Dantε Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Nabuko είπε Έρχεται το περιπολικό. Τι ακριβώς θα κάνει? Αν δε κλεινει καποιον που να βρισκεται μεσα εκεινη την ωρα και δεν εχει πινακιδα που να αναγραφει τον αριθμο αδειας οπως υποχρεουται να κανει ο ιδιοκτητης ,τοτε το περιπολικο σηκωνεται και φευγει! Άλλο ένα πρόβλημα της κοινωνίας μας. Δεν ασχολείται ο ένας, δεν ασχολείται ο άλλος, αλλά περιμένουμε να λυθούν όλα με ένα μαγικό τρόπο από μόνα τους Να στο πω αλλιως.Εχω κανει σχετικη (για αλλη περιπτωση) καταγγελια παλαιοτερα και δεν ασχοληθηκαν.Τι αλλο μπορω να κανω ως πολιτης?Να μπω μεσα στη πολεοδομια με το τσεκουρι οπως ειχε κανει ο αλλος? Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2021 από Dantε 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Nabuko είπε Ο Α έχει πάρκινγκ σαν του ts και λειπει σε διακοπές. Ο Β παρκάρει έξω από το "πάρκινγκ". Ο γείτονας Γ που κάθεται 3 τα ξημερώματα στο μπαλκόνι του και δεν έχει τι να κάνει, επειδή δεν γουστάρει τον Β παίρνει τηλέφωνο το 100 για παράνομα παρκαρισμένο όχημα. Έρχεται το περιπολικό. Τι ακριβώς θα κάνει? Δεν υπάρχει κλήση για στάθμευση που κλείνει πάρκινγκ με 20 ευρώ Για τα 20 ευρώ, επαναλαμβάνω ό,τι γράφτηκε από τον TS, δεν ξέρω πόσο είναι, δεν συνηθίζω να κλείνω πάρκινγκ για να με γράψουν και δεν έχω ίδια πείρα. Στο σκηνικό που περιγράφεις, η δική μου θέση είναι: τίποτε, αν δεν δει άδεια πάρκινγκ ή αν δεν μιλάμε για δομημένο χώρο στάθμευσης (κλειστά πάρκινγκ, όχι κάτι σκέπαστρα της πλάκας σε αυλές και πόρτες που άνοιξαν τελευταία φορά επί δραχμής). Τώρα, τι προβλέπει ο νόμος ή τι έχουν συμφωνήσει ενδοϋπηρεσιακά για να μην κουράζονται πολύ τα παιζιά, δεν ξέρω, ειλικρινά. Αλλά, βεβαίωση παράβασης χωρίς να είναι το όργανο βέβαιο πως υφίσταται παράβαση (αν δεν υφίσταται τρέχα "παραβάτη" να βγάλεις άκρη), μου φαίνεται εντελώς λάθος. Το βάρος της απόδειξης (θα έπρεπε να) το έχει ο καταγγέλων. Όχι ο καταγγελόμενος: "Σας γράψαμε άδικα κύριε, αποδείξτε μας πως σας γράψαμε άδικα να σας σβήσουμε την κλήση". Κομματάκι οργουελικό μου ακούγεται, δηλαδή. 1
Dantε Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Και να συμπληρωσω πως παρκινγκ χωρις αναγραφομενη την αδεια απ εξω,δεν υφισταται! Ετσι το οργανο οταν ερθει,με ενα ψαξιμο μεσω ασυρματου μπορει να επιβεβαιωσει οτι υφισταται αδεια και να κοψει τη κληση χωρις φοβο και παθος. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ο τύπος που θα παρκάρει και θα κλείσει την εισοδο/έξοδο ενός οχήματος που έχει παρκάρει στον ιδιόκτητο χώρο του, δεν τον ενδιαφέρει αν το πάρκινγκ είναι νόμιμο ή όχι. Θα το κάνει επειδή έτσι γουστάρει, δεν τον νοιάζει αν κλείνει τον άλλον. Και φυσικά θα φάει πρόστιμο επειδή εμποδίζει την έξοδο οχήματος. Είναι ο κλασσικός Ελληναρας που θα παρκάρει και σε ράμπες αναπήρων, και πάνω σε πεζοδρόμια, και πάνω σε διαβάσεις πεζών. Ο τύπος που δεν θα κλείσει ποτέ όχημα ή γκαράζ ή πυλωτή, επίσης δεν τον νοιάζει αν το πάρκινγκ είναι νόμιμο ή όχι. Πολύ απλά βλέπει ότι θα κλεισει τον άλλο που έχει βαλει το αμάξι του σε ιδιωτικο χώρο, και φεύγει να βρει αλλού. Είναι ο άλλος ο Έλληνας που ΔΕΝ θα παρκάρει ούτε σε θέσεις αναπήρων, ούτε σε ράμπες. Επίσης δεν χρειάζεται κανένας αριθμός άδειας, εφοσων οι θέσεις παρκινγκ αναφέρονται ρητά στην άδεια οικοδομής. Τέλος αν έχετε υποψία ότι το πάρκινγκ είναι παράνομο, παντε κάντε καταγγελία στη πολεοδομία, και μην κάνετε παράπονα αν φάτε πρόστιμο ή αφαίρεση πινακίδων επειδή κλείσατε έξοδο αυτοκινήτου. Φυσικά δεν αναφέρομαι στον καθε καραγκιόζη που βάζει καφάσια, καρέκλες, τενεκεδες κλπ πάνω στο δρόμο για να παρκάρει μόνο αυτός, τιμωρείται πλέον αυτό. 6 λεπτά πριν, Dantε είπε Και να συμπληρωσω πως παρκινγκ χωρις αναγραφομενη την αδεια απ εξω,δεν υφισταται Λάθος, το εξήγησα πιο πάνω. Ξεκολλήστε επιτέλους απο αυτήν την ανοησία ή ρωτήστε έναν μηχανικό. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2021 από jmmys
Nabuko Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, Dantε είπε Να στο πω αλλιως.Εχω κανει σχετικη (για αλλη περιπτωση) καταγγελια παλαιοτερα και δεν ασχοληθηκαν.Τι αλλο μπορω να κανω ως πολιτης?Να μπω μεσα στη πολεοδομια με το τσεκουρι οπως ειχε κανει ο αλλος? Σόρρυ, έτσι όπως το έγραψα φάνηκε ότι αναφέρομαι αποκλειστικά σε εσένα. Απλά το πήρα σαν αφορμή. Και εμείς έχουμε στη γειτονιά μια που κλείνει με αντικείμενα τη θέση έξω από το σπίτι της αλλά δεν ασχολείται κανένας στη γειτονιά γιατί βρίσκουμε όλοι άνετα πάρκινγκ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 8 minutes ago, Snoob said: Το βάρος της απόδειξης (θα έπρεπε να) το έχει ο καταγγέλων. Όχι ο καταγγελόμενος: "Σας γράψαμε άδικα κύριε, αποδείξτε μας πως σας γράψαμε άδικα να σας σβήσουμε την κλήση". Αν θυμάμαι καλά η καταγγελία δεν γίνεται αποκλειστικά από τον ιδιοκτήτη. Μπορεί πχ να την κάνω εγώ επειδή κάποιος έκλεισε το γκαράζ του γείτονά μου. 1
Joshua21 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Dantε είπε Και να συμπληρωσω πως παρκινγκ χωρις αναγραφομενη την αδεια απ εξω,δεν υφισταται! Ακριβώς έτσι. 3 λεπτά πριν, Dantε είπε Ετσι το οργανο οταν ερθει,με ενα ψαξιμο μεσω ασυρματου μπορει να επιβεβαιωσει οτι υφισταται αδεια και να κοψει τη κληση χωρις φοβο και παθος. Δεν νομίζω να ισχύει αυτό, έχει η αστυνομία/τροχαία βάση δεδομένων με τις σχετικές αποφάσεις των Δήμων ώστε να διασταυρώσει αν πράγματι υπάρχει ο συγκεκριμένος αριθμός απόφασης και αν είναι στη σωστή διεύθυνση?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Thresh είπε Αν θυμάμαι καλά η καταγγελία δεν γίνεται αποκλειστικά από τον ιδιοκτήτη. Μπορεί πχ να την κάνω εγώ επειδή κάποιος έκλεισε το γκαράζ του γείτονά μου. Σύμφωνοι, ας την κάνει όποιος θέλει. Άλλο προσπαθώ να καταλάβω εγώ: από πότε το βάρος της απόδειξης πέφτει στον καταγγελόμενο; Από πότε βεβαιώνει όργανο της τάξης παράβαση του νόμου χωρίς να ξέρει καν αν υφίσταται παράβαση; 1 1
Dantε Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, jmmys είπε Λάθος, το εξήγησα πιο πάνω. Ξεκολλήστε επιτέλους απο αυτήν την ανοησία ή ρωτήστε έναν μηχανικό. Μηχανικος ειμαι και εχω ασχοληθει.Ημουν ξεκαθαρος στο οτι εγραψα. Αριθμος αδειας χρειαζεται στα αυτοσχεδια που ειναι πολλα.Στις πολυκατοικιες ειναι ξεκαθαρος ο ΚΟΚ στο τι μπορει να ειναι δεσμευμενο για εισοδο σταθμευσης.Ενα ανοιγμα για υπογειο,ενα ανοιγμα για πυλωτη και τιποτα αλλο.Ουτε ανοιγμα για καθε αυτοκινητο στη πυλωτη,ουτε τιποτα αλλο. Να σου ανεβασω φωτο απο μια γωνιακη πολυκατοικια της γειτονιας να γελασουμε ολοι μαζι.Γυρω στα 30 μετρα προσοψη και τα εχουν κανει ολα εισοδο παρκαρισματος σε πυλωτη.Μιλαμε για 30 μετρα που δε μπορεις να παρκαρεις στο δρομο. Καραμπινατη παρανομια απο το κατασκευαστη. Και θα διαφωνησω στο οτι οποιος παρκαρει μπροστα απο τα παρανομα παρκινγκ ειναι ο Ελληναρας.Προσωπικα αν τυχει και δε βρω να βαλω το αυτοκινητο,ειναι 2-3 στανταρ που ειναι ξεκαθαρα παρανομα και δε γινεται απο το νομο να βγαλουν αδεια και παω και το βαζω εκει.Φυσικα εαν δεν ειναι καποιος μεσα καθως ξερω οτι εκει σε γραφουν για παρακωλυση,ασχετα αν ξερουν οτι ειναι παρανομα μεσα του αλλουνου. 6 λεπτά πριν, Nabuko είπε Σόρρυ, έτσι όπως το έγραψα φάνηκε ότι αναφέρομαι αποκλειστικά σε εσένα. Απλά το πήρα σαν αφορμή. Και εμείς έχουμε στη γειτονιά μια που κλείνει με αντικείμενα τη θέση έξω από το σπίτι της αλλά δεν ασχολείται κανένας στη γειτονιά γιατί βρίσκουμε όλοι άνετα πάρκινγκ. Το καταλαβα,αφορμη και εγω πηρα για να δειξω πως δυστυχως με τη πολεοδομια δε βγαζεις ευκολα ακρη.Λογω δουλειας ειχα αρκετα παρε δωσε με αυτους καποια εποχη και ειναι το τελευταιο προπυργιο της παλιας καλης γραφειοκρατιας στην Ελλαδα. 3
mechpanos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, MilaMouVromika είπε Αυτό απορώ και εγώ, ελπίζω να ήθελε απλός να με τραμπουκισει, γενικά ήταν πολύ επιθετικός, εγώ από μεριά μου πολύ ευγενικός, φάση με το που βγήκα κράταγε την αστυνομική του ταυτότητα στο χέρι Πες του σε ποιον τα πουλάς αυτά ρε, σε ποιο τμήμα είσαι να βρω τον διοικητή σου!
Dantε Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν νομίζω να ισχύει αυτό, έχει η αστυνομία/τροχαία βάση δεδομένων με τις σχετικές αποφάσεις των Δήμων ώστε να διασταυρώσει αν πράγματι υπάρχει ο συγκεκριμένος αριθμός απόφασης και αν είναι στη σωστή διεύθυνση? Αν δεν υπαρχει,δε θα πρεπει να γινει?Και οκ,ας γινει η αρχη με την αναγραφη της αδειας.Και αν ο αλλος βαλει αριθμο αδειας 1337/69 θα του κανω καταγγελια και θα φαει το προστιμακι του.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 5 minutes ago, Snoob said: Σύμφωνοι, ας την κάνει όποιος θέλει. Άλλο προσπαθώ να καταλάβω εγώ: από πότε το βάρος της απόδειξης πέφτει στον καταγγελόμενο; Από πότε βεβαιώνει όργανο της τάξης παράβαση του νόμου χωρίς να ξέρει καν αν υφίσταται παράβαση; Αρχικά, υποθέτω δεν θα έπρεπε να βεβαιώνει αν δεν βλέπει την κλασική πινακίδα με τον αριθμό άδειας πάνω της. Από την άλλη σκέφτομαι την δικιά μου περίπτωση (μονοκατοικία) που δεν έχουμε καν πινακίδα στην συρόμενη καγκελόπορτα. 😛 2
Joshua21 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Dantε είπε Αν δεν υπαρχει,δε θα πρεπει να γινει?Και οκ,ας γινει η αρχη με την αναγραφη της αδειας.Και αν ο αλλος βαλει αριθμο αδειας 1337/69 θα του κανω καταγγελια και θα φαει το προστιμακι του. Δεν σε καταλαβαίνω, ποιο να γίνει? Η αναγραφή του αριθμού απόφασης του Δήμου πάντως στις πινακίδες είναι ήδη υποχρεωτική.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, Dantε είπε Φυσικα εαν δεν ειναι καποιος μεσα καθως ξερω οτι εκει σε γραφουν για παρακωλυση,ασχετα αν ξερουν οτι ειναι παρανομα μεσα του αλλουνου. Εσύ τουλάχιστον όταν βλέπεις ότι ειναι άλλος μέσα, ΔΕΝ τον κλείνεις, η πλειοψηφία το κάνει. Έχω μαλώσει σπίτι μου 2-3 φορές με κάτι μαγκακια που έλεγαν την ίδια καραμέλα που διάβασαν σε φόρουμ, ότι πρέπει να γράφεται ο αριθμός άδειας πάρκινγκ,είχα απλά την σημανση" είσοδος/έξοδος αυτοκινήτου, μην παρκάρετε", με είχαν κλείσει, φώναξα τροχαία, ήρθε,τους πήρε πινακίδες.Παντε κάντε καταγγελία στην πολεοδομία τους είπα. Ποτέ δεν κλείνουμε ένα όχημα, και φεύγουμε,μπορεί ο άλλος να πρέπει να φύγει επειγόντως.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Κατ΄αρχάς, αν θέλαμε να λεγόμαστε κράτος και όχι "κάτι σαν κράτος", τις πινακίδες οριοθέτησης χώρων στάθμευσης έπρεπε να τις εκδίδει δημόσια υπηρεσία, όπως τις πινακίδες κυκλοφορίας. Με σφραγίδες, αριθμούς άδειας κτλ. Όχι να πωλούνται χυμαδιό στα ανά την επικράτεια σιδηροπωλεία. Πάει ο κάθε Νεοέλληνας, κοτσάρει μια πινακίδα (με ή χωρίς νούμερο), και έρχεται όργανο της τάξης και βεβαιώνει παράβαση μυρίζοντας τα νύχια του. Κι αυτό, για κάποιο νεοελληνικό λόγο, θεωρείται φυσιολογικό. Κι αν δεν υπάρχει πάρκινγκ, πρέπει αυτός που δέχτηκε την κλήση να τρέξει να κάνει καταγγελία, για να του ακυρώσουν την παράβαση. Αντί, ας πούμε (ρίχνω μια πολύ τρελή ιδέα στο τραπέζι) να πρέπει το όργανο της τάξης να βεβαιωθεί πως υφίσταται παράβαση πριν τη βεβαιώσει. Επαναλαμβάνω, είμαι αναφανδόν υπέρ των αυστηρότερων ποινών και του τερματισμού διαφόρων νεοελληνικών γελοιοτήτων, όπως ο τραγέλαφος με τα δικαστήρια για οδήγηση χωρίς άδεια, όπου η προσκόμιση άδειας οδήγησης εκ των υστέρων συνιστά πασαπόρτι για την αποχώρηση με μια σύσταση ή ένα φαιδρό πρόστιμο. Όμως, βασική και απαράβατη προϋπόθεση είναι να υπάρχει παράβαση. Όχι να σου βεβαιώνουν παράβαση έτσι, de facto, και τρέχα εσύ να αποδείξεις πως κακώς σου τη βεβαιώσανε. Δεν (θα έπρεπε να) λειτουργούν έτσι τα κράτη. Οι μπανανίες, ενδεχομένως. 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα