Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αν περάσει 3ωρο και είναι ακόμα εκεί μπορείς να ξανακαλέσεις και να κόψουν και 2η κλήση

αυτο εκανα, ειχε φαει 2 20ευρες στο τελος της ημερας.

1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Μια ακομα απορια ρε παιδια ...Γινεται να δινουν αδεια για παρκινγκ για ενα αυτοκινητο μονο ?

Δηλαδη κλεινω μια θεση στο δρομο και εχω μια θεση πχ στην αυλη μου κτλ

Δεν θα επρεπε να υπαρχει μια αναλογια ?

Ο δημος να δινει αδεια για παρκινγκ εαν κερδιζει σε θεσεις στον δρομο.

υποτιθεται πως γινεται για την αποσυμφορηση του δρομου.

επισης ενα αυτοκινητο στο μηκος συνηθως ειναι μεγαλυτερο απο το ανοιγμα μιας γκαραζοπορτας.

• Like 1
  • Απαντ. 231
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Χανεται για του υπολοιπους της γειτονιας οσο αυτος ειναι πχ στην δουλεια του.

Στην ουσια εξασφαλιζει θεση .

Εαν παρκαρε στον δρομο δεν θα ηταν 24/7 πιασμενη η θεση .

Για παραδειγμα εχεις πυλωτη που χωραει 2 αυτοκινητα δεν μπορεις να πιανεις χωρο στο πεζοδρομιο για 2 αλλα για 1 μονο.

Να υπαρχει κερδος σε θεσεις.

Για αυτό λέμε ότι οι άδειες βγαίνουν απ΄την πολεοδομία και η νομοθεσία δεν επιτρέπει να κάνει κανείς όλη τη φάτσα του οικοπέδου του είσοδο για πάρκινγκ, βασικά είναι πολύ συγκεκριμένος ο χώρος για είσοδο/εισόδους ακριβώς για αυτό το λόγο.

Στην Αθήνα το έχουν γ@μήσει και ψόφησε, έχουν γεμίσει όλες οι καγκελόπορτες και όλες οι αυλές με τενεκέδια και χαλκομανίες no parking.

Καταγγελίες στη πολεοδομία η μόνη λύση, διαφορετικά θα ψάχνουμε μισή ώρα να παρκάρουμε καθημερινά.

Επεξ/σία από Basilhs1982
  • Like 3
Δημοσ.

Μεγάλη κάψα βλέπω για το αν είναι νόμιμα ή παράνομα τα πάρκινγκ.Εγώ δεν βρίσκω τίποτα κακό ένας άνθρωπος που έχει μια παλιά μονοκατοικία να έχει κάνει έναν χώρο της αυλής του πάρκινγκ για να έχει το αυτοκίνητο του προστατευμένο.Νομιζω ότι όλοι το ίδιο θα έκαναν.Μπορεί τα έξοδα και η ταλαιπωρία με την πολεοδομία να είναι πολύ μεγάλη και να μην μπορεί να το νομιμοποιήσει.

Αν στην περιοχή που έμενα  μου έκαναν τέτοιες ιστορίες οι γείτονες θα τους είχα ταράξει και εγώ στην νομιμότητα.Υπάρχει πιστοποίηση στον ανελκυστήρα?Υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις στις γύρω κατοικίες?Στους γύρω δρόμους επιτρέπεται το παρκάρισμα? Τηρούνται οι αποστάσεις στάθμευσης από διασταύρωση?Καβαλάνε τα αυτοκίνητα πεζοδρόμια?Κάθε μερα μια υπηρεσία του κράτους θα ήταν στη γειτονιά για έλεγχο!

• Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε

αυτο εκανα, ειχε φαει 2 20ευρες στο τελος της ημερας.

υποτιθεται πως γινεται για την αποσυμφορηση του δρομου.

επισης ενα αυτοκινητο στο μηκος συνηθως ειναι μεγαλυτερο απο το ανοιγμα μιας γκαραζοπορτας.

Ποια αποσυμφορηση ?

Που ψαχνεις να παρκαρεις και παντου βλεπεις ταμπελιτσα παρκινγκ και γυριζεις γυρω γυρω ολη μερα.

Πρεπει να εξεταστουν απο τους δημους ολες οι αδειες παρκινγκ.

Να ειναι οντως παρκινγκ  και οχι αυλη,αποθηκη,κοτετσι κρυφος οικος ανοχης κτλ πισω απο την πορτα που γραφει παρκινγκ.

Η εισοδος του να καταλαμβανει λιγοτερες θεσεις απο αυτες που ειναι στο εσωτερικο.

3 λεπτά πριν, moure είπε

Μεγάλη κάψα βλέπω για το αν είναι νόμιμα ή παράνομα τα πάρκινγκ.Εγώ δεν βρίσκω τίποτα κακό ένας άνθρωπος που έχει μια παλιά μονοκατοικία να έχει κάνει έναν χώρο της αυλής του πάρκινγκ για να έχει το αυτοκίνητο του προστατευμένο.Νομιζω ότι όλοι το ίδιο θα έκαναν.Μπορεί τα έξοδα και η ταλαιπωρία με την πολεοδομία να είναι πολύ μεγάλη και να μην μπορεί να το νομιμοποιήσει.

Αν στην περιοχή που έμενα  μου έκαναν τέτοιες ιστορίες οι γείτονες θα τους είχα ταράξει και εγώ στην νομιμότητα.Υπάρχει πιστοποίηση στον ανελκυστήρα?Υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις στις γύρω κατοικίες?Στους γύρω δρόμους επιτρέπεται το παρκάρισμα? Τηρούνται οι αποστάσεις στάθμευσης από διασταύρωση?Καβαλάνε τα αυτοκίνητα πεζοδρόμια?Κάθε μερα μια υπηρεσία του κράτους θα ήταν στη γειτονιά για έλεγχο!

Δες εδω ενα γειτονα μου.

https://www.google.com/maps/@37.9686174,23.7254619,3a,38.8y,30.52h,72.71t/data=!3m7!1e1!3m5!1sLSnR-5XOC7W5TvB6MoOmOw!2e0!5s20190801T000000!7i13312!8i6656

Εχει βαλει ταμπελακι parking εξω απο την αποθηκη.

Και παρκαρει μονο αυτος απ'εξω. (το πρασινο almera εαν αλλαξεις ημερομηνια στο google maps παλι εκει ειναι)

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, moure είπε

Και γαμώ τις λογικές, οι υπόλοιποι θα παρκάρουμε τα αυτοκίνητα μας στα σαλόνια με τους τσίγκους και τις χαλκομανίες. Εδώ στη γειτονιά μου έχουν κολλήσει ταμπελάκια ακόμα και πάνω σε κορμούς δέντρων για να παρκάρουν στα πεζοδρόμια.

Επεξ/σία από Basilhs1982
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ποια αποσυμφορηση ?

Που ψαχνεις να παρκαρεις και παντου βλεπεις ταμπελιτσα παρκινγκ και γυριζεις γυρω γυρω ολη μερα.

Να ειναι οντως παρκινγκ  και οχι αυλη,αποθηκη,κοτετσι κρυφος οικος ανοχης κτλ πισω απο την πορτα που γραφει παρκινγκ.

Η εισοδος του να καταλαμβανει λιγοτερες θεσεις απο αυτες που ειναι στο εσωτερικο.

Δες εδω ενα γειτονα μου.

https://www.google.com/maps/@37.9686174,23.7254619,3a,38.8y,30.52h,72.71t/data=!3m7!1e1!3m5!1sLSnR-5XOC7W5TvB6MoOmOw!2e0!5s20190801T000000!7i13312!8i6656

Εχει βαλει ταμπελακι parking εξω απο την αποθηκη.

Και παρκαρει μονο αυτος απ'εξω. (το πρασινο almera εαν αλλαξεις ημερομηνια στο google maps παλι εκει ειναι)

Καλεις την αστυνομια και του κοβει κλήση, καντο καθε μερα και θα δεις τι θα γίνει!

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, moure είπε

Καλά πού κρυβόσουν εσύ τόσο καιρό;

Ακριβώς όπως τα λες πάντως, όπως κάποιοι φτιάχνουν παράνομα πάρκινγκ, έτσι κάποιοι άλλοι παρκάρουν ακριβώς έξω απ' αυτά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Καλεις την αστυνομια και του κοβει κλήση, καντο καθε μερα και θα δεις τι θα γίνει!

Τροχαια δεν ερχετε σχεδον ποτε.

Ο δημος μια απο τα ιδια. (πρεπει να ειναι βυσμα ο συγκεκριμενος)

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Τροχαια δεν ερχετε σχεδον ποτε.

Φίλε το 100 παίρνεις και αφήνεις το όνομά σου. Να είναι επώνυμη η κλήση. Θα έρθει περιπολικό της ΑΔ ή του οικείου αστυνομικού τμήματος. Μόνο έτσι έρχονται.

Στην τελευταία φωτό βλέπω ότι έχει βάλει και τα εμπόδια στο δρόμο, αν είναι δικά του είναι και ένα 400αρι επιπλέον η κλήση. Το παρατημένο Πεζό από πίσω είναι ακόμα εκεί? κάνατε τίποτα γι' αυτό?

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

"Κάψα" η νομιμότητα.

Μετά, μην απορούμε με τα χάλια μας.

Από τη συζήτηση προκύπτει αβίαστα πως δημόσια υπηρεσία βεβαιώνει παραβάσεις χωρίς να τσεκάρει τίποτε απολύτως. "Δεν την αφορά", διάβασα κάπου. Φοβερά πράγματα.

Κι αντί να μας σηκώνεται η τρίχα με την αυθαιρεσία ιδιωτών και κρατικών φορέων, διαβάζουμε για "κάψες".

Τώρα, να υποθέσω κι εγώ με τη σειρά μου πως κάποιος έχει κοτσάρει κάπου αέρα-πατέρα πινακίδα πάρκινγκ χωρίς να υπάρχει καμία σχετική άδεια και φοβάται μην χάσει τη βολή του; 

Υ.Γ. Και ανελκυστήρα απόλυτα σύννομο έχω, και πάρκινγκ κλειστό για το οποίο φορολογούμαι ανηλεώς ("πολυτέλεια", γαρ, δεν ήξερα να κοτσάρω έναν τενεκέ όπου να' ναι ο καψερός) και στα πάντα είμαι εντάξει. Είναι κατάντια να λέμε "μη μιλάς, είσαι κι εσύ παράνομος, κάπου". Επιτέλους, να τελειώσει αυτός ο ηθικός και νομικός ξεπεσμός, δεν είμαστε όλοι συμμέτοχοι σε παρανομίες, μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Υ.Γ.2 Έχω γράψει ήδη, ακόμη αυστηρότερα πρόστιμα στους παραβάτες, εφόσον ο χώρος στάθμευσης είναι νόμιμος. Είναι αδιανόητο να βεβαιώνεται παράβαση προκειμένου να περιφρουρηθεί η αυθαιρεσία του κάθε "έξυπνου".

• Like 6
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Φίλε το 100 παίρνεις και αφήνεις το όνομά σου. Να είναι επώνυμη η κλήση. Θα έρθει περιπολικό της ΑΔ ή του οικείου αστυνομικού τμήματος. Μόνο έτσι έρχονται.

Στην τελευταία φωτό βλέπω ότι έχει βάλει και τα εμπόδια στο δρόμο, αν είναι δικά του είναι και ένα 400αρι επιπλέον η κλήση. Το παρατημένο Πεζό από πίσω είναι ακόμα εκεί? κάνατε τίποτα γι' αυτό?

Μιλαμε για 2 τετραγωνα κατω απο την Ακροπολη.

Το αστυνομικο τμημα της περιοχης τρεχει και δεν φτανει που λεμε...

Σου λενε καλεσε την τροχαια και εκει καλεις την τροχαια Αθηνων και σου λενε οτι η περιοχη ανηκει στην τροχαια καλλιθεας. 

ΥΓ Το πεζο το μαζεψανε μετα απο απειρες αναφορες μεσω Novoville

Επεξ/σία από k_w_t
  • Sad 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

διάβασα μέχρι την 6η σελίδα γιατί θεωρώ έγινε talkshow η συνέχεια...

Σε δική μου περίπτωση,

έχω κλειστό πάρκινγκ με συμβόλαιο αγορασμένο κανονικά το οποίο μοιράζομαι με έναν άλλο ιδιοκτήτη της οικοδομής ο οποίος λέει πως έχει δηλωθεί από την αρχή ως πάρκινγκ. Αυτό το αναφέρω γιατί μίλησα με τον Δήμο και μου είπε πως ειδική άδεια και πινακίδα χρειάζεσαι μόνο όταν έχει γίνει αλλαγή της χρήσης του χώρου πχ από πυλωτή σε πάρκινγκ, μαγαζί σε πάρκινγκ κ.α.!

Συχνά πυκνά λοιπόν παρκάρουν και κλείνουν ή εμποδίζουν την είσοδο του πάρκινγκ που ανέφερα παραπάνω σε σημείο να πρέπει να φωνάζω τον κόσμο να τραβάει τα αμάξια τους για να βγω γιατί είναι και στενός ο δρόμος και έχει από πίσω άλλα αυτοκίνητα (αλλά στα @@ τους).

Ένα πρωί βρήκα έναν χαλαρό παρκαρισμένο σε όλο το μήκος της εισόδους. Είχε τύχει όμως και είχα αφήσει το αμάξι έξω το προηγούμενο βράδυ οπότε πάλι καλά έφυγα. Πήρα το 100 τους έδωσα οδό και πινακίδα και πήγαν και τον γράψανε. Φαντάζομαι ότι είδαν την είσοδο του πάρκινγκ, είδαν ότι το όχημα εμποδίζει την είσοδο /  έξοδο οπότε τσίμπα την Χ κλήση. Αν θέλει λογικά αυτός που έφαγε κλήση θα ψάξει να δει αν είμαι νόμιμος φαντάζομαι.

Τέλος επειδή υπάρχει διχογνωμία για το αν ήταν όντως δηλωμένο σαν πάρκινγκ από την αρχή, έχω βρει μια μέση λύση τοποθετώντας ένα κώνο στην νοητή ευθεία της μια άκρης του πάρκινγκ έτσι ώστε να μην προεξέχουν οι κώλοι από τα αυτοκίνητα όπως κλασσικά γινόταν κάθε φορά και έπρεπε να βγω λες και έχω "διαβολάκι".

Μέχρι σήμερα φαίνεται να δουλεύει η πατέντα!

Δημοσ.

Κλασικός ΕΛ αστυνομικός με νοοτροπία σερίφη.

Αν η οικοδομή είναι προ του 1953 ισχύει άλλος νόμος, εάν είχε και τότε πόρτα και θέση στάθμευσης.

Στο πατρικό του πατέρα μου που έχει άδεια ανέγερσης του 1951 και έχει και άδεια για νέα οικοδομή του 1987, θεωρείται παρόδια ιδιοκτησία ο χώρος στάθμευσης και δεν χρειάζεται άδεια. Απλώς όποιος φέρει αντίρρηση του επισημαίνεις το άρθρο 34 του Κ.Ο.Κ. και βάζεις απαγορευτικά στάθμευσης. Επίσης στο πεζοδρόμιο που είναι νέο καθώς έγινε διπλός ο δρόμος με νησίδα το 2013 - 2015, έχουν βάλει από την Περιφέρεια απότμηση  μπροστά στην είσοδο και δεν μπορεί κανείς να πει κουβέντα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, k_w_t είπε

Ποια αποσυμφορηση ?

Φαντασου ολοι αυτοι που εχουν τα αυτοκινητα μεσα στο παρκινγκ, να μην ειχαν παρκινγκ, στη θεση του να ειχαν ενα διαμερισμα ακομα, και τα αυτοκινητα να ηταν στους γυρω δρομους.

Θα ηταν η δεν θα ηταν χειροτερα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...