QuestionMark09 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα, Σκέφτομαι να αγοράσω το πρώτο μου MacBook και σκεφτόμουν για το νέο MacBook Pro 16" (ή 14") που βγήκε τώρα αλλά λόγω διαφοράς τιμής μήπως το έπαιρνα από το αμερικάνικο Amazon. Έχω κάποιες ερωτήσεις γιατί δεν έχω ξανακάνει αγορά από το εξωτερικό, πόσο μάλλον από Αμερική. Πως ξέρω πόσο θα κρατήσει η τράπεζα μου για τη συναλλαγή και το συνάλλαγμα σε δολάρια (σκοπεύω να αγοράσω με τη χρεωστική μου από Alpha Bank) και δεύτερον, διάβασα ότι το αμερικανικό Amazon υπολογίζει εξαρχής το ελληνικό ΦΠΑ και τα έξοδα τελωνείου και δεν περνάει το δέμα σου εδώ όταν φτάσει (άρα δεν πληρώνεις έξτρα). Είναι αλήθεια αυτό; Αν έχει αγοράσει κανείς πόσο καιρό κάνουν γενικά να το φέρουν; Με την εγγύηση τι γίνεται; γιατί μιλάμε και για προϊόν apple και πρέπει να έχουμε μία σανίδα σωτηρίας... Εδώ μετράει ή σε περίπτωση προβλήματος πρέπει να το στείλω πίσω Αμερική; Γενικά αξίζει η αγορά από εκεί, τι λέτε; 1
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Έχω πάρει laptop (όχι Apple) από amazon.com και ίσχυαν τα εξής: 1. Πατάς στην αμερικάνικη σημαία και επιλέγεις να βλέπεις τις τιμές σε €. 2. Στην τιμή που σου εμφανίζει σου λέει ξεκάθαρα ποια είναι για το προϊόν και ποια για custom & taxes. Θεωρητικά τα προπληρώνεις όλα και απλά παραλαμαβάνεις. Ακόμα και σε περίπτωση που το κόστος τελωνείου από αυτό που αναγράφει όταν παραγγέλνεις, το καλύπτει το amazon. Εγώ παρέλαβα χωρίς να έρθει σε επαφή καθόλου μαζί μου το τελωνείο. Όλα έγιναν αυτόματα. Προσοχή! Υπάρχουν ορισμένα καταστήματα που δεν προ-χρεώνουν το τελωνείο. Σε εκείνη τη περίπτωση εκτελωνίζονται όταν φτάσουν Ελλάδα και πληρώνεις εδώ τους δασμούς. 3. Η ταχύτητα παράδοσης είναι αυτή που αναγράφει στο checkout. Εγώ είχα πληρώσει επιπλέον για το πιο γρήγορο και ήρθε στις ημερομηνίες που έγραφε. Πάντως εγώ που μπήκα τώρα δε βλέπω να στέλνει κάποιο κατάστημα Ελλάδα το Macbook Pro 14. Στείλε κανά link να δούμε.
QuestionMark09 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 21 λεπτά πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε Έχω πάρει laptop (όχι Apple) από amazon.com και ίσχυαν τα εξής: 1. Πατάς στην αμερικάνικη σημαία και επιλέγεις να βλέπεις τις τιμές σε €. 2. Στην τιμή που σου εμφανίζει σου λέει ξεκάθαρα ποια είναι για το προϊόν και ποια για custom & taxes. Θεωρητικά τα προπληρώνεις όλα και απλά παραλαμαβάνεις. Ακόμα και σε περίπτωση που το κόστος τελωνείου από αυτό που αναγράφει όταν παραγγέλνεις, το καλύπτει το amazon. Εγώ παρέλαβα χωρίς να έρθει σε επαφή καθόλου μαζί μου το τελωνείο. Όλα έγιναν αυτόματα. Προσοχή! Υπάρχουν ορισμένα καταστήματα που δεν προ-χρεώνουν το τελωνείο. Σε εκείνη τη περίπτωση εκτελωνίζονται όταν φτάσουν Ελλάδα και πληρώνεις εδώ τους δασμούς. 3. Η ταχύτητα παράδοσης είναι αυτή που αναγράφει στο checkout. Εγώ είχα πληρώσει επιπλέον για το πιο γρήγορο και ήρθε στις ημερομηνίες που έγραφε. Πάντως εγώ που μπήκα τώρα δε βλέπω να στέλνει κάποιο κατάστημα Ελλάδα το Macbook Pro 14. Στείλε κανά link να δούμε. https://www.amazon.com/Apple-MacBook-16-inch-10‑core-16‑core/dp/B09JQML3NL?ref_=ast_sto_dp Αυτή τη στιγμή είναι μη διαθέσιμο (όπως και όπου αλλού βλέπω) αλλά το έχει στα 2337€. Το ίδιο μοντέλο Ελλάδα (με φόρους και όλα) είναι στα 3299€.
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, QuestionMark09 είπε https://www.amazon.com/Apple-MacBook-16-inch-10‑core-16‑core/dp/B09JQML3NL?ref_=ast_sto_dp Αυτή τη στιγμή είναι μη διαθέσιμο (όπως και όπου αλλού βλέπω) αλλά το έχει στα 2337€. Το ίδιο μοντέλο Ελλάδα (με φόρους και όλα) είναι στα 3299€. Δεν στέλνει Ελλάδα το Apple Store στο amazon απ'όσο ξέρω.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, QuestionMark09 είπε https://www.amazon.com/Apple-MacBook-16-inch-10‑core-16‑core/dp/B09JQML3NL?ref_=ast_sto_dp Αυτή τη στιγμή είναι μη διαθέσιμο (όπως και όπου αλλού βλέπω) αλλά το έχει στα 2337€. Το ίδιο μοντέλο Ελλάδα (με φόρους και όλα) είναι στα 3299€. Και γιατί δεν το παίρνεις από Γερμανία; https://www.notebook.de/apple-macbook-pro-16-m1-pro-10-core-16gb1tbspacegrau-2021-int-p-161075?atyp=nb Πρόσθεσε και 30 ευρώ μεταφορικά. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2021 από natural_sgf
toxotis70 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Άμα έστελνε δεν θα παίρναμε από Ευρώπη….όλοι,από,Αμερική θα παίρναμε, ειδικά χωρίς φόρους και δασμούς, Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2021 από toxotis70 2
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, toxotis70 είπε Άμα έστελνε δεν θα παίρναμε από Ευρώπη….όλοι,από,Αμερική θα παίρναμε, ειδικά χωρίς φόρους και δασμούς, Μπορείς να αγοράσεις από Αμερική. Απλώς πρέπει να πληρώσεις φόρους και δασμούς και δεν συμφέρει.
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 14 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Μπορείς να αγοράσεις από Αμερική. Απλώς πρέπει να πληρώσεις φόρους και δασμούς και δεν συμφέρει. Εγώ δεν βλέπω κανένα κατάστημα αυτή στη στιγμή στο amazon.com να στέλνει Ελλάδα MacBook Pro.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε Εγώ δεν βλέπω κανένα κατάστημα αυτή στη στιγμή στο amazon.com να στέλνει Ελλάδα MacBook Pro. Μπορεί να μη στέλνει αυτή τη στιγμή λόγω αποθεμάτων. Γενικά, στέλνει.
QuestionMark09 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Γενικά μου γράφει Delivery to Greece, απλά δεν είναι πουθενά διαθέσιμα αυτή τη στιγμή λόγω έλλειψης φαντάζομαι. 15 ώρες πριν, natural_sgf είπε Και γιατί δεν το παίρνεις από Γερμανία; https://www.notebook.de/apple-macbook-pro-16-m1-pro-10-core-16gb1tbspacegrau-2021-int-p-161075?atyp=nb Πρόσθεσε και 30 ευρώ μεταφορικά. Το site αυτό δεν το έχω δοκιμάσει αλλά δεν έχει και πολύ καλές κριτικές με μια γρήγορη αναζήτηση στο Google. Σε περίπτωση ελαττώματος τι γίνεται;
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, QuestionMark09 είπε Το site αυτό δεν το έχω δοκιμάσει αλλά δεν έχει και πολύ καλές κριτικές με μια γρήγορη αναζήτηση στο Google. Σε περίπτωση ελαττώματος τι γίνεται; Είναι δοκιμασμένο το μαγαζί. Σε περίπτωση ελαττώματος το πρώτο χρόνο το πας σε οποιοδήποτε apple authorizes service center και στο φτιάχνουν. Στον δεύτερο χρόνο λογικά πρέπει να τους το στείλεις Γερμανία αλλά δεν έχω εμπειρία με αυτό. Edit: διαβάζοντας τα αρνητικά reviews του eshop φαίνεται ότι δεν σέβονται το δεύτερο έτος της εγγύησης, οπότε άκυρο σαν λύση. Μη το ρισκάρεις, εκτός εάν αγοράσεις apple care μαζί. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2021 από natural_sgf
QuestionMark09 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, natural_sgf είπε Είναι δοκιμασμένο το μαγαζί. Σε περίπτωση ελαττώματος το πρώτο χρόνο το πας σε οποιοδήποτε apple authorizes service center και στο φτιάχνουν. Στον δεύτερο χρόνο λογικά πρέπει να τους το στείλεις Γερμανία αλλά δεν έχω εμπειρία με αυτό. Edit: διαβάζοντας τα αρνητικά reviews του eshop φαίνεται ότι δεν σέβονται το δεύτερο έτος της εγγύησης, οπότε άκυρο σαν λύση. Μη το ρισκάρεις, εκτός εάν αγοράσεις apple care μαζί. Έγινε. Θα περιμένω λίγο να το ψάξω λίγο ακόμα εξάλλου μέχρι να γίνουν διαθέσιμα το βλέπω να περιμένουμε κάνα μήνα. Τι πράγμα κι αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα