adsl2+ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Έτσι όπως είναι δεν θα παίζουν ανεξάρτητα οι αποκωδικοποιητές για να βλεπεις διαφορετική συχνότητα και πόλωση V ή H . Υπάρχει ενας διακοπτης της Invacom Stacker - Destacker cable solution DiSEqC Version ο οποιος δέχεται από δύο lnb σήμα και δίνει ταυτόχρονα σε δύο αποκωδικοποιητές ,99 ευρώ με ρίσκο αν παίξουν στο υπάρχον σύστημα σου!
afm Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Έτσι όπως είναι το σύστημα σου θα μπορείς να βλέπεις στην 2η tv μόνο κανάλια που θα είναι από την ίδια περιοχή συχνοτήτων (δηλαδή low-χαμηλές ή high-ψηλές) που βλέπει η 1η και μάλιστα κανάλια που έχουν την ίδια πόλωση (vertical ή horizontal) με το κανάλι που βλέπει η 1η tv. Λύση 1η: ξεχωριστό πιάτο και καλώδιο σε κάθε αποκωδικοποιητή (τα δύο μάτια που σου είπανε). Λύση 2η: ένα πιάτο, 4πλό lnb (quattro), πολυδιακόπτης (multiswitch) και ξεχωριστό καλώδιο για κάθε αποκωδικοποιητή.
mpakalovgaltis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 23/11/2021 στις 11:36 ΜΜ, mastoras007 είπε Καλησπέρα ξανά. Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετική με αυτά τα μαραφετια. Έχουμε ένα πιάτο το οποίο βγάζει ένα καλώδιο και σε κάποιο σημείο έχω βάλει ένα ταφ το οποίο σπάει και πάει σε δύο διαφορετικά σημεία του σπιτιού. Έχουμε ομμος έναν αποκωδικοποιητή και δύο τηλεοράσεις οπότε ανάλογα μια στο τόσο η μητέρα μου αλλάζει θέση στον αποκωδικοποιητή και στα δύο σήμεια παίζει κανονικά. Έαν πάρω δεύτερο αποκωδικοποιητή θα και τους έχω και τους δύο πάνω ταυτόχρονα θα δουλέψουν? Σε ένα κατάστημα που πήγα σήμερα μου τα έλεγαν περίεργα ότι θέλει δύο μάτια για να δουλέψει και κάτι τέτοια αλλά η λογική μου λέει ότι θα δουλεύει. Θέλω να παραγγείλω ένα δεύτερο αλλά μην τον πάρω και δεν κάνω τίποτα.. Το προβλημα λύνεται με 15 ευρουλάκια ίσως και λιγότερο και άσε τους άλλους να υποστηρίζουν πως θέλεις το μισό ΑΕΠ της χώρας και την τεχνολογική υποδομή της nasa για να πετύχεις αυτό που θες 1.Ένα ματάκι με δυο εξόδους (8 ευρώ) 2.Ένα κομμάτι καλώδιο απο το μάτι μέχρι το ταφ (5 ευρώ) 3.Δυο IF μούφες-ενώσεις (0,5 ευρώ) και δυο IF βύσματα (0,25 ευρώ) Την εκτέλεση της συνταγής την αφήνω σε εσένα ή στον μάστορα που θα καλέσεις 4 ώρες πριν, afm είπε Λύση 2η: ένα πιάτο, 4πλό lnb (quattro), πολυδιακόπτης (multiswitch) και ξεχωριστό καλώδιο για κάθε αποκωδικοποιητή. Πριν πάω να αγοράσω τα υλικά ελπίζω να έχεις καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα και πως επιλύεται. 19 ώρες πριν, adsl2+ είπε Stacker - Destacker Να πάρει το ρίσκο; Τι λες; Ούτε nova έχει το παλικάρι,ούτε OTE,ούτε η μάνα -γυναίκα του,του απαγορεύει να τραβήξει δεύτερο καλώδιο Ο διακόπτης αυτός δίνει την λύση στο να έχουμε ένα καλώδιο από την ταράτσα μας από το οποίο κάτω στο σπίτι μπορεί να μας δίνει... Δύο ανεξάρτητοι δέκτες χωρίς επιπλέον καλωδίωση ·Επίγειο σήμα ·Ανεξάρτητο Δορυφορικό σήμα σε ένα δέκτη ας πούμε NOVA και ταυτόχρονα ΟΤΕ TV Δηλαδή αν κάποιος έχει NOVA και θέλει να βάλει OTE TV αλλά η σύζυγος δεν αφήνει να περαστούν άλλα καλώδια...η το πέρασμα δεύτερου καλωδίου είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει ,τότε η λύση του Multiband Converter Stacker Destacker είναι μονόδρομος. Χάρη στη συμβατότητά του με το πρωτόκολλο DiSEqC, το σύστημα Stacker-Destacker, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το διαμοιρασμό δύο δορυφόρων και επίγειων σημάτων, σε δύο ανεξάρτητους δέκτες https://kalemisbros.gr/satellite/satellitesystems/diseqcswitch/stacker-destacker-johansson-multiband-converter/ Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από mpakalovgaltis
adsl2+ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, mpakalovgaltis είπε Το προβλημα λύνεται με 15 ευρουλάκια ίσως και λιγότερο και άσε τους άλλους να υποστηρίζουν πως θέλεις το μισό ΑΕΠ της χώρας και την τεχνολογική υποδομή της nasa για να πετύχεις αυτό που θες 1.Ένα ματάκι με δυο εξόδους (8 ευρώ) 2.Ένα κομμάτι καλώδιο απο το μάτι μέχρι το ταφ (5 ευρώ) 3.Δυο IF μούφες-ενώσεις (0,5 ευρώ) και δυο IF βύσματα (0,25 ευρώ) Την εκτέλεση της συνταγής την αφήνω σε εσένα ή στον μάστορα που θα καλέσεις Πριν πάω να αγοράσω τα υλικά ελπίζω να έχεις καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα και πως επιλύεται. Να πάρει το ρίσκο; Τι λες; Ούτε nova έχει το παλικάρι,ούτε OTE,ούτε η μάνα -γυναίκα του,του απαγορεύει να τραβήξει δεύτερο καλώδιο Ο διακόπτης αυτός δίνει την λύση στο να έχουμε ένα καλώδιο από την ταράτσα μας από το οποίο κάτω στο σπίτι μπορεί να μας δίνει... Δύο ανεξάρτητοι δέκτες χωρίς επιπλέον καλωδίωση ·Επίγειο σήμα ·Ανεξάρτητο Δορυφορικό σήμα σε ένα δέκτη ας πούμε NOVA και ταυτόχρονα ΟΤΕ TV Δηλαδή αν κάποιος έχει NOVA και θέλει να βάλει OTE TV αλλά η σύζυγος δεν αφήνει να περαστούν άλλα καλώδια...η το πέρασμα δεύτερου καλωδίου είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει ,τότε η λύση του Multiband Converter Stacker Destacker είναι μονόδρομος. Χάρη στη συμβατότητά του με το πρωτόκολλο DiSEqC, το σύστημα Stacker-Destacker, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το διαμοιρασμό δύο δορυφόρων και επίγειων σημάτων, σε δύο ανεξάρτητους δέκτες https://kalemisbros.gr/satellite/satellitesystems/diseqcswitch/stacker-destacker-johansson-multiband-converter/ Διάβασε ξανά τι ρωτάει και τι ζητάει και μετά να κάνεις σχόλια Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από adsl2+
