Προς το περιεχόμενο

Πόσo να πουλήσω..?

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Inler είπε

Δηλαδή 100€ η μητρική(μεταχειρισμένο B450) και 30€ ο 2600 και 20€ οι μνήμες? 

Γιατί μνήμες αν είναι 16GB και cpu τόσο αξίζουν και φεύγουν.

Επίσης λες κουτιά.Εγγύηση έχουν? 

Στο build του παιδιού 5600Χ δεν φεύγει 130€ εκτός αν θέλει να το παλεύει κάνα χρόνο.Το ίδιο και τα 32GB Gskill όταν τα 3600mhz(ελάχιστη διαφορά με τα 4000mhz) της φθηνότερης σειράς Ripjaws έχουν 55€ καινούργια και της TridentZ 80€.

Και η αντίστοιχη υδρόψυξη σε Arctic  είναι κοντά στο 100αρι, μήπως να πουλήσει την kraken κάνα 70αρι;

Μη συγκρίνουμε τα σύκα με τα μήλα...

Άλλη κατηγορία οι ripjaws, άλλη οι Trident, άλλη συχνότητα και άλλο cl. Προφανώς ο casual  χρήστης δε θα προτιμήσει τις trident, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τις χαρίσει κιόλας.

Όσο για τον φίλο με την 450, δε μιλάμε για οποιαδήποτε b450 που βρίσκεις και με 60€ καινούργιο. Μιλάμε για Asus Rog atx. Ένα 80αρι την υπολόγισα, 40-50 τον 2600 και τα υπόλοιπα στις μνήμες, υπολόγισε και έξτρα τα rgb, άσχετα από το αν σε ενδιαφέρουν ή όχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ίδιο συγκρίνω μνήμες 3600mhz με 4000mhz έχουν ελάχιστη διαφορά αν έχουν(χαμηλότερη συχνότητα χαμηλότερα CL vs υψηλότερη συχνότητα υψηλότερα CL) όταν οι 3600 Gskill TridentZ έχουν 80€ καινούργιες εγώ θα προτιμούσα αυτές.

Για 2600 όταν ο 3600 παίζει καινούργιος 65€ άρα μεταχειρισμένος 45€+ ο 2600 που έχει αρκετούς σε αγγελίες απούλητους δεν φεύγει εύκολα πάνω από 30€ και ειδικά σε set.Μόνος του άντε ελάχιστα παραπάνω.

Για μητρική όταν ενδεικτικά B550 TUF καινούργια έχει 125€ δεν μπορώ να πω 100€ για την B450 Strix και ειδικά αν είναι και εκτός εγγύησης.Και μιλάμε μητρική που όσο να ναι υπάρχει ένας φόβος για μεταχειρισμένα.

Τλς υποκειμενικά είναι αυτά ο καθένας αξιολογεί διαφορετικά.

Η αγορά των μεταχειρισμένων θα δείξει πόσο πιάνουν ας δοκιμάσουν και βλέπουν πως θα πάει.

Επεξ/σία από Inler
  • Like 1

Θέλω να πουλήσω Poco f3 6/128  άψογο συντηρημένο άσπρο ήθελα μικρότερη οθόνη σε κινητό πια το έχω βάλει 150 καλά είναι;

1 λεπτό πριν, Andytse13 είπε

Θέλω να πουλήσω Poco f3 6/128  άψογο συντηρημένο άσπρο ήθελα μικρότερη οθόνη σε κινητό πια το έχω βάλει 150 καλά είναι;

Γράψτε λάθος θέμα ουπς sorry 

Μια εκτίμηση για τον "παππού";

CPU: Intel Core i5-6600K
Motherboard: ASUS Z170 PRO GAMING
RAM: 32GB (4x8GB) 3200 CORSAIR CMW16GX4M2C3200C16 VENGEANCE RGB PRO
GPU: Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti 4GB
SSD NVMe: Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB 
PSU: CoolerMaster 750W Semi Modular 80 Plus Bronze
CPU Cooler: CoolerMaster Hyper TX3 EVO
CASE: Thermaltake View 21 Tempered Glass Edition Mid-Tower Chassis
CASE FANS: Arctic P12 PWM PST Case Fan 120mm X 5 (+ Arctic Case Fan Hub 10 outputs)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 😁

4 ώρες πριν, FanisK93 είπε

Μια εκτίμηση για τον "παππού";

CPU: Intel Core i5-6600K
Motherboard: ASUS Z170 PRO GAMING
RAM: 32GB (4x8GB) 3200 CORSAIR CMW16GX4M2C3200C16 VENGEANCE RGB PRO
GPU: Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti 4GB
SSD NVMe: Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB 
PSU: CoolerMaster 750W Semi Modular 80 Plus Bronze
CPU Cooler: CoolerMaster Hyper TX3 EVO
CASE: Thermaltake View 21 Tempered Glass Edition Mid-Tower Chassis
CASE FANS: Arctic P12 PWM PST Case Fan 120mm X 5 (+ Arctic Case Fan Hub 10 outputs)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 😁

350 "ταβάνι" και αν δεν φεύγει πέφτεις σιγά-σιγά

15 hours ago, nickol-us said:

5600x - του κουτιού με ψύκτρα κοστίζει κάτι λιγότερο από 150€. Ε πρέπει να το βάλεις  στο 130αρι για να έχει νόημα κάποιος να σκεφτεί να το πάρει μεταχειρισμένο.

Θα ήθελα να σταθούμε λίγο σε αυτό.

Ο 5600χ έχει αυτή τη στιγμή που μιλάμε 147,95€ ετοιμοπαράδοτος, ολοκαίνουριος και αχρησιμοποίητος.

130€ θα έδινα εγώ σε ιδιώτη μόνο σε περίπτωση σφραγισμένου και πάλι με αρκετή διάθεση τζόγου.

Για 18€ ή με άλλα λόγια 10% πιο κάτω, θα προτιμούσα να έχω τη σιγουριά του καταστήματος.

Τώρα για επεξεργαστή 2,5 ετών, ασχέτως υποτιθέμενης χρήσης, δεν θα έδινα πάνω από το 70% της σημερινής του αξίας.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι 5600Χ που φεύγουν από αγγελίες είναι μεταξύ 95-115€ ανάλογα ποιος πουλάει αν έχει εγγύηση κουτί ψύχτρα και αν βιάζεται είτε ο αγοραστής είτε ο πωλητής-παίζουν δηλαδή πολλά ρόλο.

Τώρα εξαίρεση αποτελεί να καίγομαι για αγορά του συγκεκριμένου cpu να μην υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι στα μεταχειρισμένα και ένας που θα υπάρχει να πωλείται αυστηρά 130€.Εκεί είναι προσωπική απόφαση του καθενός αν αξίζει ή όχι το - 17€.

Αλλά όταν για παράδειγμα βλέπεις πολλές αγγελίες 2600 στα 55€-60€(με τον 3600 καινούργιο στα 65€) μετά όταν λέω εγώ ότι αξίζει 30€ ακούγομαι κάπως.

Αντίστροφα οι 5800X3d που είναι ελάχιστοι προς πώληση μπορεί να κρατήσουν πιο εύκολα τιμή.

Οπότε ο καθένας ας πράξει όπως νομίζει.

Επεξ/σία από Inler

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό να πουλήσω Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Space Gray με εγγύηση έως Οκτώβρη 2024 (αγοράστηκε με τιμολόγιο από πλαίσιο, για την διεκδικήση του δεύτερου χρόνου χρειαζεται να απευθυνθείτε στον Ευρωπαϊκό Νόμο και σε περίπτωση άρνησης να κάνετε καταγγελία στην προστασία του καταναλωτή) + extras 

Επεξ/σία από MariosX

Κολλήσατε σε μια τιμή χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Πρακτικά ξέχασα να βάλω μπροστά το "τουλάχιστον".

Όπως είπατε υπάρχουν άπειρες παράμετροι που ορίζουν την τιμή του μεταχειρισμένου, προσπάθησα απλώς να δώσω έναν οδηγό.

Με τη λογική τη δική σας κι εγώ θα αγόραζα καινούργιο τον 5600 στα 130€ καθώς μιλάμε για εφάμιλλες επιδόσεις, αυτό όμως δεν ορίζει την τιμή του 5600x, απλά αλλάζει το vfm του.

Επίσης για τον 2600 είπα ότι τον υπολογίζω στα 40-50€ και πάντα θεωρώ ότι περιλαμβάνει μαμά ψύκτρα. Ο 3600 που λέτε, είναι  tray, χωρίς ψύκτρα στα 63€. Οπότε με μια βασική ψύκτρα ανεβαίνουμε ακόμη 10€. Ακόμα από τα 63 μέχρι τα 50(ελάχιστη δυνατότερη διάφορα) μιλάμε για 20% μικρότερη τιμή, αν υπολογίσουμε και την ψύκτρα μεγαλώνει η διαφορά. Δεν είναι για όλους αμελητέα διάφορα.

Προσπαθώ να είμαι ακριβοδίκαιος και να κάνω όσο πιο σφαιρική και αντικειμενική προσέγγιση.

Να θυμάστε επίσης ότι το νήμα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, και δεν σημαίνει τίποτα η άποψη του καθενός μας. Είναι καλό που ακούγονται όλες οι απόψεις ώστε ο πωλητής να αποφασίσει ποια είναι η "σωστή" τιμή πώλησης.

• Like 1

36 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Ψαχνει φιλος 1660 ti ποσα να δωσει αν και του λεω να παει σε 6600 με 185-200 ευρω καινουρια.

Εσυ σαν φίλος το εκανες το καθηκον σου. Χρειαζεται για καποιο λογο nvidia γιατι απο επιδοσεις υπαρχει διαφορα.

nickol-us κουβέντα κάναμε δεν είπα ποτέ ότι εγώ έχω δίκιο σε όσα ισχυρίζομαι.

Λέμε την οπτική μας και ο εκάστοτε TS καλείται να αποφασίσει.

Λευτέρη 6600 μεταχειρισμένη στα 140-150€ max με απόδειξη εγγύηση.

Αν τώρα θέλει 1660ti που έχει γεμίσει ο τόπος γύρω στα 100€ ανάλογα υλοποίηση κουτί απόδειξη εγγύηση και αν έχει σκάψει κιόλας.

1 ώρα πριν, Apaleytos80 είπε

Εσυ σαν φίλος το εκανες το καθηκον σου. Χρειαζεται για καποιο λογο nvidia γιατι απο επιδοσεις υπαρχει διαφορα.

Την 1660 του συστησαν εγω για 6600 του ειπα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 26/08/2023 at 07:54, djkostas84 said:

Θα ήθελα να σταθούμε λίγο σε αυτό.

Ο 5600χ έχει αυτή τη στιγμή που μιλάμε 147,95€ ετοιμοπαράδοτος, ολοκαίνουριος και αχρησιμοποίητος.

130€ θα έδινα εγώ σε ιδιώτη μόνο σε περίπτωση σφραγισμένου και πάλι με αρκετή διάθεση τζόγου.

Για 18€ ή με άλλα λόγια 10% πιο κάτω, θα προτιμούσα να έχω τη σιγουριά του καταστήματος.

Τώρα για επεξεργαστή 2,5 ετών, ασχέτως υποτιθέμενης χρήσης, δεν θα έδινα πάνω από το 70% της σημερινής του αξίας.

Διαβαζω το νημα χρονια αν και συμμετεχω σπανια τα τελευταια χρονια, αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι, επειδη οι αντιδρασεις απο τους πωλητες ειναι συχνο φαινομενο ("μονο τοσο, μα ειναι 3 χρονων μηχανημα" κλπ), μερικες φορες προτεινονται τιμες πωλησης υψηλοτερες απο οτι θα περιμενε κανεις.Καποιοι ισως δε θελουν να χαρακτηριστουν οτι μεροληπτουν υπερ των αγοραστων, αλλοι ισως "λυπουνται" καποιον πωλητη.Αν προσθεσεις και την αμφιβολια για την ικανοτητα να εκτιμησεις σωστα τις τιμες φτανουμε μερικες φορες να προτεινονται τιμες κοντα στις τιμες προιοντων στα ραφια καταστηματων.Για να μη παρεξηγηθουμε τα παραπανω δεν αναφερονται σε σενα Nichol-us, γενικα συμφωνω με τις τιμες που προτεινεις.Αλλα οποιος διαβαζει το νημα συστηματικα θα χει πετυχει διαλογους που συνοψιζονται με τη διατυπωση "ε του ειπα παραπανω γιατι τον ειδα αρνητικο".

Προσωπικα δε με ενδιαφερει αν θα στεναχωρεθει ο εκαστοτε πωλητης, αυτη ειναι η εκτιμηση μου δε σε υποχρεωνει κανεις να την ακολουθησεις.Θα προτεινα σαν thought experiment σε ολους τους πωλητες να αναρωτηθουν αν αυτοι θα αγοραζαν το προιον που πουλανε στην τιμη που θελουν να το πουλησουν.

Επεξ/σία από Noreak
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Σκέφτομαι να πουλήσω το Asus ROG GL502VS laptop μου και θα ήθελα να πάρω μια εκτίμηση της αξίας του.

🔍 Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

CPU: Intel Core i7 7700HQ
RAM: 16GB (2 slots από τα 4)
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070
SSD: Micron_1100_MTFDDAV256TBN 256GB
HDD: TOSHIBA MQ01ABD100 1TB

🛠 Συντήρηση & Χρήση:

Αγοράσθηκε για gaming (εξού και η GPU), αλλά κύρια χρήση ήταν το development.
Συντήρηση πάστας/καθαρισμός κάθε 6 μήνες μέχρι που σταμάτησα να τον χρησιμοποιώ (όταν αναφέρομαι στην χρήση χρησιμοποιώ, εννοώ light work).
Τελευταία 2-3 χρόνια δεν το χρησιμοποιώ, χρησιμοποιείται κυρίως ως back-up για remote SSH σε περίπτωση που είμαι μακριά από τον βασικό υπολογιστή μου.
Undervolted CPU και GPU για χαμηλές θερμοκρασιές από Day-1.
Power-On Hours: 4192 ώρες σύμφωνα με το Crystal Disk Info (Δεν ξέρω κάποια άλλη μέθοδο μέτρησης για συνολική χρήση)

🔎 Κατάσταση:

Όλα τα εξαρτήματα λειτουργούν σωστά.
Δεν έχει γίνει καμία άλλη συντήρηση ή επισκευή.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για την τιμή που θα μπορούσε να πουληθεί αυτό το μηχάνημα, για να δω αν αξίζει να το πουλήσω ή αν θα το μετατρέψω σε ένα ακόμη homelab ή δώσω σε κάποιον συγγενή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

edit: Και δυστυχώς, έχει cuda 6.1, ούτε ML δεν μπορώ να τρέξω 😢

Επεξ/σία από SelfhostingAddict

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...