπλισμό) γιατί με την έλλειψη τσιπ ανησυχώ πολύ..

• Like 9
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, koeltzakoatl είπε

Ε να ενημερώσω τότε και εγώ πως εδόθη παραγγελία για Volvo XC40 T4 Recharge Plug-in Hybrid (ΕΤΑ….τέλη 2021 λέω εγώ, τέλη Οκτώβρη η αντιπροσωπεία), εταιρικό πάντα. 2ο αυτοκίνητο μέσα σε 12 μήνες, λόγω αλλαγής δουλειάς, μετά το υπέροχο countryman.

Στο test drive, έπαθα…πλάκα (αν και για να είμαι ειλικρινής οδήγησα το Τ5 με 50 άλογα παραπάνω), αλλά η ποιότητα κύλισης, η ηχομόνωση και η αίσθηση ησυχίας που δίνει το αυτοκίνητο ήταν απαράμιλλη. Προτίμησα 50 άλογα λιγότερα και όσο πιο «φορτωμένο» με εξοπλισμό, παρά ένα «γυμνό» Τ5 με 262 άλογα. 

ελπιζω να παραλάβω βέβαια (εννοώ σύντομα και με όλον τον εξοπλισμό) γιατί με την έλλειψη τσιπ ανησυχώ πολύ..

Άντε με το καλό ωραία νέα, χρώμα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, tsofras είπε

Άντε με το καλό ωραία νέα, χρώμα?

ευχαριστώ!
Denim blue, με πίσω φιμέ τζάμια και λευκό σαλόνι (μου έβγαλε πολύ ωραία αίσθηση το λευκό δέρμα). Ευτυχώς μένω ισόγειο και θα πετάω…μπαλαντέζα όταν δεν βρέχει :-) 

εννοειται αυτόματο, δεν υπάρχει δίλημμα ποτέ! 

Επεξ/σία από koeltzakoatl
  • Like 8
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, koeltzakoatl είπε

ευχαριστώ!
Denim blue, με πίσω φιμέ τζάμια και λευκό σαλόνι (μου έβγαλε πολύ ωραία αίσθηση το λευκό δέρμα). Ευτυχώς μένω ισόγειο και θα πετάω…μπαλαντέζα όταν δεν βρέχει :-) 

εννοειται αυτόματο, δεν υπάρχει δίλημμα ποτέ! 

Ο ωραίος συνδυασμός μπλέ με λευκό σαλόνι άντε περιμένουμε φωτό

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Τι μου προσαπτεις;

Επεξ/σία από xgol

• Δημιουργία νέου...