mpakalovgaltis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 14 ώρες πριν, adsl2+ είπε Διάβασε ξανά τι ρωτάει και τι ζητάει και μετά να κάνεις σχόλια Τι ρωτάει,τι ρωτάει άραγε; Μελέτησε το σχέδιο και τότε ίσως πάρεις μπρος Καλησπέρα ξανά. Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετική με αυτά τα μαραφετια.Έχουμε ένα πιάτο το οποίο βγάζει ένα καλώδιο και σε κάποιο σημείο έχω βάλει ένα ταφ το οποίο σπάει και πάει σε δύο διαφορετικά σημεία του σπιτιού. Έχουμε ομμος έναν αποκωδικοποιητή και δύο τηλεοράσεις οπότε ανάλογα μια στο τόσο η μητέρα μου αλλάζει θέση στον αποκωδικοποιητή και στα δύο σήμεια παίζει κανονικά.Έαν πάρω δεύτερο αποκωδικοποιητή θα και τους έχω και τους δύο πάνω ταυτόχρονα θα δουλέψουν? Σε ένα κατάστημα που πήγα σήμερα μου τα έλεγαν περίεργα ότι θέλει δύο μάτια για να δουλέψει και κάτι τέτοια αλλά η λογική μου λέει ότι θα δουλεύει. Θέλω να παραγγείλω ένα δεύτερο αλλά μην τον πάρω και δεν κάνω τίποτα. 14 ώρες πριν, adsl2+ είπε Διάβασε ξανά τι ρωτάει και τι ζητάει και μετά να κάνεις σχόλια Before (Λάθος) After (Σωστό) Κόστος επίλυσης προβλήματος=15 ευρώ
mastoras007 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Στις 25/11/2021 στις 7:37 ΜΜ, mpakalovgaltis είπε Τι ρωτάει,τι ρωτάει άραγε; Μελέτησε το σχέδιο και τότε ίσως πάρεις μπρος Καλησπέρα ξανά. Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετική με αυτά τα μαραφετια.Έχουμε ένα πιάτο το οποίο βγάζει ένα καλώδιο και σε κάποιο σημείο έχω βάλει ένα ταφ το οποίο σπάει και πάει σε δύο διαφορετικά σημεία του σπιτιού. Έχουμε ομμος έναν αποκωδικοποιητή και δύο τηλεοράσεις οπότε ανάλογα μια στο τόσο η μητέρα μου αλλάζει θέση στον αποκωδικοποιητή και στα δύο σήμεια παίζει κανονικά.Έαν πάρω δεύτερο αποκωδικοποιητή θα και τους έχω και τους δύο πάνω ταυτόχρονα θα δουλέψουν? Σε ένα κατάστημα που πήγα σήμερα μου τα έλεγαν περίεργα ότι θέλει δύο μάτια για να δουλέψει και κάτι τέτοια αλλά η λογική μου λέει ότι θα δουλεύει. Θέλω να παραγγείλω ένα δεύτερο αλλά μην τον πάρω και δεν κάνω τίποτα. Before (Λάθος) After (Σωστό) Κόστος επίλυσης προβλήματος=15 ευρώ Καλησπέρα ξανά. Λοιπόν σήμερα παρέλαβα τον δεύτερο αποκωδικοποιητή, δεν είχα μπει καθόλου ινσομνια τώρα διάβασα της νέες απαντήσεις. Απλά τον έβαλα πάνω και παίζουν μέχρι στιγμής κανονικά και οι δύο τηλεοράσεις! Τον έχω βάλει οπός είναι το 1ο σχέδιο με ένα καλώδιο. Μάλιστα ήταν και ξερυθμισμενος πάλεψα πόση ώρα και πατώντας την επιλογή τυφλή αναζήτηση (δεν ξέρω καν τι είναι αυτό) βρήκε κανάλια! Είχα βάλει τον δορυφόρο που εχει αναφέρει ένα παιδί ποιο πάνω. Βέβαια βρήκε καμία 70αρια κανάλια και τα έσβησα κράτησα τα 7 Ελληνικά.
Eddy_Gordo Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Λοιπόν για τον φίλο που ρωτάει έχοντας βάλει στο παρελθόν δορυφορική για να βλέπεις σε δυο τηλεοράσεις ταυτόχρονα διαφορετικά πράγματα πρέπει να έχεις διπλό LNB και φυσικά δυο αποκωδικοποιητες (ένα πιάτο). Αν χάθηκαν κανάλια πρέπει να περάσεις ένα αρχείο "τύπου firmware" και να σκαναρεις παλι στο δορυφόρο που ήταν και εμφανίζονται. Για λεύκες περιοχές όπου ανήκω κι εγώ, έβαλα τέλη του προηγούμενου μήνα δωρεάν cosmote tv (απλα πιάνει τα ελεύθερα και κάποια άλλα τοπικά τύπου κρητης τν) ο τεχνικός έβαλε νεο πιατο, καλώδιο και το πηγε στον αποκωδικοποιητη του ΟΤΕ και από εκεί στην τηλεόραση. Ολα αυτά δωρεάν αφού είχα κάνει αίτηση κατι μήνες πριν στο κεπ της περιοχής μου. Ελπίζω να βοήθησα και να σας έλυσα απορίες χωρίς να σας μπέρδεψα περισσότερο Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από Eddy_Gordo
mastoras007 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 20 ώρες πριν, Eddy_Gordo είπε Λοιπόν για τον φίλο που ρωτάει έχοντας βάλει στο παρελθόν δορυφορική για να βλέπεις σε δυο τηλεοράσεις ταυτόχρονα διαφορετικά πράγματα πρέπει να έχεις διπλό LNB και φυσικά δυο αποκωδικοποιητες (ένα πιάτο). Αν χάθηκαν κανάλια πρέπει να περάσεις ένα αρχείο "τύπου firmware" και να σκαναρεις παλι στο δορυφόρο που ήταν και εμφανίζονται. Για λεύκες περιοχές όπου ανήκω κι εγώ, έβαλα τέλη του προηγούμενου μήνα δωρεάν cosmote tv (απλα πιάνει τα ελεύθερα και κάποια άλλα τοπικά τύπου κρητης τν) ο τεχνικός έβαλε νεο πιατο, καλώδιο και το πηγε στον αποκωδικοποιητη του ΟΤΕ και από εκεί στην τηλεόραση. Ολα αυτά δωρεάν αφού είχα κάνει αίτηση κατι μήνες πριν στο κεπ της περιοχής μου. Ελπίζω να βοήθησα και να σας έλυσα απορίες χωρίς να σας μπέρδεψα περισσότερο Καλησπέρα. Έχω κάνει και εγώ αίτηση και περιμένω. Ελπίζω πριν το Πάσχα να έρθουν! Αυτό πιάνει μόνο τα δωρεάν η είναι κοσμοτε tv κανονικά? Έχει πχ κανάλι που παίζει ταινίες μόνο??
ioanna07 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Καλημέρα παιδιά σε όλους. Μήπως κάποιο παιδί ξέρει νά με βοηθήσει? Πήρα έναν opticum δεκτη ax 150 HD αλλά δεν μπορώ πουθενά να βρω στο μενού που στο καλό να περάσω biss keys. Εννοείται ότι κάπου πρέπει να βρω την επιλογή patch...... Μήπως κάποιο παιδί ξέρει την διαδικασία????
mastoras007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Στις 15/12/2021 στις 6:23 ΠΜ, ioanna07 είπε Καλημέρα παιδιά σε όλους. Μήπως κάποιο παιδί ξέρει νά με βοηθήσει? Πήρα έναν opticum δεκτη ax 150 HD αλλά δεν μπορώ πουθενά να βρω στο μενού που στο καλό να περάσω biss keys. Εννοείται ότι κάπου πρέπει να βρω την επιλογή patch...... Μήπως κάποιο παιδί ξέρει την διαδικασία???? Εγώ πάλευα πολύ ώρα τελικά τα βρήκα πολύ εύκολα. Ούτε που βρήκα αυτά τα biss μια από τα ίδια. Έκανα δύο πράγματα μόνο στους δορυφόρους πρόσθεσα μόνο τον eutelsat 3b και μετά πάτησα τυφλή αναζήτηση και βρήκε μόνο του καμία 300 άρια κανάλια μέσα σε αυτά ήταν και τα Ελληνικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα