nickol-us Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Ευχαριστώ benign για τα καλά λόγια, ξέρεις ότι μετράω τα λόγια μου και προσπαθώ να είναι σωστός όσο γίνεται, γι' αυτό έθιξα το θέμα της συναρμολόγησης Ακούστηκαν και οι δύο απόψεις, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση. Έτσι κι αλλιώς προτάσεις κάνουμε, ας αποφασίσει o πωλητής πόσο θέλει να το πουλήσει, δεν είναι άπειρος από αγοραπωλησίες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, Apaleytos80 said: Με προλαβε ο @nickol-us Χρησιμοποιω συστηματα στο σπιτι με FX4100/4300, i72600, λαπτοπ x200s αλλο λαπτοπ με haswell i3 το γνωριζω πολυ καλα οτι μπορεις να κανεις την δουλεια σου ακομα και με ενα C2Q 8GB ram Και ενα SSD για απλες χρησεις. R4600g- 88e/ Α520- 58e Asrock /16GB ram-40e (3200mhz ripjaw)/ PSU -42e (P450B)/ Κουτι οποιo ναναι 24e eshop 252e τελικες σκρουτζ, Καινουργιο με εγγυησεις, πολυ ανωτερο και με win11 support. Το pc που πουλαει το παλικαρι δεν εχει SSD ειναι εξοδο που θα γινει ετσι και αλλιως και στα 200 που θα το εδινες, θες και αλλα 8GB DDR3 ram για "gaming" . Refurbished Α grade με 1 χρονo εγγυηση βγαινει φθηνοτερο ,(180 εχει το 9020ΜΤ σαν refurbished αμα θες μεγαλη καρτα) , ασε που καποιος ισως κοψει και τιμολογιο, αυτος να το δωσει 200 για συναισθηματικους λογους. Αν ητανε φορτωμενο RAM και καμια 1050ti να το εδεινε πακετακι 200. Αξιζε το ρισκο σαν μτχ για μια φθηνη gaming λυση. Ακομα θα μπορουσε να παρει καποιος ενα basic pentium/ i3 4th gen prebuild του 50-60αρικου(παιζουν και τοσο χαμηλα στις αγγελιες εδω μεσα), να βαλει xeon 1270v3 με 30 ευρω απο κινα σαν βαση ενος φθηνου "gaming" pc. Οποιος φτιαχνει σημερα gaming pc να μην κοιταει σε κατι λιγοτερο απο R5 3600 cpu. ξερεις τα μηχανηματα αστοχουνε ειδικα στα 10 χρονια, δεν πα να εχεις 200 αξιολόγησεις δεν θα σε ρωτησει η συσκευη αμα θα χαλασει...Εγγυηση ειναι εγγυηση. Απο οτι βλεπω διαφωνεις για να διαφωνεις, τελος απο εμενα τις γνωμες μας λεμε, ας το βαλει και 300 με αυτοκολλητο φεραρι απο εξω. Κοιτα,φτηνο,αλλα να εχει καποια μινιμουμ ποιoτητα,να μην ειναι γυφτεξ,γιατι με κουτι οποιο να ειναι με 25 ευρω καταληγεις στο τρελλοκομειο για να το σεταρεις η του δινεις σουτ απο το παραθυρο.Μινιμουμ θεωρω τα 50 ευρω για κουτι. Τελος παντων ο καθενας διαβαζει και κρινει,με μονη αναφορα,οτι αυτο που ειπες για μενα οτι διαφωνω για να διαφωνω, αποτελει προσωπικη επιθεση και εγω απαντω σε αυτα παντα. Αυτο που ειπες και το πως συμμετεχω στο site, το εχουν κρινει απο το 2006 που εχω γραφτει αλλα μελη, που εχουν προσφερει πολυ περισσοτερο χρονο και γνωσεις στο site απο σενα,που εισαι εδω απο το 2015 και εχεις αρχισει να γραφεις καπως οψιμα. Επισης τις αποψεις μου τις στηριξα με επιχειρηματα και αριθμους και ενταξει το να διαφωνει κανεις με την συλλογιστικη μου ειναι θεμιτο.Το να καταφευγει ομως σε χαμηλου επιπεδου προσωπικες επιθεσεις ριχνει την ποιοτητα του site. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2023 από benign Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apaleytos80 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, benign είπε Κοιτα,φτηνο,αλλα να εχει καποια μινιμουμ ποιτητα,να μην ειναι γυφτεξ,γιατι με κουτι οποιο να ειναι με 25 ευρω καταληγεις στο τρελλοκομειο για να το σεταρεις η του δινεις σουτ απο το παραθυρο.Μινιμουμ θεωρω τα 50 ευρω για κουτι. Τελος παντων ο καθενας διαβαζει και κρινει με μονη αναφορα οτι αυτο που ειπες για μενα οτι διαφωνω για να διαφωνω, αποτελει προσωπικη επιθεση και εγω απαντω σε αυτα παντα. Αυτο που ειπες και το πως συμμετεχω στο site, το εχουν κρινει απο το 2006 που εχω γραφτει αλλα μελη, που εχουν προσφερει πολυ περισσοτερο χρονο και γνωσεις στο site απο σενα,που εισαι εδω απο το 2015 και εχεις αρχισει να γραφεις καπως οψιμα. Επισης τις αποψεις μου τις στηριξα με επιχειρηματα και αριθμους και ενταξει το να διαφωνει κανεις με την συλλογιστικη μου ειναι θεμιτο.Το να καταφευγει ομως σε χαμηλου επιπεδου προσωπικες υποθεσεις ριχνει την ποιοτητα του site. Οταν μου λες οτι προτιμας τις αξιολογησεις απο την εγγυηση καταστηματος, σου δειχνω τιμες δεν σου αρεσουν το ενα, δεν εχει 500 ssd μεσα, δεν εχει καλο κουτακι λες και το ΜΤ ειναι Lian Li, σου δειχνει ο nikolas ανωτερο refurbished με 16GB ram και ssd δεν σου κανουνε τα μαγαζια με refurbished , θες καρτα gaming λες και θα σηκωνει το σαπακι το prebuild οτιδηποτε της προκοπης με το υπαρχων τροφοδοτικο το 290w ας ειναι και ΑΤΧ. Οποτε θες και τροφοδοτικο ακομα και για μια 6600. Συμφωνουμε οτι διαφωνουμε και παμε παραπερα, δεν βοηθαει το νημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Εγώ το έβαλα 140 κομπλέ με τα Windows 11 με Office 2021 προγράμματα antivirus τώρα αν δεν θέλει κάποιος τον δίσκο η την κάρτα κόβω 20 ευρώ στο κάθε ένα. Φυσικά θα είχα αγοράσει καινούριο SSD όπως κάνω στα περισσότερα που δίνω αλλά δεν είχα χρόνο και πλέον δεν έχω καθόλου χρόνο γιατί μόλις ήρθα διακοπές. Το πήρα από φίλο με έναν 120 SSD που είχε 53% υγεία και τον χάρισα εδώ μέσα. Άλλος θα το πουλούσε με τον SSD να λέει έχει και SSD Το 1000αρη τον έβαλα γιατί τον είχα και δουλειά δεν είχε ο διάολος μπιπ τα παιδιά του λένε συν ότι ηθελα να του κάνω κάτι αναβαθμίσεις bios κλπ. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Noreak Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, benign said: Κοιτα,φτηνο,αλλα να εχει καποια μινιμουμ ποιτητα,να μην ειναι γυφτεξ,γιατι με κουτι οποιο να ειναι με 25 ευρω καταληγεις στο τρελλοκομειο για να το σεταρεις η του δινεις σουτ απο το παραθυρο.Μινιμουμ θεωρω τα 50 ευρω για κουτι. Τελος παντων ο καθενας διαβαζει και κρινει,με μονη αναφορα,οτι αυτο που ειπες για μενα οτι διαφωνω για να διαφωνω, αποτελει προσωπικη επιθεση και εγω απαντω σε αυτα παντα. Αυτο που ειπες και το πως συμμετεχω στο site, το εχουν κρινει απο το 2006 που εχω γραφτει αλλα μελη, που εχουν προσφερει πολυ περισσοτερο χρονο και γνωσεις στο site απο σενα,που εισαι εδω απο το 2015 και εχεις αρχισει να γραφεις καπως οψιμα. Επισης τις αποψεις μου τις στηριξα με επιχειρηματα και αριθμους και ενταξει το να διαφωνει κανεις με την συλλογιστικη μου ειναι θεμιτο.Το να καταφευγει ομως σε χαμηλου επιπεδου προσωπικες υποθεσεις ριχνει την ποιοτητα του site. Το να λες 50 μινιμουμ για κουτι ειναι τελειως υποκειμενικο.Με την ιδια λογικη και γω θεωρω οτι τροφοδοτικο πανω απο 5 χρονων ειναι επικινδυνο για την ασφαλεια του συστηματος αλλα και του χρηστη, το οποιο δεν απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα ειδικα για κατω του μετριου ποιοτητας τροφοδοτικα.Το κουτι μπορει να σε ζορισει στο στησιμο και να σε παιδευει λιγο μια δυο φορες το χρονο στο καθαρισμα.Ποιο ειναι πιο σημαντικο? Οσο και προσεγμενο να ειναι, οσο και μικρη χρηση να ειχε, τα υλικα χαλανε με την παροδο του χρονου και η τιμη πρεπει να αντικατοπτριζει αυτον τον παραγοντα. Εχεις πολλες πωλησεις και εισαι αξιοπιστος πωλητης, κανεις δε το αμφισβητει αυτο, πως οτι πουλας δουλευει.Για ποσο ομως?Αν χαλασει μετα απο ενα-εναμιση χρονο θα στο αναφερει κανεις?Αν κρινω απο μενα και αρκετους φιλους και γνωστους οχι.Αν αγορασες με εγγυηση κανεις την αντικατασταση και ολα καλα. Αν δεν εχει, ξερεις οτι αγορασες με ρισκο και πας παρακατω, εξαλλου δε μπορεις να διεκδικησεις κατι ακομα και αν ο αλλος στο πουλησε σαν 99% αχρησιμοποιητο.Τι θελω να πω με ολα αυτα? Δε μπορεις να εχεις εικονα για τη διαρκεια των προιοντων σου στο χρονο.Προφανως και μιλαω γενικα για ολους τους πωλητες με αφορμη αυτο που ειπες και δεν αναφερομαι συγκεκριμενα σε σενα, απλα τα λεω σα να κανουμε διαλογο. Το να δωσεις χρηματα που πλησιαζουν πολυ ενος καινουριου συστηματος με καλυτερες επιδοσεις,με την πιθανοτητα να χαλασει συντομα, το βρισκω παραλογο.Επισης εκτος απο την ελλεψη εγγυησης, ξεχνας και ενα αλλο σημαντικο παραγοντα.Το συστημα δεν αναβαθμιζεται επαρκως, μπορεις να αλλαξεις επεξεργαστη και να παρεις 10-20% καλυτερες επιδοσεις?Αλλα οχι να παρεις τις διπλασιες ισως και παραπανω οπως το καινουριο συστημα.Και φυσικα το να βαλεις μια καλη vga δεν εχει νοημα αφου δε μπορει να την υποστηριξει ο επεξεργαστης.Ειναι ενα συστημα που οποιος το παρει ετσι και θα το δουλεψει λογικα.Μαλλον για καμια πεθερα/ο να σερφαρει. Τελος να αναφερω οτι εκτος απο το καινουριο συστημα με λιγα περισσοτερα μπορεις να φτιαξεις μεταχειρισμενο ακομα πιο δυνατο μηχανημα και με τα ιδια λεφτα που προτεινεις για το παλιο.Ενδεικτικα με πολυ γρηγορο ψαξιμο ειδα πληρες συστημα με ryzen 1600X, καλη μητρικη asrock, ssd samsung, 16 gb ram, τροφοδοτικο corsair και κουτι με παραθυρο στα 170.Με μια vga των 30-40 εισαι πολυ πιο πανω απ ολες τις αποψεις. Αυτα απο εμενα, φιλικα. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2023 από Noreak Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 On 08/07/2023 at 18:59, Noreak said: Το να λες 50 μινιμουμ για κουτι ειναι τελειως υποκειμενικο.Με την ιδια λογικη και γω θεωρω οτι τροφοδοτικο πανω απο 5 χρονων ειναι επικινδυνο για την ασφαλεια του συστηματος αλλα και του χρηστη, το οποιο δεν απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα ειδικα για κατω του μετριου ποιοτητας τροφοδοτικα.Το κουτι μπορει να σε ζορισει στο στησιμο και να σε παιδευει λιγο μια δυο φορες το χρονο στο καθαρισμα.Ποιο ειναι πιο σημαντικο? Οσο και προσεγμενο να ειναι, οσο και μικρη χρηση να ειχε, τα υλικα χαλανε με την παροδο του χρονου και η τιμη πρεπει να αντικατοπτριζει αυτον τον παραγοντα. Εχεις πολλες πωλησεις και εισαι αξιοπιστος πωλητης, κανεις δε το αμφισβητει αυτο, πως οτι πουλας δουλευει.Για ποσο ομως?Αν χαλασει μετα απο ενα-εναμιση χρονο θα στο αναφερει κανεις?Αν κρινω απο μενα και αρκετους φιλους και γνωστους οχι.Αν αγορασες με εγγυηση κανεις την αντικατασταση και ολα καλα. Αν δεν εχει, ξερεις οτι αγορασες με ρισκο και πας παρακατω, εξαλλου δε μπορεις να διεκδικησεις κατι ακομα και αν ο αλλος στο πουλησε σαν 99% αχρησιμοποιητο.Τι θελω να πω με ολα αυτα? Δε μπορεις να εχεις εικονα για τη διαρκεια των προιοντων σου στο χρονο.Προφανως και μιλαω γενικα για ολους τους πωλητες με αφορμη αυτο που ειπες και δεν αναφερομαι συγκεκριμενα σε σενα, απλα τα λεω σα να κανουμε διαλογο. Το να δωσεις χρηματα που πλησιαζουν πολυ ενος καινουριου συστηματος με καλυτερες επιδοσεις,με την πιθανοτητα να χαλασει συντομα, το βρισκω παραλογο.Επισης εκτος απο την ελλεψη εγγυησης, ξεχνας και ενα αλλο σημαντικο παραγοντα.Το συστημα δεν αναβαθμιζεται επαρκως, μπορεις να αλλαξεις επεξεργαστη και να παρεις 10-20% καλυτερες επιδοσεις?Αλλα οχι να παρεις τις διπλασιες ισως και παραπανω οπως το καινουριο συστημα.Και φυσικα το να βαλεις μια καλη vga δεν εχει νοημα αφου δε μπορει να την υποστηριξει ο επεξεργαστης.Ειναι ενα συστημα που οποιος το παρει ετσι και θα το δουλεψει λογικα.Μαλλον για καμια πεθερα/ο να σερφαρει. Τελος να αναφερω οτι εκτος απο το καινουριο συστημα με λιγα περισσοτερα μπορεις να φτιαξεις μεταχειρισμενο ακομα πιο δυνατο μηχανημα και με τα ιδια λεφτα που προτεινεις για το παλιο.Ενδεικτικα με πολυ γρηγορο ψαξιμο ειδα πληρες συστημα με ryzen 1600X, καλη μητρικη asrock, ssd samsung, 16 gb ram, τροφοδοτικο corsair και κουτι με παραθυρο στα 170.Με μια vga των 30-40 εισαι πολυ πιο πανω απ ολες τις αποψεις. Αυτα απο εμενα, φιλικα. Σεβομαι την τοποθετηση σου και κυριως τον ευγενικο και διαλεκτικο τροπο σου. Θεωρω οτι εχεις δικιο καπου σε αυτα που λες,αλλα οριακα διαφωνω σε μερικα αλλα και δεν θελω να κουρασουμε το θεμα.Ηδη εχουν αναφερθει πολλα απο ολα τα μελη. Μονο δυο θεματα θα αναφερω απο σεβασμο για τον χρονο που αφιερωσες να μου γραψεις. Αυτο που ειπα οτι για ενα κουτι καινουργιου υπολογιστη πρεπει να δωσει κανεις μινιμουμ ενα 50αρικο,ειναι κατα την γνωμη μου αντικειμενικο.Και στηριζεται στην εμπειρια μου γιατι συναρμολογω υπολογιστες για συγγενεις,φιλους,γνωστους και μαθητες μου απο το 1998. Με μερικες ελαχιστες φωτεινες εξαιρεσεις,οποτε αγορασα κουτι των 30 ευρω ας πουμε,παραδειγματικα,το μετανοιωσα για διαφορους λογους. Κακιστη ποιοτητα υλικου,δυσκολο να κουμπωσει γιατι δεν ειχε επαρκη χωρο για cable management, λιγος χωρος για να αναπνευσει με ασχημο αντικτυπο στο hardware που ανεβαζε θερμοκρασιες,ελαχιστες θεσεις για ανεμιστηρες,εργοστασιακα λαθη.Οταν μιλαμε για ενα αντικειμενο που θα το εχει καποιος για χρονια,τοτε το 20αρικο παραπανω αξιζει πολυ γιατι βρισκει κανεις πολυ καλυτερες περιπτωσεις. Το δευτερο ειναι αυτο που ειπες οτι για ενα σχετικα μικρο ποσο,ας πουμε αυτο που ανεφερα απο την αναζητηση που εκανα περιπου 140 ευρω παραπανω, εχεις ολες τις ωφελειες που απαριθμεις απο ενα καινουργιο συστημα.Συμφωνω μαζι σου και αν προσεξεις καλα το πρωτο μεγαλο μου post,το αναφερω οτι για ενα μεσο χρηστη που ψαχνει κατι καινουργιο, σαφως συμφερει. Αλλα οπως επισης αναφερω,υπαρχουν πολλες προσωπικες παραμετροι στο γιατι θελει καποιος ενα φτηνο,εγω ανεφερα και τον χαρακτηρισμο ''δευτερο'' μηχανημα.Για να μην κουρασω και τα ξαναγραφω ολα,ας αναφερω ενα προσωπικο μου παραδειγμα. Στο κυριο συστημα μου της υπογραφης,τρεχω σαν λειτουργικο Fedora και εχω σε αλλον ssd Windows 10 για παιχνιδια. Αυτες τις ημερες εστησα ενα δευτερο στο οποιο σκοπευω να βαλω μεχρι 6 σατα δισκους 240gb και θα τρεχω μερικες σπανιες διανομες linux, free bsd, Solaris (που ουσιαστικα ειναι Unix) και ισως και αλλα συστηματα.Εχω μανια,χομπυ. Χρειαζομαι ενα συστημα με ικανο αλλα λιγο παλιοτερο hardware για να εχει καλυτερη συμβατοτητα,υποστηριξη και λιγοτερα προβληματα. Εφτιαξα λοιπον ενα φτηνουτσικο με επεξεργαστη εναν i7 3770 και ενα φτηνο motherboard των 25 ευρω,θα βαλω 16 giga τωρα που ειναι πολυ φτηνες οι ddr3 και θα ειμαι εξαιρετικα καλα. Ενας επεξεργαστης αν δεν τον κλοκαρεις,μπορει να διαρκεσει ανετα 20 χρονια και στο λεω με απτα παραδειγματα.Οι μνημες επισης,ειναι αθανατες,οσο για μητρικη,στην αναγκη ξερω ενα καταστημα στην Γερμανια που ειναι και on line το οποιο εχει τεραστιο στοκ παλιων μεταχειρισμενων. Ενα καινουργιο μηχανημα λοιπον στη δικη μου περιπτωση,οπως καταλαβαινεις,και δεν μου κανει και δεν αξιζει ουτε 50αρικο παραπανω,ποσο μαλλον 140 ευρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apaleytos80 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 1) οταν φτιαχνεις ενα budget συστημα κοβεις απο κουτι, και γω κατσαβιδιαζω απο το 1999. Θα σε παιδευσει το κουτι των 25 ευρω αλλα δεν υπαρχει θεμα air flow σε ενα low end συστημα. Οποτε ειναι θεμα αισθητικης και οχι επιδοσεων εκτoς αν βαλεις καρτα 200W+. 2) Οι τιμες ητανε τελικες με μεταφ και αντικαταβολη απο skroutz πλην του κουτιου απο eshop. SSD δεν ειχε πανω ουτε το ΜΤ. Βαλε ενα ssd του 10αρικου απο eshop.To MT δεν ειναι αναβαθμησιμο, το pc me 240-250 ειναι. 3) Ειπες οτι το πισι "αξιζει" 200 ευρα σου αποδειξαμε οτι και καλυτερο συστημα φτιαχνεις με λιγα παραπανω καινουργιο με εγγυησεις και υπαρχει η επιλογη refurbished ιδιου η καλυτερου με λιγοτερα χρηματα και 1 χρονο ΕΓΓΥΗΣΗ.Το τροφοδοτικο του ΜΤ δεν κανει για gaming καρτες οποτε ειναι ενα εξοδο αλλα 40-50 ευρα. Εγω και εσυ φτιαχνουμε pc με μτχ parts καλυτερο με budget των 140 ευρω, αυτο ενισχυει τα λεγομενα σου οτι αξιζει και 200αρι το pc?. Αρχιζεις να μας λες για την ποιοτητα των refurbished και οτι καλυτερα κατι με αξιολογησεις απο αγγελια. Αλλο κανω την δουλεια μου με i7 3770 το σεβομαι, αλλη ειναι η εμπορικη του αξια . Με 100 ευρα περνεις και Χ99 μομπο/cpu 20 threads/16GB ECC ram. Τα μεταχειρισμενα ειναι λαχειο, η εγγυηση κανει την διαφορα. Eγω προτεινα μια τιμη στα 140-150 ας κανει οτι θελει. Μαλλον με οσα γραφουμε σαν αντιπροτασεις του κανουμε ζημια να το πουλησει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 4 ώρες πριν, benign είπε ... 237.10 Έτοιμο συναρμολογημένο από eshop, με εγγύηση καλής λειτουργίας περί τα δύο έτη. Για να σε προλάβω... Μάπα το κουτί, όσο χάλια και να είναι στη συναρμολόγηση απλά δε σε νοιάζει καθώς θα έρθει έτοιμο. Μάπα το τροφοδοτικό αλλά μηχάνημα έτοιμο από eshop ότι και να γίνει στα 2 χρόνια είσαι καλλυμένος. Ο 4300g είναι καλύτερος ακόμη κι από τον δυνατότερο i7 4th gen https://www.cpubenchmark.net/compare/2275vs3808/Intel-i7-4790K-vs-AMD-Ryzen-3-4300G Τα δε γραφικά του... https://www.videocardbenchmark.net/compare/4246vs2910/Ryzen-3-4300G-with-Radeon-Graphics-vs-GeForce-GT-710 Δε μου αρέσει να ρίχνω λάδι στη φωτιά, στεναχωριέμαι για τους χαρακτηρισμούς που ανταλλάξετε, όμως όσα σου έχουν πει είναι σωστά(αφήνοντας τους χαρακτηρισμούς ασχολίαστους). Θεωρήσεις υποδεέστερο το refurbished που πρότεινα λόγω μεγέθους tower, αγνοώντας εγγύηση, περισσότερη ραμ και ssd. Επίσης το μηχάνημα φοράει gpu που σημαίνει ότι αναβαθμίζεται με μοναδικό περιορισμό το low profile. Αρχίζεις να λες για αντικειμενικό κριτήριο επιλογής κουτιού στα 50€, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το κουτί του dell είναι αντίστοιχα ποιοτικό. Λες για 80+bronze psu των 50€ όταν στην άλλη μεριά έχεις τροφοδοτικό 8ετιας, που ότι ποιότητα και να έχει, οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές του είναι όπως και να έχει υποψήφιοι να πεθάνουν λόγω γήρατος. Ξέρεις ότι τα παραπάνω τα λέω για να υπερασπιστώ τα λεγόμενα μου και σε καμία περίπτωση προσωπικής διαμάχης. Όχι για να έχω τον τελευταίο λόγο, ίσα για να μην τραβήξουμε άλλο άσκοπα το νήμα, ελπίζω να μη συνεχιστεί κι άλλο. Όλοι έχουν βγάλει πλέον τα συμπεράσματα τους, το καλή ή κακή αγορά πολλές φορές έχει να κάνει και με υποκειμενικά κριτήρια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Noreak Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Και για να μη συνεχιστει αλλο, σε τι ευρος τιμων θα αγοραζατε μια 3060, χωρις εγγυηση, αναλογα την υλοποιηση. Την απλη, οχι την Ti γιατι χρειαζομαι τα 12 gb vram, και nvidia γιατι ειναι πιο γρηγορες και συμβατες για τη χρηση που θελω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apaleytos80 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δεν εχω καμια προθεση να το συνεχισω, μαλιστα ειχα γραψει. 5 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε Συμφωνουμε οτι διαφωνουμε και παμε παραπερα, δεν βοηθαει το νημα. @LLLEFTERIS Σορρυ για τις "κοκορομαχίες" , σκοπος ειναι να βρει ο πωλητης/αγοραστης την "τρεχουσα" τιμη. Φυσικα και ο καθενας κοστολογει διαφορετικα ενα μτχ, ελευθερη αγορα εχουμε. Ουτε με τον @benign εχω καποιο θεμα, απλα η διαφωνια μας παρακτραπηκε. "Water under the bridge" που λενε και στα ξενα. Καλο βραδυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Απλά υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν να στήνουν υπολογιστές δεν γνωρίζουν που θα βρουν και πως θα κάνουν εγκατάσταση Windows Office κλπ και θέλουν έναν υπολογιστή έτοιμο να το βάλουν στο ρεύμα να δουλέψει για αυτούς για το παιδί τους. Εμείς εδώ μέσα που έχουμε στήσει άπειρα μηχανήματα και κάνουμε format με κλειστά μάτια δεν βλέπουμε αυτόν τον παράγοντα. Είναι σαν να πάω εγώ σε έναν που πουλάει ένα καινούριο διαμέρισμα 150.000 και να του πω τα τούβλα τα τσιμέντα και τα λοιπά κάνουν 100.000 γιατί το πουλάς 150.000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Αφου ειπατε κατι ακομη,να πω και εγω περιληπτικα οτι ειχα γραψει οτι ειναι συμφερον για τον μεσο χρηστη που δεν κανει κατι ιδιαιτερο,να παει στο καινουργιο.(Τελευταιο μου post στην σελιδα 140.) Μετα ομως τονισα δυο παραμετρους.Μια οτι υπαρχουν συγκεκριμενες περιπτωσεις/παραμετροι που δεν θα διαλεγε να αγορασει καινουργιο,οπως οταν θελει να τρεχει nix λειτουργικα,(linux,unix)στα οποια παλιοτερο ισον λιγοτερες ασυμβατοτητες και πιο καλη υποστηριξη. Αλλη ειναι να μην εχει να διαθεσει λιγο παραπανω,να εχει μεχρι 150 ας πουμε.Και πολλες αλλες μπορω να πω. Δευτερο και εκει διαφωνω με ολους σας και με τον φιλο nickol-us οτι τα δικα μου ελαχιστα κριτηρια ποιοτητας για να αγορασει καποιος καινουργιο,κατα πολυ υπερβαινουν το τελικο κοστος που βγαζετε.Ας πουμε ο nickol εβαλε δισκο 240 οταν εγω θα εβαζα μινιμουμ 480αρη(και αυτο το ανεφερα στο τελευταιο μου post της σελιδας 14),κουτι χαμηλης ποιοτητας,τροφοδοτικο,οχι απλα της πλακας,αλλα επικινδυνο και ας ειναι καλυμμενο με εγγυηση. Σαν αποτελεσμα με τα δικα μου κριτηρια το χαμηλοτερο κοστος καινουργιου παει στα 340 ευρω.Εγω οταν θα μου ζητησουν να τους φτιαξω καινουργιο,θα τους κοστισει κατι παραπανω. Εν κατακλειδι,εχω για να πω το δικο μου παραδειγμα με το δευτερο μου μηχανημα,εναν i7 3770μια καλη μητρικουλα των 25,ευρω που βγαζει και hdmi, ενας παμφθηνος ssd 240αρης με κουτακι το Corsair Carbide 88R στα 30 ευρω μονο αχρησιμοποιητο,με 4 θεσεις για ανεμιστηρες και ενα thermaltake 600 watt rgb με 5 χρονια εγγυηση,μονο 30 ευρω.Τελος βρηκα απο αλλο site μια RX570 που ειναι τρομερο vfm στα 65 ευρω και καλυτερες επιδοσεις σε games απο ενα φτηνο amd cpu με ενσωματωμενα.Ολα αυτα με υλικο απο τις αγγελιες,τεσταρισμενο με prime 95 και αλλα γνωστα προγραμματα. Το προτιμω αυτο το build λογω του χαμηλοτατου κοστους και των ποιοτικων του χαρακτηριστικων απο ενα καινουργιο χαμηλοτατων προδιαγραφων για να ειναι χαμηλη η τιμη. Τελος στις συζητησεις απαντω με υφος αναλογο με αυτο που μου απαντανε.Οποιος δειχνει σεβασμο,δεν παραποιει τις θεσεις μου και εκφραζεται κοσμια θα απαντω και εγω ετσι. Σε καποιον ομως που ειναι αγενης και δεν γραφει οπως πρεπει,θα απαντησω αναλογα.Αν και κανονικα τετοιους πρεπει να τους γραφουμε κανονικα γιατι η ανοχη σε τετοια ατομα ερριξε το επιπεδο του site που ηταν παλιοτερα πολυ καλυτερο,αλλα εφυγαν πολλα παλια και καλα μελη γιατι η διαχειριση δεν ηταν τοτε σωστη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 @benign Καλημέρα. Δε διαφωνεί κανείς με τις επιλογές σου. Κι εμένα αν ρωτούσες παρόμοια πράγματα θα διάλεγα, πιο ακριβά, θα κοιτούσα κατευθείαν για 5600g, nvme, b450 mobo και καλύτερο psu. Μα η συζήτηση δεν είναι αυτή. Είναι λογικό άλμα να λες εγώ θα έδινα ελάχιστα 350 και να κάνεις άμεση σύγκριση με το άλλο σύστημα. Εδώ το ερώτημα εξαρχής ήταν άλλο. Αποδεδειγμένα πλέον, ένας αγοραστής μπορεί να αγοράσει συναρμολογημένο build με τα παραπάνω, στα 237€ (ενώ ισάξιο και λίγο καλύτερο refurbished με 1 έτος εγγύηση στα 150€). Από την άλλη έχεις ένα σύστημα με 8 χρόνια στην πλάτη, με γερασμένο τροφοδοτικό, υποδεέστερο επεξεργαστή, λιγότερη μνήμη ραμ, με μηχανικό σκληρό 1tb και υποδεέστερα γραφικά. Αυτό το σύστημα το κοστολόγησες στα 200€. Εκεί πλέον τέθηκε το ερώτημα, όταν μπορεί κάποιος να πάρει καλύτερο/καινούργιο με εγγύηση hardware με 37€ περισσότερα γιατί να δώσει 200€ για το άλλο; Συνεχίζεις για κάποιο λόγο να θεωρείς περισσότερο επικίνδυνο, ένα σύστημα με καινούργια εξαρτήματα και την εγγύηση του eshop, παρά ένα σύστημα με 8 έτη στην πλάτη, με μηδέν εγγυήσεις (η εγγύηση του πωλητή είναι μόνο ότι θα πάρεις κάτι σωστά λειτουργικό, το πότε θα σκάσει ένα τόσο παλιό μηχάνημα είναι τζάκποτ). "Apples to apples comparison" όπως λένε και οι hu. Την καλημέρα μου και πάλι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis269 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 κακός ασχολείστε με εκείνους που νομίζουν ότι τα μεταχειρισμένα πήραν υπεραξία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 8 λεπτά πριν, makis269 είπε κακός ασχολείστε με εκείνους που νομίζουν ότι τα μεταχειρισμένα πήραν υπεραξία. Κουβέντα κάνουμε και προσπαθούμε να γίνει όσο το δυνατόν εποικοδομητική, να προσφέρει και μια γενική εικόνα σε αυτούς που δεν έχουν. Όσο αυτό γίνεται σε κόσμιο επίπεδο και με στήριξη απο επιχειρήματα πάντα έχει κάτι να προσφέρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα