Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, The_Judas είπε

ξέρει κανείς ποια είναι η διαδικασία για αυτή την περίπτωση;

Όπως είναι και στην περίπτωση που αγοραστής και πωλητής δεν έχουν απολύτως καμία συγγένεια, δεν αλλάζει κάτι.

https://www.kteohellas.gr/category/71/μεταβιβαση-αυτοκινητου.html

Δημοσ.

οπότε χρειάζεται και χρηματικό αντίτιμο

αυτό μπορεί να είναι οποιοδήποτε ποσό ή θα ελέγχθει αν είναι πολύ μικρό;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, The_Judas είπε

Ενώ από μη συγγενή δεν χρειάζεται? :P

Φυσικά και μπορεί να ελεγθεί, μπορεί όμως ο γονέας να κάνει δωρεά, πλέον είναι αφορολόγητες για έως 800.000€.

Δημοσ.

γονική παροχή για αγορά αυτοκινήτου απο το τέκνο στον γονέα καλη ιδέα 😎

αυτό που θέλω να πω είναι αν παίζει ρολο το πως θα ορίσω το ποσό !

πχ αν θα είναι κοντά στην πραγματική αξία.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, The_Judas είπε

γονική παροχή για αγορά αυτοκινήτου απο το τέκνο στον γονέα καλη ιδέα 😎

αυτό που θέλω να πω είναι αν παίζει ρολο το πως θα ορίσω το ποσό !

πχ αν θα είναι κοντά στην πραγματική αξία.

Στο έχω απαντήσει ήδη αυτό:

2 ώρες πριν, Joshua21 είπε
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

Φυσικά και μπορεί να ελεγθεί

Αν το ποσό είναι κοντά στην πραγματική αξία, τότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά το αυτοκίνητο το κληρονομεί η μητέρα μου λόγω θανάτου του συζύγου.

Οπότε η διαδικασία αν κατάλαβα καλά είναι:

1) Μεταβίβαση λόγω θανάτου προς τη μητέρα μου και νέα άδεια κυκλοφορίας στην Δ/νση Μεταφορών (η μητέρα μου δεν έχει δίπλωμα οδήγησης)

2) Αφού τελειώσει αυτή η διαδικασία, μετά πρέπει να γίνει ξανά μεταβίβαση από την μητέρα μου προς εμένα λόγω πώλησης.

Επίσης , οταν γίνει το βήμα 1 πρέπει να κάνω αρχικά ασφάλεια αυτοκινήτου στο όνομα της μητέρας μου ;

και μετά ξανά νέα ασφάλεια όταν μεταβιβαστεί σε εμένα;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

Βασικά το αυτοκίνητο το κληρονομεί η μητέρα μου λόγω θανάτου του συζύγου.

Οπότε η διαδικασία αν κατάλαβα καλά είναι:

1) Μεταβίβαση λόγω θανάτου προς τη μητέρα μου και νέα άδεια κυκλοφορίας στην Δ/νση Μεταφορών (η μητέρα μου δεν έχει δίπλωμα οδήγησης)

2) Αφού τελειώσει αυτή η διαδικασία, μετά πρέπει να γίνει ξανά μεταβίβαση από την μητέρα μου προς εμένα λόγω πώλησης.

Επίσης , οταν γίνει το βήμα 1 πρέπει να κάνω αρχικά ασφάλεια αυτοκινήτου στο όνομα της μητέρας μου ;

και μετά ξανά νέα ασφάλεια όταν μεταβιβαστεί σε εμένα;

Γιατί μας λες το στόρι σε δόσεις? Φοβάσαι μην μας πέσει βαρύ και βραχυκυκλώσουμε? :P

1) Πρώτα χρειάζεται να πάρει μια βεβαίωση από την εφορία από την οποία θα προκύπτει ότι είναι η κληρονόμος, και μετά με αυτή θα πάει στη διεύθυνση μεταφορών να κάνει τη μεταβίβαση. Υπόψιν σε αυτή τη περίπτωση δεν πληρώνει τέλος μεταβίβασης μια και είναι κληρονομιά, μόνο τα τέλη αδείας 75€.

2) Σωστά.

Ασφάλεια από όσο θυμάμαι για να γίνει μεταβίβαση δεν ζητάνε, και όταν γίνει η μεταβίβαση ο νέος ιδιοκτήτης έχει ένα περιθώριο 7 ημερών για να το ασφαλίσει.

• Thanks 1
Δημοσ.

Για ποιο λόγω να γίνει μεταβίβαση πάνω σου ας είναι πάνω στο όνομα της μητέρας σου και θα το οδηγείς εσύ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, ziaba είπε

Για ποιο λόγω να γίνει μεταβίβαση πάνω σου ας είναι πάνω στο όνομα της μητέρας σου και θα το οδηγείς εσύ 

πρεπει να βγαλω σημα κατοικου στην Θεσσαλονίκη και δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς. πρέπει να καταθέσω άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα και διεύθυνση κατοικίας στο ε1 που να ταυτίζεται με τα πιο πανω...

Επεξ/σία από The_Judas
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας. Η σύζυγός μου είναι κάτοχος αυτοκινήτου το οποίο χρησιμοποιεί το παιδί μας και βρίσκεται σε άλλη πόλη. Ποιος είναι ο τρόπος μεταβίβασης, δωρεάς, η γονικής παροχής, τι συμφέρει (υπ' όψιν ότι τα 800.000 ευρώ που δικαιούμαστε να μεταβιβάσουμε ως γονική παροχή αφορολόγητα δεν θα τα καλύψουμε ποτέ) και αν γίνεται ηλεκτρονικά ή όχι, αν χρειάζεται συμβολαιογράφο ή κάτι άλλο. Όποιος γνωρίζει ακριβώς τη διαδικασία θα με βοηθούσε. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Το παιδι μπορει να δικαιολογησει φορολογικα το οχημα ;

Αν ναι μπορειτε να  κανετε μια αγοραπωλησια με ενα "συμβατικο" αντιτιμο ;

Αν όχι αφηστε το οπως ειναι απλα δηλώστε στην ασφαλιστικη σαν οδηγο και το παιδι...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nik0laus είπε

Το παιδι μπορει να δικαιολογησει φορολογικα το οχημα ;

Αν ναι μπορειτε να  κανετε μια αγοραπωλησια με ενα "συμβατικο" αντιτιμο ;

Αν όχι αφηστε το οπως ειναι απλα δηλώστε στην ασφαλιστικη σαν οδηγο και το παιδι...

Σαφώς και μπορεί διαφορετικά γιατί να το κάνουμε. Ίσως εμείς να μη  καλύπτουμε τα τεκμήρια τα επόμενα χρόνια. Το θέμα μου είναι τι συμφέρει. Όταν λέτε συμβατικό αντίτιμο είναι πολύ φλου. Υπάρχει ηλεκτρονική γονική παροχή ή δωρεά με αφορολόγητο ενώ στην αγοραπωλησία υπάρχει φορολογία. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, gatsouma είπε

Σαφώς και μπορεί διαφορετικά γιατί να το κάνουμε. Ίσως εμείς να μη  καλύπτουμε τα τεκμήρια τα επόμενα χρόνια. Το θέμα μου είναι τι συμφέρει. Όταν λέτε συμβατικό αντίτιμο είναι πολύ φλου. Υπάρχει ηλεκτρονική γονική παροχή ή δωρεά με αφορολόγητο ενώ στην αγοραπωλησία υπάρχει φορολογία. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Εγώ πάλι δεν γνωρίζω κάποια "φορολογία" (ότι και να εννοείς με αυτό) στην αγοραπωλησία μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από ιδιώτη σε ιδιώτη, τουλάχιστον όχι άμεση, μήπως να γινόσουν πιο σαφής?

Εξήγησε μας τι είναι αυτό που - νομίζεις πως - θα χάσεις ή θα κερδίσεις επιλέγοντας μεταβίβαση κυριότητας με πώληση ή γονική παροχή ή δωρεά, και εμείς θα σου πούμε αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Η μόνη διαφορά που ξέρω είναι πως όταν η μεταβίβαση γίνεται με επαχθή αιτία (πώληση) τότε πληρώνεις τέλος μεταβίβασης, ενώ αν είναι από μη επαχθή αιτία (κληρονομιά, δωρεά κτλ) όχι. Υπόψιν μόνο το τέλος μεταβίβασης (πχ 60€ για 801-1.300cc), το τέλος αδείας που είναι 75€ το πληρώνεις σε κάθε περίπτωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...