Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον αν και δεν ειμαι ασχετος με ηχο και καρτες ηχου κλπ (ειναι η δουλεια μου κιολας βασικα) αυτο που εχω παθει με εχει κολλησει.

Αγορασα ενα νεο λαπτοπ (lenovo legion 5) για να αντικαταστησω ενα παλιοτερο που χρησιμοποιουσα.

Η χρηση του laptop αυτου θα ειναι για να κανω καποιες εξωτερικες ηχογραφησεις on the fly,ομιλιες κλπ που χρειαζομαι φορητοτητα και καθολου μπλεξιμο με καλωδια και καρτες.

Το προηγουμενο λαπτοπ μου ειχε ενα audio out 3.5 για ακουστικα και ενα audio in 3.5 για μικροφωνο/line in. Κλασσικος σχεδιασμος δηλαδη παλιου λαπτοπ.

O τροπος που το χρησιμοποιουσα ηταν οτι απλα κουμπωνα ενα line in απο κονσολα κατευθειαν στο λαπτοπ και εγραφα.

Στο νεο λαπτοπ εχουν combo in/out 3.5 εισοδο που δεν υποστηριζει line in γιατι εχει ενσωματωμενο fantom για το mic,που δεν κλεινει,οποτε αναγκαστικα ο μονος τροπος να βαλεις line in ειναι με εξωτερικη καρτα ηχου.Την οποια ηθελα να αποφυγω παση θυσια (αν και εχω αρκετες και καλες κιολας) γιατι η φορητοτητα του setup μου θα πηγαινε περιπατο.

Οποτε βρηκα και αγορασα την πιο μικρη που μπορουσα να βρω (καλη ποιοτητα) η οποια δινει απλα ενα stereo rca in και ενα stereo rca out.

Μια χαρα μεχρι τωρα,εχει μεγεθος σαν ενα μεγαλο usb stick και δουλευει κομπλε.

Το προβλημα τωρα : Oταν παιρνω ηχο μεσω της καρτας αυτης απο εξωτερικη πηγη μεσω των rca,για καποιο %#$@%^^ λογο ειναι joined (συνδιασμενη/ενωμενη,δεν ξερω πως να το πω) η ενταση των ακουστικων (που εχω καρφωσει στο combo in/out του λαπτοπ για να ακουω τι γραφω) με την ενταση του line in της καρτας ηχου.

Δηλαδη : Εχω συνδεσει και παιρνω line απο την κονσολα πχ και φοραω τα ακουστικα για να ακουω τι γραφω.Αν ειναι πολυ δυνατη η ενταση και θελω να χαμηλωσω τα ακουστικα, χαμηλωνει μαζι και η ενταση του line in,δηλαδη χαμηλωνει και το level της ηχογραφησης που κανω.

Ο μονος τροπος να γραψω σωστα δηλαδη ειναι να ακουω με τα ακουστικα τερμα δυνατα.

Η καρτα αυτη που βαζω δεν εχει εξοδο ακουστικων,οποτε δεν μπορω να ακουσω τι παιζει παρα μονο απο την εξοδο ακουστικων του λαπτοπ (η απο τα ηχεια του λαπτοπ,πραγμα που πρακτικα δεν γινεται στους χωρους που κανω τις ηχογραφησεις).

Εχω παιξει πολυ με τις ρυθμισεις ηχου των win10 και ακρη δεν καταφερα να βγαλω. (Η καρτα ηχου που εχω βαλει δεν εχει καποιο δικο της πανελ ρυθμισεων)

Εχει κανεις καμια ιδεα?

Ελπιζω να εδωσα να καταλαβετε τι συμβαινει και σορι για το σεντονι,δυστυχως δεν γινοταν πιο περιεκτικα..!

Ευχαριστω!

Επεξ/σία από azuli
Δημοσ.
1 minute ago, micos000 said:

Αν δεν βρεις άκρη, πάρε ένα ζευγάρι ακουστικά με ρυθμιστή έντασης στο καλώδιο να τελειώνεις.

καλη ιδεα,εχω αλλα ειναι με κουμπια και δεν κανουν τιποτα,αλλα φανταζομαι αν ειχαν ροδελα θα δουλευε αυτο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει να έχει και με ροδέλα. Είχα κάτι philips ακουστικά με ροδέλα για την ένταση και 6μετρο καλώδιο που τα χρησιμοποιούσα στην τηλεόραση παλιά για να μην ξυπνάω τον κόσμο. :)

Τώρα βλέπω στο skroytz έχει κάποια (η αναζήτηση ήταν "ακουστικά με volume"), παρακάτω τρία παραδείγματα.

https://www.skroutz.gr/comparelists/1863?compare=16488849,20365270,18758426

EDIT:

Βλέπω ότι υπάρχουν και ενδιάμεσες λύσεις (μόνο το ρυθμιστικό έντασης) για όλα τα ακουστικά.

https://www.amazon.com/Koss-155954-VC20-Volume-Control/dp/B00001P4XH/ref=sr_1_4?dchild=1&keywords=headphones+with+volume+control&qid=1635879491&refinements=p_n_feature_ten_browse-bin%3A3150267011&rnid=3150266011&s=aht&sr=1-4

Επεξ/σία από micos000
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...