LLLEFTERIS Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, nickol-us είπε @benign Καλημέρα. Δε διαφωνεί κανείς με τις επιλογές σου. Κι εμένα αν ρωτούσες παρόμοια πράγματα θα διάλεγα, πιο ακριβά, θα κοιτούσα κατευθείαν για 5600g, nvme, b450 mobo και καλύτερο psu. Μα η συζήτηση δεν είναι αυτή. Είναι λογικό άλμα να λες εγώ θα έδινα ελάχιστα 350 και να κάνεις άμεση σύγκριση με το άλλο σύστημα. Εδώ το ερώτημα εξαρχής ήταν άλλο. Αποδεδειγμένα πλέον, ένας αγοραστής μπορεί να αγοράσει συναρμολογημένο build με τα παραπάνω, στα 237€ (ενώ ισάξιο και λίγο καλύτερο refurbished με 1 έτος εγγύηση στα 150€). Από την άλλη έχεις ένα σύστημα με 8 χρόνια στην πλάτη, με γερασμένο τροφοδοτικό, υποδεέστερο επεξεργαστή, λιγότερη μνήμη ραμ, με μηχανικό σκληρό 1tb και υποδεέστερα γραφικά. Αυτό το σύστημα το κοστολόγησες στα 200€. Εκεί πλέον τέθηκε το ερώτημα, όταν μπορεί κάποιος να πάρει καλύτερο/καινούργιο με εγγύηση hardware με 37€ περισσότερα γιατί να δώσει 200€ για το άλλο; Συνεχίζεις για κάποιο λόγο να θεωρείς περισσότερο επικίνδυνο, ένα σύστημα με καινούργια εξαρτήματα και την εγγύηση του eshop, παρά ένα σύστημα με 8 έτη στην πλάτη, με μηδέν εγγυήσεις (η εγγύηση του πωλητή είναι μόνο ότι θα πάρεις κάτι σωστά λειτουργικό, το πότε θα σκάσει ένα τόσο παλιό μηχάνημα είναι τζάκποτ). "Apples to apples comparison" όπως λένε και οι hu. Την καλημέρα μου και πάλι. Καλά και εγώ τα 200 τα θεώρησα πολλά άλλα κακώς κρίνετε πάντα έναν έτοιμο υπολογιστή με την αξία του Hardware το ξανά γράφω δεν ξέρει όλος ο κόσμος να στήνει κουτιά να βάζει λειτουργικά κλπ. Δηλαδή τι να πούμε και για αυτούς που πουλάνε υπολογιστή χωρίς δίσκο δηλαδή μόνο το bios μπορείς να δει η για αυτούς που στον δίνουν στον δρόμο σε.μια σακούλα μέσα εγώ τουλάχιστον εκτός από τις αξιολογήσεις γράφω και δεκτός κάθε έλεγχος στο σπίτι μου και το δίνω κομπλέ με το λειτουργικό με τους drivers office antivirus κλπ πρόγραμμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Καλάκακώς κρίνετε πάντα έναν έτοιμο υπολογιστή με την αξία του Hardware το ξανά γράφω δεν ξέρει όλος ο κόσμος να στήνει κουτιά να βάζει λειτουργικά κλπ. Αν διαβάσεις τα μηνύματά μου θα δεις ότι δεν είμαι απ'αυτούς, γι'αυτό και έκανα άμεση σύγκριση μόνο με το refurbished όπου έρχεται έτοιμο, στα 150€. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, nickol-us είπε Αν διαβάσεις τα μηνύματά μου θα δεις ότι δεν είμαι απ'αυτούς, γι'αυτό και έκανα άμεση σύγκριση μόνο με το refurbished όπου έρχεται έτοιμο, στα 150€. Ναι το είδα αυτό που έχεις βάλει αλλά είναι sff που άλλοι το θέλουν για το μικρό μέγεθος άλλοι όχι γιατί παίρνει μόνο low profile κάρτα γραφικών και όχι όλες. Μου έχουν τύχει πολλά sff κουτιά που το ένα μπορούσε να πάρει μόνο 1 slot κάρτα το άλλο μόνο κοντή κάρτα σε μήκος, δηλαδή το να πάρουμε ένα sff και οκ μωρέ θα του βάλω μια low profile κάρτα δεν είναι τόσο εύκολο. Τώρα να σκεφτείς υπάρχει ανθρώπος ψάχνει δίσκο 1000αρη με 20 ευρώ του έχω στείλει μήνυμα και τον θέλει και με 12 ευρώ έχω βρει καινούριο ssd 240gb Θα μου πεις γιατί δεν τον δίνω να βάλω ssd γιατί είμαι διακοπές και ήδη μου το έχει ζητήσει ένας όπως είναι να το πάρει αν δεν το πάρει θα δώσω τον δικό μου δίσκο θα πάρω ssd και στην τελική αν δεν πουληθεί θα το φέρω να το παρατήσω εδώ στους Αγίους Θεοδώρους να παίζουν τα παιδιά όταν ερχόμαστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 15 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Ναι το είδα αυτό που έχεις βάλει αλλά είναι sff που άλλοι το θέλουν για το μικρό μέγεθος άλλοι όχι γιατί παίρνει μόνο low profile κάρτα γραφικών και όχι όλες. Μου έχουν τύχει πολλά sff κουτιά που το ένα μπορούσε να πάρει μόνο 1 slot κάρτα το άλλο μόνο κοντή κάρτα σε μήκος, δηλαδή το να πάρουμε ένα sff και οκ μωρέ θα του βάλω μια low profile κάρτα δεν είναι τόσο εύκολο. Τώρα να σκεφτείς υπάρχει ανθρώπος ψάχνει δίσκο 1000αρη με 20 ευρώ του έχω στείλει μήνυμα και τον θέλει και με 12 ευρώ έχω βρει καινούριο ssd 240gb Θα μου πεις γιατί δεν τον δίνω να βάλω ssd γιατί είμαι διακοπές και ήδη μου το έχει ζητήσει ένας όπως είναι να το πάρει αν δεν το πάρει θα δώσω τον δικό μου δίσκο θα πάρω ssd και στην τελική αν δεν πουληθεί θα το φέρω να το παρατήσω εδώ στους Αγίους Θεοδώρους να παίζουν τα παιδιά όταν ερχόμαστε. Νιώθω ότι κυνηγάμε την ουρά μας σαν τα σκυλιά... Ναι είναι sff... παίρνει περιορισμένες επιλογές σε gpu, ωστόσο έχει περισσότερη ραμ, έτοιμο ssd και 1 έτος εγγύησης όπου στην πλειοψηφία των χρηστών είναι προτιμότερα. Τώρα αν ψάχνεις να βρεις τον 1 από τους 10 που θα δώσει περισσότερα χρήματα για να έχει δυνατότητα αναβάθμισης σε περισσότερες κάρτες γραφικών αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα, τότε πάσο. Το υπεραναλύσαμε πάλι, βρήκες να το πουλήσεις στην τιμή που θες, τελείωσε η ιστορία. Το μεγάλο θέμα ήταν αν αξίζει ή όχι τα 200€ κάτι που ήδη παραδέχτηκες ότι δεν τα αξίζει. Το ότι ακόμα και στα 200€ είχες πιθανότητα να βρεις αγοραστή δε σημαίνει ότι αυτή είναι και η τιμή που αξίζει. Όλα τα υπόλοιπα τα είπαμε, αν ψάξεις ιστορικό μηνυμάτων μου σε αυτό το νήμα θα δεις ότι δεν είμαι μηδενιστής και πάντα προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο ουδέτερος (προς αγοραστή ή πωλητή), υπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους. Τελευταίο μήνυμα για το συγκεκριμένο θέμα ζ φαντάζομαι είμαστε ήδη στο όριο του ενοχλούμε το νήμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Εγω παντως ειχα πει να ξεκινησει απο 200 ευρω και μετα του προτεινα να πεσει μεχρι 20 ευρω.Μπορει καποιος να ανατρεξει στα αρχικα μυνηματα μου να το δει.Παραδεχομαι επισης οτι δεν ειχα προσεξει οτι ειχε μονο 8gb ram νομιζα οτι ηταν 16.Να αφαιρεσω,αλλα 10 να παμε στα 170?Δεν ειναι τοσο παραλογο.Τα Dell εχουν καλυτερη ποιοτητα κατασκευης απο τα αλλα αντιπαλων εταιριων. Π.χ. ο εξαιρετικος σχεδιασμος του cpu cooler που εχουν ειναι μοναδικος. Οσο για τα benches Νικο,δεν τα υπολογιζω καθολου.Στην πραξη,στην καθημερινοτητα του με ενα i7 4770/16g ram/μια καλη φτηνη RX 570 στα 60 οπως αυτη που βρηκα και με εναν ssd δεν θα καταλαβει καμμια διαφορα ο μεσος χρηστης και μαλιστα θα παιζει και games ανετα χωρις βεβαια τρελλες απαιτησεις. Η βασικη διαφορα εγκειται στο οτι υπαρχουν καλα παλια συστηματα,προσεγμενα,καλοδιατηρημενα που ειναι μια χαρα για ενα μεσο χρηστη,γιατι εχουμε τεχνολογικο πληθωρισμο,δηλαδη πολυ ισχυρο hardware για το software που τρεχουμε. Ετσι εχουν πεσει οι τιμες. Και υπαρχουν προτασεις για φτηνο καινουργιο hardware που για μενα προσωπικα,το τονιζω,δεν ειναι αποδεκτες.Οπως το κουτι και το τροφοδοτικο που προτεινες.Επειδη ξερω ποσα θυματα εχουν προκαλεσει τα force,καλυτερα ενα παλιο Corsair CX 550 Watt στα 25 με 30 ευρω εδω μεταχειρισμενο,χιλιες φορες,απο τροφοδοτικα force και ''ελαφια.'' Τωρα λοιπον με το δικο μου σκεπτικο, το μινιμουμ που θα δωσει ενας για καινουργιο με αποδεκτες τις περισσοτερες προτασεις που κανατε αλλα με + ssd 480 στα 25 ευρω,ενα κουτι των 50 και ενα καλυτερο τροφοδοτικο, παει γυρω στα 340 ας πουμε.Οπως αρχικα ειχα πει,αν εχει να τα δωσει και δεν κανει καποια ειδικη χρηση,να το παρει. Αν δεν εχει τοσο,τοτε παει στο παλιο. Για αυτο και μερικα μελη πουλανε i7 Ivy και Haswell απο 50 μεχρι 70 ευρω.(Πανω απο 50 για μενα ειναι κλοπη παντως,να το πω αυτο.)Γιατι υπαρχει κοσμος που με εναν i5 παλιο κανουν την δουλεια τους και με ενα 50ρακι κανουν αναβαθμιση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apaleytos80 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Έκανε ο ανθρωπος μια ερωτηση ποσο κοστιζει το μεταχειρισμενο, δοθηκαν απαντησεις και απαφασισε την τιμη. Πούλαει οσο θέλει το μτχ ελεύθερη αγορα έχουμε. Σου λεω διαφωνουμε παμε παραπερα, αρχισες τις ¨μαιμουδιές" (λογοπαιγνιο) ενω ταυτοχρονα μιλας για σοβαροτητα και τρόπους, σου απαντησα στο ιδιο υφος. Ζητησα συγνωμη απο @LLLEFTERIS για "τορπυλισαμε" του τοπικ και ειπα οτι δεν εχω καμια διαθεση να το συνεχισω. 9 ώρες πριν, benign είπε Τελος στις συζητησεις απαντω με υφος αναλογο με αυτο που μου απαντανε.Οποιος δειχνει σεβασμο,δεν παραποιει τις θεσεις μου και εκφραζεται κοσμια θα απαντω και εγω ετσι. Σε καποιον ομως που ειναι αγενης και δεν γραφει οπως πρεπει,θα απαντησω αναλογα.Αν και κανονικα τετοιους πρεπει να τους γραφουμε κανονικα γιατι η ανοχη σε τετοια ατομα ερριξε το επιπεδο του site που ηταν παλιοτερα πολυ καλυτερο,αλλα εφυγαν πολλα παλια και καλα μελη γιατι η διαχειριση δεν ηταν τοτε σωστη. Μπαίνω σημερα, βλέπω οτι οχι μονο το συνεχίζεις αλλα με "στοχοποιείς". 99% των ποστ μου ειναι πανω στο troubleshooting των χρηστών, μονο να βοηθαω τους φορουμιτες θελω. Κανε μου report στην τελικη ας το κρινει η διαχειριση. Μηπως να άνοιγες και ενα φορουμ να επιλεξεις και την διαχειριση με το δικο σου "quality control", ρητορική η ερωτηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pictorino Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα! Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πόσο θα μπορούσε να πουληθεί ένα Realme C11 (2021 - ονομασία μοντέλου RMX3231) 4 / 64 gb; Αγοράστηκε 3/5/2022. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, pictorino είπε Καλησπέρα! Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πόσο θα μπορούσε να πουληθεί ένα Realme C11 (2021 - ονομασία μοντέλου RMX3231) 4 / 64 gb; Αγοράστηκε 3/5/2022. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση! Αν και δεν ασχολούμαι με κινητά, επειδή παρακολουθώ το νήμα και μου αρέσει να χαζεύω... Βλέπω αντίστοιχο κινητό (και με ελαφρώς καλύτερα specs) το Xiaomi-Poco-C40 να ξεκινάει στα 100€. Έχοντας αυτό στα υπόψιν θα έλεγα οτι ένα 70αρι θα είσαι καλά αν το πάρεις. Σημαντικό ρόλο στην τιμή ίσως παίξει και το κατάστημα αγοράς. Αν η εγγύηση σου ήταν για παράδειγμα ένα έτος και αυτή έχει ήδη παρέλθει τότε ζορίζουν τα πράγματα. Αν έχεις κανονικά 2 έτη εγγύησης ίσως μπορεί να πιάσεις και κάτι παραπάνω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis269 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, pictorino είπε Καλησπέρα! Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πόσο θα μπορούσε να πουληθεί ένα Realme C11 (2021 - ονομασία μοντέλου RMX3231) 4 / 64 gb; Αγοράστηκε 3/5/2022. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση! 80-90 είχε τότε καινούργιο , υπολόγισε αν είναι σε άριστη κατάσταση 50-55 . Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2023 από makis269 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
razorblade334 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Βρε παιδιά καλησπέρα! Πόσο να πουλήσω μια palit 3060 12gb dual? Έχει 1,5 χρόνο εγγύησης και δίνεται μαζί με το κουτί της .είναι άθικτη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 4 ώρες πριν, razorblade334 είπε Βρε παιδιά καλησπέρα! Πόσο να πουλήσω μια palit 3060 12gb dual? Έχει 1,5 χρόνο εγγύησης και δίνεται μαζί με το κουτί της .είναι άθικτη... 280-290 τιμή εκκίνησης σε bestprice & skroutz. 2-3ο brand, μια κάρτα που προτιμάται κυρίως για εργασίες σε σχεδιαστικά όπου η Nvidia τα πάει καλύτερα ή για την περίσσια vram, σε διαφορετική περίπτωση η AMD είναι πιο ανταγωνιστική. Ξεκινά στα 260 θα έλεγα να δοκιμάσεις την τύχη σου και βλέπεις (θεωρώ ότι η αξία της είναι μικρότερη) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apolutos1994 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 καλησπερα σας σκεφτομαι να πουλησω τα πραγματα απο το pc μου αλλα δεν ξερω ποσο θα παει εχω τα εξεις Intel Core i7-8700K Box MSI GeForce RTX 2070 Super 8GB Gaming X Trio Samsung 860 Evo M.2 SSD 1TB M.2 SATA III G.Skill Trident Z RGB 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Ταχύτητα 3200 για Desktop Gigabyte Z390 Aorus Master Motherboard ATX με Intel 1151 Socket Corsair RMx 2018 Series RM750x 750W Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus Gold το κουτι σκεφτομαι να το κρατησω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JOHN ONLY Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Καλημέρα το παρακάτω κινητό σε κόκκινο χρώμα σε άριστη εξωτερική εμφάνιση αλλά με πρόβλημα στο wifi ( συνδέεται μια στο τόσο με τρομερή δυσκολία και δεν διορθώνεται ούτε με hard reset) πόσο περίπου πιάνει; Ευχαριστώ https://www.skroutz.gr/s/29850329/Ulefone-Note-11P-Dual-SIM-8GB-128GB-Black.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα. Είμαι κάτοχος μίας sapphire rx570 4gb nitro+ και θα αναβαθμίσω σε κάτι πιο δυνατό. Η κάρτα είναι αγορασμένη αρχές του 2018 σε άριστη κατάσταση πλήρως λειτουργική και θα δωθεί κανονικά στο κουτί της. Ποσό πιστεύετε ότι είναι μια δίκαιη τιμή να την πουλήσω; Η κάρτα είναι αυτή: https://www.sapphiretech.com/en/consumer/nitro-rx-570-4g-g5-oc Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από dimoskoutr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
razorblade334 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε Καλησπέρα στην παρέα. Είμαι κάτοχος μίας sapphire rx570 4gb nitro+ και θα αναβαθμίσω σε κάτι πιο δυνατό. Η κάρτα είναι αγορασμένη αρχές του 2018 σε άριστη κατάσταση πλήρως λειτουργική και θα δωθεί κανονικά στο κουτί της. Ποσό πιστεύετε ότι είναι μια δίκαιη τιμή να την πουλήσω; Η κάρτα είναι αυτή: https://www.sapphiretech.com/en/consumer/nitro-rx-570-4g-g5-oc 80-90 ευρώ πιστεύω... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα