Lside Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα, Κάτοχος m1 pro και πρώτη φορά που χρησιμοποιώ mac os... Όποτε συνδέω το HDMI (είτε με αντάπτορα μέσω usb-c, είτε απευθείας) τα fonts είναι fuzzy/blurry στο external monitor (1080p). Δοκίμασα 2 διαφορετικά και διαφορετικά καλώδια αλλά τίποτα. Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό? Ευχαριστώ!
DrKo Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Νομίζω είναι θέμα του refresh rate ή/και της ανάλυσης. Δοκίμασε να αλλάξεις τις ρυθμίσεις.
Lside Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα πως οι οθονες αν δεν ειναι σε rgb mode δημιουργει αυτο το πρόβλημα. Γενικα μετα απο λίγη ώρα με χρήση της retina το 1080p μου βιάζει τα μάτια...
HuskerDu Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Το RGB & YPBPR color space δεν έχουν σχέση με τα fonts, όσοι ασχολούνται με την επεξεργασία φωτογραφίας θα καταλάβουν διαφορές στην απόδοση των χρωμάτων. Το fonts smoothing, crispness, sharpness etc, έχει σχέση με τα dpi της οθόνης, πάνω από 140 θα είναι κοντά στην retina. Δες ένα κατατοπιστικό άρθρο της Eizo, θα καταλάβεις τι εννοώ από τους πινακες με τα resolutions & dpi στις εξωτερικές οθόνες. https://www.eizo.com/library/basics/pixel_density_4k/
The_Mentor Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 γύρισε την ανάλυση της οθόνης τουλάχιστον στα 60 Hz.
Lside Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 60hz είναι (δεν πάει πιο πάνω) στην οθόνη που έχω στη δουλειά (1080p πάλι) με 75hz και πάλι δεν με ικανοποιεί αποτέλεσμα. Οι ίδιες οθόνες με linux που είχα πριν το mac, μου δίνουν την εντύπωση πως είχαν καλύτερο αποτέλεσμα (βέβαια πέρασα 1 βδομάδα στην retina και μπορεί να είναι biased πλέον τα μάτια μου). Παραθέτω και ένα screen shot (είμαι τοσο αμπαλος στο mac που έπρεπε να το googlarw), δεν ξέρω αν μπορεί να καταλάβει κανείς την ποιότητα βέβαια. BTW το μηχάνημα πολύ ωραίο όμως το mac σαν λειτουργικό μου φαίνεται κάπως δύσκολο, σαν να οδηγάω δεξιοτίμονο αυτοκίνητο! Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από Lside
HuskerDu Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Αν ο ρυθμός ανανέωσης ήταν λάθος θα έβλεπες τρεμοπαιγμα και γραμμές στην οθόνη, τι οθόνη έχεις, ίντσες? Διάβασε προσεκτικά το άρθρο της Eizo.
Lside Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχω philips 24'' 1080p 243V και το έχω δοκιμάσει και σε LG 24MP76. Γενικα τα fonts ειναι κακα, οι εικονες και τα βιντεο ειναι οκ. Το refresh rate ειναι παντα 60hz (το μεγιστο δηλ.). Το προβλημα μου το περιγραφουν και στο παρακάτω λινκ: https://forums.macrumors.com/threads/m1-mac-external-display-fuzzy-fonts-colors-ypbpr-vs-rgb.2276345/ Έχει κανείς να προτείνει κάποιο μονιτορ που να το έχει δοκιμασει με m1 (ή με m1 pro ακόμη καλύτερα) και να ειναι "sharp"? Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από Lside
HuskerDu Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 31.5" wide (UHD 4K) 3840 × 2160 pixels 16:9 Approx. 140 ppi 32" οθόνη 4Κ ανάλυση, αναφέρεται και στο φόρουμ του macrumors που διάβασες,αλλα χάνεται μέσα στα πολλά σχόλια, υπάρχει παραπληροφόρηση στο θέμα, πρέπει να έχεις 140dpi και πάνω. Εγώ έχω την Dell U2721DE, 2K, ~110dpi, ικανοποιητικό αποτέλεσμα αλλά όχι retina. ps: Διάβασε τα σχόλια του AlphaCentauri σε όλο το thread https://forums.macrumors.com/threads/m1-mac-external-display-fuzzy-fonts-colors-ypbpr-vs-rgb.2276345/page-22?post=30021067#post-30021067 1
Lside Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για την απάντηση, πολύ κατατοπιστικός. Με ποιο macbook συνδέεις την dell 2K? edit: Τώρα είδα στο screen shot.... Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από Lside
Lside Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Επανέρχομαι για όποιον/α ψάξει ποτέ πληροφορίες για το θέμα. Με LG 27UL850-W 4K 27" και scaling σε 2K όλα είναι κρύσταλο. Θα έλεγα πως για τα δικά μου μάτια είναι ενα βημα πριν την retina. Επίσης Macbook M1 pro 2021 συνεργάζεται άψογα. Και τέλος με 2 τέτοια μονιτορ (ταυτοχρονα) με συνδεση usb-c το scaling δεν ζοριζει καθόλου το λαπτοπ (διάβασα πως μερικοι ειχαν θεματα με θερμοκρασιες κλπ. σε άλλο φορουμ).
HuskerDu Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Καλορίζικη! Σου είπα με 4Κ δεν θα έχεις πρόβλημα, περιμένω black friday να πάρω μια 4Κ στις 32" . Υποστηρίζει Daisy Chaining (MST) η LG? 1
Lside Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δεν το έψαξα για Daisy Chaining (νομίζω πως δεν υποστηρίζει) ωστόσο θα δω λίγο το manual και θα επανέρθω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα