Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Snoob είπε

Δεν ξέρω τι εννοείς "εφικτό". Θα πάθουν κάτι να ζητήσουν την άδεια του χώρου, τον οποίο υποτίθεται πως ήρθαν να περιφρουρήσουν από τον παραβάτη; Προφανέστατα και είναι εφικτό, μια επίδειξη άδειας ζητάνε, όπως ζητάνε διπλώματα, άδειες κυκλοφορίας κτλ. Δεν φαντάζομαι να είναι τόσο δύσκολο, ακόμη και για την Τροχαία/Αστυνομία. Είπαμε να έχουμε χαμηλές απαιτήσεις από τα όργανα της τάξης, αλλά τόσο χαμηλές;

Υ.Γ. Μην ορκίζεσαι πως "δεν αρκεί". Εδώ κόβουν κλήσεις έτσι, στον αέρα, χωρίς να τσεκάρουν τα στοιχειώδη.

Το ίδιο δεν γίνεται και όταν κόβουν κλήσεις σε παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα; Κοιτάνε τα στοιχεία σε μια πινακίδα που μπορεί να την έχει βάλει και ο άλλος ψεύτικη. Και οι 2 περιπτώσεις τιμωρούνται φυσικά ανεξάρτητα το ποια παράβαση είναι πιο σοβαρή.

Θα μπορούσαν φυσικά να ζητήσουν από τον Δήμο στοιχεία αλλά δεν μου ακούγεται τόσο απλό. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του χώρου μπορεί να απουσιάζει.  

Δημοσ.

Αυτό που όλοι θεωρούνε ότι με μια ταμπέλα από το χρωματοπωλείο μπορούνε να καβατζώνουνε θέση έξω από το σπίτι τους και να απαιτούνε από τους υπολοίπους να σέβονται τα καραγκιοζιλίκια τους, με ξεπερνάει

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Conan2046 είπε

Το ίδιο δεν γίνεται και όταν κόβουν κλήσεις σε παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα; Κοιτάνε τα στοιχεία σε μια πινακίδα που μπορεί να την έχει βάλει και ο άλλος ψεύτικη. Και οι 2 περιπτώσεις τιμωρούνται φυσικά ανεξάρτητα το ποια παράβαση είναι πιο σοβαρή.

Θα μπορούσαν φυσικά να ζητήσουν από τον Δήμο στοιχεία αλλά δεν μου ακούγεται τόσο απλό. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του χώρου μπορεί να απουσιάζει.  

Και ποιος τους κάλεσε να βεβαιώσουν την παράβαση, αν "απουσιάζει" ο ιδιοκτήτης του χώρου;

Στα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κινούνται (θέλω να ελπίζω, με τα απίθανα που διαβάζω εδώ ίσως πρέπει να αρχίσω να αμφιβάλλω ευρύτερα για την επάρκεια ατόμων επιφορτισμένων με την ασφάλεια των πολιτών...) βάσει πινακίδων τοποθετημένων από δημόσιους φορείς και όχι ιδιώτες.

Μην παρεξηγηθώ, αν υπάρχει παράβαση, να τιμωρηθεί (και, όπως γράφω σε άλλο νήμα, οι υφιστάμενες ποινές και η εν γένει αντιμετώπιση ορισμένων παραβάσεων είναι φαιδρά χαμηλές και επιεικείς).

Αλλά, ειλικρινά μου φαντάζει αδιανόητο πως έρχεται και βεβαιώνει παράβαση σε "αυλή με πορτόνι" χωρίς να τσεκάρει τα απολύτως βασικά.

Κι αν υπάρχει οδηγία ή, ακόμη χειρότερα, νόμος που επιτρέπει στα όργανα της τάξης να λειτουργούν κατά τέτοιο τρόπο, τότε το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο από την ανεπάρκεια/βαρεμάρα/αδιαφορία του πληρώματος ενός περιπολικού.

Δημοσ.

Κύριοι τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα...αν βάλει κάποιος έναν αριθμό αδείας που δεν ισχύει ειναι εύκολο να τον τσακίσουν διότι όλα πλέον είναι στο διαύγεια. Κανονικά θέλει συμβολαιογραφική πράξη για τις θέσεις των πάρκινγκ σε κάθετες ιδιοκτησίες ακόμα και σε περίπτωση που προς το παρόν η ιδιοκτησία ειναι μία.(ισχύει σε περίπτωση που υπάρχει περιθώριο περαιτέρω δόμησης στην άδεια). Στην περίπτωση μας τώρα... αν εγώ παρκάρω στην είσοδο κάποιου που δεν έχει άδεια parking και μέσα δεν έχει όχημα απλά δεν μπορεί να μου κάνει τίποτα...αν έχει όχημα μέσα υποχρεούμαι να μην παρκάρω όσο ειναι μέσα διότι τότε μιλάμε για παρεμπόδιση κυκλοφορίας.  Η γνώμη μου είναι ότι η αρχική καταγγελία του φίλου μας είναι εξαρχής στον αέρα και δεν έπρεπε να γίνει με παρκαρισμένο αυτοκίνητο μπροστά από μη νόμιμο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Θα εστιάσω τώρα  στο γεγονός ότι ο αστυνομικός δημοσιοποίησε την ιδιότητα του με την μορφή απειλής γνωστοποιώντας ότι θα υποβάλλει μήνυση. Σε αυτό θα απαντήσω ότι δεν μας αφορά  η ιδιότητα του και να μην την ξαναχρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης διότι τότε θα γίν ει αναφορά στο εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας και να είστε σίγουροι δεν θέλει να αναφερθεί το όνομα του εκεί.

Εν κατακλείδι: κακώς έγινε η αρχική καταγγελία, κακώς έδειξε την ιδιότητα του ο αστυνομικός. Αναζητήστε πολεοδομικά και συμβολαιογραφικά τον τρόπο έκδοσης νόμιμης αδείας στάθμευσης και σε καμία περίπτωση μην τσακώνεστε με περίοικους όταν παρκάρουν έξω από τον χώρο στάθμευσης που δεν δικαιούστε ακόμα.  Επίσης σε καμία περίπτωση δεν βάζετε καρέκλες, κώνους, τσιμεντόλιθους και γενικότερα εμπόδια στην είσοδο για να κατοχυρώσετε τον χώρο...αν φωνάξουν αστυνομία έχετε 400€ πρόστιμο.   Καλά ξεμπερδέματα και ...αυτοσυγκράτηση!!!

• Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Snoob είπε

Δεν ξέρω τι εννοείς "εφικτό". Θα πάθουν κάτι να ζητήσουν την άδεια του χώρου, τον οποίο υποτίθεται πως ήρθαν να περιφρουρήσουν από τον παραβάτη; Προφανέστατα και είναι εφικτό, μια επίδειξη άδειας ζητάνε, όπως ζητάνε διπλώματα, άδειες κυκλοφορίας κτλ. Δεν φαντάζομαι να είναι τόσο δύσκολο, ακόμη και για την Τροχαία/Αστυνομία. Είπαμε να έχουμε χαμηλές απαιτήσεις από τα όργανα της τάξης, αλλά τόσο χαμηλές;

Υ.Γ. Μην ορκίζεσαι πως "δεν αρκεί". Εδώ κόβουν κλήσεις έτσι, στον αέρα, χωρίς να τσεκάρουν τα στοιχειώδη.

Μην μπερδεύεσαι, τροχαία/αστυνομία φυσικά και προβλέπεται να ζητάνε διπλώματα άδειες κτλ, την άδεια του χώρου όμως όχι, ούτε τους ενδιαφέρει ούτε τους αφορά. Παράνομη στάθμευση μπορεί να βεβαιωθεί μόνο στην περίπτωση που το απαγορεύει η σήμανση.

Υ.Γ. Το τι προβλέπεται ανέλυσα, δεν υποστήριξα ότι τα όργανα ποτέ δεν κάνουν λάθη.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, MilaMouVromika είπε

έκανα ανώνυμη καταγγελία για παράνομη στάθμευση, τέλος πάντων ήρθε ένα περιπολικό τους εξήγησα ότι προς το παρών δν έχουμε βρει την άδεια καθώς τώρα το πήραμε από την θεία μου η οποία δεν ζει πια. Του έδωσαν 20€ κλήση

Δεν μας τα λες καλά όμως. Πως είναι ανώνυμη καταγγελία(?) αφού ήσουν εκεί? 20 ευρώ κλήση πως κόπηκε?

• Super Moderators
Δημοσ.

Το τι βάζει ένας ιδιώτης σε "αυλή με πορτόνι" αν πράγματι θεωρείται (από νόμο και όχι "εθιμικά") επαρκής συνθήκη ώστε να βεβαιωθεί κατά το νόμο παράβαση, τότε το πρόβλημα είναι πολύ χειρότερο από την ανεπάρκεια δύο αστυφυλάκων σε ένα περιπολικό.

Αν προβλέπεται.

Τώρα, διαβάζω πως "δεν ενδιαφέρει και δεν αφορά" τις αρχές αν υφίσταται πράγματι παράβαση προτού βεβαιώσουν παράβαση;

Τι να πω, απλά ασχολίαστο.

25 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Δεν μας τα λες καλά όμως. Πως είναι ανώνυμη καταγγελία(?) αφού ήσουν εκεί? 20 ευρώ κλήση πως κόπηκε?

Γενικά η ιστορία μπάζει. Αφού του ζήτησαν άδεια (άρα προβλέπεται ή τουλάχιστον τους έκοβε τόσο, να ζητήσουν τα απολύτως βασικά προκειμένου να βεβαιώσουν παράβαση), ο TS πέταξε εκεί μια δικαιολογία, οι αστυνομικοί τη δέχτηκαν (... τι να πω, αν δέχονται τέτοιες δικαιολογίες...) και έκοψαν κλήση στον άλλο.

Χωρίς να ξέρουν καν αν είναι χώρος στάθμευσης εκεί. Ζήτησαν άδεια, άδεια δεν υπήρχε πρόχειρη, μετά μας γράφει ο TS πως θα πάει να την αναζητήσει (δηλαδή δεν ξέρει αν υπάρχει καν) και όλα καλώς καμωμένα.

Ειλικρινά, όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση, είναι λάθος. Καταγγέλων, καταγγελόμενος, όργανα της "τάξης" (ή του ωχαδερφισμού, αν πράγματι ζήτησαν άδεια, δεν τους έδειξε ο καταγγέλων άδεια και αυτοί προχώρησαν σαν να μην τρέχει κάστανο στη βεβαίωση της παράβασης).

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κάτι άσχετο με το θέμα του πάρκινγκ, αλλά απόλυτα σχετικό με την κατάχρηση ισχύος από πλευράς του αστυνομικού.

Όταν κάποιος σας παρουσιάζεται ως αστυνομικός, πριν πει τίποτε ζητήστε να δείτε την ταυτότητά του, βγάλτε την φωτογραφία, και ζητήστε και τον ειδικό αριθμό του. Θα το σκεφτεί καλά πριν σας τραμπουκίσει, καθώς οποιαδήποτε στοιχειοθετημένη καταγγελία από πολίτη για τέτοιο φαινόμενο, διαδικαστικά πρέπει να διερευνηθεί.

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να παραθέσω και εγώ την πρόσφατη εμπειρία μου. 

Γυρίζω βράδυ αργά πριν κάποιες μέρες σπίτι και είναι από εκείνες τις φορές που δεν βρίσκω με τίποτα να παρκάρω. Μετά από σχεδόν μια ώρα που έκανα κύκλους πάρκαρα κάπου χωρίς να προσέξω ότι στην πορτουλα του σπιτιού που υπήρχε εκεί, είχε μια πολύ μικρή πινακίδα μην παρκάρετε. Θέλετε η κούραση, θέλετε ότι οπότε περνάω έχει αμάξι παρκαρισμένο εκεί που πάρκαρα, θέλετε ότι δεν φανταζόμουν ότι εκεί είναι πάρκινγκ και ότι βγαίνει αμάξι; 

Όπως και να έχει σίγουρα δεν το έκανα επίτηδες όπως και σίγουρα όμως εκεί δεν είναι πάρκινγκ, απλά κάποιος αποφάσισε ότι θα βάλει μια πινακίδα για να βγάζει την μηχανή του πιο εύκολα. 

Την επόμενη μέρα βρήκα το αμάξι με μια καλή χαρακιά από κλειδιά και προσπάθεια να σπάσει τον καθρέφτη (ευτυχώς επανήλθε). 

Επεξ/σία από Thanos1921
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Snoob

Oσο και να σου φαινεται περιεργο στο Ελλαδισταν ετσι ειναι.Ερχονται της αστυνομιας και επειδη βλεπουν η τους ειπαν οτι ειναι παρκινγκ ,κοβουν κληση.

Και μετα εσυ που εισαι νομιμα παρκαρισμενος πρεπει να τρεξεις να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.

ΣτοΝ ΟΡ εχω να πω πως καλα εκανε και παρκαρε.Εφοσον δεν εχεις αδεια στα χερια σου,δεν υφισταται παρκινγκ και αρα δεν εχεις δικαιωμα να εχεις πινακιδα και να ζητας να παρει το αυτοκινητο.τα πεθανε η θεια και η αδεια ειναι σε ενα ντουλαπι στη Καλαμαρια,τα ακουω βερεσε.Μηνυση δε θα σου κανει,αλλα καταγγελια και μπορει να ζητησει να φας προστιμο γιατι εβαλες αυθαιρετα τη πινακιδα.Στη θεση του κιολας,εγω αυτα θα τα ειχα κανει ηδη.

Εχει γεμισει η Αθηνα με πινακιδες"no parking" και ερχεται και σε γραφει ο καθε ασχετος και τις περισσοτερες φορες τρως και καμια κλειδια στη πορτα.

ΥΓ.Και για να πω και μια ξεκαθαρη περιπτωση γνωσης ΚΟΚ απο την αστυνομια και να καταλαβεις @Snoob ποσο αυθαιρετα σε γραφουν.

Πολυκατοικια με μετωπο 9 μετρα στο δρομο.Συμφωνα με το ΚΟΚ επιτρεπεται μεχρι 6 μετρα να ειναι εισοδοι παρκινγκ και ο κατασκευαστης ετσι το εχει κανει.3 μετρα για εισοδο υπογειου,3 μετρα για εισοδος ισογειου παρκινγκ και 3 μετρα εισοδος της πολυκατοικιας που φυσικα εκει δε μπαινει αυτοκινητο και μπορει να παρκαρει ο οποιοσδηποτε στο δρομο.Ε εχει βαλει πινακιδα no parking γιατι ετσι και οταν καποιος το εβαλε μπροστα,φωναξε αστυνομια και τον γραψανε κιολας!Εκει δε γινεται να υπαρχει αδεια καθως απαγορευεται να ειναι το 100% της προσοψης μιας πολυκατοικιας ως χρηση για σταθμευση.Τρεχα γυρευε...

Επεξ/σία από Dantε
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Thanos 1921. Δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα δυστυχώς...απλά υποψιάζεσαι δικαιολογημένα τον κάτοικο του σπιτιού. Τι να κάνεις; Να τον απειλήσεις; Πάλι δεν θα πετύχεις τίποτα. Να κάνεις αντίποινα; Μόνο τον εγωισμό σου θα ικανοποιήσεις προσωρινά με ρίσκο να σε πιάσουν και ψυχική φθορα που δεν μετριέται...άσε που ηθικά έγινες όμοιος. Θέλει λοιπόν πονηριά...Εγώ απλά θα έκανα μια αναφορά στην αστυνομία ότι βρήκα το αυτοκίνητο μου με ζημιές έξω από την συγκεκριμένη ιδιοκτησία και θα έπαιρνα αρ. πρωτοκολλου της καταγγελίας. Στην συνέχεια θα  ενημερωνα τον ιδιοκτητη του ακινητου  με αθωο υφος αν ειδε καποιον να κανει ζημιες στο αυτοκίνητο και θα του έλεγα ότι εκανα καταγγελια στην αστυνομία καθώς και οτι πλέον εβαλα καμερες μεσα στο αμαξι μου για να μην το ξανακάνει...θα του έλεγα μάλιστα αν εβλεπα ότι δεν σκαμπαζει απο τεχνολογία μια χοντρη κοτσανα ότι εχω βαλει καμερες στους θόλους και βλέπω όλο το αμαξι περιμετρικα απο το σπίτι...Ύστερα θα τον παρακαλούσα και καλα συνομωτικά να με ενημερωσει αν δει καποιον να πλησιαζει το αμαξι μου που θα εχω παρκαρει στην πορτα του για να του κανω μηνυση και οτι φυσικα η αστυνομια μου  προτεινε προφορικα τα παραπανω...Αν το ξανακανει επισημη καταγγελία στην αστυνομία...το πιθανότερο ειναι να μην τολμησει να το ξανακανει διότι θα φοβάται τις κάμερες.   Ακούγεται περίπλοκο αλλά έτσι του κοβεις τον βηχα διότι ειναι συνηθως θρασυδειλοι. Αν στο μεταξυ σου πει οτι εχει παρκινγκ εκει του λες οτι δεν το γνωριζες και οτι φανταζεσαι οτι εχει νομιμη αδεια την οποια πρεπει να σου δειξει...παντα ευγενικα και διχως υψηλούς τόνους...ποτέ σε ηλιθιους εντασεις διότι εχεις χασει απο τα αποδυτηρια

Επεξ/σία από spyros.s
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dantε είπε

@Snoob

Oσο και να σου φαινεται περιεργο στο Ελλαδισταν ετσι ειναι.Ερχονται της αστυνομιας και επειδη βλεπουν η τους ειπαν οτι ειναι παρκινγκ ,κοβουν κληση.

[...]

Δεν ξέρω γιατί εξακολουθώ να εκπλήσσομαι με το μπάχαλο. Λάθος μου, ενδεχομένως, τόσα χρόνια ζω σε αυτή τη χώρα, έπρεπε να είχα αποδεχτεί το χάλι. Ίσως απορώ επειδή δεν θέλω να πιστέψω πως μπορεί να είναι τόσο χυμαδιό η όλη κατάσταση.

Και, επαναλαμβάνω, ανήκω σε αυτούς που θέλουν αυστηροποίηση των ποινών. Αλλά, όχι να σου κόβουν κλήση γιατί... έτσι. Αν είναι παράνομος, τα 20 ευρώ είναι χάδι. Αλλά, αν δεν είναι... οκ, κατάντια, έτσι λειτουργεί η Τροχαία και η Αστυνομία; Είδαν μια πινακίδα ιδιώτη, κόψε κλήση; Χωρίς καμία διασταύρωση; Τους είχα για μπάχαλα (ειδικά την ανίκανη Τροχαία) αλλά όχι για τόσο μπάχαλα.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Δεν ξέρω γιατί εξακολουθώ να εκπλήσσομαι με το μπάχαλο. Λάθος μου, ενδεχομένως, τόσα χρόνια ζω σε αυτή τη χώρα, έπρεπε να είχα αποδεχτεί το χάλι. Ίσως απορώ επειδή δεν θέλω να πιστέψω πως μπορεί να είναι τόσο χυμαδιό η όλη κατάσταση.

Και, επαναλαμβάνω, ανήκω σε αυτούς που θέλουν αυστηροποίηση των ποινών. Αλλά, όχι να σου κόβουν κλήση γιατί... έτσι. Αν είναι παράνομος, τα 20 ευρώ είναι χάδι. Αλλά, αν δεν είναι... οκ, κατάντια, έτσι λειτουργεί η Τροχαία και η Αστυνομία; Είδαν μια πινακίδα ιδιώτη, κόψε κλήση; Χωρίς καμία διασταύρωση; Τους είχα για μπάχαλα (ειδικά την ανίκανη Τροχαία) αλλά όχι για τόσο μπάχαλα.

Και ομως ετσι ειναι.

Στη γειτονια μου σε ενα στενο 50 μετρων εχει 5 παρανομα παρκινγκ.Αυτοσχεδια χωρις αδειες.Μιλαμε να εχουν γεμισει πινακιδες,να εχουν βαλει κολωνακια,να εχουν βαψει κατω,που ολα αυτα εξ ορισμου ειναι παρανομα,εχεις δεν εχεις αδεια!Γνωριζω τουλαχιστον 3 φορες που εχουν γραψει κοσμο που εχει τολμησει να παρκαρει.Εχω αγανακτησει αλλα δεν ασχολουμαι,καθως σπανια χρησιμοποιω αυτοκινητο και δεν εχει και τρελο θεμα παρκαρισματος η περιοχη.Δηλαδη το πολυ σε 15 λεπτα θα εχεις βρει θεση.

Και γενικα κανω καταγγελιες αν χρειαστει αλλα ξερω πως με τη πολεοδομια,δε μπλεκεις...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Snoob είπε

οκ, κατάντια, έτσι λειτουργεί η Τροχαία και η Αστυνομία; Είδαν μια πινακίδα ιδιώτη, κόψε κλήση; Χωρίς καμία διασταύρωση;

Ο Α έχει πάρκινγκ σαν του ts και λειπει σε διακοπές. Ο Β παρκάρει έξω από το "πάρκινγκ". Ο γείτονας Γ που κάθεται 3 τα ξημερώματα στο μπαλκόνι του και δεν έχει τι να κάνει, επειδή δεν γουστάρει τον Β παίρνει τηλέφωνο το 100 για παράνομα παρκαρισμένο όχημα. Έρχεται το περιπολικό. Τι ακριβώς θα κάνει? 

6 λεπτά πριν, Snoob είπε

Αν είναι παράνομος, τα 20 ευρώ είναι χάδι.

Δεν υπάρχει κλήση για στάθμευση που κλείνει πάρκινγκ με 20 ευρώ

2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Εχω αγανακτησει αλλα δεν ασχολουμαι

Άλλο ένα πρόβλημα της κοινωνίας μας. Δεν ασχολείται ο ένας, δεν ασχολείται ο άλλος, αλλά περιμένουμε να λυθούν όλα με ένα μαγικό τρόπο από μόνα τους

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...