Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και να μπορεί τέτοιο άλμα δεν πρόκειται να το κάνει η βιομηχανία 

θα την ανέβουμε όλη την σκάλα ΤΒ ΤΒ, μετά 10αδες ΤΒ, και στο τέλος 100ανταδες, κάποιος πρέπει να πληρώσει το ινοβεσιον

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω τέτοιο έχω στο σαλόνι πάντως 

Ένα laserdisc, λεβεντικο. Το χρησιμοποιώ και για ζάντα στο glx 

download.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, menthol1979 είπε

230K/sec. Λιγότερο από 2x δηλαδή.

Δεν πρεπει να ισχυει αυτο. Το εγραφε και σε αρθρο στο slashdot και καποιος στα σχολια ελεγε οτι δεν ισχυει.

Θες δεκαετιες για να γεμισεις ενα δισκακι σε τετοια ταχυτητα

Επεξ/σία από Bspus
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Fotek75 είπε

Η Ζωή κύκλους κάνει
Even 25 Years Later, the Iomega Zip Is Unforgettable

To ειχα γυρω στο 2001 ηταν οτι καλυτερο στην εποχη του...

• Like 2
Δημοσ.

Είναι και ασφαλή τα δεδομένα έτσι.... μετά από 10 χρόνια εγγραφής θα έχει πεθάνει και ο χάκερ που περιμένει να σου αρπάξει τα δεδομένα.  😷

Δημοσ.

1) το ανακοινώνουν εδώ και 2-3 χρόνια αυτό..
2) δεν ξέρω πόσο ανθεκτικά είναι τα δισκάκια αυτά (και οποιαδήποτε δισκάκια) σε σχέση με έναν εξωτερικό σκληρό 
3) αν κάνει 5 μέρες να "κάψει" ένα τέτοιο δισκάκι δεν ξέρω πόσο συμφέρει απο άποψη χρόνου
4) ναι ξέρω οτι είναι σε αρχικό/πειραματικό στάδιο και θεωρητικά όσο περνάει ο καιρός θα βελτιώνεται η απόδοση
5) Αν κρίνουμε απο τα bluray των 50++ GB που δεν πολυπερπατάνε. (Ελλάδα δεν βρίσκω πουθενά, και πρέπει να παραγγείλω απο Κίνα να έρθει και δεν βρίσκω ποτέ την ίδια μάρκα οπότε κάθε φορά δεν ξέρω αν τα δισκάκια που θα πάρω είναι ποιότητας verbatim/sony/κλπ ή ποιότητας turbo-x (Δεν θυμάμαι πως την έλεγε ακριβώς τη μάρκα) που στα 25 δισκάκια κατάφερα και "έκαψα" επιτυχώς 3 ή 4.
θα φανεί στην πορεία φαντάζομαι.. 

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, balt123 είπε

2) δεν ξέρω πόσο ανθεκτικά είναι τα δισκάκια αυτά (και οποιαδήποτε δισκάκια) σε σχέση με έναν εξωτερικό σκληρό 
3) αν κάνει 5 μέρες να "κάψει" ένα τέτοιο δισκάκι δεν ξέρω πόσο συμφέρει απο άποψη χρόνου
4) ναι ξέρω οτι είναι σε αρχικό/πειραματικό στάδιο και θεωρητικά όσο περνάει ο καιρός θα βελτιώνεται η απόδοση
5) Αν κρίνουμε απο τα bluray των 50++ GB που δεν πολυπερπατάνε. (Ελλάδα δεν βρίσκω πουθενά, και πρέπει να παραγγείλω απο Κίνα να έρθει και δεν βρίσκω ποτέ την ίδια μάρκα οπότε κάθε φορά δεν ξέρω αν τα δισκάκια που θα πάρω είναι ποιότητας verbatim/sony/κλπ ή ποιότητας turbo-x (Δεν θυμάμαι πως την έλεγε ακριβώς τη μάρκα) που στα 25 δισκάκια κατάφερα και "έκαψα" επιτυχώς 3 ή 4.

Είναι πιθανόν να υπάρξει αναβίωση της τεχνολογίας των οπτικών δίσκων σε κάτι που θα μοιάζει περισσότερο με tape-drive φάση ή πιθανόν σε κάτι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιεί η Meta για το Facebook.
Γενικά τα bluray δισκάκια ποιότητας verbatim/sony/κλπ είναι αρκετά πιο αξιόπιστα σε σχέση με οποιοδήποτε σκληρό δίσκο.
Βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό και εξαρτάται και από τον τρόπο που τα αποθηκεύεις.
Τα bluray των 50++ GB δεν πολυπερπατάνε λόγω υψηλού κόστους ανά gb. Αυτά των 25 GB είναι που προτιμάνε οι περισσότεροι έμπειροι χρήστες για cold storage.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

άραγε πόσοι έχουν το απλό blu-ray recorder ; ξεκινάμε από εκεί και ας αρχίσουν μετά να ονειρεύονται 500TB δισκάκια

4 ώρες πριν, balt123 είπε

https://www.amazon.co.uk/Verbatim-43789-Printable-Single-Double/dp/B009OUWZ6E/ref=sr_1_10?crid=QTRRZXYXLO3H&keywords=verbatim+blu+ray+discs&qid=1635983400&qsid=258-9621327-8000821&sprefix=verbatim+blu%2Caps%2C226&sr=8-10&sres=B00F97NEY8%2CB01GQN9ZGO%2CB01GVZ6LK0%2CB01GQN9YIS%2CB0047V24MA%2CB0056DURHW%2CB00DHS9F5I%2CB01B99WWXI%2CB004EHZLWW%2CB009OUWZ6E%2CB0041WF3X2%2CB01CHH841K%2CB00GSQ4DBM%2CB0055353DG%2CB0041WIWFI%2CB01FUIYMDC

Επεξ/σία από Molpadia
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Molpadia είπε

άραγε πόσοι έχουν το απλό blu-ray recorder ; ξεκινάμε από εκεί και ας αρχίσουν μετά να ονειρεύονται 500TB δισκάκια

Γερμανία και Αγγλία που έχω ζήσει παίζει φούλ το blu-ray και βρίσκεις εύκολα recorder και δισκάκια, μην κοιτάς Ελλάδα που για να βρεις κάτι πολύ απλό πρέπει να είσαι με τον μεγενθυτικό φακό σε κάθε μαγαζί που υπάρχει μήπως και υπάρχει κενό bluray διαθέσιμο..

Δημοσ.

μεχρι να βγει θα εχουν βγει σκληροι οποτε τσαμπα κοπος

απο το 2007 και μετα τα optical media εχασαν τη μαχη λογω δικαιωματων

• Like 1
Δημοσ.

Που ειναι εκεινο το thread με το δισκακι απο το μελλον που ειχε φωτογραφησει καποιος και ρωτουσε τι ειναι (εδω φαίνονται και ποιοο είναι παλιοί εδω μέσα!!)?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...