tselehub Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Καλησπερα, εχω αυτο το pc απο το 2019 AMD Ryzen 7 2700X G.Skill Trident Z RGB 32GB DDR4 3200 Asus GeForce GTX1070 8GB ROG Strix OC Asus Rog Strix X370-F Gaming Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 NVMe Samsund SSD 500 EVO Corsair RMx 2018 Series RM750x 750W Obsidian 750D Case Βρήκα να το πουλήσω στα 900Ε και σκεφτομαι την αγορα macbook. Η δουλεια μου ειναι το video editing ( Επαγγελματικα καθημερινα οχι μια στο τοσο) Απο θεμα χρηματων με παιρνει μεχρι τα 2000 ΠΟΛΥ βαριά! Εχω βρει το macbook pro του 2019. Πιστευετε ειναι καλη αντικατασταση? Η θα με παει πιο πισω σε θεμα αποδοσης?
Dr.Tesla Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Αν έχεις σκοπό να πας σε MacOS και finalcut θα πρέπει να δεις μόνο Macbook pro M1 Pro. Θες τουλάχιστον τον 8core CPU άσχετα με τη GPU και 16-32Gb ram. Ανάλογα το project και τις απαιτήσεις της δουλειάς σου. Ξεκινάς από 2500-3000 αλλά υποθέτω θα αγοράσεις χωρίς ΦΠΑ από την εταιρία στην οποία δουλεύεις. Μην περιμένεις μεγάλες διαφορές από το hardware. Τη μεγαλύτερη διαφορά θα την κάνει η αλλαγή σε FinalCut και Metal API. https://youtu.be/IhqCC70ZfDM?t=396 Την απάντηση από εδώ και πέρα την βρίσκεις μόνος σου, μιας και εξαρτάται από τη δουλειά και τον τρόπο με τον οποίο θες να την κάνεις. Ίσως είναι ευκολότερο να βάλεις 5900X πάνω στο ήδη υπάρχων σύστημα παρά να δώσεις 2500 για macbook. Καλύτερα όμως να μιλήσεις με χρήστες που έχουν κάνει παλαιότερα τέτοια αλλαγή για να έχεις σαφή εικόνα από τον τρόπο που συμπεριφέρεται όλο το MacOS για τέτοια δουλειά.
Arion_Mandrake Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 17 ώρες πριν, tselehub είπε Καλησπερα, εχω αυτο το pc απο το 2019 AMD Ryzen 7 2700X G.Skill Trident Z RGB 32GB DDR4 3200 Asus GeForce GTX1070 8GB ROG Strix OC Asus Rog Strix X370-F Gaming Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 NVMe Samsund SSD 500 EVO Corsair RMx 2018 Series RM750x 750W Obsidian 750D Case Βρήκα να το πουλήσω στα 900Ε και σκεφτομαι την αγορα macbook. Η δουλεια μου ειναι το video editing ( Επαγγελματικα καθημερινα οχι μια στο τοσο) Απο θεμα χρηματων με παιρνει μεχρι τα 2000 ΠΟΛΥ βαριά! Εχω βρει το macbook pro του 2019. Πιστευετε ειναι καλη αντικατασταση? Η θα με παει πιο πισω σε θεμα αποδοσης? Για τι editing μιλάμε; Αν κάνεις κυρίως μοντάζ, μπορείς να κάνεις σοβαρή δουλειά και με macbook air 2020 με τον 8-core m1. Το δούλεψα λίγο δοκιμαστικά με 8GB RAM και δεν το πιστευα. Το μόνο του πρόβλημα, ειναι ότι έχει μόνο δυο θύρες usb-c και ως προς την συνδεσιμότητα μπλέκεις με dongles και κέρατα. Μπορείς να περιμένεις λίγο βέβαια για το macbook pro 14”, το οποίο ξεκινάει σε τιμή λιανικής στα 2500, έχει ομως αδιανόητες επιδόσεις. Απλως δεν ξέρω αν έχει τέτοιες απαιτήσεις στη δουλειά σου, αυτά τα χαρακτηριστικά ειναι για δουλεια σε 3D 1
tselehub Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Arion_Mandrake είπε Για τι editing μιλάμε; Αν κάνεις κυρίως μοντάζ, μπορείς να κάνεις σοβαρή δουλειά και με macbook air 2020 με τον 8-core m1. Το δούλεψα λίγο δοκιμαστικά με 8GB RAM και δεν το πιστευα. Το μόνο του πρόβλημα, ειναι ότι έχει μόνο δυο θύρες usb-c και ως προς την συνδεσιμότητα μπλέκεις με dongles και κέρατα. Μπορείς να περιμένεις λίγο βέβαια για το macbook pro 14”, το οποίο ξεκινάει σε τιμή λιανικής στα 2500, έχει ομως αδιανόητες επιδόσεις. Απλως δεν ξέρω αν έχει τέτοιες απαιτήσεις στη δουλειά σου, αυτά τα χαρακτηριστικά ειναι για δουλεια σε 3D Editing βιντεο γαμων, διαφημιστικα σποτ, βιντεο κλιπ. Δεν χρησιμοποιω προς το παρων 4κ. Τωρα με 8gb ram φανταζομαι δεν παει πουθενα, αλλα δεν εχω δουλεψει m1 να δω ειναι κατι καινουριο.
Arion_Mandrake Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, tselehub είπε Editing βιντεο γαμων, διαφημιστικα σποτ, βιντεο κλιπ. Δεν χρησιμοποιω προς το παρων 4κ. Τωρα με 8gb ram φανταζομαι δεν παει πουθενα, αλλα δεν εχω δουλεψει m1 να δω ειναι κατι καινουριο. Εγω εχω ενα λαπτοπ 4ετίας μέ i5, 2GB καρτα γραφικών, 16 GB RAM, και είμαι ακόμα στις πολύ αρχες. Κανω μονταζ μια στο τοσο με αρχεια 1080 που τραβάω με DSLR και κινητο, αλλα ακόμα και σε απλα πραγματα, στη διαχειριση πολλών αρχείων και το κοψοράψιμο, το λαπτοπ γονατίζει. Και για να κάνω export πρεπει να τ αφήνω εκεί να δουλεύει, χωρις να μπορω να κανω κατι παράλληλα. Οπότε ψαχνω κι εγω λαπτοπ για αγορά, οχι για απαιτητικές εργασίες αλλα για να μπορω να δουλευω άνετα. Δούλεψα για λιγο στο apple air 13" ενος φιλου, στο Davinci, και μου φάνηκε πολύ γρήγορο στην επεξεργασία 1080p, τοσο που μου έκανε μεγαλη εντυπωση. Το ειχα στη μπαταρία, χαζολόγησα ένα δίωρο και δουλεψα μια χαρα και δεν έπεσε κάτω απ τη μέση. Δε μου φανηκε να ζεσταίνεται ή να ζοριζεται σε καμια φαση. Και παρ ότι ήταν 13" η οθόνη μου φανηκε εξαιρετικη. Με πολυ εύχρηστο επισης πληκτρολόγιο και track pad. Και μολις 8GB RAM. Δεν ξέρω πώς θα ανταποκρινεται το ιδιο μοντέλο σε 4Κ, λεπτοδουλειά σε επεξεργασία κάδρου, με κίνηση, colour correction κλπ, αλλά με upgrade σε RAM, pro επεξεργαστή και gpu, ειμαι σιγουρος οτι θα κάνει παπάδες. Παρ όλα αυτά εγω δυσκολευομαι να καταλήξω σε mac, επειδη θελω κατι που να μπορει να παιξει και παιχνιδια, και στα ιδια χρηματα με το macbook air υπαρχουν πολυ αξιολογογα μηχανηματα. Αν ηταν η δουλεια μου ομως θα πηγαινα σιγουρα προς τα εκει. 1
tselehub Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, Arion_Mandrake είπε Εγω εχω ενα λαπτοπ 4ετίας μέ i5, 2GB καρτα γραφικών, 16 GB RAM, και είμαι ακόμα στις πολύ αρχες. Κανω μονταζ μια στο τοσο με αρχεια 1080 που τραβάω με DSLR και κινητο, αλλα ακόμα και σε απλα πραγματα, στη διαχειριση πολλών αρχείων και το κοψοράψιμο, το λαπτοπ γονατίζει. Και για να κάνω export πρεπει να τ αφήνω εκεί να δουλεύει, χωρις να μπορω να κανω κατι παράλληλα. Οπότε ψαχνω κι εγω λαπτοπ για αγορά, οχι για απαιτητικές εργασίες αλλα για να μπορω να δουλευω άνετα. Δούλεψα για λιγο στο apple air 13" ενος φιλου, στο Davinci, και μου φάνηκε πολύ γρήγορο στην επεξεργασία 1080p, τοσο που μου έκανε μεγαλη εντυπωση. Το ειχα στη μπαταρία, χαζολόγησα ένα δίωρο και δουλεψα μια χαρα και δεν έπεσε κάτω απ τη μέση. Δε μου φανηκε να ζεσταίνεται ή να ζοριζεται σε καμια φαση. Και παρ ότι ήταν 13" η οθόνη μου φανηκε εξαιρετικη. Με πολυ εύχρηστο επισης πληκτρολόγιο και track pad. Και μολις 8GB RAM. Δεν ξέρω πώς θα ανταποκρινεται το ιδιο μοντέλο σε 4Κ, λεπτοδουλειά σε επεξεργασία κάδρου, με κίνηση, colour correction κλπ, αλλά με upgrade σε RAM, pro επεξεργαστή και gpu, ειμαι σιγουρος οτι θα κάνει παπάδες. Παρ όλα αυτά εγω δυσκολευομαι να καταλήξω σε mac, επειδη θελω κατι που να μπορει να παιξει και παιχνιδια, και στα ιδια χρηματα με το macbook air υπαρχουν πολυ αξιολογογα μηχανηματα. Αν ηταν η δουλεια μου ομως θα πηγαινα σιγουρα προς τα εκει. Τωρα σκεφτηκα για το 13αρι macbook pro M1 με τα 16gb ram
Arion_Mandrake Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Στις 4/11/2021 στις 11:38 ΠΜ, tselehub είπε Τωρα σκεφτηκα για το 13αρι macbook pro M1 με τα 16gb ram Ανεβαίνει πολύ στην τιμη το pro και το μόνο που προσφέρει ειναι ενα ανεμιστηράκι και μια αμφιλεγόμενη touchbar, που η apple αφαίρεσε απ τα καινούρια μοντέλα γιατί δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Έβλεπα βίντεο με τυπο να προσπαθεί να ζορίσει ένα air 8GB με επεξεργασία αρχείων από κινηματογραφική κάμερα 6.5Κ, και να κανει export σε 8Κ. Έχανε φρέημς οσο φόρτωνε εφέ, ζεσταινόταν αλλά συνέχιζε να κάνει δουλειά, και εκανε export αρχειο 4 λεπτών από αυτά τα αρχεια, upscaled σε 8Κ, μέσα σε 20 λεπτά. Πιστευω οτι για επεξεργασία 1080 ή 2Κ θα εισαι μια χαρα με το air. Αν κανεις multitasking με άλλα προγραμματα, photoshop, browser κλπ, παρε air με 16GB RAM και θα εισαι οκ. Θα σου βγει περιπου 300 ευρω λιγοτερα απο το αντιστοιχο pro. Επίσης προτείνω με τον 256GB, η διαφορά τιμής με τα 512GB βγαίνει περιπου στα 200-250 ευρώ και με τα ιδια χρηματα μπορεις να παρεις εναν πολυ καλο εξωτερικό δίσκο. Αλλιώς κάνε λίγο οικονομία και υπομονή και πήγαινε για το 14" pro. https://i-system.gr/el/isq-3588-apple-macbook-pro-14-m1-pro-chip-8-core-cpu-14-core-gpu-16gb-512gb-silver-ie-bto.html 1
onelonelystar Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 αν είσαι επαγγελματίας πάρε το 14άρι, βγάλε και το ΦΠΑ και δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου τις επιδόσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα