Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν σε καταλαβαίνω, ποιο να γίνει?

Η αναγραφή του αριθμού απόφασης του Δήμου πάντως στις πινακίδες είναι ήδη υποχρεωτική.

Εννοω να γινει ενα database ουσιαστικα με τους αριθμους αδειων και τη διευθυνση ωστε να μπορει να δει ανα πασα στιγμη το 100 οτι οντως υφισταται η συγκεκριμενη αδεια στη συγκεκριμενη διευθυνση.Μη σου πω πως προσωπικα θα το εκανα σε πλατφορμα προσβασιμη στο κοινο.Δεν ειναι προσωπικα δεδομενα και δεν αποκαλυπτει κατι προσωπικο...

Ενα απλο: αρ.αδειας 12345/2008 - Πανεπιστημιου 65 σε ενα excel!

• Απαντ. 231
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Dantε είπε

Και να συμπληρωσω πως παρκινγκ χωρις αναγραφομενη την αδεια απ εξω,δεν υφισταται!

Ετσι το οργανο οταν ερθει,με ενα ψαξιμο μεσω ασυρματου μπορει να επιβεβαιωσει οτι υφισταται αδεια και να κοψει τη κληση χωρις φοβο και παθος.

Αν δεν έβαζε ο καθένας πινακίδες όπου του καπνίσει και υπήρχαν επίσημες αριθμοδοτημένες πινακίδες για άδειες εισόδου-στάθμευσης οχήματος θα είχε λυθεί το θέμα με τις μαϊμού πινακίδες και δεν θα ψάχναμε ποιός δεν είναι ελέφαντας.

Έτσι θα ήξερε και ο αστυονομικός με τι έχει να κάνει.

18 λεπτά πριν, Thresh είπε

Αν θυμάμαι καλά η καταγγελία δεν γίνεται αποκλειστικά από τον ιδιοκτήτη. Μπορεί πχ να την κάνω εγώ επειδή κάποιος έκλεισε το γκαράζ του γείτονά μου. 

Μπα...ακόμα και αν έχει κλείσει ο ίδιος ο ιδιοκτήτητης την ίδια του την είσοδο μπορείς κάλλιστα να πάρεις την τροχαία και να έρθει να τον γράψει για να κάνεις χάζι.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Όχι να πωλούνται χυμαδιό στα ανά την επικράτεια σιδηροπωλεία.

Δεν ειμαι σιγουρος,αλλα νομιζω πως ειναι παρανομο να πωλουνται κιολας.Ασχετα που βρισκεις οτι θες σε σιδεραδικο απεναντι απο τη Διευθυνση Τροχαιας.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Εννοω να γινει ενα database ουσιαστικα με τους αριθμους αδειων και τη διευθυνση ωστε να μπορει να δει ανα πασα στιγμη το 100 οτι οντως υφισταται η συγκεκριμενη αδεια στη συγκεκριμενη διευθυνση.Μη σου πω πως προσωπικα θα το εκανα σε πλατφορμα προσβασιμη στο κοινο.Δεν ειναι προσωπικα δεδομενα και δεν αποκαλυπτει κατι προσωπικο...

Ενα απλο: αρ.αδειας 12345/2008 - Πανεπιστημιου 65 σε ενα excel!

Άλλο το ένα και άλλο το άλλο, το θέμα είναι πως αυτό που είχες γράψει δεν πρέπει να ισχύει, δλδ ότι "το οργανο οταν ερθει,με ενα ψαξιμο μεσω ασυρματου μπορει να επιβεβαιωσει οτι υφισταται αδεια".

Και ναι, μια τέτοια βάση δεδομένων σίγουρα θα ήταν χρήσιμη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Άλλο το ένα και άλλο το άλλο, το θέμα είναι πως αυτό που είχες γράψει δεν πρέπει να ισχύει, δλδ ότι "το οργανο οταν ερθει,με ενα ψαξιμο μεσω ασυρματου μπορει να επιβεβαιωσει οτι υφισταται αδεια".

Και ναι, μια τέτοια βάση δεδομένων σίγουρα θα ήταν χρήσιμη.

Καλα θεωρητικα το εγραψα,μη γνωριζοντας εαν εχουν τη δυνατοτητα τωρα να το κανουν η οχι.

Ετσι και αλλιως για να γινει αυτο πρεπει πρωτα να μπουν οι αναλογοι αριθμοι αδειας στις πινακιδες.Πινακιδες με αριθμους τωρα,υπαρχουν σε 1 στα 50.Πρακτικα πουθενα δηλαδη...

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Snoob είπε

Κατ΄αρχάς, αν θέλαμε να λεγόμαστε κράτος και όχι "κάτι σαν κράτος", τις πινακίδες οριοθέτησης χώρων στάθμευσης έπρεπε να τις εκδίδει δημόσια υπηρεσία, όπως τις πινακίδες κυκλοφορίας. Με σφραγίδες, αριθμούς άδειας κτλ. Όχι να πωλούνται χυμαδιό στα ανά την επικράτεια σιδηροπωλεία.

Πάει ο κάθε Νεοέλληνας, κοτσάρει μια πινακίδα (με ή χωρίς νούμερο), και έρχεται όργανο της τάξης και βεβαιώνει παράβαση μυρίζοντας τα νύχια του.

Κι αυτό, για κάποιο νεοελληνικό λόγο, θεωρείται φυσιολογικό.

Φυσιολογικό επίσης για τον μέσο Νεοέλληνα είναι όχι μόνο αυτό που λες, αλλά και να παρκάρει εκεί που ξέρει πολύ καλά ότι εμποδίζει ανθρώπους, όπως ράμπες αναπήρων, διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια, γκαράζ, εισόδους εξόδους αυτοκινήτων , να διπλό παρκάρουν και να κλείνουν. 

Φυσικά αυτά δεν θα αλλάξουν. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Καλα θεωρητικα το εγραψα,μη γνωριζοντας εαν εχουν τη δυνατοτητα τωρα να το κανουν η οχι.

Ετσι και αλλιως για να γινει αυτο πρεπει πρωτα να μπουν οι αναλογοι αριθμοι αδειας στις πινακιδες.Πινακιδες με αριθμους τωρα,υπαρχουν σε 1 στα 50.Πρακτικα πουθενα δηλαδη...

Κάτσε γιατί μου φαίνεται ότι μπερδεύτηκες, 1 στα 50 έχει αριθμό αδείας επειδή 1 στα 50 έχει πράγματι άδεια, στις υπόλοιπες 49 περιπτώσεις οι πινακίδες είναι παράνομες.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jmmys είπε

Φυσιολογικό επίσης για τον μέσο Νεοέλληνα είναι όχι μόνο αυτό που λες, αλλά και να παρκάρει εκεί που ξέρει πολύ καλά ότι εμποδίζει ανθρώπους, όπως ράμπες αναπήρων, διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια, γκαράζ, εισόδους εξόδους αυτοκινήτων , να διπλό παρκάρουν και να κλείνουν. 

Εκεί, έχει τεράστια ευθύνη η ίδια φαιδρή δημόσια υπηρεσία που "βεβαιώνει" παραβάσεις μυρίζοντας τα νύχια της.

Ειλικρινά, τους είχα για μπάχαλα, αλλά όχι για τόσο μπάχαλα.

Δεν πίστευα ποτέ ότι είναι δυνατόν να βεβαιώνεται στον αέρα παράβαση.

Τουλάχιστον, όταν βγαίνουν να μαζέψουν χρήμα στους δρόμους, φροντίζουν (συνήθως) να έχουν κάποιο στοιχείο της παράβασης που βεβαιώνουν.

Φαίνεται, όμως, πως ήταν γραφτό μου να χάσω μέσω του insomnia και τα τελευταία ψήγματα σεβασμού που είχα για τα ένστολα μπάχαλα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, jmmys είπε

Μπερδεύεις το βόλεϊ με το τρόλεϊ, ενσυνείδητα ή όχι...

ΥΓ. Δύο λάθη δεν μας κάνουν ένα σωστό.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Κάτσε γιατί μου φαίνεται ότι μπερδεύτηκες, 1 στα 50 έχει αριθμό αδείας επειδή 1 στα 50 έχει πράγματι άδεια, στις υπόλοιπες 49 περιπτώσεις οι πινακίδες είναι παράνομες.

Μπα οχι.Εχω δει περιπτωσεις που οντως εχει αδεια αλλα και παλι δεν εχει μπει πινακιδα που την αναγραφει,ενω θα επρεπε...

Απλα το αμελουν γιατι εινα πιο ευκολο να παρουν με ταληρο απο το μαγαζι παρα να πηγαινουν να παιρνουν απο το δημο.Δε ξερω ομολογω και τη διαδικασια για να στη δωσουν στο δημο.Εαν γινεται δηλαδη αυτοματα με το που βγαλεις την αδεια και στη δινουν επι τοπου η αν θελει κατι εξτρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Μπερδεύεις το βόλεϊ με το τρόλεϊ, ενσυνείδητα ή όχι...

Για την νοοτροπία του μέσου Νεοέλληνα στο θέμα οδικής συμπεριφοράς που αναφέρθηκε ο Mod μίλησα,εσύ τον χαβά σου. 

Επειδή οπως είπα, έχω νόμιμο παρκινγκ, και έχω βαρεθεί τον κάθε μην πω τώρα να με κλείνει συνέχεια. Δεν έχει καμμια σχέση αν υπάρχει αριθμός άδειας ή όχι και να φαίνεται ξεκάθαρα, ο καγκουρας θα κλείσει το όχημα, δεν τον νοιάζει αν κλείνει τον άλλον. Είναι θέμα νοοτροπίας οπως ειπώθηκε,και τα πρόστιμα τόσο ελαστικα που ευνοούν τον παραβατη.

Εξαλλου στην περίπτωση που θα αφαιρεθούν πινακίδες, μιας και το χρηματικο πρόστιμο είναι για γέλια, θα πάνε να κλαφτουν στην τροχαία ότι χρειάζονται το όχημα και τις παίρνουν πίσω. 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Και αν σου κάνει τι νομίζεις θα γίνει;

Θα μπει φυλακη 🤪troll mode on

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jmmys είπε

Επειδή οπως είπα, έχω νόμιμο παρκινγκ, και έχω βαρεθεί τον κάθε μην πω τώρα να με κλείνει συνέχεια. Δεν έχει καμμια σχέση αν υπάρχει αριθμός άδειας ή όχι και να φαίνεται ξεκάθαρα, ο καγκουρας θα κλείσει το όχημα. 

Στη θεση σου θα εβαζα μια επιγραφη και θα εγραφα:

Η θεση ειναι νομιμη,ιδου ο αριθμος αδειας.Αν παρκαρεις θα φωναξω αστυνομια και το προστιμο ειναι ταδε :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, jmmys είπε

Για την νοοτροπία του μέσου Νεοέλληνα στο θέμα οδικής συμπεριφοράς που αναφέρθηκε ο Mod μίλησα,εσύ τον χαβά σου. 

Επειδή οπως είπα, έχω νόμιμο παρκινγκ, και έχω βαρεθεί τον κάθε μην πω τώρα να με κλείνει συνέχεια. Δεν έχει καμμια σχέση αν υπάρχει αριθμός άδειας ή όχι και να φαίνεται ξεκάθαρα, ο καγκουρας θα κλείσει το όχημα. 

Βάλε και αριθμό αδείας λοιπόν για να μην μπορεί κανείς να σου πει τίποτα!

Τον κάγκουρα που έχει αποφασίσει να το αφήσει ακριβώς εκεί (ανεξαρτήτως αν είναι νόμιμη είσοδος, θέση αμεα κλπ) δεν θα το γλυτώσεις ούτως ή αλλιώς...

Ίσως γλυτώσεις όμως κάποιον αγανακτισμένο που δεν μπορεί να βρει θέση γιατί όλες έχουν γίνει πλέον είσοδοι πάρκινγκ και να το βάλει τελικά μπροστά στου γείτονα με τη μαϊμού.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Προσωπικά, πουθενά δεν δικαιολόγησα αυτούς που κλείνουν πάρκινγκ (πόσω μάλλον ράμπες για ΑΜΕΑ... εκεί μιλάμε για αντικοινωνικότητα διαγαλαξιακού επιπέδου...)

Όμως, ειλικρινά, δεν το χωράει το μυαλό μου πως είναι δυνατόν δημόσια υπηρεσία να βεβαιώνει παράβαση μυρίζοντας τα νύχια της.

Ήρθαν, είδαν μια αυλή, ζήτησαν άδεια, άδεια δεν είδαν και όμως βεβαίωσαν παράβαση.

Αναλογιστείτε, λίγο, για τι μπάχαλο μιλάμε.

Δεν αναφέρομαι καν σε οδηγική συμπεριφορά. Στα όργανα της "τάξης" αναφέρομαι.

Πείτε με αφελή, νόμιζα πως τσεκάρουν τα βασικά, τουλάχιστον. Αλλά, όπως αποδεικνύεται από χτες το βράδυ, είμαι πάρα πολύ βαθιά νυχτωμένος. 

Είμαστε μπάχαλο. Και, δυστυχώς, τελετάρχης του μπαχάλου είναι η υπηρεσία που έχει επιφορτιστεί από το κράτος και το νόμο για την τήρηση της τάξης.

Βεβαίωση παράβασης στον αέρα.

Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελλάδα, 21ος αιώνας.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...